Αποστολέας Θέμα: Serial killer!!!  (Αναγνώστηκε 4779 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
Απ: Serial killer!!!
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 24, 2008, 12:21:45 πμ »
Ώρες - ώρες απολαμβάνω τις γνώσεις που έχετε σε τέτοιες λεπτομέρειες. Παραδίνομαι.

Πέρα από αυτό οι λεγόμενες "ανοικτές πηγές" είναι πλέον η σημαντικότερη πηγή πληροφοριών. Αυτό δε δικαιολογεί μια photoshop - ια μόνο και μόνο για να γεμίσουν οι σελίδες. ʼλλο το ακούσιο λάθος και άλλο η απάτη, αν η παραποίηση έγινε εν γνώση του. Γιατί κι εμένα αν μου την έδιναν τη φωτογραφία, μιας που δεν έχω τις γνώσεις ορισμένων σε τέτοιο βάθος λεπτομερειών θα τη θεωρούσα γνήσια. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπερασπίζομαι κάνενα, έτσι κι αλλιώς δεν έχω καταλάβει για ποιόν μιλάτε.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 24, 2008, 08:33:23 πμ »
Κάτι παρεμφερές:
το υπο νέα διεύθυνση "Αμυντικά Θέματα", πολύ συχνά έχει παραμορφωμένες φωτογραφίες.
ο γραφίστας μάλλον δεν ξέρει το ....crop αλλά κάνει resize απο κάθε πλευρά, όπως τον βολεύει.
το έχετε προσέξει ?
το αποτέλεσμα είναι γελοίο   :lol: και μέγιστο δείγμα προχειρότητας και ασχετοσύνης...
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 24, 2008, 09:05:15 πμ »
Εγω έχω δει να δημοσιέυουν φωτογραφίες ανάποδα, δηλαδή είδωλο! Αν προσέξετε καλά θα παρατηρήσετε πως εμφανίζονται F-16 να έχουν το πυροβόλο από την...δεξιά πλευρά!(θέση χειριστού πάντα).

Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αλλά είναι τραγικό για τους αναγνώστες

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 24, 2008, 02:17:45 μμ »
Αυτό που λέει ο fisherman, εαν όντως γίνεται είναι απάτη.
Εαν υπήρχαν λόγοι ασφαλείας, θα αρκουσε ένα "πιξελάρισμα" ή "σβήσιμο" των αριθμών, όπως έχει γίνει κατα καιρούς σε πολλά περιοδικά, για δικους τους λόγους.
Γενικά το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει διάφορες απάτες στα Ελληνικά "αμυντικά" περιοδικά.
Ποιος πρόσεξε πχ. εντός το 2007 ένα άρθρο σε τέτοιο περιοδικό, υποτίθεται για πτήση του συντάκτη με αεροσφάφος της ΠΑ, στο οποίο ο υπογράφων το εν λόγω άρθρο δεν ήταν γνωστός δημοσιογράφος (ούτε έχει "ξαναγράψει" απο τοτε) αλλά και δεν είχε ούτε μια φωτό δική του πχ. δίπλα στο αεροπλάνο ή στο κοκπιτ.
Σ.Σ.

Εγώ και ήταν με Τ-...
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 24, 2008, 04:56:30 μμ »
...
Τουλάχιστον ένας συμφορουμίτης μου κάνει εντύπωση που δεν απάντησε ακόμη. Μάλλον δεν πρόλαβε να το διαβάσει (Κώστα για σένα χτυπάει η καμπάνα...).

...

Κατσε βρε Γιωργο, (τωρα ειδα τα ποστ) μερικες φορες πρεπει να δουλεψω κιολας  ::glossa:: Ασε που θα ηταν αδικο να απαντησω αφου ειχα δει το thunderbird τοτεμ πριν 9 - 10 χρονια περιπου να αποκαλυπτεται κατω απο το spraylat...  :wink:

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 24, 2008, 05:32:07 μμ »
...
Τουλάχιστον ένας συμφορουμίτης μου κάνει εντύπωση που δεν απάντησε ακόμη. Μάλλον δεν πρόλαβε να το διαβάσει (Κώστα για σένα χτυπάει η καμπάνα...).

...

Κατσε βρε Γιωργο, (τωρα ειδα τα ποστ) μερικες φορες πρεπει να δουλεψω κιολας  ::glossa:: Ασε που θα ηταν αδικο να απαντησω αφου ειχα δει το thunderbird τοτεμ πριν 9 - 10 χρονια περιπου να αποκαλυπτεται κατω απο το spraylat...  :wink:

Γι' αυτό ακριβώς.

Αν δεν το είχες δει ή δεν είχες ακούσει κάτι σχετικό θα ήταν δηλαδή δίκαιο να απαντήσεις? Ναι αλλά τότε δεν θα ήξερες την απάντηση... :D
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 24, 2008, 09:00:06 μμ »
Εαν υπήρχαν λόγοι ασφαλείας, θα αρκουσε ένα "πιξελάρισμα" ή "σβήσιμο" των αριθμών, όπως έχει γίνει κατα καιρούς σε πολλά περιοδικά, για δικους τους λόγους.
Γενικά το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει διάφορες απάτες στα Ελληνικά "αμυντικά" περιοδικά.
Ποιος πρόσεξε πχ. εντός το 2007 ένα άρθρο σε τέτοιο περιοδικό, υποτίθεται για πτήση του συντάκτη με αεροσφάφος της ΠΑ, στο οποίο ο υπογράφων το εν λόγω άρθρο δεν ήταν γνωστός δημοσιογράφος (ούτε έχει "ξαναγράψει" απο τοτε) αλλά και δεν είχε ούτε μια φωτό δική του πχ. δίπλα στο αεροπλάνο ή στο κοκπιτ.
Σ.Σ.
Εγώ και ήταν με Τ-...

::eusa_clap::
πάντως ο εκπαιδευτής που ισχυρίζεται ότι τον "πέταξε" είναι απόλυτα υπαρκτό πρόσωπο
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 24, 2008, 09:15:31 μμ »
Iδού και το .....στοιχείο του εγκλήματος!

fisherman, σε ευχαριστούμε για το "μάθημα" στα serials των ΤΑ-7C, και γενικά, αυτό που αποκομίζω εγώ, είναι στο εξής να είμαι πιό υποψιασμένος...  :shock:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 24, 2008, 10:28:59 μμ »
Χαρίδημε στο κυρίως quiz τα πήγες περίφημα: βρήκες το τεύχος που έλεγα ::icon_thumright::

Χαίρομαι καταρχήν που το επιβεβαιώνει και κάποιος άλλος. Τώρα που ξέρεις το όνομα, ίσως βρεις και άλλες τέτοιες παραποιήσεις :wink:
Γιώργος Ψαρράς

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 25, 2008, 08:13:39 πμ »
Σ.Σ.
Εγώ και ήταν με Τ-...

::eusa_clap::
πάντως ο εκπαιδευτής που ισχυρίζεται ότι τον "πέταξε" είναι απόλυτα υπαρκτό πρόσωπο
Σ.Σ.

Σταύρο και ο εκπαιδευτής υπάρχει και ο δημοσιογράφος που ήταν στην πτήση υπάρχει και η πτήση έγινε. Αυτός που δεν υπάρχει είναι αυτός που υπογράφει το άρθρο, γιατί ο δημοσιογράφος χρησιμοποίησε άλλο όνομα. Να δεις ποιοί άλλοι το κάνουν αυτό... Α, ναι οι σεσημασμένοι ληστές,  κακοποιοί κλπ. Τελικά ο χώρος  των περιοδικών άμυνας αρχίζει να θυμίζει αστυνομικό θρίλερ.

Έχει όμως τη χάρη του και αυτό. Έχει ένα μυστήριο, δεν μπορείς να πεις. Το περιοδικό γίνεται δύο σε ένα. Εκτός από την "αεροπορική ενημέρωση" πρέπει στο  τέλος να βρεις και τον "δράστη". Συνδυασμός δηλαδή περιοδικού και best seller της Αγκάθα Κρίστι :D
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 25, 2008, 11:22:57 πμ »
Πάντως δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να σταλούν mail στο εν λόγω περιοδικό -και όχι μόνο- αναφέροντας το γεγονός,και εκφράζοντας την δυσαρέστηση μας σαν αναγνώστες,προς το περιοδικό και προς τον συγγραφέα του άρθρου/ων...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 25, 2008, 11:51:45 πμ »
Για το Α7 ή για το ... Τ2 ;  :lol:
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 25, 2008, 12:18:45 μμ »
Πάντως δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να σταλούν mail στο εν λόγω περιοδικό -και όχι μόνο- αναφέροντας το γεγονός,και εκφράζοντας την δυσαρέστηση μας σαν αναγνώστες,προς το περιοδικό και προς τον συγγραφέα του άρθρου/ων...

Η ενδεχομένως να αναφερθεί το όνομα του περιοδικού ('η του συγκεκριμένου συνεργάτη για τις φωτογραφίες ή το κείμενο), τώρα που έχει τελειώσει το quiz του fisherman, ώστε να το ξέρουμε όλοι (δηλαδή και οι λιγότερο παρατηρητικοί από εμάς ή αυτοί που δεν αγοράζουν το εν λόγω περιοδικό).

Διευκρινίζω ότι δεν μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό (-ά), αλλά για οποιονδήποτε τυχόν παρόμοιο ήθελε προκύψει στο μέλλον και πέσει στην αντίληψη κάποιου από εμάς

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 25, 2008, 02:38:22 μμ »
Παιδιά να ξεκαθαρίσω ότι εγώ quiz έβαλα για τα serial, όχι για το όνομα του δημοσιογράφου, το οποίο εγώ τουλάχιστον δεν είχα σκοπό να αποκαλύψω. Απλά να επιστήσω την προσοχή σας ήθελα σε κάποια πράγματα που συμβαίνουν.

Φυσικά δεν έχω αντίρρηση το topic να αλλάξει θέμα ή να δημιουργηθεί ένα καινούργιο όπου θα επισημαίνονται τα στραβά που υπάρχουν και με ονοματεπώνυμο ίσως. Με 1000+ μέλη που υπάρχουν και τον ρυθμό με τον οποίο αυξάνονται, νομίζω ότι κανεις δεν θα θέλει να δει το όνομά του στη "μαύρη λίστα" του modelclub. Αυτό ίσως τους κάνει πιο προσεκτικούς, ή τουλάχιστον θα ξέρουν ότι οι αναγνώστες δεν μασάνε κουτόχορτο. Απλά θέλει λίγο προσοχή ώστε να μπαίνουν στη λίστα σοβαρές περιπτώσεις όπως αυτή των Α-7 ή των Τ-2 και όχι πταίσματα, γιατί τα απλά λάθη είναι ανθρώπινα και συγχωρούνται. Δηλαδή να μην είναι τόπικ με άσχημες κριτικές για κάτι που δεν μας άρεσε ως άρθρο, αλλά με καταγγελίες για πιο σοβαρά θέματα.

Και φυσικά να δίνονται και οι αντίστοιχες αποδείξεις όπου χρειάζεται. Πράγμα λίγο δύσκολο σε κάποιες περιπτώσεις. Δηλαδή τον δημοσιογράφο-φαντασμα των Τ-2 πως μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει?
Γιώργος Ψαρράς

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 25, 2008, 04:44:28 μμ »
Είμαι υπέρ της άποψης που εκφράζει ο fisherman και ακόμα περισσότερο θέλω να τονίσω ότι πρέπει να εντοπίζει απάτες και όχι ακούσια λάθη ή την άποψη κάποιου που θα ήθελε ένα τεύχος αλλιώς φτιαγμένο. Λάθη έχω κάνει κι εγώ και θα συνεχίσω να κάνω μέχρι να ανακηρυχτώ Θεός, κάτι που δε θα γίνω ΠΟΤΕ. Το topic θα πρέπει να περιλαμβάνει ΜΟΝΟ αντικειμενική κριτική ΜΕ αποδείξεις για ηθελημένη προσπάθεια παραπλάνησης του αναγνωστικού κοινού και στο επίπεδο που χειρίστικε ο Γιώργος το θέμα αυτό.

Μη σας παραξενεύει η άποψή μου. Γράφω εντατικά στον ειδικό τύπο μόλις 1,5 χρόνο (με την πρώτη προσπάθεια πάντως να χρονολογείται από το 1988) αλλά διαβάζω (και πληρώνω γι'αυτό) εδώ και 27 χρόνια, άρα έχω συγκεκριμένη άποψη για όσα συμβαίνουν. Δε μπορεί σε τελική ανάλυση μερικοί να σπάμε τα κεφάλια μας πως θα γίνει καλύτερο ένα τεύχος, μόνο και μόνο επειδή έγιναν κάποιες συνήθως μικρές παρατηρήσεις και άλλοι να παραποιούν φωτογραφίες με τέτοιο τρόπο.

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 25, 2008, 07:29:20 μμ »
Να διευκρινήσω (μετά τις επισημάνσεις των fisherman και xaris_the_greek, που έδειξαν ότι η πρόταση μου δεν ήταν καλά διατυπωμένη), ότι προφανώς δεν εννοώ να "παραδίδουμε στην πυρά" τον κάθε αρθρογράφο και το κάθε περιοδικό για το κάθε λάθος που ίσως γίνει.

Εκείνο που εννοούσα είναι να αποκαλύπτονται σκόπιμα "λάθη" (παραπληροφόρηση).

Κατά την γνώμη μου, τα λάθη μπορούν να χωριστούν σε 3 κατηγορίες:

α) απλά λάθη: ορθογραφικά ή στο τύπωμα των φωτογραφιών (ανάποδα τυπωμένες φωτογραφίες,παραμορφωμένες φωτογραφίες), "δαίμων του τυπογραφείου" ή ακόμη και μεμονωμένα λαθάκια περιεχομένου σε κάποιο δύσκολο θέμα
Τα λάθη αυτά είναι ανθρώπινα και προφανώς δικαιολογητέα.

Σε περίπτωση βέβαια που τέτοια λάθη γίνονται κατ΄ επανάληψη, αυτό είναι δέιγμα προχειρότητας (όπως αναφέρθηκε πιο πάνω)

β) σκόπιμα λάθη, αλλά για λόγους προστασίας: πιξελιασμένα πρόσωπα ή οθόνες υπολογιστών ή νούμερα αεροσκαφών, ή ολοκληρωτική απάλειψη τους, άρθρα χωρίς όνομα συγγραφέα κλπ.
Τέτοια λάθη είναι μεν σκόπιμα, αλλά εκφράζουν μία γενικότερη αντίληψη του περιοδικού ή του αρθρογράφου περί προστασίας δεδομένων. Από την στιγμή που επισημαίνονται από το έντυπο ή τον αρθρογράφο, δεν τίθεται θέμα (προσπάθειας) παραπληροφόρησης, οπότε δεν υπάρχει κάτι κατακριτέο

γ) σκόπιμα λάθη, που οδηγούν σε παραπληροφόρηση: Η διαφορά με την προηγούμενη κατηγορία είναι το ότι τα λάθη αυτά δεν εξυπηρετούν λόγους προστασίας
Τέτοιου έιδους "λάθη" (που πλησιάζουν επικίνδυνα στο να χαρακτηριστούν απάτη) , κατά την γνώμη μου καλό είναι να αναφέρονται, γιατί επιτρέπουν στους λιγότερο παρατηριτικούς να σχηματίζουν και αυτοί μία εικόνα για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου συγγραφέα ή εντύπου, ειδικά αν επαναλαμβάνονται.

:2cents:
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
clopy & paste

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 25, 2008, 09:11:01 μμ »
Φίλε Sjmygian επέτρεψέ μου να έχω την άποψη ότι οι κατηγορίες (α) και (β) από όσα προτείνεις θα μας φέρουν σε μια αντιπαράθεση που θα προτρέπει ή θα αποτρέπει προς ή από συγκεκριμένα έντυπα για λόγους ποιότητας. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μόνο η (γ) κατηγορία θα πρέπει να σχολιάζεται, γιατί πιστεύω ότι εδώ μέσα είμαστε χομπίστες ΑΑΑ και όχι "Γ" κατηγορίας, για να κάνω και το λογοπαίγνιό μου. Δε χρειάζεται να παρασυρθούμε σε τέτοιες συζητήσεις, όταν μάλιστα κάποιοι γράφουμε σε ορισμένα από αυτά. 

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 25, 2008, 11:04:07 μμ »
Συμφωνώ.
Να καταγγέλονται μόνο οι απάτες
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 27, 2008, 04:06:23 μμ »
Φίλε Sjmygian επέτρεψέ μου να έχω την άποψη ότι οι κατηγορίες (α) και (β) από όσα προτείνεις θα μας φέρουν σε μια αντιπαράθεση που θα προτρέπει ή θα αποτρέπει προς ή από συγκεκριμένα έντυπα για λόγους ποιότητας. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μόνο η (γ) κατηγορία θα πρέπει να σχολιάζεται, γιατί πιστεύω ότι εδώ μέσα είμαστε χομπίστες ΑΑΑ και όχι "Γ" κατηγορίας, για να κάνω και το λογοπαίγνιό μου. Δε χρειάζεται να παρασυρθούμε σε τέτοιες συζητήσεις, όταν μάλιστα κάποιοι γράφουμε σε ορισμένα από αυτά. 

Χάρη και Σταύρο

Την ίδια κατηγορία "λαθών" εννοούμε

Να διευκρινήσω (μετά τις επισημάνσεις των fisherman και xaris_the_greek, που έδειξαν ότι η πρόταση μου δεν ήταν καλά διατυπωμένη), ότι προφανώς δεν εννοώ να "παραδίδουμε στην πυρά" τον κάθε αρθρογράφο και το κάθε περιοδικό για το κάθε λάθος που ίσως γίνει.

Εκείνο που εννοούσα είναι να αποκαλύπτονται σκόπιμα "λάθη" (παραπληροφόρηση).

Δηλαδή μόνο λάθη της 3ης κατηγορίας, όπως (αυθαίρετα :?: )  τις χώρισα
Παράθεση

α) απλά λάθη .......

β) σκόπιμα λάθη, αλλά για λόγους προστασίας .......

γ) σκόπιμα λάθη, που οδηγούν σε παραπληροφόρηση: Η διαφορά με την προηγούμενη κατηγορία είναι το ότι τα λάθη αυτά δεν εξυπηρετούν λόγους προστασίας
Τέτοιου έιδους "λάθη" (που πλησιάζουν επικίνδυνα στο να χαρακτηριστούν απάτη) , κατά την γνώμη μου καλό είναι να αναφέρονται, γιατί επιτρέπουν στους λιγότερο παρατηριτικούς να σχηματίζουν και αυτοί μία εικόνα για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου συγγραφέα ή εντύπου, ειδικά αν επαναλαμβάνονται.

:2cents:

clopy & paste

Tags: