Αποστολέας Θέμα: A6M5c Zero (HASEGAWA 1/32) (από άσχετο)  (Αναγνώστηκε 7377 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
Απ: A6M5c Zero (από άσχετο)
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 31, 2009, 06:29:46 μμ »
σε μεγάλες κλίμακες τα λάθη μας φαίνονται μεγαλύτερα
Ακριβώς γιαυτό ήθελα να ασχοληθώ με 1/32, ωστε να είναι εμφανή τα λάθη μου και να "αναγκαστώ" στην επόμενη προσπάθεια να προσπαθήσω πολύ περισότερο να τα διορθώσω..  Τώρα ψήνομαι να το ξεβάψω όλο και να το αρχίσω πάλι από την αρχή, .... αλλα δεν ξέρω  (και για το κάθισμα και για τον πίνακα οργάνων)  :roll:)
Μην το σκεφτεσε και διορθωσετο.Δες και εδω για βοηθεια ::arrowred::
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12627.0.html
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 31, 2009, 06:36:55 μμ »
Μην το σκεφτεσε και διορθωσετο.Δες και εδω για βοηθεια ::arrowred::
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12627.0.html
Τασος ::salut::
Τελικά φαγωθηκατε να μετατρέψω το Zero  σε spitfire.. hahahaha
Είπαμε ... δεν μπορώ ακόμα να το κάνω κοντά στο πραγματικό .... αλλά όχι κ έτσι :P

Λοιπον το πήρα απόφαση και ξέβαψα το κάθισμα, όπως επίσης και (αρχικά) ξαναέβαψα τα όργανα μαυρα για να δοκιμάσω με στεγνό πινέλο (απο ότι είδα (ευτυχως) τα ανάγλυφα προεξεχουν αρκετά ακόμα κ δεν καλύφθηκαν από το χρώμα) ..
απλά σκέφτηκα πρώτα να δοκιμάσω την τεχνική και μετα να μπω στην διαδικασία του βαψίματος από την αρχη ... μην το κάνω και φτου και απο την αρχή.. :)
θα δοκιμάσω (μια και είμαι εν αναμονή να στεγνώσουν τα χρώματα) να φτιάξω και άλλες ζώνες μια και κάπού πήρε το ματάκι μου μάυρες ζώνες... practice practice practice .
οπώτε υπομονή ... και μέχρι το 2012 μπορεί να το έχω τελειώσει  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 31, 2009, 07:06:51 μμ »
Δεν χρειάζεται βιασύνη ο μοντελισμός σημαίνει δημιουργία και η δημιουργία θέλει το χρόνο της αλλιώς τα αγοράζουμε και έτοιμα!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 31, 2009, 07:11:35 μμ »
Δεν χρειάζεται βιασύνη ο μοντελισμός σημαίνει δημιουργία και η δημιουργία θέλει το χρόνο της αλλιώς τα αγοράζουμε και έτοιμα!
Ή πληρώνουμε να μας τα φτιάξουν  ::glossa:: ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 31, 2009, 09:20:25 μμ »
Μπά....καλύτερα τα έτοιμα σιγά μην πληρώνουμε για να μας τα φτιάξουν!!!
Μακάρι να είχα λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα και να έκανα 3 πράγματα ψάρεμα στρίψιμο με το αμάξι και μοντελάρισμα ε και στο μεσοδιάστημα σεξ!!! :D :D
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 31, 2009, 09:56:29 μμ »
Μια χαρά τα γράφει ο Κουρσάρος για τον πίνακα οργάνων και το στεγνό πινέλο.   

Δώσε μας και καμια νέα φωτό με την πρόοδο εργασιών και μην μασάς. Τα λάθη στον μοντελισμό επιτρέπονται γιατί αν δεν τα κάνουμε δεν θα μάθουμε. Κανείς δεν γεννήθηκε μοντελαράς, τα χούμε ξαναγράψει αυτά.

::salut::

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 04:29:26 πμ »
Και αν το dry σου βγει λιγο υπερβολικο(δηλαδη το περιγραμμα των οργανων βγει χοντρυτερο του κανονικου)αστο λιγες ωρες να στεγνωσει κ κανε συμπληρωματικο wash στις περιξ των κυκλων επιφανειες..

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 07:40:03 πμ »
Εχθές το αφησα για στέγνωμα .. και σήμερα το απόγευμα οι δοκιμές ...
(εννοείτε οτι θα ανεβάσω φωτό με την πρόοδο των εργασιών .. τι νομίζατε? οτι θα γλυτώσετε τόσο εύκολα από μένα?  :lol: ::glossa::)

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 07:47:16 μμ »
update: τελικά το πάω για ξέβαμα σήμερα το βράδυ με mr.muscle (αν το αφήσω παραπάνω ωρες στο καθαριστικό έχουμε πρόβλημα?)
και μία ακόμα ερώτηση μια και προσπαθώ να πειραματιστώ λίγο με την τεχνική στεγνού πινέλου κ δεν τα πολυκαταφέρνω.. να προτιμήσω πινέλο με μαλακή ή σκλήρή βούρτσα? και το χρώμα να το αραιώσω? ή απευθείας από το μπουκάλι ?
σας ευχαριστώ για την υπερπολύτιμη βοήθειά σας... τελίκά με πείσατε να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, ακόμα και αν σημαίνει οτι θα είμαι στο βάψε ξέβαψε για καιρο  :)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 07:54:51 μμ »
Θές ένα καλό πλατύ πινελάκι με μαλακή τρίχα μην σου φάει το κυρίως χρώμα.Το πλατύ πινελάκι θα το κόψεις πάνω πάνω δημιουργώντας κάτι σαν φουντίτσα.Με αυτή την φουντίτσα θα κάνεις το πέρασμα.
Τώρα όσον αφορά το χρώμα.Εγώ δεν τα διαλύω απλά ανακατεύω καλά τη συσκευασία και βουτάω μόλις το πινελάκι ή καλύτερα στο καπάκι της συσκευασίας του χρώματος και μετά καθαρίζω το πινελάκι από το πολύ χρώμα σε μια χαρτοπετσέτα!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 11:39:17 μμ »
Σχετικά με το ξέβαμα:
Επειδή δεν είχα πρόχειρο καθαριστικό κουζίνας... κ θα έχανα έτσι κ αλλιως την σημερινή μέρα, σκέφτηκα να μουλιάξω τα κομμάτια στο αξαξ. Ήξερα οτι τα ακρυλικα θα τα βγάλει πιθανοτατα αλλα για τα enamel πιστευα οτι θα παιδευτώ πάρα πολύ.
Μετά απο δύο ώρες βάζοντας τα απλά κάτω από την βρύση είδα με μεγάλη μου έκπληξη όλο σχεδόν το χρώμα να εξαφανίζεται  :shock:. Το αρκυλικό το οποίο είχε περαστεί πρώτο έγινε σαν στρώμα στο οποίο πάνω είχε κάτσει το enamel με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ίχνος enamel πλέον.
Επειδή σε μερικά σημεία δεν βγήκε τελείως το χρώμα το ξαναβούτηξα..
Το θετικό για μένα είναι οτι εφόσον μου είναι τόσο εύκολο να βγάλω το χρώμα, θα δοκιμάσω πρώτα τεχνική στεγνού πινέλου και μετά θα προχωρήσω στο τελικό βάψιμο.
Για ακόμα μία φορα σας ευχαριστώ.
Ελπίζω να έχω σύντομα νέες φωτο :)

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 11:44:32 μμ »
Λοιπόν, μία μικρή ενημέρωση. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν είναι ότι το καλύτερο και θέλέι διορθώσεις (ιδιαίτερα κάτω δεξιά) αλλά είναι πολύ καλύτερο από αυτό που είχα κάνει πριν :)
Έχει ακόμα δουλίτσα το κοκπιτ απλά δεν έχω άλλο κουράγιο σήμερα.
Νομίζω οτι για πρώτη προσπάθεια με στεγνό πινέλο δεν πήγε κ πολύ άσχημα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 01:12:49 πμ »
Το αποτέλεσμα είναι απλά πολύ όμορφο!!!δεν θα πώ τίποτα άλλο σε αφήνω να κάνεις μόνος σου τη σύγκριση!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 07:52:09 πμ »
Υπονοείς οτι δεν έκανα πριν ομορφες μουντζούρες  :shock:
Σήμερα λέω να προσπαθήσω να τελειώσω το υπόλοιπο εσωτερικό, σκέφτηκα να προσθέσω κ άλλες λεπτομέρειες που λείπουν, αλλα δυστιχώς το κιτ δεν συμβαδίζει (σαν χώρους) ακριβώς με πολλές φωτογραφίες που βλέπω, οπώτε.. μάλλον θα αφήσω αρκετές λεπτομέρειες εκτός.
Σειρά τώρα έχουν να βαφτεί ο υπόλοιπος πίνακας και να ξαναβαφτουν 2-3 όργανα που βγήκαν χάλια, να μπούν οι μοχλοί όπλισης των πυροβόλων και κάποιες μανέτες που δεν υπάρχουν στο κιτ, κ ίσως αν βρώ τρόπο κάπιοι διακόπτες (αν και φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο) και βλέπουμε
Μπορώ να πω οτι με εξέπληξε ιδιαίτερα ευχάριστα η αίσθηση που δίνεται από το αποτέλεσμα τις φθοράς στα όργανα.
Μία ερωτήσούλα αν γνωρίζει κάποιος...τελικά τις ζώνες να τις κάνω καφέ ή μάυρες?  :roll: γιατί στις μισές φωτογραφίες που βλέπω τις βρίσκω μάυρες και στις μισές καφέ.
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια κ τις συμβουλές... μπορεί το αποτέλεσμα να έχει πάρα πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης, αλλά στο επίπεδο που έιμαι ... με έκανε να νοιώσω περίφανος  :)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 10:48:30 πμ »
Μαύρες δεν πρέπει να ήταν σίγουρα!!Μάλλον καφέ (δεν θυμάμαι τώρα τον κωδικό!)Οι μαύρες που πιθανόν να έχεις δει πρέπει να είναι μεταγενέστερες από αναπαλαίωση.
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 11:17:16 πμ »
καλύτερα γιατι μου κάθονται πιο όμορφες στο μάτι  :D

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 08:06:45 πμ »
Μία απορία...
Επειδή λογικά σήμερα θα μπορέσω να τελειώσω (επιτέλους) το εσωτερικό, μία απορία
Τις φωλέες για τα σκέλη προσγείωσης ..τελικά τι χρώμα να τις κάνω ? έχω δεί φωτογραφίες που είναι λευκές, στο χρώμα του εσωτερικού, στο χρώμα του πάνω μέρους, κίτρινες, ακόμα και μπλε .. και όσο ναναι μπερδέυτικα  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 08:16:06 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Μπραβο πολυ ομορφη προσπαθεια!!!!

::icon_thumright::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 10:26:16 μμ »
Ένα ακόμα μικρούλικο update μια κ αυτές τις μέρες δεν μπόρεσα να ασχοληθώ ιδιαίτερα:

Προστέθηκαν οι μοχλοί οπλισμού στα πυροβόλα, οι μανέτες στα αριστερά και οι "δέστρες" (?) στα πενταλ τις οποίες αν και φαίνονται χοντροκομένες τις μέτρησα με τα πόδια του πιλότου που έχει στο κιτ (τα οποία πενταλ γυαλίζουν σαν τρελά λόγο του φλας της μηχανής)
Το επόμενο βήμα είναι η προσπάθεια για κάποιες φθορές και η ελπίδα οτι με ενα ενα wash θα είναι λιγότερο εμφανείς κάποιες χοντρές ατέλειες. Επίσης gloss βερνίκι στα όργανα (όπως με συμβουλέψατε) και ίσως να ξαναβάψω τα πυροβόλα μια και έτσι γυαλίζουν υπερβολικά (ή ένα ματ βερνίκι?) (είναι βαμένα με gunmetal χρώμα). Μετά θα ακολουθήσει το κάθισμα (στο οποιο δεν ξέρω αν τελικά θα βάψω το μαξιλάρι γιατί την τελευταία φορά τα έκανα ................)

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2009, 09:00:19 μμ »
Τελειώνοντας το εσωτερικό

ανακάλυψα οτι μου λείπει κατιτίς...  :shock: κάπου μάλλον θα παρέπεσε το stick κ πρέπει να σηκώσω τα πάντα για να το βρω (απροσεξία μέχρι αηδίας)
Αλλιώς θα προσπαθήσω να φτιάξω μόνος μου  :oops:

Το ξέρω οτι το χρωμα σε μερικά σημεία μου ξέφυγε αρκετά (πχ το κόκκινο στην δεξιά κονσόλα, αλλά δεν εχω το κουράγιο να το ξαναρχίσω)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2009, 10:08:07 μμ »
Πολύ καλύτερο από πριν!!!Απλά ίσως θα ήθελε λίγο wash παραπάνω για να δείξει ακόμα καλύτερα το εσωτερικό του!!!Μια χαρά το πάς!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2009, 10:21:19 μμ »
Τι λες τώρα φίλε μου, είναι πάρα πολύ καλό!!! Μην πειράξεις τίποτα!!!

Προχώρα ακάθεκτος!

(οκ, επειδή είναι zero ίσως να ήθελε λίγο περισσότερη ταλαιπωρία, αλλά εμένα μ' αρέσει πολύ.)

Τα όργανα τελικά είναι στεγνό πινέλο στα υπερυψωμένα του κιτ ή χαλκομανία; Φοβερά δείχνουν!!! Αν είναι στεγνό πινέλο, ρίξε μια σταγόνα γυαλιστερό βερνίκι πάνω απ' το καθένα, να μοιάζει με το τζαμάκι. :)

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2009, 10:24:50 μμ »
Τι λες τώρα φίλε μου, είναι πάρα πολύ καλό!!! Μην πειράξεις τίποτα!!!

Προχώρα ακάθεκτος!

(οκ, επειδή είναι zero ίσως να ήθελε λίγο περισσότερη ταλαιπωρία, αλλά εμένα μ' αρέσει πολύ.)

Τα όργανα τελικά είναι στεγνό πινέλο στα υπερυψωμένα του κιτ ή χαλκομανία; Φοβερά δείχνουν!!! Αν είναι στεγνό πινέλο, ρίξε μια σταγόνα γυαλιστερό βερνίκι πάνω απ' το καθένα, να μοιάζει με το τζαμάκι. :)
Είναι με στεγνό πινέλο και μετά απο 2-3 μέρες πέρασα πάνω από κάθε όργανο gloss βερνίκι (σήμερα) θα δω πως θα είναι αυριο κ αν χρειαστεί θα του ρίξω λίγο ακόμα, όσο για την ταλαιπωρία το σκέφτηκα, αλλά να πω την αλήθεια φοβήθηκα λιγουλάκι να το κάνω παραπάνω (μια και είναι πρώτη φορά). Στην ίδια λογική θα κινηθώ κ στις υπόλοιπες φθορές.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2009, 10:28:00 μμ »
Τέλειος είσαι! Ρίξε λίγο βερνικάκι ακόμα και μην κάνεις τίποτα άλλο. Αν διστάζεις για παραπάνω φθορές, μην τις κάνεις. Είδες κι εγώ που πήγα για το κάτι παραπάνω, πώς τα έκανα, χαχαχα... Προχώρα στο παρασύνθημα, είσαι σε πολύ καλό δρόμο (κι ας σου το λέει άσχετος αυτό, τουλάχιστον βλέπω την καλή δουλειά που κάνεις).

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2009, 06:03:40 μμ »
Λοιπον αποτι φαινεται το στικ το πηρε το ευρηκα .. μεχρι κ στα σκουπιδια εψαξα... καταραμενη απροσεξια μου... οπωτε καταληγουμε στο να προσπαθησω να φτιαξω ένα μονος μου που να πλησιάζει σε αυτό που είχε το κιτ.... καμιά ιδέα για το τι μπορώ να χρησιμοποιήσω ?

Tags: a6m2b zero