Αποστολέας Θέμα: Opel Omnibus Kommanderwagen  (Αναγνώστηκε 1946 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Opel Omnibus Kommanderwagen
« στις: Φεβρουαρίου 14, 2008, 07:08:02 μμ »
 Φίλοι μου καλησπέρα, μετά απο 3 μερόνυχτα παλεύοντας με σεσουάρ + αναπτήρα + logo, φτιάχτηκε επιτέλους το Opel Omnibus στην έκδοση Kommandeurwagen της γαλλικής Iroside.
 Πρόκειται για μια απο τις δεκάδες εκδόσεις του πανταχού παρόντος Opel Blitz. Απλά επιμήκυναν το σασί του Opel και έφτιαξαν με νοβοπάν + λαμαρίνα ενα πουλμανάκι. Κατ' άλλα ήταν αυτούσιο Opel Blitz (κινητήρας + μηχανικά μέρη). Χρησιμοποιήθηκε σε 2 ρόλους, σαν μεταφοράς προσωπικού για την Luftwaffe (επάνδρωση αντιαεροπορικών προβολέων ή ραντάρ) και απο την Wermacht σε ρόλο απο-κρυπτογραφικό. Η Iroside "δίνει" την δεύτερη έκδοση, όχι οτι είναι δύσκολο να γίνει η πρώτη απλά θα χρειαστούν 18 διπλά καθίσματα  :wink:
 Τώρα το κιτ της Ironside είναι απο τα πιο απαράδεκτα που έχω δεί της εταιρείας. Ειλικρινά ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να μάθω ΤΙ σκεφτόταν αυτός που το "σχεδίασε"  :evil: :evil:
 Αντι να "πάρουν" ενα Opel Blitz της Italeri και να κάνουν την "υπερκατασκευή", ξανασχεδίασαν εξ' αρχής όλο το σασί  ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: Αποτέλεσμα χοντροκομμένα κομμάτια πλαστικού που δεν εφάρμοζαν με τπτ.....οπότε "επιστρατεύτηκε" το σεσουάρ  ::mastigoma:: Αφού κατορθώσει κάποιος και ισιάξει και κολλήσει το κάτω μέρος, "έρχεται" ο εφιάλτης του σκέπαστρου που δίνεται σε ρητίνη και είναι στραβό κατά 14 μοίρες  ::cry2:: Δλδ "στραβός γυαλός και στραβά αρμενίζουμε"........ Επόμενο "βήμα" οι πόρτες......εδώ ΑΠΛΑ αφήστετες ανοιχτές  ::lol18:: ::lol18::
 Ο μπροστινός άξονας είναι όντως πολύ "χαμηλός" αλλά ψάχνωντας είδα οτι έτσι ήταν και στην πραγματικότητα μιάς και ΔΕΝ ήταν όχημα εκτός δρόμου  :shock: :shock: :shock:
 Τελευταίο "παλούκι" τα κομμάτια p.e. που έχουν πάχος σαν μαχαίρι κουζίνας και πρέπει να λυγίσουν σε 7 σημεία για να γίνει η πίσω σκάλα.......

Τώρα αφού κολλήθηκαν όλα τα κομμάτια (εκτός οροφής και ανοιχτών πορτών) ασταρώθηκε το εσωτερικό με Hycote και μετά βάφτηκε με Light Blue + Interior Green (Tamiya). Έπειτα έκανα chipping με Panzer Grey και πέρασα 2 "χέρια" φίλτρο Mig (blue for Panzer Grey).......Έπειτα κόλλησα τα παράθυρα και την οροφή......δυστυχώς παρόλλο τα μεγάλα πλαινά "τζάμια" δεν φαίνεται σχεδόν τπτ απο το εσωτερικό  :evil:
 Έπειτα, αφού αστάρωσα, έκανα preshadding με Mud (Gunze) και έβαψα 2 χέρια πολύ αραιό Dark Yellow (Gunze). Στην οροφή και το καπώ πρόσθεσα στο Dark Yellow σχεδόν 50% αραιό Buff της Tamiya και λίγο White της Lifecolor.
 Επόμενο βήμα ήταν ενα "χέρι" φίλτρο Mig (Tan for Tricolor Camo) και wash με λεπτό πινελάκι ΜΟΝΟ στα σημεία όπου προέκανα preshadding....... Τέλος έβαψα με τα stencils και λευκό, πίσω την ένδειξη Abstand 100m (απόσταση 100 μέτρων) και μπροστά το σήμα του "σώματος" του κρυπτογραφικού.....
 Σειρά θα έχουν τα λάστιχα, φώτα, σκονίσματα, λοιπά σήματα και φυσικά φόρτωμα στην οροφή..........
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
το κιτ περιείχε και δώρα έκπληξη.....Click to see the original size.
γραφομηχανή + Enigma + κωδικοποιητή + τηλέφωνο με μανιβέλα τα οποία όμως δεν τοποθέτησα γιατί ΔΕΝ φαινόντουσαν τελικά απο τα "τζάμια" με τπτ......θα "πάνε" σε κανα μελλοντικό διόραμα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Απ: Opel Omnibus Kommanderwagen
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 14, 2008, 07:17:53 μμ »
Παναγιώτη από ότι φαίνεται έριξες τρελή δουλειά αλλά τα κατάφερες μπράβο βρε φίλε τέλειο.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 14, 2008, 08:17:06 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Πότε προλαβαίνεις και τα τελειώνεις, ακόμα δεν έχω καταλάβει...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 14, 2008, 08:43:41 μμ »
::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Πότε προλαβαίνεις και τα τελειώνεις, ακόμα δεν έχω καταλάβει...

Τον βοηθάνε δύο Ινδοί !!! :lol: :lol: :lol: (του Μαγγίνα και της Πετραλιά)

Γειά σου ρε μαστρο-Παναγιώτη.  ::icon_thumright:: Για τελείωνε να το καμαρώσουμε καλύτερα.
Το έχεις "κλείσει" οριστικά; Μήπως αν άλλαζες τις ζελατίνες για τα παράθυρα με τίποτα άλλες αποκαθιστούσες την ορατότητα προς τα μέσα; Βρε συ παρακαλάει το κακόμοιρο να το φορτώσεις με όλα τα καλούδια του και κατευθείαν μετά για διόραμα.  :roll:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 14, 2008, 09:06:08 μμ »
Θα συμφωνίσω με τον Νίκο!
Μπορείς να φτιάξεις τρελό διόραμα με αυτό!
Πάρα πολύ ωραία κατασκευή!

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 14, 2008, 09:06:41 μμ »
Παναγιώτη φτιάξε σε παρακαλώ ένα θέμα και βάλε σ' αυτό όλα αυτά τα ωραία οχήματα που φτιάχνεις.  ::eusa_clap::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 14, 2008, 10:50:32 μμ »
να και τα σχολικά... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Ε! ναι αυτό παρακαλάει για διόραμα, διοραματάκι, κάτι τέλος πάντων  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 15, 2008, 08:39:56 πμ »
Και εγω αυτη την απορια εχω....ΠΟΤΕ προλαβαινεις!!!!!!

::icon_thumright::

Πολυ ομορφο φιλε μου!!!!!!!! Μπραβο!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αλλα μου φαινεται οτι το μπαμπριζ δεν ακουμπαει καλα στον σκελετο....καπου χασκει? Μπορει να ειναι και η φωτο για τσεκαρε το!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 15, 2008, 09:53:50 πμ »
Πολύ όμορφο θέμα διάλεξες Παναγιώτη.  ::icon_thumright::

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους πως το όχημα είναι ιδανικό για κατασκευή διοράματος αν βρεις τις κατάλληλες φιγούρες.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 15, 2008, 10:43:13 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αντε πάλι τα ίδια! Παναγιώτη φίλε μου κυνηγάς κάποιο βραβείο ταχύτητας; Γιατί το ποιότητας το έχεις. Οχι πως με πειράζει να βλέπω τις μοντελάρες σου, αλλά ρε παιδί μου αυτό είναι μαζική παραγωγή! Και μάλιστα πρέπει να βάλεις στο avatar σου το μότο γνωστού ταχυφαγείου, "Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι". Μπράβο!

Λοιπόν Παναγιώτη πρέπει όντως να το πλαισιώσεις με κάτι και να φανούν τα καλούδια που δίνει. Σκέψου τη σκηνή, το Open στην άκρη σταματημένο, με στήριγμα την μπαγκαζιέρα στην οροφή και 2-3 πασάλους απλωμένη τέντα, τραπέζι με χάρτες, τηλέφωνα εκστρατείας ΚΑΙ την Enigma, πτυσόμμενες ξύλινες καρέκλες και μερικοί τύποι να εργάζονται. Στην άκρη πινακίδα "Sedan 10Km" και τίτλο "Μάϊος 1940". Τι λές;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 15, 2008, 10:47:33 πμ »
... Στην άκρη πινακίδα "Sedan 10Km" και τίτλο "Μάϊος 1940". Τι λές;

... άστο Γιώργο, βγάλε άλλο σενάριο.  ::director:: Για Γαλλία του ΄40 έπρεπε το Οπελάκι να είναι βαμμένο Panzer Grey, οπότε όπως βλέπεις πρέπει να βρεις κάτι άλλο μεταγενέστερο.  :mrgreen:

ΥΓ ... άντε τίποτα Αρδέννες να προσπαθήσει να συντονίσει τα ασυντόνιστα;...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 15, 2008, 11:43:20 πμ »
... άστο Γιώργο, βγάλε άλλο σενάριο.  ::director:: Για Γαλλία του ΄40 έπρεπε το Οπελάκι να είναι βαμμένο Panzer Grey, οπότε όπως βλέπεις πρέπει να βρεις κάτι άλλο μεταγενέστερο.  :mrgreen:

ΥΓ ... άντε τίποτα Αρδέννες να προσπαθήσει να συντονίσει τα ασυντόνιστα;...
Ουπς :oops:, σας το έχω πει πως είμαι αδιάβαστος, όταν είχαμε αρματικά την έκανα κοπάνα. Αρα επαναπροσδιορισμός της ταμπέλας. Και για να είναι όξω οι τύποι πρέπει να είναι καλός ο καιρός, άνοιξη καλοκαίρι. Για να δούμε... Νορμανδία την ψιλοαποκλείω γιατί με τόσα συμμαχικά αεροπλάνα να σουλατσάρουν δεν θα ήταν χαλαροί κάτω από την τέντα οι τύποι, οπότε:

- Με κυριλλικά "Prohorovka->", ξύλινη ταλαιπωρημενη ταμπέλα.
- Πάλι με κυριλλικά "Sevastopol", πιο κυριλέ ταμπελίτσα.
- "Anzio" ή πολλές που να δείχνουν διάφορες κατευθύνσεις πχ "Anzio", "Compoleone", "Albano", "Cisterna". Διατηρώ επιφυλάξεις για τα ονόματα τα οποία παραθέτω από μνήμης...

Αντε, εκεί θα κολλήσουμε! Ξεκίνα Παναγιώτη!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 15, 2008, 12:47:43 μμ »
Φίλοι μου καλημέρα σας. Ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σας λόγια  :wink: "Φοβήθηκα" οτι θα "έτρωγα κράξιμο" για το τελικό αποτέλεσμα μιάς και η κατασκευή του με ζόρισε αρκετά να πώ την αλήθεια  :oops: :oops: :oops:
 Λοιπόν να αρχίσω πρώτα απο μερικές επισημάνσεις.......Νίκο (Nino1969) φίλε μου έχει κλείσει οριστικά η οροφή αλλά τα τζάμια "σκονίστηκαν" απο το τρίψιμο του στόκου  :oops: :oops: Μερικά μπορώ να τα αλλάξω, λόγο των ανοιχτών πορτών, αλλά και πάλι δεν φαίνεται τπτ μιας και είναι σκοτεινό το εσωτερικό (υπάρχει ενα μικρό γείσο γύρω γύρω απο την οροφή). Παρόλλο που είναι και "ανοιχτόχρωμο" το εσωτερικό  ::cry2::
 Φίλε Περικλή έχεις δίκιο.....τα άτιμα το "χοντρόχερα" μου πίεσαν το παμπρίζ όσο μάλλον έκανα wash  :evil: :evil: Με λίγη κόλλα σε οδοντογλυφίδα πιστεύω θα σώσει την κατάσταση  ::eusa_pray::
 Τώρα σχετικά με το δίοραμα.......με "πριζώσατε"  ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: Ειδικά η σκέψη σου Γιώργο με την ύπαιθρο  ::eusa_dance:: ::eusa_dance::  Βασικά το όχημα δεν εμφανίστηκε στην Β. Αφρική λόγω υπερθέρμανσης της οροφής  :shock: :shock: Στην Γαλλία ναί έδρασε αλλά ήταν Panzer Grey όντως........Έχω βρεί δεκάδες φώτο όμως με τέτοιο βάψιμο ή/και το ίδιο με Olive Green "λωρίδες" που έδρασαν στην Σικελία κατα το '43 στην απόβαση. Πολλές είναι και κατα την διάρκεια της αποστολής του D.A.K. στην Τυνησία...... ΄Εστελναν κωδικοποιημένα μυνήματα μεταξύ των (αποβατικού σώματος και Μεσσίνας).
 Όποτε μάλλον κατα 99% θα γίνει Σικελία γύρω στους πρώτους μήνες του καλοκαιριού του '43. Έτσι αφού τελειώσω το chipping και λοιπά που μένουν θα "μεταφερθεί" στην ενότητα "Διοράματα"  :wink: :wink:
 .........Όσο για τους χρόνους.....τα πάντα προλαβαίνω  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: αλλά είπαμε μέχρι τον Μάρτιο.....μετά  ::mastigoma::
Ινδούς και Πακιστανούς μέχρι τώρα δεν έχω "πετύχει"  :mrgreen: :mrgreen: αλλά απο Βούλγαρους - Ρουμάνους - Αλβανούς όσους θέλετε παιδιά  :mrgreen: :mrgreen: σας δανείζω κιόλας  ::director::

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 15, 2008, 04:13:43 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Φιλε Πανό, με τόσα "εξωτικά" μοντέλα που εχεις παρουσιάσει φτιάχνεις κατηγορία απο μονή της.
Δεν μου στέλνεις φώτο απο ολα αυτα να ανοίξω ενα θέμα σto gallery ...."  Raw_Shooter.... belive it or not"  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 15, 2008, 04:59:48 μμ »
Φίλε Αρκάδιε thnks για τα καλά σου λόγια.....τώρα για τις φώτο έχεις p.m.  :wink: 
 Τώρα φίλοι μου ενα κρίσιμο ερώτημα....τί τονάζ μπορούσε να έλξει ενα Opel Blitz  :?: Οχι πόσο μπορούσε να σηκώσει αλλά να έλξει.....Μιάς και έχω ακόμα ενα 2ο Omnibus λέω να το μετατρέψω σε σχολικό  :mrgreen: :mrgreen: μεταφοράς προσωπικού και να έλκει ενα αντιαεροπορικό προβολέα ή ηχοεντοπιστικό ή ενα ραντάρ  :roll: :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 12:56:03 μμ »
Παναγιωτη βαλε εναν προβολεα,οπως παντα ενα ωραιο εξωτικο θεμα.Μπραβο φιλε ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

Tags: