Για και χαρα με ενα μικρο "Update"......αλλα με μπολικη δουλιτσα.
Τελικα μετα απο πολυ μελετη με φωτο εποχης Β'ΠΠ κατεληξα ( επιτελους )στον τυπο-μεγεθος σηματων που θα χρησιμοποιησω.
Εδω ειναι οι μασκες που χρησιμοποιησα απο χοντρο ριζοχαρτο , με οδηγο νουμερα που εδινε το κιτ .
Μια γευση του τι ακολουθησε.....ψεκασα με λιγο ασπρο αναμυγμενο με καφε και λιγο μαυρο σε λιγα σημεια και με καθετι φορα ετσι ωστε να φαινονται φθαρμενα .
Επειτα πηρα λεπτο πινελο και γεμισα τα νουμερα με αποχρωσεις του κοκκινου και καφε .
Η ιδια διαδικασια εγινε και για τους σταυρους.
Πιστευω να πετυχα κατι καλο και αληθοφανες.
Μετα απο λιγη παυση ( οχι μοντελιστικη ) επιaσα στα χερακια το "τερατακι" και αρχισα τις φθορες.
εχουμε και λεμε , πρωτα εγιναν φθορες με λαδια ζωγραφικης σε γηινες αποχρωσεις .ετσι ωστε να παρουν οι επιφανειες διαφορους τονους .Κυριως επεμεινα στις οριζοντιες επιφανειες πυργου και σκαφους.
Αφου εμεινε για 24 ωρες στην ακρη , αρχισα με λεπτο πινελακι φθορες στην οριζοντια επιφανεια του πυργου.Γρατζουνιες χτυπηματακια.
μετα ειχε σειρα το Zimmerit παλι με μια αποχρωση γκριζου ανοικτου με λιγο σκουρο,βεβαια οσο μπορουσα να το πετυχω σε σχεση με την πραγματικη αποχρωση που εχαν τα τοτε ερειπωμενα αρματα.
Και αυτη η εργασια εγινε με λεπτο πινελο.
Και μια αποψη απο το χειρουργιο....
Εχει ακομα πολυ πραμα .
Κωστας.