Αποστολέας Θέμα: Σαφάρι στην Αφρική  (Αναγνώστηκε 16038 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Απ: Σαφάρι στην Αφρική
« Απάντηση #100 στις: Μαρτίου 03, 2008, 01:54:33 μμ »
Γιώργο φίλε μου  ::thanks_smilie:: για τις πληροφορίες  ::icon_thumright:: :wink:  Λοιπόν η καμηλοπάρδαλη πάει για total reset......δλδ scratch με milliput + magic sculp και ο "Θεός βοηθός"  ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray::  Μόνο το κεφάλι θα κρατήσω μιάς και δεν θα το "πετύχω" 1000%
 Οπότε, "ανατομία μιας καμηλοπάρδαλης"  ::pc024:: ::book:: και "βούρ" για "πλάθω κουλουράκια"  ::sterb121::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #101 στις: Μαρτίου 03, 2008, 03:08:28 μμ »
Καλή τύχη Πάνο.
Προτείνω να κρατήσεις, κεφάλι, σώμα και οπλές και να συνθέσεις το ζώο με "άκρα" αυτά, ενωμένα με σύρμα, όπως κάνουν οι φιγουράδες.
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #102 στις: Μαρτίου 03, 2008, 03:13:44 μμ »
Σταύρο καλή ιδέα και το σώμα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Αλλά οι οπλές είναι  ::eusa_wall:: :mrgreen: :mrgreen: Σωστά με σύρμα σκέφτομαι να κάνω τα πόδια σε νέες "θέσεις" για τρέξιμο και να τις επενδύσω με milliput....αααα + την ουρά γιατί μοιάζει με αλογίσια...τί αλογίσια δλδ Βροντόσαυρου μάλλον  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #103 στις: Μαρτίου 03, 2008, 04:08:47 μμ »
Παναη,κρατα και το σωμα περα απο το κεφαλι!!
Τα ποδια λεπτυνε τα και οταν φτασεις εκει που θελεις κοψ'τα και μακρυνε τα λιγο!!!
Κατα την γνωμη μου ΜΗΝ προσπαθησεις να το κανεις ολο σκρατς γιατι περα απο του οτι θα βγει ασηκωτο,δεν θα εχεις και οδηγα σημεια οπως εχεις τωρα.Τις θεσεις των ποδιων και του λαιμου δηλαδη!
Τροχισε το μεχρι εκει που εισαι ευχαριστημενος και παιξε με στοκους απο πανω για λεπτομερεις και για να μακρυνεις ποδια και λαιμο!! ::icon_thumright::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #104 στις: Μαρτίου 03, 2008, 04:15:14 μμ »
:wink: :wink: :wink:
 Αποστολή εξετελέσθει  ::salut:: ::salut:: Ακρωτηριάστηκε - μπήκαν οι πείροι-πόδια - καρφώθηκε το κεφάλι και η καμηλοπαρδαλοφραγκεστάιν "πήγε" για αστάρωμα........

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #105 στις: Μαρτίου 03, 2008, 04:39:13 μμ »
φώτο θα  έχουμε  :?: :?:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #106 στις: Μαρτίου 06, 2008, 12:30:56 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα  :wink:  Ενα μικρό update με φώτος απο την "πρόοδο των εργασιών".........
 Κόλλησα κάτι ξερούς κορμούς στην βάση, οι οποίοι προήλθαν απο κομμάτια ξυλοχώμματος που βάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στα παρτέρια του με πλατύφυλλα  :mrgreen: :mrgreen:
 Σήμερα και όσο περίμενα να στεγνώσει το 2ο "χέρι" Hycote που ψέκασα την καμηλοπάρδαλη, έβαψα τον οδηγό.  Είναι η πρώτη φορά που βάφω φιγούρα 1/35 και ειδικά μαύρης επιδερμίδας  ΟΠΟΤΕ ζητώ την επιείκεια σας  :oops: :oops: :oops:
[IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/Driver1.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/Driver2.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/Driver3.jpg[/IMGt]
 επειδή οι μαύροι δεν είναι τελείως μαύροι (εκτός των Νιγηριανών) και αν τους έβαφα με μαύρο χρώμμα θα ήταν πολύ αφύσικοι για την 1/35 (νομίζω  :roll: ), πειραματίστηκα λίγο με τα χρώμματα. Σαν βάση έκανα ενα μίγμα απο Leather Brown + Ochre Yellow και ελάχιστο (όσο "παίρνει" η μύτη ενος πινέλου 000) Ochre απο την σειρά των ακρυλικών της Andrea Colors. Αφού στέγνωσε το βασικό χρώμμα, το χρησιμοποίησα ώς "φώτα" για το δέρμα και το έκανα πιο σκούρο προσθέτωντας περισσότερο Leather Brown ώστε να κάνω τις σκιές. Τέλος τις εσοχές των ματιών - στόματος και αυτιών τις έβαψα με σκέτο Leather Brown.  
 Στην συνέχεια έβαψα όλη την στολή με το 114 της Humbrol. Αργότερα θα κάνω τις σκιές και τα φώτα στη στολή......

Πρίν λίγο στέγνωσε και το 2ο χέρι απο το Hycote που "πέρασα" την "Λελέκο"
[IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/giraffe1.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/giraffe2.jpg[/IMGt]
 έκοψα τα πόδια απο το ύψος πρπ των μηρών της και αφού έβαλα σύρμα λυγισμένο ώστε να "δείχνει" οτι τρέχει, τα "επένδυσα" με milliput. Βέβαια εννοείται οτι θα τριφθούν με λίμες κτλ ώστε να "πάρουν" το ανάλογο σχήμα  :wink:
 επίσης "έφαγα" το πάχος του λαιμού της όσο μπορούσα....αν έκοβα κι άλλο λίγο θα έφθανα στο κούφιο εσωτερικό του λαιμού και μετά θα "μπάλωνα"  :mrgreen: Κόπηκε όπως φαίνεται και ο λαιμός της στην βάση του και μπήκε σύρμα, ώστε να ανασηκωθεί το κεφάλι της και να βλέπει ευθεία ίσια και "επενδύθηκε" και εκεί με milliput......
 Σειρά έχει το λιμάρισμα του όλου ζώου  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #107 στις: Μαρτίου 06, 2008, 12:39:13 πμ »
Μια καλή βάση για χρώμα νέγρων είναι το Vandyke Brown
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #108 στις: Μαρτίου 06, 2008, 08:36:07 πμ »
Πανο πολυ καλυτερη η καληλοπαρδαλη τωρα!!!  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Μια παρατηρηση ως προς τον οδηγο. Αφου εχει σηκωσει το χερι και δειχνει θα πρεπει και ο ωμος του να ειαι σε κλιση και οχι οπως ειναι στην δεξαι μερια...δειχνει λιγακι αφυσικο!!!! Θελει αλλαγμα πιστευω!

<a href="http://i44.photobucket.com/albums/f50/periklis_sale/Driver1.jpg" target="_blank">
[/url]

Σ.Σ.
Το καλυτερο για μαυρους!!!! Και ανοιγματα με napples yellow και ελαχιστο titanium white  ::icon_thumright::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #109 στις: Μαρτίου 06, 2008, 09:47:34 πμ »
Τον οδηγό βάλε τον πάνω στην καμηλοπάρδαλη να είναι ο Μαυρος Κολοκοτρώνης  :mrgreen:
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #110 στις: Μαρτίου 10, 2008, 12:18:56 μμ »
Πω πω η καμηλοπάρδαλη ούτε panzer να τανε...Κοίτα παραλλαγή  :mrgreen: ...Καλή συνέχεια!!  ::icon_thumright::

Θοδωρής ::salut::
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #111 στις: Μαρτίου 10, 2008, 01:07:45 μμ »
Ποοολυ καλυτερη η καμηλοπαρδαλη!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Προσεχε λιγο την γωνια που σου εχει κανει το μπροστινο ποδι της!!!
Επιτελους εγινε Καμηλοπαρδαλη απο... Χαμηλοπαρδαλη που ηταν!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #112 στις: Μαρτίου 10, 2008, 08:30:19 μμ »
Σ.Σ.
Πανο πολυ καλυτερη η καληλοπαρδαλη τωρα!!!  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Μια παρατηρηση ως προς τον οδηγο. Αφου εχει σηκωσει το χερι και δειχνει θα πρεπει και ο ωμος του να ειαι σε κλιση και οχι οπως ειναι στην δεξαι μερια...δειχνει λιγακι αφυσικο!!!! Θελει αλλαγμα πιστευω!

<center>
<a href="http://i44.photobucket.com/albums/f50/periklis_sale/Driver1.jpg" target="_blank">
(Image removed from quote.)[/url]
</center>

Σ.Σ.
Το καλυτερο για μαυρους!!!! Και ανοιγματα με napples yellow και ελαχιστο titanium white  ::icon_thumright::
Thnks φίλοι μου για την συμβουλή σας  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Φίλε Περικλή θα στοκάρω τον ώμο  :wink:
Τον οδηγό βάλε τον πάνω στην καμηλοπάρδαλη να είναι ο Μαυρος Κολοκοτρώνης  :mrgreen:
  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: και να δείχνει τον Καπποδίστρια  :wink: (Οι Ναυπλιώτες καταλαβαίνουν  :wink:  :mrgreen: :mrgreen: )
Πω πω η καμηλοπάρδαλη ούτε panzer να τανε...Κοίτα παραλλαγή  :mrgreen: ...Καλή συνέχεια!!  ::icon_thumright::
Θοδωρής ::salut::
  :mrgreen: :mrgreen: Sd.Kfz. "Girrafepanzer"  :mrgreen: :mrgreen:
Ποοολυ καλυτερη η καμηλοπαρδαλη!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Προσεχε λιγο την γωνια που σου εχει κανει το μπροστινο ποδι της!!!
Επιτελους εγινε Καμηλοπαρδαλη απο... Χαμηλοπαρδαλη που ηταν!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Τελικά φίλοι μου ενα βράδυ εν μέσω "κρασοκατάνυξης" και "ταπηροκρανιώσης" "απογειώθηκε" προς το απέναντι τοίχο.....οπότε αλλαγή ζώου  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #113 στις: Μαρτίου 10, 2008, 08:35:26 μμ »
Τελικά φίλοι μου ενα βράδυ εν μέσω "κρασοκατάνυξης" και "ταπηροκρανιώσης" "απογειώθηκε" προς το απέναντι τοίχο.....οπότε αλλαγή ζώου  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Μάλιστα. Βάλε μια γουρνοπάρδαλη! Βάλε ένα ρινόκερο, να έρθω να ποζάρω; ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Γιατί ρε Παναγιώτη το ζωντανό; Εμένα μου άρεσε... Τώρα τι σκέφτεσαι;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #114 στις: Μαρτίου 10, 2008, 08:41:18 μμ »
Υπάρχουν νεροβούβαλος (μετατροπή απο αγελάδα  ::lol18:: ::lol18:: ) - ιπποπόταμος (έτοιμο κιτ) - λιοντάρι (μετατροπάρα απο 35αρι άγαλμα  :shock: ) άντε και καμμιά ζέβρα άμα πετύχω τα πόδια και σ' αυτό  :evil:

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #115 στις: Μαρτίου 10, 2008, 09:39:22 μμ »
Raw_Shooter,
Συγγνώμη, αλλα τώρα που έφυγε η ψηλή, γιατί δεν το κάνεις jurassic park?
ʼλλωστε και στην Αφρική υπάρχει ο μύθος του Mikele bebe...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
« Απάντηση #116 στις: Μαρτίου 10, 2008, 10:46:42 μμ »
Φιλέ raw είναι τελειο. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::Πολυ ωραίο θέμα και ωραία δουλειά
 ::icon_thumright::
Μεγάλη μου αγωνία όμως είναι το βάψιμο της καμηλοπαρδαλης. :roll:Τι το διάλεξες το ρημάδι!!!
Καλή συνέχεια και συγχαρητήρια.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #117 στις: Μαρτίου 11, 2008, 04:11:11 μμ »
Ρε Παναγιωτη δολοφονε,τοσο σε αγανακτησε το ζωο.Παντος ηταν σε πολυ καλο δρομο.Τελος παντον,κουραγιο και υπομονη στο επομενο. :wink: ::icon_thumright::
Τασος ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
Απ: Σαφάρι στην Αφρική.....τελειώματα.....
« Απάντηση #118 στις: Μαρτίου 12, 2008, 10:55:16 μμ »
 Φίλοι μου καλησπέρα σας  :wink: Αφού "πέταξε" η καμηλοπάρδαλη, ψιλο-απογοητεύτηκα με τα ζώα που είχα και έτσι τελικά αποφάσισα να "εντάξω" ενα έτοιμο ζώον  :oops: :oops: :oops:  Εγώ απλά του έκανα 3-4 wash με ivory black + burnt sienna..... Μακάρι να έβρισκα κάτι άλλο σε μορφή κιτ αλλά δεν υπάρχει τπτ και οτι λιγοστό βρήκα είναι οικόσιτο και εν' ώρα βοσκής  :evil: :evil: :evil:
 Ευτυχώς ο φίλος Γρηγόρης ( ::proskino:: ::proskino:: ) μου έδειξε κάποια πράγματα σχετικά με το βάψιμο των φιγούρων, μιας και είμαι παντελώς άσχετος  :oops: , και έτσι ξεκίνησα τις φιγούρες. Ακολούθησα τις συμβουλές σας περί απόχρωσης του μάυρου οδηγού  :wink: και τον κόλλησα στην θέση του...Πρώτα έπρεπε να κολληθεί ώστε να "μπεί" το ταμπλό του 4x4 λόγω ποδιών + τιμόνι.
 Δυστυχώς υπήρξε και ενα ατύχημα  :evil: :evil: Έπεσε κάποια στιγμή το διόραμα και ξεκόλλησε το land αλλά έσπασαν και τα πόδια του "αμερικάνου"  :evil: :evil: :evil: Αυτό ήταν "ανέβασα πίεση" και κατάλαβα οτι δεν μ' επαιρνε άλλο..........Δυστυχώς με τα δάχτυλα μου "αφαίρεσα" λίγη σκόνη απο την αριστερή ρόδα αλλά ελπίζω να διορθώνεται με pigment και πινελάκι  ::eusa_pray::
 Απομένουν τα φώτα + λίγο βάψιμο στις φιγούρες, βάψιμο το μαντήλι που "ανεμίζει" και το φόρτωμα του land..........Το ταμπλό θα το σκονίσω με pigment African Earth αφού στεγνώσει η φιγούρα του οδηγού.
Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.
 Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #119 στις: Μαρτίου 12, 2008, 11:10:07 μμ »
Είναι πολύ γλυκό να με επιλέξεις για το καταπληκτικό διόραμά σου!

Είναι πολύ φυσική η σκηνή με το LR να έχει μπει ανάμεσα στη μητέρα και το μικρό της. Μπράβο Παναγιώτη ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #120 στις: Μαρτίου 12, 2008, 11:17:31 μμ »
Είναι πάρα πολύ καλό και το βάψιμο του hippo τέλειο.  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::

Μου άρεσε όμως περισσότερο με την καμηλοπάρδαλη ακόμα κι αν το ποδαράκι της φαινόταν πιο παχύ.  :oops:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #121 στις: Μαρτίου 12, 2008, 11:27:02 μμ »
Είναι πολύ γλυκό να με επιλέξεις για το καταπληκτικό διόραμά σου!

Είναι πολύ φυσική η σκηνή με το LR να έχει μπει ανάμεσα στη μητέρα και το μικρό της. Μπράβο Παναγιώτη ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Εεεεπππππ μην μου κλέβεις την αυτοπροσωπογραφία μου  :mrgreen: :mrgreen: Ο hippo είμαι εγώ βλέπεις έχω κάνει και δύτης  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Σ' ευχαριστώ Γιώργο φίλε μου για τα καλά σου λόγια  :wink: :wink:
Είναι πάρα πολύ καλό και το βάψιμο του hippo τέλειο.  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::

Μου άρεσε όμως περισσότερο με την καμηλοπάρδαλη ακόμα κι αν το ποδαράκι της φαινόταν πιο παχύ.  :oops:
Τhnks φίλε μου  :wink: Αχχχ όντως η καμηλοπάρδαλη λόγω ύψους "έδινε άλλη όψη" αλλά είπαμε.........Καμμιά φορά είναι αυτό που λένε "...η αρχική σκέψη - ιδέα ίσως είναι η καλύτερη..." Ποιός ξέρει ίσως όταν ο Κος Douglas Lee "βγάλει" στην παραγωγή, τις υπέροχες καμηλοπαρδάλεις του απο το διόραμα του, να τις προμηθευτώ και να κάνω ενα reset  :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #122 στις: Μαρτίου 12, 2008, 11:32:00 μμ »
Πολύ ωραίο Παναγιώτη,
μπράβο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
πάντως πρέπει να παρεδεχτούμε ότι η "ψηλή" έδινε άλλη κίνηση.
εκτος κι αν υποθέσουμε ότι ο "χοντρος" έχει ΄μολις φρενάρει και ετοιμαζεται να επιτεθεί.
Στο πρακτικό του θέματος, είναι σίγουρο ότι ένα λάσο θα σταματησει τετοιο ...οδοστρωτήρα ?
 :wink:   ::icon_thumright::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #123 στις: Μαρτίου 12, 2008, 11:38:06 μμ »
Ο Σταύρος έχει δίκιο, αλλά έχω λύση. Παναγιώτη, κάρφωσέ μου του μερικά βελάκια, και καλά ενέσεις με hippoψοφίνη, έτσι ο θηρίος έχει ήδη πάρει τη δοσάρα του και είναι έτοιμος για νάνι οπότε ο τύπος με το λάσο πάει για να τον ασφαλίσει μη φύγει σκουντουφλώντας και πάει ποτάμι και πνιγεί, μαστούρης γαρ.

Το μωρό δίπλα παρακολουθεί μπερδεμένο... Πολύ μου αρέσει!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #124 στις: Μαρτίου 12, 2008, 11:54:12 μμ »
Φίλε Σταύρο σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια  :wink:  Βέβαια, παιδιά το λάσο δεν σταματά με τπτ εναν ιπποπόταμο  ::eusa_naughty:: αλλά άμα παρατηρήσετε ο hippo έχει "φάει" μια στο πwπw του  :wink: :mrgreen: :mrgreen:
......έτσι ο θηρίος έχει ήδη πάρει τη δοσάρα του και είναι έτοιμος για νάνι οπότε ο τύπος με το λάσο πάει για να τον ασφαλίσει μη φύγει σκουντουφλώντας και πάει ποτάμι και πνιγεί, μαστούρης γαρ.
Ναι και παλιότερα αλλά και στην σύγχρονη εποχή μετά το βελάκι συνηθίζουν να πιάνουν τα μεγάλα ζώα (σήμερα όχι με λάσο πιά  :wink: ) γιατί λόγω όγκου ή ύψους είναι αμφίβολο αν θα είναι ομαλή η νάρκωση και το πώς θα "πέσει" το ζώο....π.χ. την καμηλοπάρδαλη δεν την ναρκώνουν με ισχυρό φάρμακο γιατί μπορεί να σπάσει τον λαιμό της "πέφτοντας" στο πλάι αλλά και τελείως ναρκωμένη η καρδιά δεν στέλνει αίμα στον εγκέφαλο της  :shock: Έτσι και με τα παχύδερμα (ελέφαντες - ιπποπόταμοι κτλ) έχουν κίνδυνο αρυθμίας της καρδιάς ή να "πλακωθούν" οι πνεύμονες άμα πέσει στο πλάι......

Tags: