Αποστολέας Θέμα: Καλλιτεχνικές απεικονίσεις Αρχαιοελληνικών Φιγουρών  (Αναγνώστηκε 795 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vassilis01

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 10
  • Age: 61
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μοντελιστής η μπογιατζής? Ιδού η απορία.
Εδώ και αρκετό καιρό χρησιμοποιώ το ίντερνετ για να "κατεβάζω" φωτογραφίες και αρχεία σχετικά με φιγούρες Αρχαίων Ελλήνων (το αγαπημένο μου θέμα την τελευταία 4ετία). Συνήθως απο τα σάιτς των κατασκευαστών, μερικά κλάμπς "re-inactment" ή ακόμα κι απο μουσεία.
Οι καλύτερες όμως πηγές -για μένα- παραμένουν οι έντυπες εκδόσεις. Χρησιμοποιώ συνήθως τα έντυπα των εκδόσεων ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ή τα βιβλία της OSPREY και τα τεύχη διάφορων ξένων περιοδικών οπως το Figure International.
Το πρόβλημα είναι οτι με τα βιβλία και περιοδικά είναι κανείς υποχρεωμένος να βλέπει μία φωτό την φορά.
Ενα δεύτερο πρόβλημα ειναι οτι δεν είναι εφικτή η επεξεργασία της εικόνας (πχ. συνδυασμοί για δημιουργία ιδεών για διοράματα, μεγαθύνσεις, αλλαγές χρωμάτων κλπ).
Το τρίτο πρόβλημα είναι βέβαια το υψηλό κόστος αγοράς όλων των περιοδικών και βιβλίων.
Τέλος, υπάρχουν καταπληκτικοί καλλιτέχνες όπως οι κκ Χ. Γιαννόπουλος, Ν. Πάνος κ.α. των οποίων οι εξαιρετικές δουλειές φαίνονται επιλεκτικά μόνο, μέσω των εντύπων.

Θα ήθελα λοιπόν κατ΄αρχήν να ρωτήσω το φόρουμ άν κάποιο γνωρίζει κάποια ιστοσελίδα των συγκεκριμένων (ή άλλων) δημιουργών, ή έστω κάποιο site που να φιλοξενεί έργα τους.

Τέλος, θα ήθελα να προτείνω στο modelclub να δημιουργήσει αντίστοιχους ιστοχώρους. Απ΄όσο ξέρω, είναι και πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερα διεισδυτικό και βεβαίως διασφαλίζει έσοδα μέσω των διαφημίσεων.


Tags: