Αποστολέας Θέμα: Flak 18 auf Sd.Kfz. 8  (Αναγνώστηκε 3600 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Flak 18 auf Sd.Kfz. 8
« στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 10:58:26 μμ »
 Σήμερα καταπιάστηκα με το συγκεκριμένο κιτ της Cri.El Model. Είναι εξ' ολοκλήρου απο ρητίνη  ::077devil:: ::077devil::  Κατα εναν περιέργο λόγο είναι το πρώτο κιτ της Cri.El που δεν είναι απο την "μυρωδάτη" ρητίνη  :roll: :roll: Πάντως αυτό ΔΕΝ βελτιώνει την εικόνα - κατάσταση του κιτ. Επειδή πολλοί θα λένε "....καλά ρε 'σύ όλο κατηγορείς τα ρητινένια..." σας παραθέτω μερικές φώτο απο το πώς δίνονται τα κομμάτια ......... καταλαβαίνετε για τί κιτ μιλάμε  ::mastigoma::
 Το Sd.Kfz. 8 ήταν το "μικρό αδερφάκι" του FAMO και ήταν το 2ο μεγαλύτερο ημιερπυστριοφόρο. Ζύγιζε 12 τόνους και μπορούσε να ρυμουλκύσει άνετα ενα Pz III  :!: :!: Τον Αύγουστο του 1938 φτιάχτηκε η πρώτη μετασκευή του Sd.Kfz. 8 σε "πλατφόρμα" πυροβόλου. Αρχικά έφεραν ενα πυροβόλο 75mm της τσέχικης Skoda αλλά σύντομα (τέλη '38) τοποθετήθηκε το αντιαεροπορικό των 88mm της Krupp. Την εποχή εκείνη υπήρχε η έκδοση "18" με την στενόμακρη κάννη. Έτσι τον Ιανουάριο του 1939 παρουσιάστηκε στον Χίτλερ το πρώτο 88mm Flak 18 auf Sd.Kfz. 8. Τα πρώτα 10 οχήματα παραδόθηκαν στον 1. Schwere Kompanie / 8 Panzerjager Abteilung και πήραν μέρος στην προέλαση κατά της Πολωνίας. Με την ίδια μονάδα, 6 απο αυτά πήραν μέρος στην εισβολή στο Βέλγιο και στην Γαλλία με του Γκουντέριαν XIX Armee Korps ενισχύοντας την 1η και 2η panzer division. Τέλος η μονάδα μετονομάστηκε σε Panzerjager Kompanie 601 και στάλθηκε στην Σοβιετική Ένωση το '41. Τελικά έμειναν έμειναν 3 μόνο απο αυτά το '42 στην 1. Kp. Pz. jg. Abt (Sfl) 551, ώσπου τον Μάρτιο του '43 καταστράφηκαν και αυτά τα 3 τελευταία.
 Λοιπόν κολλήθηκαν σιγά σιγά οι επρύστριες
 και το τελικό αποτέλεσμα
 επειδή το ρητινένιο 88άρι της Cri.El ήταν για "κλάμματα", χρησιμοποίησα εκείνο της AFV σε πλαστικό. Πολύ καλό κιτ με απίστευτη λεπτομέρεια αλλά με πολλά - πολλά pin marks  :evil: :evil: Δεν τοποθέτησα τα χερούλια που θα γίνουν απο χαλκόσυρμα καθώς και τα "μπαστουνάκια" καθοδήγησης πάνω στα μπροστινά φτερά, που θα βάλω απο aftermarket. Επίσης δεν έβαλα τα κουτιά με τα πυρομαχικά του 88, γιατί ήταν κακοχυτευμένα, αντί αυτών όμως θα μπούν εκείνα της AFV  :wink:
 Η μόνη προσθήκη απο το 88άρι της Cri.El ήταν τα διπλά γρανάζια με την αλυσίδα για την συγχρονισμένη κίνηση του πυροβόλου, λεπτομέρεια που "έδινε" ούτε η AFV ούτε η Dragon  8) ...............

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: Flak 18 auf Sd.Kfz. 8
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 11:01:46 μμ »
Καλό κουράγιο!!!!

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 11:23:35 μμ »
Καλό κουράγιο!!!!

Αφού του αρέσει  ::sex::  γιατί του δίνεις κουράγιο ????????

Κανένα τελειωμένο θα δούμε καμιά φοράααααααααααααααα ????????????????????????????
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 11:36:33 μμ »
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Ετσι Στέλιο... Ετσι οπως τα λές είναι....  :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 11:57:42 μμ »

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 12, 2008, 02:41:00 μμ »
Εάν ο άνθρωπος φτάνει να ξεχωρίζει τα ρητινένια από την ...μυρωδιά τους, καταλαβαίνω τι γίνεται   :lol:
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 12, 2008, 03:35:59 μμ »
Μα δεν τον είπαμε τυχαία ΡΗΤΙΝΑΝΘΡΩΠΟ  :lol: :lol: :lol:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 07:05:55 μμ »
Μετά απο παρεναίσεις του φίλου LIVERPOOL  ::mastigoma:: ::tsekouri::  :mrgreen: :mrgreen: προμηθεύτηκα χρωμματάκια και "στρώθηκα" να βάψω οτι έχει "μείνει στο ράφι"  :wink:
 Πρώτο το "φρέσκο" "γκουμούτσικο"........... θα βαφεί μονόχρωμο "χειμερινό"......... Έτσι αστάρι Hycote.....και πρώτο χέρι German Grey απο Tamiya. Αφού στέγνωσε μπήκαν οι "σταυροί" και "περάστηκε" παρκετίνη  8) (άντε έμαθα και την παρκετίνη τρομάρα μου).
 Αλλαγή χρώμματος και Gloss White της Gunze. Αυτό περάστηκε με τον infinity "κάργα ανοικτό" για να ψεκάσει σαν "ψιχάλα". Λόγω του οτι το λευκό είναι χαμηλής καλυπτικότητας, έγινε σαν λεπτό φίλμ επάνω στο Panzer Grey (φαίνεται κυρίως στην καρότσα). Έπειτα ψεκάστηκαν λεπτά στρώμματα με το Primer (λευκό) της Lifecolor, αφού αραιώθηκε περίπου 12:1  :!: :!: :!: Με πολύ λεπτή δέσμη έγιναν τα τελευταία πιό έντονα άσπρα σημεία με το ίδιο χρώμμα.
 Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
 ελπίζω να είμαι "σε καλό δρόμο"  ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray::  θα ακολουθήσει chipping με Panzer grey και mappling (τί λέω ο άτιμος  :mrgreen: :mrgreen: ) με λευκό.....
 Υ.Γ Πρός τους λεπτολόγους τον στόκο ΔΕΝ τον έτριψα 1ον ξέχασα  :oops: & 2ον Θα λασπωθεί που

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 07:21:45 μμ »
ʼντε παιδί μου επιτέλους να "λερωθείς" και λίγο με χρώματα  :lol: :lol: :lol:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 07:33:25 μμ »
Υ.Γ Πρός τους λεπτολόγους τον στόκο ΔΕΝ τον έτριψα 1ον ξέχασα  :oops: & 2ον Θα λασπωθεί που θα λασπωθεί άς έχω ενα υπόστρωμα  :wink:

έτσι μπράβο, το'σωσες,  :lol: γιατί ετοιμαζόμουν να στην πω  :mrgreen:

τώρα ξέρεις, κάργα chipping και ξεθώριασμα, βρώμισμα και πάει λέγοντας.

ΥΓ Και τελείωσέ το επιτέλους. Εγώ στο δηλώνω  ::arrowred:: αν αυτό δεν το τελειώσεις, δεν σου ξαναγράφω σχόλιο για οτιδήποτε άλλο αρχίσεις.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 07:48:55 μμ »
Πολυ ομορφο φιλε μου!!!!!!!!!!
Περιμενω να το δω τελειωμενο!!!!!!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 07:55:12 μμ »
Καλά τελειώματα Παναγιώτη :!:
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 08:00:38 μμ »
Παναγιώτη μου αρέσει πάρα πολύ! Αντε, ρίχτου στα αυτιά να το τελειώσεις, αναμένεται κουκλί!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 09:23:47 μμ »
Όντως βρε Παναγιώτη, αφού κάθεσε που κάθεσε και μοντελάρεις κάποιες ώρες, τέλειωσέ το, να κάνει παρέα σε όλα τα ωραία που έχεις στι όμορφες βιτρίνες σου.  ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 10:30:07 μμ »
Παναγιώτη μου αρέσει πάρα πολύ! Αντε, ρίχτου στα αυτιά να το τελειώσεις, αναμένεται κουκλί!

Εχει αυτιά το μοντέλο?????
Εχει δεν έχει πάντως, εμένα μου αρέσει!!!

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 14, 2008, 01:05:46 πμ »
Ετσι ... τιγκαρησε λάσπη  :mrgreen:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 14, 2008, 09:49:17 μμ »
Μετά απο "πειραματισμούς" και "μουτζουρώματα"  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: έγινε και το βάψιμο...........

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
 έριξα και λίγο "χιονο-ballons".................... απ' όσο είδα σε χειμερινές φώτο όλα τα οχήματα ήταν "τίγκα" στην "Ρασπουτάνα" (έτσι έλεγαν εμπαιχτικά την λάσπη της Ρωσσίας), οπότε λάσπωσα όλο το "κάτω" μέρος "όσο δεν έπαιρνε άλλο".............αν και μάλλον το παράκανα  :oops: :oops: Τώρα μένουν τα "φορτώματα" --> κουτιά πυρομαχικών + gerrycans κτλ........
 Παρατηρήσεις και "θαψίματα" ευπρόσδεκτα για βελτίωση του "ποιητή"  :mrgreen: :mrgreen:
Υ.Γ μου τα γ*#*%ε ο φωτισμός  :evil: :evil: :evil: θα λασπωθεί άς έχω ενα υπόστρωμα[/u]  :wink:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 14, 2008, 10:15:43 μμ »
Το λάσπωμα μιά χαρά είναι φίλε Παναγιώτη.
Αλλά, νομίζω ότι οι φθορές δεν είναι σε αρμονία με τον ¨προφυλακτήρα;" του πυροβόλου, ο οποίος μοιάζει σχεδόν καινούργιος σε σχέση με το όχημα.  :oops:
 :roll: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 14, 2008, 10:16:26 μμ »
Ξέρω θα με πεις γκρινιάρη..... αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να λασπώσεις και λίγο πάνω στο όχημα, έτσι που είναι μου δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο λασπωμένο και στο καθαρό μέρος του οχήματος.

Εκτός κι αν βιάζομαι λίγο και θα έπρεπε να περιμένω την συνέχεια πριν πω την λαμακία μου  :oops:

Πάντως όση λάσπη έβαλες εκεί που την έβαλες εμένα μου φαίνεται μια χαρά.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 14, 2008, 10:27:38 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 14, 2008, 10:52:39 μμ »
Φίλιππε ΣΩΣΤΟΣ  ::icon_thumright:: Μα είναι ολοκαίνουργιο  ::eusa_wall:: Θα "πάει" για ενα wash  ::salut::
Στέλιο και 'μένα μου φαίνεται σαν "διαχωριστική ζώνη" αλλά μετά δεν θα "πέσει" πολύ μαυρίλα   :?: :roll: :roll: :roll: Σκέφτηκα να κάνω μερικές πατημασιές λάσπης επάνω στη "μπακλαβαδωτή" καρότσα  :roll:  :roll:  Πάλι οι λασπωτήρες δεν θα "έκοβαν" την φόρα της λάσπης  :?: :roll: :roll: :roll:  ::Help2:: ::helpsos:: ::helpsos:: ::helpsos:: ::helpsos::
 Symeon  ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 15, 2008, 12:33:11 πμ »
Μπράβο, πολύ καλή και γρήγορη δουλειά  ::eusa_clap::
Δεν είναι απόλυτο ότι η λάσπη θα "κοπεί" τελείως από τους λασπωτήρες  :wink:
Η λάσπη δε στα ρώσικα είναι "ρασπούτιτσα"  :wink:
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 15, 2008, 12:38:35 πμ »
Ρασπουτάνα  ::axeman:: ΠΩΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ  ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::  :oops: :oops: :oops:  ::oops:: ::icon_antegeia::
 Οπότε Γιώργο λές να το βρωμίσω και άλλο  :roll: :roll: :roll: Ααααχχχ την φοβάμαι την ρασπο....... αυτήν τέλος πάντων  :!: :!: :!: έγω πίστευα οτι όπως περιστρέφονται οι ερπύστριες θα τίναζαν αριστερά - δεξιά λάσπες και η υπόλοιπη θα συσωρεύοταν κάτω απο τους λασπωτήρες και πίσω στο τελείωμα τους  :roll: :roll: :roll: Πρέπει να "μελετηθεί"  ::pc024:: ::book::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 15, 2008, 12:58:25 πμ »
Πρώτα από όλα κάνε λίγο chipping και στο Flak για να φανεί και αυτό λίγο χρησιμοποιημένο και ταλαιπωρημένο.

Στη συνέχεια ξαναφτιάξε "χαρμάνι" λάσπης και με μια οδοντόβουρτσα "χτενίζοντάς" την, κάντη να εκτοξεύσει εκεί που είναι τώρα η νοητή διαχωριστική γραμμή σου λάσπες και θα δεις τι ωραίο και φυσικό αποτέλεσμα θα έχεις. Κάνε πατημασιές όπως είπες και στο χώρο της πλατφόρμας, ρίξε και τα φορτώματά σου.  Μετά θα είσαι έτοιμος να δεχτείς τα συγχαρητήριά μας  :wink:  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 15, 2008, 02:18:39 πμ »
Πανικέ, καταρχάς συγχαρίκια για το θέμα αλλά και την απόδοση του λευκού στο Flak.. Η παραλλαγή είναι πανέμορφή.. Τόσο όμορφη που και εγω θα λυπόμουν να την πειράξω..

Αλλά... Θέλει chipping για να δέσει με το λοιπό όχημα.. Οπότε δικέ μου, πινέλακι, γκριζάκι και με ΚΑΘΕΤΟ το πινέλο δίνεις (ξέρεις εσύ  :wink:)

Τώρα σχετικά με την λάσπη εγώ θα πρότεινα κάτι διαφορετικό.. Αντι να πάρεις την μπατανόβουρτσα και να δωσεις λάσπη με το φτυάρι, αστο όπως είναι και με τα μικρομπαλόνια σου πρόσθεσε προσεκτικά.. χιονι στους τροχούς και στο εσωτερικό απο τα πέλματα των ερπυστριών τόσο απο μέσα όσο και απο την εξωτερική πλευρά.. Αν καταφέρεις και μας δωσεις και λίγο πάγο σε κάποια σημεία όπως το πίσω καλάθι οπου λογικά θα τον είχε δαγκώσει απο το κρύο τότε είσαι μέσα...

Αυτά και bravisimo!!!  ::salut::

Tags: