Καταρχήν να πω ότι η όλη κατασκευή αφιερώνετε στο φίλο Γιώργο (gkontog),
1ον γιατί έχει εξελιχθεί σε μέγα brailler και ας μην το παραδέχεται και....
2ον γιατί το συγκεκριμένο αρματάκι είμαι σίγουρος ότι θα του αρέσει και θα του θυμίσει τα παλιά χρόνια που ήταν gkontogάκι!!!!
Πάμε λοιπών στο νέο μου project που ξεκίνησε το ΣΚΔ της καθαράς Δευτέρας.
Έχουμε το Chieftain της Airfix που στην πραγματικότητα είναι 1/76 και όχι 1/72 που λέει στο κουτί.
Αγοράστηκε από Αγγλία πιο πολύ για το πολύ όμορφο κουτί του και ξέροντας τι θα επακολουθήσει
εφοδιάστικα με φύλλα πλαστικού, αλουμινίου, στόκους, καινούργιες λεπίδες κλπ!
Σκοπός μου από την αρχή είναι να αναπαραστήσω ένα όχημα της Berlin Brigade κάπου στης αρχές της δεκαετίας του 90.
Τα συγκεκριμένα οχήματα ήταν βαμμένα με το εκπληκτικό urban Berlin camo οπότε έχω προετοιμαστεί για τρέλα μασκαρίσματα!
Ξεκίνησα με το το κάτω μέρος του πήγματος... εδώ το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν
το καθάρισμα των 16 συνολικά τροχών από το φλας του καλουπιού και το στοκάρισμα σε κάποια
βαθουλώματα στης αναρτήσεις... Δυστυχώς το καλούπι δείχνει την ηλικία του!

Μετά πέρασα στης ερπύστριες... και εκεί ήρθε το πρώτο (αναμενόμενο) σοκ!!!
Παρότι είναι αρκετά λεπτομερής και λεπτές χωρίς πολύ φλας το υλικό που είναι φτιαγμένες δεν λυγίζει με τίποτα
και κάνει πολύ άσχημες κούρμπες. Χωρίς πολύ σκέψη και με κίνδυνο να της καταστρέψω πήρα την απόφαση να της κόψω
και να της τοποθετήσω με την λογική της Revell δηλαδή μήκη πάνω κάτω και τακούνια ένα ένα γύρο από τους κινητήριους!
Το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό.

Κολλήθικε το πάνω κομμάτι του πήγματος χωρίς να προσθέσω καμία λεπτομέρεια (φώτα, κάνιστρα κλπ)
λόγο του μασκαρίσματος που θα ακολουθήσει.
...και κάπως έτσι έφτασα και στον πύργοοοοοοοοοο.....
Ψάχνοντας λίγο τα references είδα ότι τα περισσότερα Chieftain που βάφτηκαν με αυτή την παραλλαγή ήταν της έκδοσης MK10.
Το κιτ της Airfix αναπαριστά ένα της έκδοσης MK2!!!! Και δώστου κατέβασμα φωτό και έρευνα στο internet για της διαφορές...
Δεν έβγαλα πολλά πράγματα αλλά το σίγουρο είναι ότι ο πύργος ήθελε "πλαστική επέμβαση" για την αναπαράσταση
της πρόσθετης μπροστινής θωράκισης...
Πήρα λοιπόν το λευκό στόκο της milliput και έπλασα την νέα εμπρόσθια θωράκιση με πολύ υπομονή αρκετό νεράκι
και δουλεύοντας τον στόκο κατευθείαν πάνω στον πύργο με πινέλα και με το νυστέρι.
Ο υπόλοιπος πύργος είναι για τα μπάζα με κάτι τεράστια κενά στης ενώσεις που θέλουν στοκάρισμα και
με απαράδεκτη εφαρμογή δείτε πχ τα stripes που πρόσθεσα στο κέντρο του πύργου για να κλείσει κάπως το χαντάκι
(είπαμε παλιό καλούπι)

Αυτά προς στιγμήν... ελπίζω να σας αρέσει.