Αποστολέας Θέμα: King Tiger Henschel Turret (Dragon 1/35) - Hungary 1945  (Αναγνώστηκε 39050 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: King Tiger Henschel Turret (Dragon 1/35) - Hungary 1945
« Απάντηση #400 στις: Μαΐου 05, 2008, 12:05:21 πμ »
Εξαιρετική σύνθεση και σκηνοθεσία... Η φωτογραφία της σκηνής απλά τα σπάει, ενώ η ενδυματολόγος και ο σκηνογράφος είναι υποψήφιοι για όσκαρ στις αντίστοιχες κατηγορίες... Αξίζει να τη δείτε...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #401 στις: Μαΐου 05, 2008, 12:35:42 πμ »
Γρηγόρη τα συγχαρητήρια και από εμένα. Πολύ ωραίο δουλειά με ωραίο στήσιμο και δέσιμο όλων, όσο για τις φιγούρες και αυτή του αρχηγού πληρώματος αλλά και όλοι οι υπόλοιποι είναι για  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ʼντε και στο επόμενο   ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος distam

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο Κρήτης
  • modelclub.gr
« Απάντηση #402 στις: Μαΐου 05, 2008, 02:14:18 μμ »
Να δώσω και εγώ με τη σειρά μου τα συγχαρητήρια μου για την πολύ καλή δουλειά σου   :!: :!:  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #403 στις: Μαΐου 05, 2008, 03:13:00 μμ »
Κώστα, Δημήτρη, Νίκο.. Ευχαριστώ πολύ παιδιά  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #404 στις: Μαΐου 08, 2008, 10:51:34 πμ »
Τι να πω και τι να μην πω!!!!  :shock: :shock: :shock: :shock:

Απο την αρχη φαινοτανε τι μερα θα ξημερωνε!!!!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Υ.Γ. Το μονο που θα θελα ηταν ανοιχτες θυριδες στο εγκατελειμενο. Απο καπου πρεπει να ειχαν βγει οι αρματαδες μεσα απο κει! Στο ειχα ξαναπει και πιο κατω, αλλα καποιος λογος θα υπάρχει που τις αφησες κλειστες! Συ ξερεις! Και κλειστες ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ειναι το συνολο!!!!

Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος distam

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο Κρήτης
  • modelclub.gr
« Απάντηση #405 στις: Μαΐου 08, 2008, 11:27:04 πμ »
 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #406 στις: Μαΐου 08, 2008, 02:33:34 μμ »
Aλεξ καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια...  ::salut::

Σχετικά με την θυρίδα, επειδή του Τ34 είναι μεγάλες (ιδιως αυτή στο πήγμα) αν την αφηνα ανοιχτή θα επρεπε να σκρατσάρω εσωτερικό.. Στο σκρατς είμαι μπούφος οπότε κλείστην την ρημάδα να τελειώνουμε  :lol:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #407 στις: Μαΐου 09, 2008, 12:57:02 μμ »
Γρηγορη εχω μερικες αποριες που αφορουν το Τ-34.

1.Αφου το αρμα περασε μεσα απο τοσο βαθια λασπη,οι τροχοι πως ειναι καθαροι?
2.Αν το αρμα εμεινε παρατημενο τοσο καιρο σε αυτη τη θεση  ωστε να σκουριασει η σκουρια δεν θα επρεπε να εχει κανει τρεξιματα προς την πλευρα που ειναι πιο χαμηλα?
3.Για να κανει τοσο εντονη σκουρια το αρμα,και κατα ποσο σκουριαζαν τοσο πολυ τα ρωσικα,δεν θα επρεπε να εχει φυγει πρωτα το χρωμα απο πανω?
4.Αν το αρμα εχει μεινει οπως ειπαμε αρκετο καιρο το ιχνος της ερπυστριας πανω στην λασπη θα επρεπε να υπαρχει ακομα μονο αν δεν ειχε βρεξει.Αν ομως δεν ειχε βρεξει τοτε πως η λασπη ειναι φρεσκια?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #408 στις: Μαΐου 09, 2008, 01:23:00 μμ »
Φίλε Δημήτρη ,

Το διόραμα φτιάχτηκε για να ικανοποιήσει πρώτα απο όλα την ανάγκη που είχα να φτιάξω ενα σκηνικό μετά απο πολλαααααά χρόνια.. Το δε Τ-34 ενα αρμα το οποίο το είχα φτιαγμένο απο μαθητής ακόμη.. Προκειμένου να το πετάξω είπα να το βάλω καπου που να δείχνει καλύτερα..

1. Οι τροχοί δεν είναι καθαροί.. Σύμφωνα με την λογική μου το αρμα ήταν εκεί απο τις πρώτες επιχειρήσεις χρόνια πρίν.. Εφαγε χιόνια, βροχές που συνεπάγεται σε διάβρωση.. τις λάσπες μπορεί να τις καθάρισαν/βρώμισαν/καθάρισαν τα καιρικά φαινόμενα.. Ετσι τουλαχιστον το σκέφτηκα εγώ.

2. Το θέμα του τρεξίματος της σκουριάς είναι σχετικό.. Μπορεί να είναι και έτσι οπως το λές.. Παρόλα αυτά έτσι μου ήρθε στο μυαλό την στιγμή της δημιουργίας :)

3. Νομίζω οτι το chippara αρκετά για να δείξω αυτό που λές..  :roll:   

4. Δεν πολυκαταλαβαίνω τι εννοείς εδώ... Δεν υπάρχει ίχνος απο την ερπύστρια στο Τ-34, είναι βγαλμένη απο την θέση της και πάνω στο χώμα.  Εβρεξε, το χώμα εγινε λάσπη και το αυτό..

Σκοπός μου ήταν να δείξω στον παρατηρητη οτι εδω εχουμε κρύο καιρό, ενα King Tiger που πάει στην πρώτη γραμμή, ενα εγκαταλελειμένο Τ-34 και πεζικό το οποίο συνοδεύει το αρμα..
Μου πήρε περίπου 3 μήνες το διόραμα και είναι το πρώτο οπως είπα παραπάνω μετα απο χρόνια και δεν σου κρύβω οτι μου άρεσε η προσπάθεια..

Ελπίζω να σε κάλυψα και ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις/απορίες σου.. Το θέμα είναι οτι, οτι και να φτιαχνεις να το απολαμβάνεις πρώτα εσύ, το σωστό και το λάθος είναι πάντα σχετικό και λάθη γίνονται και θα γίνονται πάντα..   ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #409 στις: Ιουνίου 10, 2008, 08:27:26 πμ »
Μετά από τόσον καιρό και καθυστέρηση, ήρθε επιτέλους η ώρα να δώσω κι εγώ τα συγχαρητήριά μου για το τελικό αποτέλεσμα Γρηγόρη, οι κόποι και η προσπάθεια που κατέβαλες είναι εμφανή στο φινίρισμα και προσοχή στη λεπτομέρεια και αποτελεί ένα ακόμη κόσμηηα στη συλλογή σου. Παρακάτω είναι τα βιντεάκια εκείνα που σου είχα πει από καιρό, που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις στην Ουγγαρία. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ; Τουλάχιστον είναι χρήσιμα ως οπτικοακουστικό και πληροφοριακό υλικό αλλά δείχνουν και το κλίμα της εποχής και στοιχεία του τοπικού περιβάλλοντος.

Οι τυχεροί επιζόντες που κατάφεραν να διαφύγουν από τον κλοιό γύρω από τη Βουδαπέστη:

Επιχείρηση Konrad (Η πρώτη προσπάθεια απεγκλωβισμού και άρσης του κλοιού)

&feature=related

&feature=related

&feature=related

&feature=related

&feature=related

&feature=related

&feature=related

&feature=related

Και μερικά σχετικά links για τις επιχειρήσεις στην Ουγγαρία γενικά:

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Budapest#The_third_German_offensive_.28or_breakout.29_and_surrender

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Fr%C3%BChlingserwachen

http://en.wikipedia.org/wiki/German_III_Corps#III_Panzerkorps_History

http://en.wikipedia.org/wiki/IV_SS_Panzer_Corps#Jan_17.2C_1945_-_Operation_Konrad_III_.28Budapest.29

http://en.wikipedia.org/wiki/509th_heavy_tank_battalion_(Germany)#January_1945_-_Konrad_III

http://en.wikipedia.org/wiki/3rd_SS_Division_Totenkopf#Budapest_Relief_Attempts_-_Hungary

http://www.waffen-ss.no/SS-Division-Totenkopf.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Konrad

Αποσυνδεδεμένος Foinikas

• Modelclub.gr
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #410 στις: Ιουνίου 12, 2008, 02:12:46 πμ »
Παράθεση
Αυτό που σας υποσχομαι σίγουρα είναι έναν βρώμικο, παγωμένο και κάτασπρο βασιλικό Τίγρη να προσπαθεί να επιβιώσει ξέροντας οτι το τέλος του πλησιάζει.. Μαζί του μια χούφτα SS της Totenkopf ετοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Ρώσσικο χείμαρο που έχει ήδη φτάσει..   

Ανατρίχιασα...τα λόγια σου είναι τόσο καλά όσο και η δουλειά σου!  ::icon_thumright::

Εμπνέεις κόσμο και βάζεις ιδέες ακόμα και "noobs" σαν εμένα!

Να είσαι καλά αδερφέ!Περιμένουμε κι'άλλο διόραμα!Ζήτω τα King Tiger!

Tags: king tiger