Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια στα χρωματα του Bismarck  (Αναγνώστηκε 2650 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
Βοηθεια στα χρωματα του Bismarck
« στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 11:51:51 μμ »
Έχω πάρει το Bismarck 1:570 της revell και είμαι στο στάδιο πριν το βάψιμο.
Τα χρώματα που μου έδωσαν είναι της Humbrol enamel που είναι αρκετά κοντά με την φωτογραφία που έχει από έξω το κουτι.Το πρόβλημα είναι ότι η revel δίνει σχεδόν άλλα χρώματα με αυτά που μου έδωσαν και δεν ξέρω με ποια να ξεκινησω.Με αυτά που βλέπω από έξω (κουτί) η με αυτά που δίνουν οι οδηγείς?(mat sand 16,matt mause grey 47,tank grey78,purple red 331,dust grey77,copper93,metallic grey 91,matt greenish grey91,aluminium99.
Βοηθήστε το νέο γιατί θα το βάψω το κόκκινο της Ferrari που έχω συνηθίσει και θα γίνει χάρμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Απ: Βοηθεια στα χρωματα.
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 14, 2008, 12:06:17 πμ »
Mr. Roumbos ακούει?

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 14, 2008, 03:48:46 μμ »
Έχω πάρει το Bismarck 1:570 της revell και είμαι στο στάδιο πριν το βάψιμο.
Τα χρώματα που μου έδωσαν είναι της Humbrol enamel που είναι αρκετά κοντά με την φωτογραφία που έχει από έξω το κουτι.Το πρόβλημα είναι ότι η revel δίνει σχεδόν άλλα χρώματα με αυτά που μου έδωσαν και δεν ξέρω με ποια να ξεκινησω.Με αυτά που βλέπω από έξω (κουτί) η με αυτά που δίνουν οι οδηγείς?(mat sand 16,matt mause grey 47,tank grey78,purple red 331,dust grey77,copper93,metallic grey 91,matt greenish grey91,aluminium99.
Βοηθήστε το νέο γιατί θα το βάψω το κόκκινο της Ferrari που έχω συνηθίσει και θα γίνει χάρμα.

Ώπ, sorry, μόλις το είδα  :oops:

Βασικά σε ποιά περίοδο θα το φτιάξεις?
Υπάρχουν τρείς επιλογές:
1. Νεότευκτο τον Αύγουστο του 1940 στο Αμβούργο.
2. Στις δοκιμές πλεύσης τον χειμώνα 1941/42 στην Βαλτική (το καμουφλάζ με τις ασπρόμαυρες λωρίδες) στο Gottenhaven (Gdynia).
3. Στην "ʼσκηση Ρήνος" , 21/5/41-27/5/41 όταν και "ρετουσάρανε" το καμουφλάζ στο φιόρδ Grimstadt του Bergen.

Για τις κάτω από την ίσαλο γραμμή επιφάνειες Redbrown RAL No. 8013 Hu 177 κατηργημένο, πρέπει να το αναμίξεις ή να σκουρίνεις το κόκκινο
Για την ίσαλο γραμμή, πολύ σκούρο, σχεδόν μαύρο (ξάνοιξε το μαύρο 33 με λίγo tank gray 67)
Όλες οι κάθετες επιφάνειες Light Grey RAL No. 7001 Hu 127 ή 128
Οι οριζόντιες ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ επιφάνειες  Grey RAL No. 7000 Hu 145
Το ξύλινο κατάστρωμα  Teak οπότε το matt sand είναι οκ για την κλίμακα
Εάν γίνει το καμουφλάζ:
Η πλώρη και η πρύμνη στο σκάφος Dark Grey RAL No. 7024 Hu 67
Οι πύργοι πρωτεύοντα και δευτερεύοντα οπλισμού Red RAL No. 3010 (για το Βαλτικό καμουφλάζ)
Οι πύργοι στην "ʼσκηση Ρήνος" όπως και οι οριζόντιες επιφάνειες
Τα ψευτο-κύματα στην πλώρη και την πρύμνη λευκό 34

http://www.bismarck-class.dk/paint_schemes/introduction.html

http://www.bismarck-class.dk/bismarck/paint_schemes/paintbism1940.html

http://www.bismarck-class.dk/bismarck/paint_schemes/paintbism1941.html

http://www.bismarck-class.dk/bismarck/paint_schemes/paintbism1941rheinubung.html

Για τυχόν απορίες, πές μου.
Προκαταβολικά συγγνώμη που απαντώ στα πεταχτά, αλλά παίζει ο ...ΠΑΣ σε λίγο και φεύγω για το γήπεδο ::salut::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 14, 2008, 07:22:26 μμ »
Τώρα με έστειλες για χορτα.Πω πω τι ξέρει ο άνθρωπος για το πλοίο!!!
Όμως  μπερδευτικα περισσοτερο .
Τέλος πάντων θα πάρω τις οδηγίες παραμάσχαλα και θα πάω το Σάββατο στην Ιπποκράτους.
Τα link όμως βοηθανε πολύ και μάλλον για καμουφλάζ Βαλτικής δείχνει και η revel

μόνο  που σε κανένα δεν έχει τα κανόνια matt black .
Eυχαριστω πολύ και με την νίκη για τον ΠΑΣ.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 15, 2008, 12:51:35 πμ »

:oops: :oops: :oops: Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου  :oops: :oops: :oops:

Η Revell δείχνει το καμουφλάζ Βαλτικής, άρα διαλέγεις το πιό δύσκολο, οκ, πολύ καλά, ότι θες ρωτάς  ::salut::

Είναι φυσικό να είσαι λίγο μπερδεμένος, το θέμα των χρωμάτων του Bismarck ταλάνευε ή ταλανεύει ακόμη πολύ κόσμο, εγώ έκανα ΧΡΟΝΙΑ να το αποκρυσταλώσω (τότε δεν υπήρχε internet  :twisted:).

Για τα κανόνια matt black που το είδες?

Τα πυροβόλα του κυρίως και του δευτερεύωντος οπλισμού, ακόμη και οι κάνες των αντιαεροπορικών πυροβόλων των 105mm είναι βαμένα light Gray (λέω είναι διότι ακόμη το χρώμα φαίνεται εκεί κάτω στα 4750 μέτρα  :wink:)

Φυσικά στην 1/570 δεν φαίνονται και πολλές λεπτομέρειες και λόγω μεγέθους το βάψιμο των τεθλασμένων λωρίδων θα είναι λίγο χρονοβόρο, αλλά όπως σου είπα εδώ είμαστε ::salut::

Υ.Γ.  Ευχαριστώ για τον ΠΑΣ, 3-1 το ντέρμπυ  ::proskino::

"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 15, 2008, 08:17:33 μμ »
Nαι το είδα και εγώ ότι η επιλογή αυτή θα με παιδέψει πιο πολύ αλλά θέλω να μπω στα βαθιά.
Με τα κανόνια όντος μου λένε οι οδηγίες matt black σε όλα εκτός από τα αντιαεροπορικά
στα link όπως και έξω στο κουτί  είναι όλα grey.Ok όμως θα τα βάψω grey.
Aυτο που με έχει παιδέψει στην κλίμακα αυτή είναι τα πολύ μικρά αντικείμενα (βάρκες, υδροπλανα,εξαερισμοι στην κουβέρτα κλπ )που δεν έχω κολλήσει γιατί αν τα βάλω επάνω δεν αφήνει χώρο για το πινέλο η τον αερογραφο για βάψιμο. :x
Αν τα βάψω πρώτα και τα κολλήσω μετά  μήπως η κόλα μου χαλάσει το χρώμα?
Ευχαριστώ και πάλι αν και σε ζάλισα με απλά ερωτήματα. ::icon_thumright::
ΥΣ.Αν και γαυρος του θανατά τον ΠΑΣ  τον συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί είναι σωματείο με ιστορία και φίλαθλο πνεύμα.

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 15, 2008, 09:40:34 μμ »
Να και μια φοτο με μαυρα κανονια. :(

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 16, 2008, 12:33:11 μμ »

Κατ' αρχήν δεν "ζαλίζεις" κανέναν με "απλά" ερωτήματα  :wink:

Οι οδηγίες δεν είναι πάντα αξιόπιστες γι'αυτό και "την ψάχνουμε" λίγο παραπέρα, στην φωτό που έβαλες, κοίτα πόσο αφύσικα φαίνονται οι κάνες.

Ο πολύς κόσμος μπερδεύεται με τον "αδερφό" του Bismarck, το Tirpitz, το οποίο κατά την διάρκεια της επιχειρησιακής του ζωής άλλαξε πολλές φορές καμουφλάζ και σε κάποια στιγμή είχε τις κάνες βαμμένες σκούρο γκρί (το οποίο φυσικά στις ασπρόμαυρες φωτό δείχνει μαύρο).

Όσον αφορά τα μικρά κομμάτια, ναί, έχεις δίκιο, θα σε παιδέψουν στο βάψιμο, οπότε βάψτα ξεχωριστά και μετά τα κολλάς, αλλά όχι με την υγρή κόλλα που έχουμε για τα πλαστικά διότι δεν πιάνει σε χρώμα και θα γίνουν όλα μαντάρα, αλλά με κολλά στιγμής (ελάχιστη ποσότητα στο κομμάτι και κόλλημα).  Ο τρόπος που χρησημοποιώ εγώ την στιγμής, βάζω λίγη κόλλα σε μιά γυάλινη επιφάνεια (παλιό σουβέρ από ...whisky) και έπειτα παίρνω με την μύτη μιάς καρφίτσας ή οδοντογλυφίδας λίγη κόλλα και την βάζω στο κομμάτι.  Εναλλακτικά μπορείς να χρησημοποιήσεις ξυλόκολλα η οποία μόλις στεγνώσει γίνεται διάφανη.

Καλή συνέχεια  ::icon_thumright:: ::salut::

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 16, 2008, 06:13:35 μμ »
yes ser ::salut::
να σε καλα.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 27, 2008, 01:39:10 πμ »
Ρίξε και μία ματιά σε αυτό το πολύ όμορφο βίντεο στο you tube, πρός το τέλος έχει το Bismarck σε έγχρωμο φιλμάκι εποχής  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 28, 2008, 06:02:37 μμ »
πολυ καλο και χρησιμο george.Thanks ::icon_thumright::

Tags: bismarck