Αποστολέας Θέμα: Καμια....συμβουλη;;;;;;; (ΜΕΓΕΘΥΝΤΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ)  (Αναγνώστηκε 3026 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
Καμια....συμβουλη;;;;;;; (ΜΕΓΕΘΥΝΤΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ)
« στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 11:00:39 πμ »
Καλημερα παιδια.Ειχα προ-καιρου ενν μεγεθυντικο φακο (στεκονταν στο ματι) απο εναν γνωστομου ρολογα,αλλα μου εσπασε.Οποτε παω για ατικατασταση.

1 Για να μην παρω αλλο σαν αυτο...
 2 δουλευω σε 1/35 αρματα και στρατιωτικα οχηματα προs το παρων...
 3 Με εχει πιασει μια ανωμαλια τωρα τελευταια με υπερ-λεπτομερια...
 4 χωριs να καταξοδευτο...
 5 Ρωτονταs παs στο χωριο.....ειδικα κιολαs απευθυνομενοs σε ''συναρρωστουs'' :lol:και γνωριζοντεs καλα τον μοντελοχωρο.

Ελπιζω να εγινα κατανοητοs .....ευχαριστω για το ενδιαφερον σαs.  :D

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Απ: Καμια....συμβουλη;;;;;;;
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 11:05:17 πμ »
Κώστα, δεν ξέρω το κόστος και αν μπορείς να το βρείς εδω αλλά θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το work bench της Tamiya το οποίο έχει και μεγεθυντικό φακό αλλλά και φωτισμό.. Ο χώρος του βέβαια είναι λίγο μικρός και ίσως να μην βολεύει για πλήρη κατασκευή, αλλά για επιμέρους λεπτομέρειες και φιγούρες είναι ιδανικός...

Δεν το έχω δουλέψει αλλά σύντομα ενδέχεται να βρίσκεται στο εργαστήριο μου οπότε θα δώσω φουλ review  :wink:

Επίσης έχω έναν γνωστό που βάφει φιγούρες και φοράει φακούς σε σχήμα μάσκας.. Δεν ξέρω που το βρήκε το εργαλείο αλλά αφήνει τα χερια του ελεύθερα... Ισως κάποιος απο τους φίλους μας να ξέρει.

Αποσυνδεδεμένος iaveris

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Καμια....συμβουλη;;;;;;; (ΜΕΓΕΘΥΝΤΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ)
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 06:30:00 μμ »
Mια ακομα λυση ειναι γιαλια πρεσβυωπίας που πουλανε στα φαρμακεια. Υπαρχουν σε πολους βαθμους  απο 1, 1.50, 2, 2.75 κ.λ.π και μου τα προτεινε καποιος φιλος οφθαλμιατρος οταν τον ρωτησα αχετικα με τον μοντελισμο η τιμη τους εινει 8 -10 EURO. Ειναι πολυ καλα και δεν θα εχεις προβλημα ποτε με τα ματια!!!!

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Μοσχάτο
  • the fun lies in the curves... all kind...
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 07:54:32 μμ »
Παράθεση
Επίσης έχω έναν γνωστό που βάφει φιγούρες και φοράει φακούς σε σχήμα μάσκας.. Δεν ξέρω που το βρήκε το εργαλείο αλλά αφήνει τα χερια του ελεύθερα... Ισως κάποιος απο τους φίλους μας να ξέρει
http://www.doneganoptical.com/optivisor.php
Έχω το DA-4 με μεγέθυνση 2x (υπάρχει μέχρι 3.5x) με εστίαση περίπου στα 25 εκατοστά. Η επιλογή της μεγέθυνσης έγινε σε συνάρτηση με την απόσταση εστίασης. Όσο μεγαλώνει η μεγέθυνση μικραίνει η απόσταση εστίασης (στα 3.5x η εστίαση πάει περίπου στα 10εκ.)
Είμαι ευχαριστημένος και μου κόστισε από ebay περίπου EUR 40. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 08:52:23 μμ »
Ψάξε να βρεις σε κατάστημα με ηλεκτρικό εξοπλισμό (ΣΕΗΛΕ, Σκρέκης κτλ όχι κατάστημα ηλεκτρικών ειδών) λάμπα γραφείου φθορίου με μεγεθυντικό φακό 5Χ.
Από τότε που πήρα την δικιά μου (35Ευρώ) βλέπω τα λάθη και τις ανωμαλίες που δεν έβλεπα, και μάλιστα σε εκνευριστικό βαθμό! ;-)
Είναι περίπου σαν τις Artesania που έχει το Plastikomodelismo αλλά χωρίς το καπάκι, και κινέζικο (γι' αυτό και τα 35 αντί ... )
πχ : http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=68_1244_1245&products_id=4407
Και τα γυαλιά που φοράς με τους μεγεθυντικούς φακούς μπορεί να σε βολέψουν, ειδικά αν δεν φοράς ήδη γυαλιά.

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 09:37:13 μμ »
αμα εχεις κοντα lidl και εισαι τυχερος....

http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/SID-26679AF4-BD167DBE/lidl_gr/hs.xsl/index_7972.htm

::salut::

Tags: