Αποστολέας Θέμα: Μ4 Α3 Ε2 TAMIYA  (Αναγνώστηκε 1596 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηρακλειο
  • modelclub.gr
Μ4 Α3 Ε2 TAMIYA
« στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 04:53:01 μμ »
καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους .

ας βάλω κάποιες ερωτήσεις ...
τι γνώμη έχετε για το τζαμπο της tamiya 1/35 ?
Έχει ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο κιτ ? Μου φαίνεται ότι αν και έχει χρόνια στη πλάτη του , περνάει ακόμα η μπογιά του.
το απέκτησα και με προβληματίζει η μονότονη παραλαγή.
Επίσης οι τροχοί μου φαίνονται κάπως χοντροκομένοι . Είναι το πρώτο συμμαχικό που θα φτιάξω οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης .
Να υποθέσω ότι λόγω του ότι μπήκε στο τέλος του πολέμου στην ευρώπη δεν θα πρέπει να έχει ιδιαίτερα "βαριές" φθορές ?

πάντως είναι ένα κιτ που κατασκευαστικά τσουλάει... πολύ γρηγορα... εκτός αν τους έχω πάρει τον αέρα πια  :lol:
southern by the grace of God

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
Απ: Μ4 Α3 Ε2 TAMIYA
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 05:25:21 μμ »
Επειδη κι εγω απο allied vehicles ειμαι σκραπας...για δωσε τον αριθμο του κιτ μηπως βρω κατι :roll:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 05:51:25 μμ »
des και εδω το ειχα φτιαξει καποτε,
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=5173.0
ειναι αρκετα καλο στην εφαρμογη,και με καλη τιμη

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 12:25:18 μμ »
Ναι αυτό είναι , και εγώ στα EUR14 το βρήκα .

Ψέκασα ήδη σε μερικά κομάτια ( σχεδόν σε όλα ) το drab της tamiya σε μορφή σπρέ ι . Μου φαίνεται ότι είναι πολύ σκούρο .

αναφορικά με το βάψιμο της παραλαγής , σε ότι φωτό έχω βρει μέχρι τώρα στο δίκτυο ή σε περιοδικά μου φαίνεται βαμένο με ποιο ανοικτή απόχρωση αν δεν με γελούν τα μάτια μου.

σχετικά με την κατασκευή του κιτ , έχω παρατησήσει ότι στις περισότερες φωτό οι ερπύστριες του συγκεκριμένου άρματος δεν κρεμάνε , εκτός εαν όσες φωτό έχω δει είναι σε κίνηση.

επίσης η ταμιγια προτείνει το βάψιμο των εδαφιαίων περιμετρικά με μαύρο . Σκέφτομαι αντί για μαύρο να περάσω polished steel της χαμπρολ ,και γυάλισμα με ασημί , όπως και στο εσωτερικό της ερπύστριας , ( στη συνέχεια τα κλασικά σκονίσματα )  συμφωνεί κανείς ?  

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 01:40:05 μμ »
...
επίσης η ταμιγια προτείνει το βάψιμο των εδαφιαίων περιμετρικά με μαύρο . Σκέφτομαι αντί για μαύρο να περάσω polished steel της χαμπρολ ,και γυάλισμα με ασημί , όπως και στο εσωτερικό της ερπύστριας , ( στη συνέχεια τα κλασικά σκονίσματα )  συμφωνεί κανείς ? 

Μην το κάνεις αυτό, γιατί τα Sherman είχανε λάστιχα στους τροχούς! Βάψε με μαύρο και κάνε φθορές με panzer grey. Επίσης με μαύρο να βάψεις και το εσωτερικό των ερπυστριών γιατί και αυτές είχαν αν δεν κάνω λάθος ελαστικά πέλματα τόσο μέσα, όσο και έξω!

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 04:22:45 μμ »
...
επίσης η ταμιγια προτείνει το βάψιμο των εδαφιαίων περιμετρικά με μαύρο . Σκέφτομαι αντί για μαύρο να περάσω polished steel της χαμπρολ ,και γυάλισμα με ασημί , όπως και στο εσωτερικό της ερπύστριας , ( στη συνέχεια τα κλασικά σκονίσματα )  συμφωνεί κανείς ? 

Μην το κάνεις αυτό, γιατί τα Sherman είχανε λάστιχα στους τροχούς! Βάψε με μαύρο και κάνε φθορές με panzer grey. Επίσης με μαύρο να βάψεις και το εσωτερικό των ερπυστριών γιατί και αυτές είχαν αν δεν κάνω λάθος ελαστικά πέλματα τόσο μέσα, όσο και έξω!

λάστιχο εσωτερικά της ερπύστριας , λάστιχο γύρω από τους τροχούς ! ʼρα και οι οδηγοί της ερπύστριας δεν θα έχουν μεταλικό ντράι μπρασιγκ αφού το λάστιχο πως να φθήρει το μέταλο .....

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 04:31:34 μμ »
Οι οδηγοί της ερπύστριας έχουν φθορά, αφού κινούνται από τους μεταλλικούς οδοντωτούς κινητήριους τροχούς! ;)

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 04:54:18 μμ »
Οι οδηγοί της ερπύστριας έχουν φθορά, αφού κινούνται από τους μεταλλικούς οδοντωτούς κινητήριους τροχούς! ;)

ok man , ευχαριστώ για τα tips

Tags: