Αποστολέας Θέμα: Stug 90/53 801(i)  (Αναγνώστηκε 4303 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Stug 90/53 801(i)
« στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 12:41:47 πμ »
Σήμερα το πρωί καταπιάστηκα με αυτό το "ερπετό" της ιταλικής Cri.El Models, ξέροντας τί "πάει" να πεί ρητινένιο κιτ της εν λόγο εταιρείας Πρόκειται για το "Semovente controcarri Ansaldo - SPA da 90/53" Πρόκειται για ενα άρμα που κατασκευάστηκε το 1941, στην Γένοβα, απο την Ansaldo, που κύριο σκοπό είχε να εξουδετερώνει απο απόσταση τα εχθρικά άρματα (κυνηγός αρμάτων). Σαν "βάση" χρησιμοποιήθηκε το σασί του M-14/41, ελαφρά μακρύτερο, και "επάνω" τοποθετήθηκε το τρομερό αντιαεροπορικό 90/53 mod. 41. Το 90/53 ήταν σε κάποιους τομείς (βεληνεκές - αρχική ταχύτητα βλήματος - διατρητικότητα) καλύτερο και απο το γερμανικό 88άρι  :!: :!: :!:
 Ο ιταλικός στρατός το χρησιμοποίησε κυρίως κατα την συμμαχική απόβαση στην Σικελία. Αλλά ήταν πολύ λίγα για να ανταπεξέλθουν στο "κύμα" των Sherman. Μετά την συνθηκολόγηση των ιταλών το '43, ήταν ενα απο τα πρώτα όπλα που "αιχμαλώτισαν" οι γερμανοί απο τους πρώην συμμάχους τους. Σύμφωνα με αυτό το "ειδικό" τεύχος αφιέρωμα, Click to see the original size. οι γερμανοί "αιχμαλώτισαν" και χρησιμοποίησαν μόνο όσα "βρήκαν" στην πόλη Nettuno. Δυστυχώς δεν υπάρχουν φώτο του άρματος σε "γερμανικά χέρια" ΠΑΡΑ μια μόνο φωτογραφία ενός τέτοιου άρματος επάνω σε κατεστραμένο βαγόνι, στο σταθμό Termini της Ρώμης, το οποίο είχε την original ιταλική παραλλαγή, αλλά αμφότερα πλάι κάτω δεξιά του ασπιδίου, υπήρχε ενα τετράγωνo "ανοιχτό αμμουδί" βαμμένο "επάνω" απο την παραλλαγή. "Μέσα" σ' αυτό το τετράγωνο υπήρχε ενας λευκός γερμανικός σταυρός (balkenkreuz). Οι γερμανοί έδωσαν νέο όνομα στο όχημα Stug 90/53 801(i).
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
το ασπίδιο - κουκούλα δεν κολλήθηκε μιάς και πρέπει να βαφτεί το πυροβόλο κτλ. Επίσης μένει να τοποθετήσω τους γάντζους - κρίκους ρυμούλκησης - φώτα απο το spare box μιας και αυτά της Cri.El ήταν για  ::cry2:: ::cry2:: ::cry2::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απ: Stug 90/53 801(i)
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 12:45:10 πμ »
Σ' έχει βαρεθεί η ψυχή μου τώρα τελευταία.... όλο κάτι τέτοια παράξενα πας και φτιάχνεις..... αλλά κανένα δεν τελειώνεις, εκτός κι αν είναι σε μέγεθος μπρελόκ....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 12:48:19 πμ »
Βρε Στέλιο πέρα του μπρελόκ, τελείωσα και μερικά μεγαλούτσικα, το 8άρι και το vomag  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 12:50:43 πμ »
NA  :!: ποιος ΕΙΝΑΙ σε ΟΡΓΑΣΜΟ (μοντελιστικό τουλάχιστον )  ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 02:05:45 πμ »
Είμαι περίεργος να δω πόσο κουφό θα είναι το επόμενο μοντέλο που θα μας παρουσιάσεις!!!!
Ωραίο βγαίνει μέχρι στιγμής πάντως. Αυριο να υποθέσω ότι θα το έχεις έτοιμο, ε??

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 02:36:19 πμ »
 :mrgreen: :mrgreen: μπα θα περιμένω να στεγνώσει το Hycote  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 02:59:53 πμ »
Μα καλα ποτε κοιμασε?
Ολο μοντελαρεις...και μας πετας και τα ματια εξω!!!!

Αντε να δουμε τι αλλο θα δουμε!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 08:42:53 πμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Παναγιώτη αν δεν κατεβάσεις όλα τούτα τα μυστήρια στην έκθεση να τα δούμε από κοντά, θα σε δαγκώσω! Στο σβέρκο! Σίγουρα πρέπει να θεσπίσει η IPMS ένα βραβείο πρωτότυπης θεματολογίας και να στο δώσει.

Για το επόμενο έχω πρόταση http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=4292.msg144882#msg144882. Εχει ένα οχηματάκι τουλάχιστον για παράξενη δουλειά...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 11:25:13 πμ »
Νομίζω ότι μαζί με την IPMS βράβείο πρέπει να σου δώσει και η Cri.El Models... :lol:

Σου πάνε όμως τα κούτσικα! Μπράβο!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Πάντως παίδες μην σας κάνει εντύπωση υπάρχουν ακόμα ποοοοολλά "περίεργα" στην υπόγα του Παναγιώτη...  :shock: :shock:

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 11:31:09 πμ »
...

Πάντως παίδες μην σας κάνει εντύπωση υπάρχουν ακόμα ποοοοολλά "περίεργα" στην υπόγα του Παναγιώτη...  :shock: :shock:

Mε τον ρυθμό που πάει, δεν θα μείνουν και πολλά  ::salut::
Μπράβο για άλλη μια φορά για την ευρυματικότητα των θεμάτων, την γρήγορη κατασκευή και το όμορφο αποτέλεσμα  ::eusa_clap::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 06:08:20 μμ »

Μα καλα ποτε κοιμασε?
Ολο μοντελαρεις...
  :mrgreen: :mrgreen: "Υπνος = χάσιμο χρόνου" όπως έλεγε ο παππούς μου  :mrgreen: :mrgreen: Όλη μέρα φίλε "κάθομαι" προς το παρόν, οπότε "λέω" να κάνω κάτι "δημιουργικό" τουλάχιστον  :wink:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Παναγιώτη αν δεν κατεβάσεις όλα τούτα τα μυστήρια στην έκθεση να τα δούμε από κοντά, θα σε δαγκώσω! Στο σβέρκο!
Για το επόμενο έχω πρόταση http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=4292.msg144882#msg144882. Εχει ένα οχηματάκι τουλάχιστον για παράξενη δουλειά...
Γιώργο φίλε μου, εγώ θέλω να έρθω, τα μοντέλα "αντιδρούν"  :mrgreen: :mrgreen: Πού και πώς να τα "φορτώσω"  :roll: Σίγουρα πάντως θα "κατέβω" με 2-3 τον Μάρτιο (να γνωρίσω και εσάς απο κοντά  ::kerasma:: ::handshake:: και να φωτο/σω την παρέλαση  :wink: ). Τώρα απο "μυστήρια" όσα θέλεις  ::077devil:: ::077devil::
 Σας ευχαριστώ όλους για την ενθάρρυνση.......και ειλικρινά όταν σε συμβουλεύουν φίλοι προσπαθείς να βελτιωθείς  ::salut:: :wink:
Τώρα στο κιτ.......βάφτηκε η παραλλαγή με Lifecolor χρώμματα
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Μην σας ξενίζουν τα χρώμματα, ΔΕΝ είναι γερμανική παραλλαγή αλλά η ιταλική (που μετά θα βαφτεί το τετράγωνο με τον BalkenKreuz)
 Οπως προανέφερα το ασπίδιο - κουκουλα δεν έχει κολληθεί, οπότε το "έβγαλα" ώστε να "περιποιηθώ" το πυροβόλο + εσωτερικό
Click to see the original size.

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 06:13:14 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον Παναγιώτη!
Μόνο που το πράσινο δεν σου έκατσε πολύ καλά και φαίνονται λίγα κενά. Ξαναπέρασέ το από πάνω, με λεπτή δέσμη και θα γίνει μια χαρά!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 06:22:16 μμ »
 ::icon_thumright:: έχεις δίκιο φίλε Αλέξη  ::icon_thumright:: ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ Lifecolor  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: "έφαγα" μισό azax για να τα αραιώσω  ::eusa_wall:: ::eusa_wall::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 06:42:42 μμ »
..."έφαγα" μισό azax για να τα αραιώσω  ::eusa_wall:: ::eusa_wall::

Βγάλε τα εισαγωγικά! Στα αλήθεια το 'φαγες...  :mrgreen:

Πολύ ενδιαφέρον Παναγιώτη!
Μόνο που το πράσινο δεν σου έκατσε πολύ καλά και φαίνονται λίγα κενά. Ξαναπέρασέ το από πάνω, με λεπτή δέσμη και θα γίνει μια χαρά!

Ίσως το αδικούν λίγο οι photo από κοντά μια χαρά φαινόταν ότι ''έκατσε'' το χρώμα... :roll:

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 06:52:46 μμ »
::icon_thumright:: έχεις δίκιο φίλε Αλέξη  ::icon_thumright:: ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ Lifecolor  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: "έφαγα" μισό azax για να τα αραιώσω  ::eusa_wall:: ::eusa_wall::

Τα ίδια έπαθα  :evil:

Καλά το "πας"  ::icon_thumright::
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 07:00:15 μμ »
Δώσε και λίγη προσοχή στα τμήματα κάτω από τα φτερά και θα είναι οκ... Εξάλλου αν σκονίσεις λίγο θα δέσουν και τα χρώματα μεταξύ τους, εξαφανίζοντας τα όποια μικρά κενά...

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 07:28:45 μμ »
Πανικέ, βάλε ελάχιστο λευκό στο βασικό πράσινο και στο κέντρο απο το κάθε patch της παραλλαγής περνα αχνά το πιό ανοιχτό χρώμα αφήνοντας το περίγραμμα σκούρο  :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 07:33:18 μμ »
Δώσε και λίγη προσοχή στα τμήματα κάτω από τα φτερά και θα είναι οκ... Εξάλλου αν σκονίσεις λίγο θα δέσουν και τα χρώματα μεταξύ τους, εξαφανίζοντας τα όποια μικρά κενά...
Πανικέ, βάλε ελάχιστο λευκό στο βασικό πράσινο και στο κέντρο απο το κάθε patch της παραλλαγής περνα αχνά το πιό ανοιχτό χρώμα αφήνοντας το περίγραμμα σκούρο  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut:: "έφυγα" να ακολουθήσω τις οδηγίες φίλοι μου.......... Γρηγόρη στο κίτρινο να κάνω "ξανοίγματα" ή κατευθείαν wash  :?:

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 08:45:03 μμ »
Επειδή εχεις ήδη βάψει την παραλλαγή θα πρότεινα να μην το πειράξεις το sand...

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 09:46:49 μμ »
Κι εμένα καλό μου φαίνεται και αν ακολουθήσεις αυτά που σου είπαν και οι άλλοι (αυτή τη φορά με πρόλαβαν, οπότε δεν θα λες ότι σε ζαλίζω  ::glossa:: ) θα γίνει ακόμα καλύτερο  ::icon_thumright::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 11:12:44 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα. Δεν ξέρω αν "πέτυχα" τπτ αλλά προσπάθησα να ακολουθήσω τις συμβουλές σας  :oops: :oops: :oops: Βασικά σ' όσες φωτο έχω δεί, τα ιταλικά άρματα/οχήματα είχαν την τάση να σκουριάζουν στον πόλεμο. Έτσι έκανα την 1η μου προσπάθεια να βάλω σκουριά σε άρμα........
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
 Μέχρι τώρα έχω "πειράξει" το επάνω μέρος του άρματος. Κατά σειρά έκανα "ξεθώριασμα" του πράσινου (fadding  :?: ), φίλτρο του Mig, wash με Burnt Sienna + Raw Umber, chipping με Rust base της Lifecolor, chipping με Light shadow rust της Lifecolor στις εξατμίσεις (επάνω απο το Base rust της ίδιας εταιρείας), με λεπτό πινελάκι σε κάποια σημεία με πολύ αραιωμένο Ivory black, wash το πυροβόλο με το ίδιο μίγμα (ivory black), στεγνό πινέλο με Napples yellow και τέλος όλο το άρμα ενα "χέρι" βερνίκι matt της Gunze........ Θα ακολουθήσουν σκόνες του Mig......
 To κάτω μέρος απλά έκανα ενα wash με ivory black. Αύριο πάλι  :wink: ........................

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 11:21:28 μμ »
ΜΠΡΑΒΟ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: μες στην σκουριά το έκανες
[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 11:26:38 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Μπράβο τέλειο. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 11:41:38 μμ »
Πολύ ωραίο Παναγιώτη γίνεται  ::icon_thumright:: με αληθοφανέστατες σκουριές. Γιααααα προχώρα ...

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 11:57:32 μμ »
Εγώ στο είπα χτες, σήμερα θα το έχεις έτοιμο!
Ωραίο βγήκε!

Tags: