Αποστολέας Θέμα: Hellenic Air Force Yearbook 2006  (Αναγνώστηκε 18389 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

  • ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • Μηνύματα: 528
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
Απ: Hellenic Air Force Yearbook 2006
« Απάντηση #125 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 07:24:41 μμ »
Επειδή, νομίζω, ότι το ρωτάς αρκετά εξειδικευμένα πράγματα για την S.P., νομίζω ότι ο μόνος αρμόδιος να σου απαντήσει, πλέον, είναι ο Α.Τ.
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος Eagle

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 2355
  • Age: 49
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
Απ: Hellenic Air Force Yearbook 2006
« Απάντηση #126 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 07:53:43 μμ »
Θα ήθελα να παραθέσω τις σκέψεις μου πάνω στο άρθρο του κυρίου Τσαγκαράτου στην πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου topic.
Λέει λοιπόν: "Mετά όμως την έκδοση του HAF Yearbook, το Υπουργείο ʼμυνας, για να τιμήσει τον ιδιώτη που ανέλαβε με ιδία μέσα και χωρίς ούτε 1 Ευρώ χρηματοδότηση από το ΥΕΘΑ (όπως συμβαίνει με έμμεσο τρόπο με πολλά άλλα έντυπα του χώρου, που παίρνουν διαφόρων ειδών "επιχορηγήσεις" από μυστικά ή και εμφανή κονδύλια του Υπουργείου) να εκδώσει ένα έντυπο που κανονικά θα έπρεπε να το εκδίδει ή ίδια η ΠΑ (και εάν δεν μπορούσε η ίδια, να βρει κάποιον που να τον πληρώνει για να της το εκδίδει)."

Θα ήθελα λοιπόν ρωτήσω για το πρώτο βιβλίο-λεύκωμα του "Portraits of gold", όπου πέταξε με ότι πετάει αυτή τη στιγμή στην ΠΑ και τράβηξε  όπως αναφέρει 26000 φωτογραφίες, πόσα ευρώ ξόδεψε εκείνος και πόσα η ΠΑ για να ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα και αντίστοιχα πόσα εισέπραξε εκείνος και πόσα η ΠΑ. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους και τεχνικούς τους οποίους εκθειάζει δεν τους έκανε μια προσφορά ούτε 1 ευρώ και το γνωρίζω γιατί είμαι ένας απ'άυτούς και πλήρωσα για το λεύκωμα 52 ευρώ.Τέλος συμφωνώ ότι έπρεπε να εκδίδει η ΠΑ, το HAF yearbook, αλλά τότε ο    κύριος Τσαγκαράτος θα έπρεπε να πληρώνεται σαν απλός δημοσιογράφος και ολά τα έσοδα από τις πωλήσεις να αποδίδονται στην ΠΑ. Αν λοιπόν το κάνει γιατί αγαπάει την ΠΑ και είναι του αρέσουν οι φωτογραφίες  και το μόνο που θέλει είναι  να ευχαριστήσει τους απανταχού Fαn του είδους , οπώς τα μέλη αυτού του site, θα μπορούσε να μην εκδίδει το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ έντυπο αλλά να έχει ένα  site, όπου να παρουσιάζει τις φωτογραφίες και τα άρθρα του.

Αγαπητέ Μυστρά,

Καταρχάς θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου για την αδικαολόγητη αυτή επίθεση στον κύριο Τσαγκαράτο! Έχετε πραγματικά φανταστεί αγαπητέ το HAF yearbook να το εκδίδει η Π.Α.; Αν ναι τότε προφανώς κατά πρώτον δεν έχετε ιδέα για το πως δουλεύει η Αεροπορία ή κατα δεύτερον δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε την παραδεκτή από όλους εξαιρετική ποιότητα του HAF yearbook. Γιατι αν γνωρίζατε πως λειτουργεί η Αεροπορία θα ξέρατε πολύ καλα΄πως θα ήταν αδύνατο υπο την αιγίδα της να κυκλοφορήσει ένα έντυπο τέτοιας εγκυρότητας και ποιότητας!

Αν δεν έχετε συναντήσει εκδόσεις της Π.Α. να σας συστήσω πολύ ευχαρίστως μερικές που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς π.χ. για πολεμικές μοίρες, οι οποίες μόλις που ξεπερνούν σε ποιότητα και πιστότητα καθημερινές εφημερίδες! Εγώ προσωπικά που έχω στην συλλογή μου πολλές τέτοιες φυλλάδες κάθε φορά που τις ξεφυλίζω ντρέπομαι για την Π.Α. :twisted:

Τώρα σχετικά με τα όσα αναφέρεται για το πόσα ξόδεψε η Π.Α. για τις πτήσεις του κυρίου Τσαγκαράτου θα σας αναφέρω απλά το εξής: Πέρυσι το καλοκάιρι αν θυμάμαι καλά η Π.Α. ενέκρινε την πτήση με Τ-2 με μια από αυτές τις γνωστές γλάστρες της τηλεόρασης. Η πτήση μάλιστα είχε και πλήρη κάλυψη με βίντεο και φωτογραφίες από το συνοδό Τ-2 που πετούσε backseater ο cameraman.
Σας πληροφορώ αγαπητέ πως οι φωτογραφίες αυτές κυκλοφόρησαν σε περιοδικό αμφιβόλου ηθικής και αξιοπρέπειας, όπου στην μια σελίδα ήταν τα Τ-2 με τα εθνόσημα και στην άλλη γνωστός ...ούστης της τηλεόρασης να δηλώνει πως του αρέσει να τον παίρνει από πίσω! Αν αυτό δεν είναι ξεφτίλα κύριε μου τότε τί είναι; Και σας πείραξε ο παραπάνω κύριος που με τις πτήσεις του έφτιαξε ένα τρομερό λεύκωμα να το βλέπουν οι πιτσιρικάδες και να λένε: ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΗΝ Π.Α.!

Θα αγνοήται προφανώς πως στο εξωτερικό αυτές οι προσπάθεις έχουν την πλήρη στήριξη της αεροπορίας!

Ένας φανατικός αναγνώστης...

Αποσυνδεδεμένος fisherman

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1033
  • Age: 58
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
Απ: Hellenic Air Force Yearbook 2006
« Απάντηση #127 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 09:05:36 μμ »
Τώρα τι να πω εγώ? Αυτό που ακόμη δεν έχω καταλάβει είναι αν μιλάς γενικά για όλους τους έλληνες δημοσιογράφους-εκδότες ή σε έχει πειράξει συγκεκριμένα κάτι που έκανε ο Α.Τ. Αν ισχύει το πρώτο, τότε γιατί βάζεις το θέμα στην ενότητα του HAFy και όχι σε μια ενότητα με τίτλο "οι μεγαλοεκδότες του ειδικού τύπου μας κλέβουν τα χρήματα για να πλουτίσουν" ή κάτι τέτοιο και να τους βάλεις όλους μέσα? Αν ισχύει το δεύτερο, τότε μπορείς να μου πεις πιο ακριβώς είναι το παραπονό σου? Γιατί το ερώτημα "γιατί ένας εκδότης βγάζει περιοδικά αντί να βάζει δωρεάν τις φωτογραφίες του στο internet όπως κάνω εγώ?" δεν αξίζει καν να ψάξεις επιχειρήματα για να το απαντήσεις. Μήπως  είσαι πέρα από μέλος της ΠΑ και εκδότης και δεν το γνωρίζω? Ή έχεις δει πολλούς άλλους εκδότες να βγάζουν το υλικό από τις επισκέψεις σε ΠΜ στο ίντερνετ και ο Α.Τ. χαλάει την καλή αυτή συνήθεια υποχρεώνοντας μας να το αγοράσουμε?

Το ότι εσύ και πολλοί άλλοι βάζουν φωτογραφίες στο ίντερνετ είναι καλό (και εγώ έχω ένα site όπου υπάρχουν εκατοντάδες φωτό). Αν επεκτείνουμε όμως τη λογική σου στο γιατί δεν κάνουν το ίδιο και οι  εκδότες, σημαίνει απλά είτε ότι ή δεν καταλαβαίνεις ότι τα  εκτός ΠΑ περιοδικά άνήκουν σε επιχειρήσεις, είτε θεωρείς ότι δεν βλέπεις το λόγο να υπάρχουν αεροπορικά περιοδικά και άνθρωποι που ζουν από αυτά. Ωραία λοιπόν, αρκέσου σε ότι βρίσκεις στο ίντερνετ και μην αγοράζεις περιοδικά. Έτσι δεν θα αισθάνεσαι ότι σε κλέβει κανένας Τσαγκαράτος και στο τέλος, αν  γενικευθεί αυτή η στάση θα κλείσουν τα περιοδικά και οι εκδότες θα γίνουν καφετζήδες (που λέει και ο kongrigo) που θα διατηρούν site για aviation enthusiasts.

Και ας έρθουμε τώρα στο θέμα της έκπτωσης. Να κάνω μια ερώτηση μπας και βγάλουμε άκρη? Από που αγόρασες το λεύκωμα 52 ευρώ? Εγώ (και νομίζω και οι υπόλοιποι) το αγόρασα απευθείας από την SP σε χαμηλότερη τιμή. Έκανες και εσύ το ίδιο και σου κόστισε πιο ακριβά? Αλλιώς μάλλον θα  πρέπει να αρχίζεις να υποψιάζεσαι ποιος έβγαλε μίζα από την πώληση...

Και τέλος, γιατί παίρνεις κάτι που γράφηκε πριν δύο χρόνια σαν να γράφτηκε σήμερα? Είπε κανείς ότι η SP δεν έχει διαπίστευση σήμερα? Αν δεν το πρόσεξες το post είχε ημερομηνία 2006...

Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος mystras

  • Scale 1/72
  • *
  • Μηνύματα: 173
Απ: Hellenic Air Force Yearbook 2006
« Απάντηση #128 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 09:37:04 μμ »
Ok κύριοι , το πήρα το μήνυμα.  ::M16::   Συγχωρήστε με, αν θίχτηκαν κάποιοι.
Μάλλον ανήκω σε μια άλλη ρομαντική ομάδα  ανθρώπων και οι απόψεις μου, περί φιλότιμου είναι μάλλον ξεπερασμένες. Το θέμα για μένα , θεωρείται λήξαν.Δεν εκπροσωπώ κανένα , παρά μόνο τον εαυτό μου.Καλή συνέχεια. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος fisherman

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1033
  • Age: 58
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
Απ: Hellenic Air Force Yearbook 2006
« Απάντηση #129 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 11:19:53 μμ »
Μάλλον δεν πήρες κανένα μύνημα :( Σου επαναλαμβάνω ότι αν έθετες το θέμα σε ένα γενικό topic τότε η συζήτηση θα γινόταν σε άλλη βάση και θα σου έθετα και εγώ τις δικές μου ρομαντικές απόψεις όταν μαζί με τον Fantasma ξεκινήσαμε την ιστοσελίδα μας και πως αυτές διαμορφώθηκαν μετά από 4 χρόνια συνεχούς κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αλλά όταν επιλέγεις να το κάνεις στο topic ενός συγκεκριμένου περιοδικού (του οποίου μάλιστα φαίνεται να αναγνωρίζεις την ποιότητα), και εναντίον ενός συγκεκριμένου ανθρώπου, χωρίς να παραθέτεις ένα λογικό επιχείρημα για το τι διαφορετικό κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους του χώρου του, τότε γιατί σου προκαλεί έκπληξη όταν παρεξηγούνται οι ρομαντικές σου προθέσεις?

Και τέλος και εμείς οι υπόλοιποι τους εαυτούς μας εκπροσωπούμε και  προσωπικές απόψεις γράφουμε. Το λέω επειδή χωρίς να σε κατηγορήσει κανείς ότι εκπροσωπείς άλλους, το αναφέρεις στο post σου, οπότε δεν θέλω να μείνει η υπόνοια ότι εμείς γράφουμε ότι μας υπαγορεύουν.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Stavros

  • Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • ***
  • Μηνύματα: 8953
  • Age: 56
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Hellenic Air Force Yearbook 2006
« Απάντηση #130 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 01:15:47 πμ »
To ότι θα δεχόταν τέτοια "κριτική" ("επίθεση" θα έλεγα) το HAFy και όχι οι άλλες φυλλάδες που επίσης πετάνε με Α/Φ της ΠΑ και γράφουν και ένα κάρο κουλά (μαvakiες ήθελα να πω), δεν το περίμενα. εκτός κι αν ο φίλος εγνοεί την ύπαρξη τους.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

  • ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Μηνύματα: 900
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
Απ: Hellenic Air Force Yearbook 2006
« Απάντηση #131 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 06:06:39 πμ »
Παράθεση από: mystras
Θα ήθελα να παραθέσω τις σκέψεις μου πάνω στο άρθρο του κυρίου Τσαγκαράτου στην πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου topic.
Λέει λοιπόν: "Mετά όμως την έκδοση του HAF Yearbook, το Υπουργείο ʼμυνας, για να τιμήσει τον ιδιώτη που ανέλαβε με ιδία μέσα και χωρίς ούτε 1 Ευρώ χρηματοδότηση από το ΥΕΘΑ (όπως συμβαίνει με έμμεσο τρόπο με πολλά άλλα έντυπα του χώρου, που παίρνουν διαφόρων ειδών "επιχορηγήσεις" από μυστικά ή και εμφανή κονδύλια του Υπουργείου) να εκδώσει ένα έντυπο που κανονικά θα έπρεπε να το εκδίδει ή ίδια η ΠΑ (και εάν δεν μπορούσε η ίδια, να βρει κάποιον που να τον πληρώνει για να της το εκδίδει)."

Θα ήθελα λοιπόν ρωτήσω για το πρώτο βιβλίο-λεύκωμα του "Portraits of gold", όπου πέταξε με ότι πετάει αυτή τη στιγμή στην ΠΑ και τράβηξε  όπως αναφέρει 26000 φωτογραφίες, πόσα ευρώ ξόδεψε εκείνος και πόσα η ΠΑ για να ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα και αντίστοιχα πόσα εισέπραξε εκείνος και πόσα η ΠΑ.


ʼν υποννοείς ότι τα καύσιμα των πτήσεων αυτών σπαταλήθηκαν, θα σου απαντήσω ότι προκειμένου να "συμπληρωθεί το 6μηνο" οι πτήσεις θα γινόντουσαν. Μέ ή χωρίς επιβάτη. Πιστεύω ότι το γνωρίζεις αυτό από πρώτο χέρι. Αυτό άλλωστε ισχύει σε όλες τις πτήσεις δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια. Υπήρχαν βέβαια και πτήσεις στα πλαίσια επιχειρησιακών αποστολών των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίες επίσης θα γινόντουσαν ούτως ή άλλως και τα καύσιμα θα ξοδεύονταν...

Η έννοια της Αεροπορικής Ιδέας ώς μέσο Στρατολογίας αλλά και ως μέσο Ψ/Ε είναι άγνωστη στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια, με λαμπρή εξαίρεση τον Αρχάγγελο '05... Αλλά κι εκεί υπήρχαν διαμαρτυρίες για "τρέξιμο" και "μή καταβολή επιδόματος παρά μόνον χορήγηση τιμιτικής άδειας" και λοιπά παρόμοια...

Την κατάσταση της εισαγωγής υποψηφίων στην ΣΙ την έχουμε θίξει σε άλλα τόπικ, και είναι γνωστή η κατασταση που δυστυχώς επικρατεί...

Καλό θα είναι λοιπόν να μην είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στις κότες, γιατί έτσι δείχνουμε ταπεινά κίνητρα και όχι γενικότερο και ειλικρινές ενδιαφέρον...


Παράθεση
Για όλους αυτούς τους ανθρώπους και τεχνικούς τους οποίους εκθειάζει δεν τους έκανε μια προσφορά ούτε 1 ευρώ και το γνωρίζω γιατί είμαι ένας απ'άυτούς και πλήρωσα για το λεύκωμα 52 ευρώ.

Το λεύκωμα όπως πολύ σωστά σου είπε ο Fisherman κοστίζει 45EUR... οπότε μάλλον ο τρόπος που το προμηθεύτηκες προκαλεί εντύπωση...

Φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να θεωρεί την τιμή ακριβή και να μην το αγοράσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πικραθεί εάν δεν του γίνει προσφορά... Για το θέμα αυτό πάντως αρμόδιος ν' απαντήσει είναι ο ίδιος ο Αντώνης και όχι εγώ...

Παράθεση
Τέλος συμφωνώ ότι έπρεπε να εκδίδει η ΠΑ, το HAF yearbook, αλλά τότε ο κύριος Τσαγκαράτος θα έπρεπε να πληρώνεται σαν απλός δημοσιογράφος και ολά τα έσοδα από τις πωλήσεις να αποδίδονται στην ΠΑ. Αν λοιπόν το κάνει γιατί αγαπάει την ΠΑ και είναι του αρέσουν οι φωτογραφίες  και το μόνο που θέλει είναι  να ευχαριστήσει τους απανταχού Fαn του είδους , οπώς τα μέλη αυτού του site, θα μπορούσε να μην εκδίδει το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ έντυπο αλλά να έχει ένα  site, όπου να παρουσιάζει τις φωτογραφίες και τα άρθρα του.

Από την στιγμή λοιπόν που η Υπηρεσία Αεροπορικών Εκδόσεων έχει άλλες προτεραιότητες, η ιδιωτική πρωτοβουλία αναλαμβάνει για άλλη μια φορά να αντικαταστήσει το Κράτος... Και φυσικά δεν υπάρχει "Έλληνας Κροίσος με νησί" που να εκδίδει το HAFy εν είδει φιλανθρωπίας...

Η νοοτροπία να τα θέλουμε όλα τζάμπα στην Ελλάδα είναι διαδεδομένη... Το θέμα της Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο είναι σίγουρα μεγάλο και ευχαρίστως να το συζητήσουμε σε ειδικό topic...

Το να μπαίνει σε αυτό το topic πάντως και όχι σε ξεχωριστό όπως σωστά ανέφερε ο Fisherman, δείχνει κάτι...
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος mystras

  • Scale 1/72
  • *
  • Μηνύματα: 173
Απ: Hellenic Air Force Yearbook 2006
« Απάντηση #132 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 11:18:11 πμ »
Κε Τσαγκαράτε,
Για να κλείσω (τουλάχιστον απ΄την πλευρά μου) το θέμα, θα ήθελα να πω τα εξής:
- Θαυμάζω την ποιότητα της δουλειάς σας και δεν αμφισβήτησα το λόγο ύπαρξής της.
- ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ αν σε έθιξα εσάς  και τα συμφέροντά σας.
- Το λεύκωμα το αγόρασα όντως 52 ευρώ και αν όντως έχετε κάνει προνομιακή προσφορά, σας  ΞΑΝΑΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ
- Aφαίρεσα τελείως τα post μου.

Το έναυσμα για την αντίδρασή μου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα σχόλιά σας, για το ΥΕΘΑ και το ΓΕΑ .Ανήκω στις τάξεις της ΠΑ (Ιπτάμενος) και είμαι λάτρης της Αεροπορίας-φωτογράφος (ερασιτέχνης) και μοντελιστής.
 Όσον αφορά το θέμα των οικονομικών,  εσείς διατυμπανίζεται ότι δεν πήρατε ούτε 1 ευρώ, και για τους άλλους «που παίρνουν διαφόρων ειδών "επιχορηγήσεις" από μυστικά ή και εμφανή κονδύλια του Υπουργείου».
Συμφωνώ και επαυξάνω ότι ο DaVinci  δεν διαφήμισε την Jokonda του, αλλά ούτε κατηγορούσε τους άλλους συναδέλφους του «λαμόγια».
Επειδή το ειρωνικό στυλάκι δεν μου αρέσει καθόλου και ούτε θέλω να γίνει σήριαλ σάυτό το forum, σου στέλνω το email μου αν θέλεις να συνεχίσουμε την κουβέντα μας.   mystras24@yahoo.com


Υ.Γ.
Μπορείτε να δείτε τις φωτο μου στο: http://www.patricksaviation.com/photos/mystras/

Αποσυνδεδεμένος Viper

  • Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Μηνύματα: 10061
  • Age: 49
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Hellenic Air Force Yearbook 2006
« Απάντηση #133 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 11:24:27 πμ »
το topic κλειδωνεται.

Tags: