Ξύπνημα λοιπόν σήμερα το πρωί, καφεδάκι μπροστά στο pc και ξεσκόνισμα σε ιστιοσελίδες συναδέλφων ανά τον κόσμο προκειμένου να πάρω ιδέες για το dungel gelb...
Κατέληξα να μπερδευτώ περισσότερο διότι κανένα δεν ήταν το ίδιο... ΟΠΩΣ και στην πραγματικότητα...
"Οκ σκέφτηκα πάει αυτό, για να δούμε τι χρώματα έχουμε να παίξουμε.. "
Βάζω λοιπόν μπροστά μου τα χρώματα, τραβάω μια τζουρίτσα απο τον καφέ μου και βλέπω:
Gunze: Sand yellow, khaki, green brown, dessert yellow, red brown
Tamiya: Sand yellow, dessert yellow, buff
Revell acrylics : africa brown, sandy yellow, green brown, chocolate brown
Hobby color: Green brown
Lifecolor: ΄Αστο, πολύ πράμα
Πάμε λοιπόν να παίξουμε με τα παραπάνω αφού γίνανε οι σχετικές αναμίξεις ( Ολα μεταξύ τους αντιδρούν πολύ καλά με προσοχή στα lifecolor) .. To αποτέλεσμα ήταν να βγάλω διάφορες τονικότητες ξεκινόντας απο τα πιό σκούρα καταλήγοντας σε ανοιχτού τόνους..
Σκοπός μου: ανεπάλληλα στρώματα διαφορων τόνων με αραιωμένα χρώματα ξεκινόντας απο τα σκούρα ώστε να βγάλω ενα διαφορετικό αποτέλεσμα που να έχει "βάθος" οταν ο παρατηρητής στέκεται απο πάνω του.. Παραλληλα προσπάθησα με την τεχνική αυτή να μην κάνω έντονα τα περάσματα απο το ένα χρώμα στο άλλο ωστε το αποτέλεσμα να μην φαίνεται αφύσικο..
Πάμε λοιπόν στο πρώτο σέτ απο φωτογραφίες... Εδώ έχουμε 4 διαφορετικές τονικότητες απο σκούρο καφέ, μίγμα green brown και sand grey, green brown και german red brown, green brown και sand...

Στο επόμενο στάδιο πρέπει να ανοίξω επιλεγμένα σημεία με ποιό ανοιχτά χρώματα μέχρι να φτάσω σταδιακά σε σκέτο dungel gelb της gunze το οποίο νομίζω οτι είναι και το καλύτερο για την δουλειά αυτή..