Αποστολέας Θέμα: A6M5c Zero (HASEGAWA 1/32) (από άσχετο)  (Αναγνώστηκε 7365 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απ: A6M5c Zero (από άσχετο)
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2009, 06:11:33 μμ »
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζεσταμένο και τεντωμένο πλαστικό. Θα πάρεις ένα από τα πλαίσια του κιτ, θα το ζεστάνεις με αναπτήρα και θα το τεντώσεις στο επιθυμητό πάχος. Θα το κρατήσεις εκεί για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να κρυώσει και θα χεις έτοιμο το βασικό στέλεχος του χειριστήριου...

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2009, 07:48:03 μμ »
Πολύ καλή ιδέα!!!! ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2009, 08:36:50 μμ »
Θα κάνω μια δοκιμή αύριο, αν και ελπίζω οτι θα το βρει η καθαρίστρια (η οποια ειναι ενημερωμενη)...Την τεχνική αυτή τη γνωρίζω .. αν και έχω να την χρησιμοποιήσω ... αχμ.... 15 χρονια περιπου.... (τα νευρα μου σημερα με την βλακεια μου).

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 05:31:29 μμ »
Ένα μικρό ακόμα update και μία μικρή ακόμα ερώτηση.
Καταρχάς το update:
Τελικά δεν βρέθηκε το stick αν και δεν παυω να ελπίζω. Προσπάθησα να φτιάξω μόνος μου κ το αποτέλεσμα φαίνεται παρακάτω αν και χοντροκομμένο  :(

ΥΓ: δεν μπορώ να στρώσω τα vallejo με τίποτα :(

Επισης στον χρόνο που περίμενα να στεγνώσει το στικ, προχώρησα με την μηχανή λίγο.. με ταλαιπώρησε αυτο το μικρό τετραγωνάκι στο πάνω μέρος, καθώς δεν υπήρχε κάτι να το "κεντράρει" στην τοποθέτηση. Το πρόβλημα είναι με τον παρακάτω δακτύλιο ο οποίος αφήνει κενά γυρω γύρω και δεν μπορώ να καταλάβω αν έτσι πρέπει να κάθετε η κάτι δεν πάει καλά ... πρακτικά δεν "πατάει" πάνω στον κώνο, αλλά πάνω στις μάυρες μπάρες απο πίσω

Τέλος ακόμα μία φωτογραφία από την μηχανή. Τώρα ώρα για διάβασμα για weathering της μηχανής.

Τέλος να αναφέρω οτι στο test fit τις ατράκτου απογοητεύτικα πλήρως .. Νομίζω οτι θα μου βγεί η παναγία να την κολλήσω και να την φέρω στα ίσια της  :(

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 07:23:48 μμ »
Αν κατάλαβα καλά (γιατί τις φωτό δεν μπορώ να τις δω μεγάλες)εννοείς την στεφάνη διανομής ρεύματος.Εκεί πρέπει να κάθεται.Από εκεί ξεκινούν τα μπουζοκαλώδια
και πάνε στους κυλίνδρους.
Πολύ όμορφη η δουλειά σου.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Καλή συνέχεια.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 08:10:25 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ Ορέστη, αν και δεν ξέρω αν θα μπώ σε τέτοια διαδικασία γιατί από κάποιες φωτο που είδα ...τρελό μπαχαλό στην μηχανη  :oops:... Ίσως όμως και να το παλέψω

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 08:40:11 μμ »
Το πας μια χαρά και όσο για την εφαρμογή δεν χρειάζεται άγχος είναι μια πρόκληση που ούτως ή άλλως  κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσεις οπότε μην μασάς στόκος τρίψιμο και υπομονή!!!Το έχεις!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 09:22:20 μμ »
Μία ακόμα ερωτησούλα... από οτι βλέπω τα σκέλη προσγείωσης κουμπώνουν εσωτερικά πριν κλείσουν οι πτέρυγες ... από ότι έχω παρατηρήσει .. σχεδόν όλοι αφήνουν τα σκέλη τελευταία .... πως μπορώ να τα αφήσω για το τέλος εφόσον κουμπώνουν στο εσωτερικό  :roll:
Μετά την κόλληση της ατράκτου ώρα για στοκάρισμα τρίψιμο ... επίσης .. η γράμμωση του μοντέλου στην άτρακτο είναι με μικρές προεξοχές ... να μπώ στην διαδικασία να το χαράξω, ή θα τα βρώ μπαστούνια ?

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 07:15:31 μμ »
Μετά από μεγάλη απουσία λόγω δουλειών, είπα να κλείσω αυτό το θέμα με τελειωμένο το Zero.
Όπως ήταν περίμενα, έκανα πάρα πολλά λάθη, τα οποία όμως πιστεύω οτι θα μειωθούν δραματικά στο επόμενο (p47) το οποίο ελπίζω να ξεκινησω σύντομα.
Παρακάτω αναφέρω τα λάθη:
1) Απροσεξία σε διάφορες φάσεις με αποτελέσματα καταστροφικά (πχ η κεραία στο αριστερό φτερό)
2) Κακή χρήση του Hycote με αποτέλεσμα μία σαγρέ επιφάνεια σε μεγάλο μέρος του μοντέλλου.
3) Η μη χρήση γαντιών, με αποτέλεσμα να λερώσω το μοντέλο με δαχτυλιές και άλλα
4) Ξέχασα να πλύνω το μοντέλο πριν περάσω το αστάρι,
5) Κακή χρήση του αερογράφου σε πολλά σημεία (πρώτη φορά τον χρησιμοποιούσα)
6) Κακή χρήση πινέλου με χοντροκομένα αποτελέσματα
7) Κακή εγκατάσταση των χαλκομανιών (σπασίματα)
8) Το οτι δεν "καθάρισα" τις χαλκομανίες από το περίσσευμα (το αποτέλεσμα φαίνεται στις βάσες των φτερών
9) Υπερβολή σε μερικά σημεία στο weathering και ίσως και στις φθορές.
10) κακό μασκάρισμα και βάψιμο της καλύπτρας
11) Κακο, ελειπές στοκάρισμα

Παρακάτω παραθέτω μερικές φωτογραφίες από το τελειωμένο μου χάλι (αμέσως μετά την προσπάθεια να ρίξω λίγο ακόμα βελτιωτικό στις γυαλιστερές χαλκομανίες)

Η αλήθεια είναι οτι πολλές κακοτεχνίες έγιναν γιατί συγκεκριμένες φάσεις βιαζόμουν να τελείωσω (και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος από όλα)
Το θετικό είναι οτι εώς τώρα κατάφερα να αναγνωρίσω το μεγαλύτερο μέρος των λαθών μου και ελπίζω σε πολύ καλύτερο αποτέλεμα στο μέλλον

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 12:03:04 μμ »
το αποτελεσμα εγω το βρισκω αξιοπρεπεστατο  και πιστευω οτι σε ενα χρονο θα πετας :lol:
η κλιμακα που διαλεξες προσωπικα  μου αρεσει παρα πολλη αλλα δεν θα την προτεινα σε εναν πρωταρη γιατι μεγενθυνει τα προβληματα και ειναι απαιτητικη στην αποδοση
τωρα το επομενο βημα πρεπει να ειναι καλυτερο :lol: ::icon_thumright::

θα σου προτεινα να εξοπλιστεις με βιβλιογραφια και παραπανω εργαλεια πριν ξεκινησεις το επομενο project σου
καλη συνεχεια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 12:04:32 μμ »
εννοειται οτι χρειαστεις εδω ειμαστε μην ζοριστεις καθολου να ρωτησεις ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 12:29:57 μμ »
Μια χαρά σε βλέπω, για πρώτο κιτ μετά την επανένταξη στο χόμπυ είσαι μια χαρά! Αλλωστε τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε, σημείωσέ τα και πιάσε το επόμενο. Βάλε και το Zero στη βιτρίνα και ξανακοίτα το σε ένα χρόνο σε σχέση με τα πιο πρόσφατα που θα έχεις φιάξει και θα μείνεις έκπληκτος.

Είσαι στο σωστό δρόμο, ξεκίνα το επόμενο γρήγορα. Και για να ξέρουμε, τι θα είναι το επόμενο; Θα παραμείνεις στα ιαπωνικά; Να τολμήσω να προτείνω ένα Ki-43 φθαρμένο μέχρι τα κόκκαλα; Επίσης άμα χρειαστείς τίποτα από βιβλιογραφία ρίξε σήμα, όλο και κάτι θα βρεθεί...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 12:33:39 μμ »
Για το επόμενο .... (P-47D ίδια κλίμακα ίδια εταιρία) από βιβλιογραφία έχω πάρα πολύ πράγμα.. (καλά να ναι τα παιδια απο δω)
Όσων αφορά τις φθορές κτλ ... ίσως να κάνω λίγο "οικονομία" σιγά σιγά ... θα δείξει .. θα μου πάρει πάντως αρκετο καιρό γιατί θέλω πειραματιστώ με λεπτομέρειες που λείπουν από το κιτ... πάλι καλά έχω από εδω μέσα πολλά εκπληκτικά Project για να παραδειγματίζομαι για το συγκεκριμένο αεροσκάφος
Τώρα όσον αφορά τα εργαλεία ...δεν νομίζω οτι μου λείπει κάτι βασικό..... εμπειρία μου λείπει  :)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 12:41:41 μμ »
...P-47D ίδια κλίμακα ίδια εταιρία...
Ουάου! Χοντρό μαμούνι! Καλή αρχή.

Σε ενδιαφέρει το Pilot's Flight Operating Instructions για το P-47D; Εχει φωτογραφίες του cockpit και εξηγεί τα πάντα μέχρι αηδίας...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 01:14:10 μμ »
Το έχω, μαζί με ακόμα 28 βιβλία για το αεροσκάφος αυτό....:) απο βιβλιογραφία είμαστε καλά.... thx

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 01:27:48 μμ »
Για το επόμενο .... (P-47D ίδια κλίμακα ίδια εταιρία) από βιβλιογραφία έχω πάρα πολύ πράγμα.. (καλά να ναι τα παιδια απο δω)
Όσων αφορά τις φθορές κτλ ... ίσως να κάνω λίγο "οικονομία" σιγά σιγά ... θα δείξει .. θα μου πάρει πάντως αρκετο καιρό γιατί θέλω πειραματιστώ με λεπτομέρειες που λείπουν από το κιτ... πάλι καλά έχω από εδω μέσα πολλά εκπληκτικά Project για να παραδειγματίζομαι για το συγκεκριμένο αεροσκάφος
Τώρα όσον αφορά τα εργαλεία ...δεν νομίζω οτι μου λείπει κάτι βασικό..... εμπειρία μου λείπει  :)

οκ αναμενουμε και πριτσινωμα για να ανεβαινουμε επιπεδο ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 12:36:40 μμ »
axmmm ...νομιζω οτι βιάζεσαι λιγουλάκι  :oops:

Tags: a6m2b zero