Αποστολέας Θέμα: Vomag Waffentrager  (Αναγνώστηκε 3904 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Vomag Waffentrager
« στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 12:34:29 πμ »
 Με το νέο έτος λέω σιγά σιγά να "επανέλθω" στο "θέμα μου", δλδ τα γερμανικά άρματα & οχήματα του Β' Π.Π.  Πρώτο στη σειρά το Vomag Waffentrager 88mm Flak. Πρόκειται για μια απο τις αρχικές προσπάθειες να "προσαρμοστεί" το περίφημο 88άρι της Krupp σε αυτοκινούμενο πυροβόλο. Αρχικά η χρήση του ήταν αποκλειστικά ώς αντιαεροπορικό και μόνο απο μονάδες της Luftwaffe.
 Όταν ο στρατάρχης Ρόμμελ, διαπίστωσε την εκπληκτική αντιαρματική ικανότητα του "88", αναζητούσε λύσεις ώστε "να το μεταφέρει" παντού. Τα μόνα οχήματα που μπορούσαν να έλξουν ενα "88" ήταν τα Sd.Kfz. 7 & 9. Δυστυχώς ήταν λίγα και "μοιρασμένα" αυτά τα ημιερπυστριοφόρα και δεν ήταν πάντα διαθέσιμα. Με έκτατο μήνυμα προς τον Χίτλερ ζητούσε άμεση λύση του θέματος. Η "μαμά" Krupp πρότεινε τότε 4 λύσεις για αυτοκίνηση του όπλου. Τοποθέτηση του επάνω σε Sd.Kfz. 9 "Famo", σε Sd.Kfz. 8, σε σασί απο Pz. 38 (t) --> Waffentrager Krupp και επάνω σε όχημα Vomag (αργότερα προτάθηκαν και άλλες λύσεις).
 Η "μαμά" Krupp "πήρε" την έγκριση για την μετασκευή του Pz. 38 (t). Η λύση του Vomag ήταν η πιο φθηνή και ήδη υπήρχε στις μονάδες της Luftwaffe. Παρόλλα αυτά (απο τότε οι μίζες  :twisted: ) παρήχθησαν πολύ λίγα (περίπου 60 οχήματα) και διανεμήθηκαν κυρίως σε μονάδες της Luftwaffe και των SS. Κύριο πρόβλημα των Vomag ήταν το μακρύ και μή άκαμπτο σασί του. Έτσι σε συνθήκες μή ομαλού δρόμου το σασί "στρέβλωνε" και "χαλάρωναν" οι συγκολλήσεις του. Αυτό δημιουργούσε πονοκέφαλο στους ουλαμούς συντήρησης, μέχρι που έγινε πλέον "εύκολος στόχος" για το εχθρικό πεζικό ακόμα και με ατομικό οπλισμό.
 Τώρα το κιτ είναι της ρουμανικής Wespe Models σε κλίμακα 1/35. Είναι 100% ασε ρητίνη κακής ποιότητας (εύθραστη και "μυρωδάτη"). Απευθείνεται σίγουρα σε μοντελλιστές που ΔΕΝ θα είναι το "πρώτο τους" ρητινένιο κιτ. Η λεπτομέρεια δεν μπορώ να πώ οτι είναι καλή (σε σχέση με κιτ ρητίνης της Plus Models π.χ.) και τα περισσότερα κομμάτια θέλουν "καυτό μπάνιο" ή σεσουάρ για να ισιώσουν. Όλο το κιτ παρουσιάζει μια τάση κύρτωσης προς τα αριστερά. Σε πολλά σημεία η εφαρμογή είναι σχεδόν μηδαμινή και δυστυχώς οι οδηγίες είναι κάτι σαν χρησμός μαντείου  :evil:  Σιγουρα θέλει γερά νεύρα - υπομονή - μπόλικο στόκο - άλλη τόση logo και προσθήκη scratch κομματιών......................Καλά θα μου πείτε, ΤΙ σκ@τ@ το αγόρασες  :?: :?: :?: ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ  :wink: :wink: :wink: δεν υπάρχει άλλο στην 1/35  :roll: :roll: Καλά βέβαια κάποια εταιρεία θα το βγάλει σε injection κάποτε.....και με μισή τιμή  ::eusa_wall::  αλλά είπαμε "πονάει και μ' αρέσει"  ::angel_evil:: ::angel_evil::

..............

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Vomag Waffentrager
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 12:40:43 πμ »
είπα και εγώ ότι με το νέο έτος θα αλλάξεις συνήθειες ......αλλά σίγουρα έκανα λάθος   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

καλή συνέχεια  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 12:48:24 πμ »
Παναγιώτη, καλώς και γράφεις όλες αυτές τις παρατηρήσεις...αλλά για σένα αυτά είναι ψιλοπράγματα πιά.  :mrgreen:
Καλή συνέχεια πάντως. Θα το κάνεις όπως στη πρώτη φωτογραφία;;;
 ::icon_thumright:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 01:02:27 πμ »
είπα και εγώ ότι με το νέο έτος θα αλλάξεις συνήθειες ......αλλά σίγουρα έκανα λάθος   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Μπάααααα "..ο λύκος τη γούνα την αλλάζει, την όρεξη του οχι..."  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Φίλε μου Φίλιππε, όταν αγόρασα το κιτ, "πήρα" και ενα βιβλίο για το εν' λόγω όχημα. Εκεί μέσα "πέτυχα" αυτό το φωτορεαλισμό και μου "καρφώθηκε" αυτή η παραλλαγή

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 01:03:25 πμ »
το βιβλίο για όποιον ενδιαφέρεται  ::arrowred::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 01:07:41 πμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
πολύ με αρέσει η παραλλαγή που σκέφτεσαι, προχώρα  :shock: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 02:10:21 πμ »
ΦΟΒΕΡΟ ΘΕΜΑ αν και αεροπλανας μου αρεσει παρα πολυ  καλη συναιχεια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 02:48:44 πμ »
Βρε Παναγιώτη δεν φτάνει που θα φτιάξομε το ίδιο μοντέλο θα κάνουμε και την ίδια παραλλαγή????  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Καλή συνέχεια σε παρακολουθώ παίρνοντας βαθιές ανάσες πριν βουτήξω και εγώ στο δικό μου!!! ::salut::

Υ/Γ: Πήρα από Βιέννη το άλλο βιβλίο που λέγαμε "Flak At War" και έχει αναφορά στα Vomag Waffentrager της Ουγγαρίας σε 2 σαλόνια αν είναι σκανάρω και στέλνω!!!! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 11:54:20 πμ »
Πανούκο?! ʼ ρε Πανούκο , θα μας τρελλάνεις πάλι ρε συ? Ελπίζω να μήν το αφήσεις στη μέση, γιατί κάποια κομμάτια δε θα ταιριάζουν? Ε?
ʼντε καλά τελειώματα ρε!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 01:20:58 μμ »
Παναγιώτη σε θαυμάζω! Οχι μόνο μέχρι τώρα διαλέγεις τα πλέον παλαβά αρματικά θέματα, αλλά τώρα για τα θέματα αυτά διαλέγεις και τις πλέον ψυχεδελικές παραλλαγές! Αναμένω με αγωνία τη συνέχεια.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 03:03:50 μμ »
Καλη συνεχεια φιλε μου!!!!!!!!
Πολ ομορφη παραλλαγη!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 03:11:10 μμ »
Σάββατο 5/1/2008, δηλαδή ακόμα δεν μπήκε καλά καλά ο καινούργιος χρόνος, ώρα 12:48:24, νέα εμφάνιση του ΡΗΤΙΝΑΝΘΡΩΠΟΥ  Raw_Shooter που συνοδεύεται με μια ακόμα επίθεση με ρητινοειδές κιτ.
ʼλλοι είναι εθισμένοι στο ποτό, άλλοι στα ναρκωτικά, άλλοι στον τζόγο.... αυτός στην ρητίνη  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
.
.
.
.
.
.
.
.
Αυτό, αν το δω τελειωμένο, τότε θα...........   :wink:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 03:21:23 μμ »
Σίγουρα ένα πολύ σπάνιο θέμα, όσο και πρωτότυπο  ::eusa_clap::
Ιδιαίτερα η ψυχεδελική παραλλαγή είναι εντυπωσιακή  ::salut::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 10:48:44 μμ »
Παναγιώτη άπαιχτο θέμα και η παραλλαγή είναι εντελώς γεια σου. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 11:54:45 μμ »
Πάνο χρόνια πολλά και καλή χρονιά
Καλό κουράγιο και υπομονή για τη συνέχεια.
Η "βάση" που χρησιμοποίησες για τη φωτογράφιση, είναι για να μας θυμίζει συνειρμικά την ποιότητα του κιτ ?  :wink:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 01:37:01 πμ »
...Καλά βέβαια κάποια εταιρεία θα το βγάλει σε injection κάποτε.....και με μισή τιμή  ::eusa_wall::  αλλά είπαμε "πονάει και μ' αρέσει"  ::angel_evil:: ::angel_evil:: .............

Αυτό θα περιμένω! ;)
Για την ώρα καλό κουράγιο!!!!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 05:56:19 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα, σας ευχαριστώ για τα ενθαρυντικά σας λόγια. Και 'γώ όταν είδα οτι "βγήκε" το Vomag σε 1/35, "πέταξα απο την χαρά μου" μιάς και είναι ωραίο και "χορταστικό" μοντέλο. "Φούντωσα" όταν είδα και την παραλλαγή στο βιβλίο  ::love7::
 Αλλά μέχρι εκεί  ::077devil:: "έπαθα πλάκα" μόλις "πήγα" να κάνω έστω ενα dry fit τα κομμάτια  ::eusa_wall:: ::eusa_wall::
......σε παρακολουθώ παίρνοντας βαθιές ανάσες πριν βουτήξω και εγώ στο δικό μου!!! ::salut::
Υ/Γ: Πήρα από Βιέννη το άλλο βιβλίο που λέγαμε "Flak At War" και έχει αναφορά στα Vomag Waffentrager της Ουγγαρίας σε 2 σαλόνια αν είναι σκανάρω και στέλνω!!!! ::icon_thumright::
Νίκο "πάρε" πολλέεεεεες ανάσες......"θάνατος" μοντέλο ΣΕ λέω  ::mastigoma:: Τώρα "οτι έχεις ευχαρίστηση" το στέλνεις  :mrgreen:

Η "βάση" που χρησιμοποίησες για τη φωτογράφιση, είναι για να μας θυμίζει συνειρμικά την ποιότητα του κιτ ?  :wink:
Σ.Σ.
Φίλε Σταύρο εντελώς τυχαία χρησιμοποίησα κwλοpaper αλλά πράγματι είναι σκ@τ@ σαν μοντέλο......πού ξέρεις ίσως το υποσυνείδητο μου "με οδήγησε" στη χρήση του  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αυτό θα περιμένω! ;)
Αλέξη sorry που θα "σ' απογοητεύσω" αλλά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του '08 δεν προβλέπεται να "βγεί". Και αυτό υπόψη είναι αντιγραφή απο master το Greenland (νομίζω  :roll: ).
 Τώρα στο μοντέλο........."μετά κόπων και βασάνων" κόλλησα τα "ρημάδια" τα κομμάτια. Σε μερικά σημεία έπρεπε να μαντέψω "Τί λέει ο καλλιτέχνης" σχετικά με το Πού πάει Τί  :?: :?: :?: Νίκο ΠΡΟΣΟΧΗ στην καμπίνα και την εφαρμογή στις πόρτες  :!: :!: :!: Καθώς και στην ευθυγράμμιση του σασί γενικά  :!: :!: :!:
 "Ανοιξα" μερικούς αποθηκευτικούς χώρους, "έριξα" την μια πλαινή σίτα και 'άνοιξα" και μια πόρτα, για να "σπάσω" λίγο το μακρουλό σχήμα του...... Το κίτ (τουλάχιστον το δικό μου) είχε 1 μεγάλη έλλειψη  ::arrowred:: την μάσκα του ψυγείου μπροστά, έτσι έγινε αντιγραφή του απο τις φώτο σε φύλλο χαλκού. Επίσης η εταιρεία "δίνει" ενα σύρμα και τους "οδηγούς" ώστε να φτιάξεις το πίσω καλάθι  :evil: :evil:
 Τελικά ασταρώθηκε με Hycote ( thnks Nino1969  ::icon_thumright:: ) και θα το αφήσω να στεγνώσει κανα 24ωρο. Έπειτα έφτιαξα και το παλιό 88άρι της Tamiya, άλλα σε έκδοση "36" (Νίκο φίλε μου θυμάσαι που είχαμε αυτό το ερώτημα  :?: "36" ή "37"  :?: :?: Τελικά στις φώτο που έχω δεί το 80% έχουν το "36"). Ασταρώθηκε και αυτό με Hycote και τοποθετήθηκε επάνω στον κιλλίβαντα, πρόχειρα, ώστε να δώ την τελική μορφή του.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 06:34:42 μμ »
Παναγιώτη δύσκολο-στραβό κτλ...αλλά το κουτούπωσες μιά χαρά βλέπω, μπράβο  ::icon_thumright::
Αν δεν φταίει η γωνία της φωτό, νομίζω ότι, στη home made μάσκα, η πάνω οριζόντια πλευρά γέρνει ελάχιστα προς τα δεξιά  :?:oops: :roll:
Για τσεκάρισε μπας και...
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 07:08:47 μμ »
Μπραβο Παναγιωτη παλι τα καταφερες. ::eusa_clap::Παντος τεραστιο φενετε.Οντος philio σαν να γερνει λιγο. :wink:
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 08:06:17 μμ »
Γκουμούτσα βγαίνει τελικά!
Μια χαρά το πας!!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 10:26:13 μμ »
 Πραγματικά βλέποντας την φώτο και την σωστή παρατήρηση σου Φίλιππε, προβληματίστηκα  :roll: :roll: :roll:  Αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ είναι μόνο στην φώτο, λόγω γωνίας λήψης. Βασικά η μάσκα έχει ενα άνοιγμα εξαερισμού και διαφορετική μετώπη επάνω στη μάσκα. Στο άνοιγμα, σαν διαστάσεις και μορφή είμαι ok, αλλά στην μετώπη υπάρχουν διαφορές απο το πραγματικό, που όμως αδυνατώ να φτιάξω scratch......οχι οτι ενας έμπειρος scratchάς δεν μπορεί να τις κάνει αλλά οι δυνατότητες μου μέχρι εδώ φθάνουν. Προσπάθησα να φτιάξω καμμιά 5-6 αλλά "μάπα το πεπόνι", οπότε αρκέστηκα σ' αυτήν. ʼλλωστε μάλλον θα εφαρμόσω την "τεχνική" χαλασμένες ερπύστριες δλδ λάσπωμα "κουκούλωμα" με πανί ή σημαία  ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: ʼλλωστε σε φώτο απο μερικά οχήματα στην Βουδαπέστη το φθινόπωρο του '44 πάρα πολλά Vomag είχαν νάυλον καλύματα στη γρίλλια του ψυγείου λόγω παγωνιάς, ώστε να "ζεσταίνονται" ευκολότερα οι μηχανές  ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 10:36:49 μμ »
Εγώ στη θέση σου, για την συγκεκριμένη περίπτωση θα...έκανα το ίδιο και χειρότερα... :roll: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 07, 2008, 12:25:44 πμ »
Τελικά total reset στη "μάσκα" του ψυγείου......σε φώτο στο net είδα οτι πάρα πολλά Vomag είχαν την "μάσκα" του "πολιτικού οχήματος" ελαφρώς τροποποιημένη.
Δλδ απο του "πολιτικού" αφαιρούσαν την επιγραφή VOMAG απο την "μετώπη" και αντικαταστούσαν την λέξη DIESEL απο την διαγώνια μπάρα με την λέξη VOMAG
 Οπότε....νέο ψυγείο απο καλούπι εκείνου του Hanomag, νέο πλαίσιο απο φύλλο πλαστικού, καλούπωμα και χύτευση του λογότυπου VOMAG απο τον προφυλακτήρα --> κόλλημα του επάνω σε μήκος πλακέ πλαστικού για την διαγώνια μπάρα......και "βούρ" για αστάρωμα  ::sprint:: ::painting::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 07, 2008, 05:53:31 μμ »
αφού στέγνωσε το Hycote, σήμερα το πρωί περάστηκε το preshading με panzer grey και μετά ψεκάστηκε το dark yellow απο Gunze. Μέχρι εδώ καλά.........  :evil: :evil: μετά μόλις γέμισα τον infinity με το dark green, το κομπρεσέρ μ@μήθηκε....... ή 0 bar ή 2 bar  :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Τα ίδια και με το red brown........ Αλλού overspray αλλού "άχνα"........ Μάλλον το κομπρεσέρ θα πάει για  ::pop:: ::pop::
 Ελπίζω με τις περαιτέρω "περιποιήσεις" να το διορθώσω λίγο στα overspray σημεία  ::eusa_pray:: ::eusa_pray::  Σιγά σιγά θα "περάσω" τα λαδάκια - τα φίλτρα και τις σκόνες του, αφού το κάνω λίγο (πολύυυυ λίγο) chipping......... Τώρα προσπαθώ να εκτυπώσω και το σήμα του 42ου Flak Rgt που έδρασε στην Ουγγαρία το φθινόπωρο του '44 Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

ορίστε και το σηματάκι

Click to see the original size.
τοποθέτησα και μια σημαία με τη σβάστικα μιάς και τα Stuka περιπολούσαν και βομβάρδιζαν πλέον την εξεγερμένη Βουδαπέστη.....

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 07, 2008, 08:31:39 μμ »
Πολυ ομορφο. Μια απορία, πόσο ζυγίζει?

Χάρης
Χάρης

Tags: