Αποστολέας Θέμα: Νερό.....  (Αναγνώστηκε 5837 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tamel

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.e-335thgreeksquadron.com/
Νερό.....
« στις: Νοεμβρίου 19, 2005, 03:54:16 μμ »
Χαιρετώ!

Δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα αλλά μιας και πήρα φόρα σκοπεύω να κάνω ένα διόραμα από την D-DAY (και αυτό σε 1/72). Λόγω της απειρίας μου θα ήθελα να ζητήσω να μου προτείνεται κάποιες τεχνικές για νερό (απλές ει δυνατόν). Βρήκα σε ένα μαγαζί ένα πακέτο της Heki για νερό αλλα μου φάνηκε κομμάτι ακριβό. Κάποια άλλη πρόταση ίσως;

Φώτης.

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
Νερό.....
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 19, 2005, 04:06:38 μμ »
Και εγω ειχα ρωτησει για τεχνικες νερου. Ωραιο θεμα. Ελπιζω να υπαρξουν πολλες κ κατατοπιστικες αποψεις. Ο mmaker ξερει κ σιγουρα θα μας βοηθησει. :wink:

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Νερό.....
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 19, 2005, 04:57:26 μμ »
νερό ήρεμο (πχ λίμνης ή ήσυχου ποταμιού) έχω κάνει από πολυεστέρα. είναι διαφανής και βάφεται με enamels. για τρεχούμενο νερό (πχ. παφλασμός, ή σε πλώρη βάρκας) έχω χρησιμοποιήσει ένα υλικό ζωγραφικής ονόματι "acrylic gel medium". το είδα στο FSM και το πήρα από αμερική. έχω χρησιμοποιήσει και τα "νερά" της ΝΙΜΙΧ και της Woodland. καλά αλλά ακριβά. υπάρχει και το νερό της Andrea αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Νερό.....
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 19, 2005, 07:26:38 μμ »
Για να παινέψουμε και το σπίτι μας, να πω ότι την καλύτερη αναπαράσταση σε ήρεμο νερό την έχω δει στο διόραμα του Σταύρου(προηγούμενο ποστ!) Riverine με το PBR,σε παλιό τεύχος του Modelling και σε gallery στο Tamiya Model Magazine...
Όπως λοιπόν είπε και ο Σταύρος,ο καλύτερος τρόπος για ήρεμα εως ελαφρά ταραγμένα νερά, πιστεύω ότι είναι ο πολυεστέρας και η ρητίνη.
Αν είναι ήρεμα,απλώς ρίχνεις προσεκτικά, στρώματα πολυεστέρα με ποσότητα enamel χρώματος,ώστε να αποδώσεις το βάθος,και τελικά την απόλυτη αδιαφάνεια.Για να αναταράξεις ελάχιστα τα νερά,μπορείς να κάτσεις όσο στεγνώνει ο πολυεστέρας και να αναταράσεις με ένα πινέλο και οδοντογλυφίδες εώς ότου μπορέσει ο πολυεστέρας να διατηρήσει την φόρμα που του έδωσες.
Για τρυκιμιώδη :?  υπάρχουν αρκετοί τρόποι,αναλόγως τι θες να κάνεις.
Αν θες να μην φαίνεται βάθος μπορείς να δημιουργήσεις κύματα με πηλό που στεγνώνει στον αέρα ή σε φούρνο(Fimo).
Έτσι έχεις την δυνατότητα να σκαλίσεις τα κύματα με την ησυχία σου και να έχεις αποτέλεσμα, ανάλογα με το ταλέντο που έχεις σε σκάλισμα και αναπαράσταση.
 Φυσικά θα βάψεις από πάνω τόνους μπλε,πράσινο και καφέ,αναλόγως τι θες να κάνεις.Επίσης,καλύτερος τρόπος,με κάποιο βάθος στο μάτι,είναι δύο τρία χέρια διαφανή πολυεστέρα με πινέλο και ψέκασμα με βιτρώ(διαφανή Tamiya) και ξανά μερικά χέρια βερνίκι.
Ο καλύτερος οδηγός είναι κάποιες πραγματικές φωτό όπου θα αντιγράψεις αυτό που βλέπει όσο το δυνατόν πιστότερα...
Αν θες την απόλυτη θάλασσα υπό κλίμακα θα πρέπει να καταφύγεις σε εξιδεικευμένους τρόπους όπου θα σκαλίσεις την θάλασσα,θα δημιουργήσεις ένα τελάρο γύρω γύρω,θα βερνικώσεις την επιφάνεια να μην έχει πόρους,θα ψεκάσεις αντικολλητικό spray σιλικόνης και θα ρίξεις στο τελάρο που έχεις διαμορφώσει την θάλασσα,αρκετό γύψο,ώστε να φτιάξεις ένα αρνητικό καλούπι της επιφάνειας.
Αφού βερνικώσεις ή καλύτερα περάσεις με πολυεστέρα την επιφάνεια του γύψου και ξαναψεκάσεις με αντικολλητικό,ρίχνεις προσεκτικά στρώματα πολυεστέρα με ελάχιστο enamel χρώμα μεσα.Αυτ΄οπου θα πρέπει να προσέξεις είναι να αναπαραστήσεις όσο το δυνατόν αυτό που βλέπει το μάτι σου σε πραγματική θάλασσα.Δηλαδή,στο αρνητικό(γύψος),τα κύματα θα είναι λακούβες.Αφού λοιπόν έχεις βάψει με πινέλο πάντα,ένα στρώμα πολυεστέρα που μπλεδίζει,κάνεις ανάμιξη με λίγο άσπρο στον πολυεστέρα και περνάς μερικά σημεία στις λακούβες του αρνητικού.συνεχίζεις με άλλα στρώματα πολυεστέρα με γαλάζιο,άλλα με πράσινο ανοιχτό,κάποια με πετρόλ και τελικά αφού θα έχεις καλύψει τις "λακούβες" και σε κάποιο πάχος και την υπόλοιπη επιφάνεια,ξεκινάς να σκουραίνεις με σκούρο μπλέ και μεγαλύτερες ποσότητες στο μείγμα του πολυεστέρα μεχρι να έχεις την απόλυτη μαυρίλα...΄Ετσι θα αναπαραστήσεις την διαφάνεια που έχουν τα κύματα σε σχέση με τα χαμηλώτερα στρώματα της θάλασσας,και την κατά μήκος εσωτερική ασπρίλα του αφρισμένου κύματος.Τις κορυφές(αφρός) θα περάσεις αργότερα με άσπρο ακρυλικό που δεν κιτρινίζει με τον καιρό.
Υπολόγισε επίσης τα σημεία κοντά στο σκάφος που θα έχουν πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση και θα σβήνουν σταδιακά όσο απομακρύνεται και βαθαίνει.
Επίσης αν κάνεις ακτή υπολόγισε πιο διαφανή χέρια με ελάχιστο χρώμα και έμφαση στην ασπρίλα και την διαφάνεια όπου θα φάινονται τα βότσαλα...
Επίσης προσοχή στην δόση του καταλύτη γιατί η υπερβολή δημιουργεί ραγίσματα,προσοχή γιατί είναι τοξικό υλικό και πολύ ύπουλο(περνάει απ την ελάχιστη χαραμάδα και καταστρέφει ανεπανόρθωτα τα πάντα) και επίσης λιώνει ή παραμορφώνει το πλαστικό.Επίσης θα μεριμνήσεις να φτιάξεις το αποτύπωμα του σκάφους στο στάδιο του σκαλίσματος με πηλό.
Ο πιο εύκολος τρόπος μόνωσης είναι το αλουμινόχαρτο, ή μερικά χέρια ακρυλικό χρώμα,ή ένα λεπτό χέρι πολυεστέρα με ελάχιστη συνιστώμενη δόση καταλυτη.
Στο τέλος απλά θα βγάλεις τα πλαινά τοιχώματα του κουτιού καλουπώματος και θα ξεκολήσεις προσεκτικά το κομμάτι πολυεστέρα.
Ψέκασε αμέσω με βερνίκι καθότι ο πολυεστέρας έχει την τάση να μαζεύει σκόνη ή οποία δεν βγαίνει με τίποτα...
Αυτά σαν αρχή.Ελπίζω να σου έδωσα στο περίπου μια ιδέα των δυνατότητων για αναπαράσταση υγρού στοιχείου.Με πειραματισμους και συνεχείς δοκιμές θα μπορέσεις να δείξεις αυτό που πραγματικά φαντάστηκες στο τελειωμένο σου διόραμα.
 Για οτιδήποτε άλλο ανακαλύψεις ή κολλήσεις στην συνέχεια,απλά πες μου... :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Tamel

• Scale 1/144
  • *
    • http://www.e-335thgreeksquadron.com/
Νερό.....
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 20, 2005, 10:07:42 πμ »
Έχω μείνει άφωνος!!

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
Νερό.....
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 20, 2005, 08:06:00 μμ »
Παράθεση από: 117tacan
Προτεινω να χρηματοδοτησουμε τον mmaker για να εκδοση βιβλιο με μοντελιστικες τεχνικες  :wink:  :wink:
Παρακαλω ολους να συνεισφερουμε  :lol:

Δεν ειναι ασχημη ιδεα  :wink:

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
....
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 21, 2005, 08:28:12 πμ »
...Πλακα πλακα θα ηταν πολυ καλο κατι τετοιο...
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
Νερό.....
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 24, 2005, 01:43:13 πμ »
μην το γελάτε...θα πουλούσε καλά... :D

Αποσυνδεδεμένος mystras

• Scale 1/72
  • *
Απ: Νερό.....
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 02, 2006, 05:41:31 μμ »
Η Vallejo εχει κυκλοφορήσει "νερό", "χιόνι" , "θάλασσα" για διοράματα

http://www.modelsforsale.com/catalog/index.php?=&mName=vallejo&sort=3a&filter_id=89999167

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 02, 2006, 05:56:24 μμ »
Διάφανο κερί σε μορφή gel!
Βγαίνει σε διάφορα χρώματα μπλε,κόκκινο,κίτρινο
κτλ και μπορεί να αναπαραστήσει πολύ καλά το νερό.
Ίσως να είναι λίγο δύσκολο στην δημιουργία κυματισμού
αλλά με λίγη υπομονή δίνει πολύ καλό αποτέλεσμα.
Θα το βρείτε σε μαγαζιά μεείδη κηροπλαστικής κτλ.
Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα ψάρια,βυθισμένα
αντικείμενα κτλ ακόμα και όταν το στρώσετε όσο είναι υγρό.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 03, 2006, 09:02:44 μμ »
Διαφανη σιλικονη δεν κανει?

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 18, 2011, 10:07:57 πμ »
Γειά σας παιδιά,

(Προειδοποίηση: αυτό το θέμα δεν έχει λάβει απαντήσεις για τουλάχιστον 120 ημέρες.)

Ελπίζω να μην περάσουν άλλες τόσες μέχρι την απάντηση  :lol:

Πήρα εχτές ένα μπουκάλι για νερό της woodland scenics (http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/item/C1212)

Λέει στο μπουκάλι να δημιουργήσετε σταδικά το νερό σε ποσότητες 1/8" (ύψος) κάθε φορά, παίρνει 24 ώρες να στεγνώσει η συγκεκριμένη ποσότητα. Το υγρό είναι αραιό σαν νερό, ίσως λίγο πιο παχύρευστο, και διαφανές. Θέλω να δώσω δύο τόνους για δύο διαφορετικά σημεία, για δύο χαντάκια και μια λίμνη κατακράτησης νερού. Τα χαντάκια θα έχουν το πρασινωπό βαλτώδες χρώμα (άφθονα εδώ γύρω που μπορώ να έχω φωτό για καλύτερη αναπαράσταση) και η λίμνη ένα σκουρο-μπλε (όχι της θάλασσας όμως, πάλι λίγο βρώμικο (επίσης πάρα πολλές εδώ γύρω που μπορώ να έχω φωτό). Το χρώμα πώς το δίνω; ανακατεύω το υγρό με σκόνες; με σκόνες από κυρομπογιές, ή ξύλινα μολύβια γίνετε; ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσω χρώμα λαδιού όπως αυτά που έχουμε για τις σκουριές στα μοντέλα κτλ; επίσης για τη λίμνη θέλω στο τέλος να δώσω ένα ελαφρό κυματισμό, βέβαια στις οδηγίες λέει να μην χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για να επιταχύνετε το στέγνωμα, οπότε πώς αλλιώς δίνεις μια τέτοια οπτική σε κάτι που κάνει να στεγνώσει 24 ώρες, αυτό με τις οδοντογλυφίδες που είπε ένα παλικάρι πιο πάνω, μου φαίνεται λίγο απίθανο για τέτοιο υλικό, 24 ώρες με μια οδοντογλυφίδα δεν το βλέπω εφικτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 18, 2011, 10:21:24 πμ »
Εγώ μπορώ να σου απαντήσω ως προς τον χρωματισμό και η καλύτερη λύση, για να διατηρήσεις τη διαφάνεια του νερού, είναι να χρησιμοποιήσεις χρώματα ακρυλικά τύπου ink (μελάνι). Τέτοια έχει η vallejo σε αποχρώσεις και πράσινου και μπλέ.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 18, 2011, 10:27:58 πμ »
Μπορείς να μου πεις πια χρώματα να προτιμήσω για τις αποχρώσεις που θέλω από τη συγκεκριμένη εταιρία; ή πρέπει να ανακατέψω διάφορα χρώματα;

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 18, 2011, 11:34:15 πμ »
Μπορείς να μου πεις πια χρώματα να προτιμήσω για τις αποχρώσεις που θέλω από τη συγκεκριμένη εταιρία; ή πρέπει να ανακατέψω διάφορα χρώματα;

Δεν υπάρχουν (νομίζω;) πολλές αποχρώσεις στα μελάνια, οπότε κάνεις μίξη.

Αποσυνδεδεμένος mixalis46

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: πειραιας
  • ΕΤΩΝ 49
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 18, 2011, 12:00:54 μμ »
εγω χρησιμοποιο αλουμινοχαρτο το ζαρονο το κολαω εκει που θελω με ατλακολ εποιτα το περναω με εναμελ το πρασινο ν.120 της humbrol ,μετα απο μιση ωρα το περναω με γκρι ν. 67 ,το αφινω και αυτο μιση ωρα,και τελος το περναω με θαλλαση ν.47,ν48.το αφινω μια μερα να στεγνωση καλα, και μετα το περναω με ενα φαρδη
πινελο με μαλακια τριχα με ατλακολ ακριλικη (διαφανη) .το αφηνω παλι 1 μερα και το περναω παλι ενα χερι και τελος . ξεχασα να πω το πλοιο που θα βαλουμε
το ετοιμαζουμε πρωτασ το κοβουμε γυρω-γυρω το αλουμινοχαρτο.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 18, 2011, 12:05:20 μμ »
δεν θα υπάρχει κάτι μέσα στη λίμνη, σκέτη θα είναι.

• Scale 1/48
  • *
  • ΕΤΩΝ 49
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 18, 2011, 12:07:37 μμ »
εαν λες για μενα ναι σκετη

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 18, 2011, 12:13:41 μμ »
για όσους θέλουν να βοηθήσουν το λέω βασικά. 8)  Η λίμνη θα είναι σκέτη, μόνο για το χρωματισμό του νερού ρωτάω, εφόσον έχω ήδη το υγρό αυτό που κάνει το νερό, πώς θα το χρωματίσω ρωτάω, και πώς μπορώ να κάνω έναν ψιλοκυματισμό. Οπότε αυτό που λες για το αλουμινόχαρτο δεν με βοηθάει, ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου.

• Scale 1/48
  • *
  • ΕΤΩΝ 49
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 18, 2011, 12:17:00 μμ »
οκ sorry τα μπερδεψα...αυτο που σου εγραψα ειναι για θαλασσα sorry λαθος :)

Tags: ÍÅÑÏ