Ψάχνοντας στις προηγούμενες σελίδες δεν βρήκα κάτι για RF-4 στην 1/48 αλλά και στην αναζήτηση στο φόρουμ το μόνο σχετικό με τα κιτ που έχω ήταν ένα θέμα του Περικλή όπου δεν ανοίγουν πλέον οι φωτογραφίες.
έχω λοιπόν μερικές ερωτήσεις για δύο κιτ τα οποία έχω και σκέφτομαι να κάνω τουλάχιστον ένα ελληνικό :
- Hasegawa : https://modelingmadness.com/scott/viet/48rf4bpreview.htm
- Italeri : http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/it/kit_it_2737.shtml
1. για πρώην γερμανικό RF-4 κάνει κάποιο από αυτά κατευθείαν από το κουτί ;
2. για αμερικάνικο (από τα πρώτα 8 ) μπορώ να κάνω κάποιο με προσθήκη των σλατς και των "τρυπητών" αν το λέω καλά πτερυγίων ύψους-βάθους ; ή/ και με όποιες άλλες αλλαγές ;
3. τ ο επετειακό "end of film" είναι πρώην γερμανικό ; τα δύο σετ χαλκομανιών που έχω δει στην αγορά είναι εξίσου καλά ;
4. στα σήματα της Italeri δίνει δύο σετ με stencils το ένα αποκλειστικά για το ελληνικό RF-4. Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα για το ελληνικό ; πχ. άλλα stencils έιχαν το "γερμανικά" και άλλα τα "αμερικάνικα" ; επίσης τα άλλα stencils που δίνει θα μπορούσα να τα βάλω σε F-4E ;
5. υπάρχει ρητινένιο πιλοτήριο για RF-4E ; στην Aires βλέπω μόνο για τις άλλες εκδόσεις του RF, θα μπορούσαν να ταιριάξουν εδώ ή υπάρχνουν μεγάλες διαφορές ; με πιλοτήριο απλού F-4E υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε πλαϊνέ κονσόλες κλπ. ;
κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη 
Συνοπτικά:
1. Το κιτ της Italeri γίνεται αλλάζοντας τα πηδάλια ύψους/βάθους και μη βάζοντας το tail number (71765). Το κιτ της Hasegawa χρειάζεται περισσότερες αλλαγές. Και τα δυο κιτ χρειάζονται διαφορετική κοιλιακή δεξαμενή και δε βάζεις τις λωρίδες των φώτων σχηματισμού στην άτρακτο, κάθετο σταθερό και ακροπτερύγια.
2.
Hasegawa (αλλαγές): πτέρυγα με slats, όχι ''τρυπητά'' πηδάλια ύψους/βάθους, το καμπύλο fairing των φωτομηχανών (δίνεται), τροχοί του κύριου σ/π, στοκάρισμα της θυρίδας του ανεφοδιασμού εν πτήση (δεξιά της πίσω θέσης), εσωτερικοί πυλώνες, κεραίες του συστήματος ΔΙΑΣ, μακριές εξαγωγές (δίνονται).
Italeri (αλλαγές): πτέρυγα με slats, όχι ''τρυπητά'' πηδάλια ύψους/βάθους, το καμπύλο fairing των φωτομηχανών (δίνεται), κεραίες του συστήματος ΔΙΑΣ.
3. Ναι ήταν, για τις χαλκομανίες δεν ξέρω.
4. Τα πρώην γερμανικά, όταν ήρθαν, είχαν γερμανικά προειδοποιητικά αργότερα απέκτησαν αυτά των αμερικάνικων. Ορισμένα θα μπορούσες να τα βάλεις και σε F-4Ε.
5. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πιλοτήριο για RF-4B με κάποιες αλλαγές. Οι πλαϊνές κονσόλες μοιάζουν με αυτές των F-4E. Υπόψη ότι υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των πινάκων οργάνων των αμερικάνικων και των πρώην γερμανικών.
Διάλεξε ένα συγκεκριμένο αεροσκάφος για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, γιατί υπήρχαν αρκετές αλλαγές.
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο. Καλή συνέχεια.