Αποστολέας Θέμα: Ενα panzeraki στην ερημο...  (Αναγνώστηκε 3974 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ultimate

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΕΡΟΙΑ
  • modelclub.gr
Ενα panzeraki στην ερημο...
« στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 08:56:00 μμ »
Καλησπερα παιδες.Μετα απο αρκετο καιρο αποχης απο το site,οχι ομως και παραλειψης παρακολουθησης των τεκταινομενων σε αυτο,επανερχομαι
δριμυτερος!Ηλθα βλεπετε εις...αρραβωνα κοινωνια με το ετερο μου ημιση και ελιωσα απο το τρεξιμο... ::pop::
Πισω στα δικα μας λοιπον και μιας και το MIG29 εχει σχεδον τελειωσει μετα απο μια βολτα στο τοπικο καταστημα εφυγα με ενα panzer ausf g της dragon στην 1/35-συγχωρεστε τυχον λαθη,απο αρματα δεν σκαμπαζω μια-και ...πωρωθηκα!
Σχεδιαζω να το φτιαξω με παραλλαγη ερημου σε μια βαση μικρουλα με αναπαρασταση ερημου...Που παω ο ερημος,πρωτο μου διοραμα... ::kranke_010::
Αν λοιπον βρω την βαση μου,λεμε αν-Κρητη γαρ,πως θα αναπαραστησω το αμμωδες εδαφος?

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Ενα panzeraki στην ερημο...
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 11:58:23 μμ »
....ενα παχύ στρώμα ατλακόλ και πασπαλίζεις πάνω άμμο, την πιό ψιλή που θα βρεις. Μετά από 4-5 ώρες που θα στεγνώσει αραιώνεις ατλακόλ σε νερό, πιό ρευστό από γάλα, και ψεκάζεις απαλά από πάνω για να δέσει. Αφού στεγνώσει και αυτό καλά, ίσως χρειαστεί να ψεκάσεις ακόμα μιά φορά. Η ατλακόλ να είναι αυτή που όταν στεγνώνει γίνεται διαφανής.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 12:00:41 πμ »
Μετά το στεγνωμα της διαδικασίας που σού είπε ο φίλτατος Φιλίπ, εχεις την επιλογή αν θέλεις να την βάψεις (πάντα με αερογράφο) ξεκινώντας με ένα βαθύ καφέ σαν πρώτο χρώμα και σιγά σιγά ανοίγεις με διάφορους τόνους του sand  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 10:52:33 πμ »

Ψάξε και για καμμά φωτό να σε βοηθήσει, γιατί η Σαχάρα έχει την ιδιομορφία να έχει διάφορους τύπους εδαφών!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 11:58:33 πμ »
Φίλε μου ultimate καλημέρα και καλή αρχή με το διόραμα σου  ::icon_thumright::  Μιάς και έχω επισκευτεί 3 φορές την Σαχάρα θα ήθελα να σου πώ 2-3 κολπάκια  :wink:
 1. Το panzer σου θα έδρασε απο Τυνησία έως Δυτικά σύνορα Αιγύπτου. Λοιπόν εκεί η άμμος είναι ανοιχτόχρωμμη προς το κίτρινο και σαν πούδρα, όχι χοντρόκοκκη σαν τις δικές μας παραλίες  :wink: Οπότε καλό θα ήταν να πάρεις απο καταστήματα μοντελλισμού ειδική άμμο (μπορώ να σου πώ για Θεσ/νίκη απο πού  :wink: ) αλλιώς θα είναι out of scale....... Όσο πλησιάζουμε στην Τυνησία το έδαφος γίνεται πετρώδες και περιορίζεται ΠΑΡΑ πολύ η έρημος  :wink: Πολύ "παχιά" άμμο κίτρινωπή υπάρχει στην Λιβύη προς τα νότια, μακρυά απο τον κόλπο της Σύρτης  :wink: :wink:
 2. Στην έρημο η άμμος ΔΕΝ είναι επίπεδη αλλά σχηματίζει αμμόλοφους και τα πρωινά έχει ραβδώσεις, σαν την επιφάνεια της θάλλασας όταν έχει ελαφρό αεράκι. Έτσι πρίν πασπαλήσεις την άμμο σου, σε ενα μίγμα νερό + ατλακόλ + λίγο γύψο καλλιτεχνίας βούτηξε κομμάτια χαρτί κουζίνας και κάνε μικρά καμπυλωτά εξωγκόματα στην βάση σου. Μετά άπλωσε ενα παχύ στρώμμα ατλακόλ - πασπάλησε την άμμο σου και με ενα σεσουάρ (ΠΡΟΣΟΧΗ στην πολύ πολύ χαμηλή ταχύτητα του) "φύσα" απο απόσταση 15 - 20 εκατοστών ΠΡΟΣ μια κατεύθυνση ΠΑΝΤΑ ώστε να ρυτιδιάσει η επιφάνεια  :wink: :wink: Λόγω παχιάς ατλακόλ θα αργήσει να στεγνώσει αλλά πιστεύω το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ultimate

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 01, 2008, 10:29:03 μμ »
Kαλησπερα παιδια. ::salut::
Εχοντας τα μαυρα τα μεσανυχτα οσον αφορα την κατασκευη διοραματων και οντας η πρωτη μου προσπαθεια,επανερχομαι στην μοντελοπαρεα προς αναζητηση βοηθειας...σκηνοθετικης!
Η ιδεα μου εχει ως εξης:το αρμα εχει ξεμεινει απο καυσιμα καπου στην ερημο και ο φουκαρας ο φριτς εχει πεσει στην απογνωση την ιδια...Εχει και απιστευτη ζεστη...

Η αρχικη μου προσεγγιση για το στησιμο της σκηνης.
Το αρμα σε μια γωνια της βασης,ισως ελαφρως υπερυψωμενης,τραβηγμενο στην ακρη του δρομου,ο τυπακος μπροστα του και τα αδεια τεποζιτα πεταμενα στα ποδια του.Ισως και μια πινακιδα στην αριστερη γωνια της βασης που να δειχνει την επομενη πολη(ποια ομως? ::dontknow::)πολυ μακρια!
Παρακαλω οπως καταθεσετε την γνωμη σας/ιδεες/προτασεις στον φιλο και συνμοντελιστη σας. :lol:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 01, 2008, 11:21:54 μμ »
Μια ιδέα......
 Τοποθέτησε το άρμα έτσι, διαγώνια στην βάση σου....ʼφησε ανοιχτές όλες τις θυρίδες λόγο ζέστης. Φτιάξε μια πρόχειρη τέντα που να πιάνεται απο την μια στο άρμα και απο την άλλη σε 2 πασάλους στην άμμο. Απο κάτω βάλε παγούρια μαζεμένα σε μια άκρη και μερικά κάνιστρα με λευκό σταυρό (σημαίνει νερό) δίπλα. Εκεί κοντά βάλε και άλλα αξεσουάρ, κάποιο μαγειρικό σκεύος ή όπλο ή μπουκάλι ή χαρτοκούτια ή και όλα  :wink:  Εκτός τέντας άπλωσε κάτω στην άμμο μια μεγάλη γερμανική σημαία, την κόκκινη με τον αγκυλωτό σταυρό ώστε να την δούν τυχόν γερμανικά αεροπλάνα. Βάλε την φιγούρα, που κοιτά προς επάνω  ::icon_thumright:: , πιο μακρυά απο το άρμα + σημαία, σε κάποιο μικρό αμμωδες "καρούμπαλο"  :mrgreen: ΟΧΙ πολυ ψηλό, ώστε να κοιτά κάποιο αεροπλάνο που υπερίπταται και είδε την σημαία.......Βάλε ξερούς θάμνους κάποιον κάκτο (υπάρχει στο Pz IV της dragon κάτι ανάλογο --- φραγκοσυκιά νομίζω ---- ) ή άλλα ξερά χόρτα  :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 01, 2008, 11:29:40 μμ »
Εάν μου επιτρέπεις, εννοώ κάτι τέτοιο
[IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/1-2.jpg[/imgt]

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 01, 2008, 11:55:31 μμ »
Φίλε ultimate καλώς ήλθες στον χώρο των διοραμάτων και εύχομαι καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία. ::salut::
 Η ιδέα σου είναι αρκετά καλή. Εγώ να το προχωρήσω λίγο πιο πέρα. Θα έλεγα αντί να κάνεις να έχει μείνει το άρμα από καύσιμα να αναπαραστήσεις ότι έχουν μείνει και ψάχνουν για νερό. Έτσι λοιπόν όπως είπε και ο Παναγιώτης (Raw_Shooter) φτάξε στα κάνιστρα λευκούς σταυρούς, δείγμα ότι είναι για νερό και στο σημείο που έχεις στήσει τη φιγούρα σου φτιάξε ένα πέτρινο πηγάδι, στερεμένο φυσικά στο οποίο κατέφυγε το πλήρωμα μπας και βρει καμμιά σταγόνα νερό. Μιας και είπα πλήρωμα, η μόνη μου παρατήρηση είναι μήπως να το πρόσθετες ολόκληρο ή έστω μια άντε δυο φιγούρες ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 04, 2008, 08:43:37 μμ »
Γειά σου ultimate! (τώρα γιατί εμένα η αμέσως επόμενη λέξη που μου έρχεται συνειρμικά στο νου είναι "warrior"?)  :mrgreen: :mrgreen:

Ενδιαφέρον το θεματάκι που διάλεξες και με λίγη προσοχή και πολλή υπομονή θα γίνει σίγουρα κάτι πολύ ωραίο και θελκτικό στο μάτι!

Για την εν λόγω σκηνή που σου περιέγραψε και σχεδίασε ο Παναγιώτης (Raw Shooter) συμφωνώ κι εγώ ότι θα δώσει μια άλλη "νότα" και μάλιστα μια ενδεικτική φωτογραφία είναι αυτή:   (προσοχή στη ... μπουγάδα)

και ακόμη μία με αυτοσχέδια κατασκευή για παροχή της πολυπόθητης σκιάς και προστασίας από τον ανελέητο Βοριοαφρικανικό ήλιο:

Τώρα, ακολουθούν μερικές ακόμη έγχρωμες φωτογραφίες με Pz III του DAK για την όσο το δυνατόν καλύτερη κατάδειξη των αποχρώσεων, των φθορών, κλπ.

Εδώ μία κοντινή:

Εδώ μία πιο μακρινή και σκοτεινή:

Μία παραλιακή  :mrgreen: :

Και τέλος, άλλη μία ενδεικτική χαλαρής ατμόσφαιρας:

Όσον αφορά τα μπιτόνια (Jerrycans / Kanister) υπήρχαν διαφόρων ειδών. Για την αποθήκευση και μεταφορά νερού υπήρχαν ξεχωριστά από αυτά για τη μεταφορά καυσίμου. Και διακρίνονταν και από τις ενδείξεις πέραν του λευκού σταυρού.

Ενδεικτική φωτογραφία:

και μία έγχρωμη:

Περισσότερες φωτογραφίες αυθεντικών μπιτονιών νερού:

http://sdkfz7.free.fr/ewjerrycan_01.htm

http://sdkfz7.free.fr/ewjerrycan_02.htm

http://sdkfz7.free.fr/ewjerrycan_03.htm

http://sdkfz7.free.fr/ewjerrycan_04.htm

Όσο για πηγαδάκι, μπορείς να δεις το ανάλογο θέμα που είχε φτιάξει ο εκλεκτός διαχειριστής melpas1013 αν δεν με απατά η μνήμη μου στο group build της ερήμου. Επίσης πηγαδάκι υπάρχει και στην Ιταλική φάρμα του nino1959 (στα διοράματα).

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο ώστε να πάρεις μερικές ιδέες ή εμπνεύσεις για να δημιουργήσεις τη δική σου σκηνή υπό κλίμακα!

Σημ. Όλες οι ανωτέρω φωτογραφίες βρίσκονται εδώ:

http://www.afrika-korps.de/

και ειδικότερα στο καταπληκτικό forum, το οποίο πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει ό,τι  καλύτερο και πληρέστερο στη μελέτη του Βοριοαφρικανικού Μετώπου του Β' Π.Π. (αλλά περιέχει και πολλές πολλές γνώσεις και πληροφορίες και ευρύτερα για το Μεσογειακό) Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η επικοινωνία είναι ως επί το πλείστον στα γερμανικά. Αλλά σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν αγγλικά και συνεισφέρουν. Είναι δε εντυπωσιακό ότι μέλος είναι και ένας βετεράνος του DAK που συμμετέχει σε συζητήσεις! :

http://www.afrika-korps.co.uk/forum/index.php

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα jerrycans (και άλλα θέματα) στο γαλλικό site εδώ:

http://sdkfz7.free.fr/ejerrycan.htm

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 04, 2008, 08:47:06 μμ »
Ξέχασα αυτό:

http://afrikakorps.org/

Επίσης πλούσιο και κατατοπιστικό!

Αποσυνδεδεμένος ultimate

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 14, 2008, 04:13:37 μμ »
Γεια σας παιδια!
Εχοντας παιδευτει αρκετα με την ολη σκηνη που προκειται να αναπαραστησω ,κατεληξα να
παρω ενα σετακι της dragon με τεσσερα παλικαρακια των africa korps σε φαση χαλαρωσης
και χρησιμοποιωντας τους να φτιαξω στην ουσια ενα στιγμιοτυπο της καυτης καθημερινοτητας
τους.
Στην παρουσα φαση εχω μολις ολοκληρωσει το αρμα,το εχω ασταρωσει και ψαχνω να βρω την σωστη
αποχρωση για να το βαψω σε ακρυλικο κατα προτιμηση.Καμια ιδεα κανεις? :roll:
Και εννοειται οτι  στο σημειο αυτο πρεπει να ευχαριστησω ολους τους προλαλησαντες για τον χρονο τους και την πολυτιμη βοηθεια που μου προσεφεραν ως εδω... :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος ultimate

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 17, 2008, 08:54:04 μμ »
Καλησπερα παιδια! ::salut::
Μετα απο μια μικρη ερευνα στο site  και το λοιπο διαδικτυο κατεληξα σε χρωμα valejjo(843) με το οποιο περασα ολο το μοντελο
με τρια λεπτα στρωματα.Μολις κατορθωσω να βρω λιγο χρονο απο την δουλεια :twisted: θα προσπαθησω να παιξω με ανοικτοτερες αποχρωσεις
και λεπτη δεσμη στον αερογραφο μου,ενα χερακι παρκετινη και πολυ σκονισμα...
keep modelling,whenever you can...

Αποσυνδεδεμένος ultimate

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 31, 2008, 02:10:24 μμ »
Να'μαι και παλι... :mrgreen:
Το valejjo που προαναφερθηκε στο τελευταιο μηνυμα μου φανηκε λιγο σκουρο στο ματι και ετσι το αρμα πηρε και παλι την αγουσα για
το βαφειο οπου ψεκαστηκε σμαλτο αυτη τη φορα,μιξεις κοντα στο desert yellow,και στη συνεχεια ακολουθησε λεπτη δεσμη στον αερογραφο
με ανοικτοτερες αποχρωσεις και επιλεκτικο ψεκασμα στο κεντρο ορισμενων πανελ.Το αποτελεσμα εχει ως εξης

Χθες το βραδακι ψεκασα με χαμηλη πιεση απο αποσταση λιγο παρκετινη και αφου στεγνωσε ασχοληθηκα με τα αρχικα σταδια των φθορων,
ητοι ενα ελαφρυ wash με το...valejjo-καπου φανηκε χρησιμο λοιπον και αυτο-και βαψιμο των τροχων

Εν τω μεταξυ και τα παλικαρακια της dragon βρισκονται σε καλο δρομο,οποτε η τελικη εικονα στο μυαλο μου-το ποιο??? ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::-εχει ως εξης

Στο σημειο αυτο η ερωτηση...Οι ερπυστριες δινονται κομματι-κομματι και σκεφτομαι αφου κολλησω με κυανοακρυλικη δυο ικανα μηκη για το πανω και κατω μερος να τα προσαρμοσω στη θεση τους και στην συνεχεια να κολλησω με εποξικη των 5' τα υπολοιπα μερη(γυρω απο τους κινητηριους τροχους δηλ) και με βαση τον χρονο που θα εχω να προλαβω να δωσω το σχημα που απαιτειται,τι λετε? ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow::
Σχολια-παρατηρησεις οχι μονο δεκτα αλλα και απαραιτητα μιας και μιλαμε για το πρωτο μου αρμα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 31, 2008, 04:03:51 μμ »
Μην κολησεις με κυανοακρυλικη τις ερπυστριες για μετα δεν θα εχουν καθολου ελαστικοτητα για να μπουν σωστα στη θεση τους.Καλυτερα με υγρη. :wink:

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 02, 2008, 12:46:12 πμ »
xoris na eimai 100% sigoyros nomizo oti oi edafieoi troxi ston 2 WW den eixa lastixo, to mayro xroma einai lathos.
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 02, 2008, 03:56:10 μμ »
  Ωραια επιλογη για πρωτο αρμα....με μονοχρωμη παρλλαγη αλλα εχει και αυτη τις δυσκολιες της.( σκιες - φωτισματα - φθορες - σκονισματα )
Ultimate μην βιαζεσαι .....( για τις ερπυστριες εννοω ).εκτος και αν εχεις τελειωσει με το ανω μερος του PzIII. 

Καλη συνεχεια ::salut:: ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος ultimate

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 04, 2008, 01:17:00 μμ »
Crow,John-John,kostas13 σας ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας. ::salut::
Στο σταδιο αυτο ειμαι στη φαση των χαλκομανιων-5 ολες και ολες!-και την ψιλοπαλευω την κατασταση λογω του οτι καποια νουμερα
τεραστιων διαστασεων πρεπει να ακολουθησουν δυσκολες καμπυλες,βλεπε θυριδες πυργου... :evil:
Χθες ολοκληρωσα τα εργαλεια που θα φορτωθουν στο αρμα και συντομα θα τα τοποθετησω και θα ομογενοποιησω το συνολο...
Με την ολοκληρωση του step ακολουθουν φωτογραφιες.
Αληθεια,τις ερπυστριες να τις βαψω πριν τις κολλησω? :roll:

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 04, 2008, 01:19:31 μμ »
καλό κουράγιο & καλή επιτυχία. και περιμένουμε την πρόοδο σε φώτο
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 04, 2008, 01:23:12 μμ »
Αληθεια,τις ερπυστριες να τις βαψω πριν τις κολλησω? :roll:

Εγώ πάντως έτσι το συνηθίζω, έστω τουλάχιστον το βασικό τους.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 04, 2008, 02:19:46 μμ »
@Ultimate
Εσυ αγορινα μου εισαι γεννημενος αεροπλανας γιατι χαραμιζεσαι με τα αρματα και τα διοραματα????? :-) :-) :-)

Φυσικα κανω πλακα γιατι ειμαι σιγουρος πως θα δουμε πολλα καλα τα ματακια μας απο την παρτη σου!!!!
Αντε και καλη συνεχεια!!!!!!!!!

(Αντε βαλε με στις μπριζες για κανα διοραματακι και μενα....) :-) ;-)

Αποσυνδεδεμένος ultimate

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 05, 2008, 05:35:23 μμ »
Παλικαρια σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια και συμπαρασταση στο...δραμα που περναω! :wink:
Πανο μου,αυτο να δω-εσενα με αρματα και διοραματακια-και τι στον κοσμο! ::fahr39:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος spyros

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
    • Ibiza Mania Club
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 07, 2008, 01:26:01 πμ »
Πολύ όμορφο φίλε μου...  ::eusa_clap::

Tags: