Αποστολέας Θέμα: Panther mania  (Αναγνώστηκε 8279 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stratos Mavroudis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Panther mania
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 03:43:07 μμ »
Ευχαριστώ φίλοι μου για τα καλά σας λόγια. Δεν θεωρώ σπουδαίο να φτιάχνει κάποιος 3-4 καλά αρματικά θέματα το χρόνο, αλλά να φτιάχνει πολλά και καλά θέματα, όπως πολλοί από εσάς κάνουν στο συγκεκριμένο ''φόρουμ''.

Επόμενες προσπάθειες  φωτογραφήσεως του Das Reich Hummel ''Glausevitz'' στη Νορμανδία το 1944

Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 03:44:48 μμ »
Αν και Γερμανικά,
είναι πολύ όμορφα
 ::eusa_clap::
Σ.Σ.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 03:53:21 μμ »
Ευχαριστώ Σταύρο, σε ευχαριστώ πολύ, και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που είχες για το street show ήταν θαυμάσια εμπειρία για μένα.
Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 09:09:40 μμ »
Φίλοι καλησπέρα

Το μοντέλο , μαζί με το Hummel, που κατέβασα στο street show δεν έχει ολομεταλικούς τροχούς παρά μόνον τον τελευταίο. Το άρμα αυτό έχει δίχρωμη παραλλαγή και είναι late production. Έδρασε στην Βαυαρία το 1945 με την 11η Pz.Div.
Το άλλο που ποστάρησα σήμερα είναι και αυτό late production με διαφορετικές εξατμίσεις, φέρει τρίχρωμη παραλλαγή η οποία από τη ''μπίχλα'' δεν φαίνεται και απ' ότι θυμάμαι ανήκε στη μεραρχία ''Grossdeutschland''.

Αναφορικά στην κεραία, δεν συνηθίζω να βάζω στα μοντέλα μου για ευνοήτους λόγους (ρίξη υαλώδους στο μάτι) γιατί είναι μεταλλικές. Το mg μπροστά απλώς είχα ξεχάσει να το τοποθετήσω, και μου βγήκε το λάδι να το βάλω σωστά στη θέση του( σωστές πααρτηρήσεις George R)...
Συνεχίζω με κάποιες φώτος του Δίχρωμου ''Πάνθηρα''.

Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 09:58:16 μμ »
Καλόοοοοο :!: :!: :!:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 11:57:54 μμ »
Κατ'αρχην...ΑΞΙΟΣ!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ξερω,ειναι κοινοτυπο πλεον το "μπραβο""ουαου" κλπ αλλα υπαρχουν περιπτωσεις σαν την δικη σου που...και λιγο ειναι!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Μπραβο ρε συ Στρατο!!! :wink:
Αυτα που μου αρεσουν περισσοτερο ειναι τα σκονισμενα μεχρι σημειου μη αναγνωρισης της παραλλαγης!
ΠΟΛΥ αληθοφανη και μαχημα!
Υπηρχε ενα σχετικο αρθρο στο ML και βλεποντας και τα δικα σου ξεκινησα σημερα την πρωτη μου προσπαθεια για κατι τετοιο οποτε θα χρειαστω την πολυτιμη βοηθεια σου(ηδη βεβαια το εκανα λιγο μανταρα αλλα .. :roll:)!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 11:15:42 πμ »
Πολύ ωραίο και το δίχρωμο, μπράβο  ::eusa_clap::
Καθαρή δουλειά με διακριτικό και αποτελεσματικό φινίρισμα  ::icon_thumright::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 11:35:31 πμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλοι :oops: :oops: :oops:
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 11:38:51 μμ »
Εξαιρετική δουλειά από κάθε άποψη.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 06:05:53 πμ »
Χωρίς να έχω σχέση με τα άρματα τα χρώματα τους και τις τεχνικές τους και κρίνοντας  από το αποτέλεσμα μόνο ένα μπορώ να σου πω:
::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ΜΠΡΑΒΟ ::eusa_clap:: ::eusa_clap::::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ΜΠΡΑΒΟ ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 10:03:16 πμ »
Ωραιος ο πανθηρας, και καλο βαψιμο!!!! Θα ηθελα να ρωτησω, στα πλαινα του πυργου ειδα υπαρχουν κατι σαν κρικοι. Μου φανηκαν σαν δοντια απο το πεδιλο της ερπυστριας. Οτι και να ειναι λογο του οτι δεν εχω δει κατι παρομοιο. [βεβαια καθε μερα βλεπουμε καινουργιες φωτο] και λογο του οτι δεν υπαρχουν στο πανω μερος του πυργου οι γαντζοι αναρτησης πεδιλων ερπυστριων για εχτρα θωρακιση, σε τι χρησιμευουν?
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 11:22:51 πμ »
Συμφορουμίτες καλημέρα.

Καταρχάς είμαι καθυπόχρεος για τα καλά σας λόγια. Τέτοια υποστήριξη ομολογουμένως δεν περίμενα :oops: :oops: :oops:

Αναφορικά στα άγκιστρα ανάρτησης των πεδίλων της ερπύστριας δεν γνωρίζω κάτι σχετικό , απλά τα συγκεκριμένα κομμάτια περιλαμβάνονταν στο βελτιωτικό της Eduard και θεώρησα καλό να το περιλάβω στο κιτ. Από όσο γνωρίζω οι Γερμανοί τοποθετούσαν στα άρματά τους ανταλλακτικά πέδιλα για τις ερπύστριες για δύο λόγους, αφενός για προστασία των ευπαθών σημείων του οχήματος από τα ανταρματικά βλήματα, αφετέρου για να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα ανταλλακτικά για επισκευές των ιδιαίτερα ευπαθών ερπυστριών.

Αν δεν είναι ιστορικά σωστή αυτή η προσθήκη, sorry εν το ήξερα.
Στράτος Μαυρουδής

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 12:15:01 μμ »
καλημερα στρατο. ετσι οπως τα λες ηταν.γι'αυτον ακριβως τον λογο ειχαν εφεδρικα κομματια των ερπυστριων.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 09:48:57 μμ »
Ο.κ το μοντελο ειναι πολυ καλο αδικηται απο την φωτο. Παντως απο τεχνικης μεριας μονο το King tiger ειχε κατω απο τους γαντζους κατι τετοιο γιατι βεβαια τα πεδιλα ηταν μεγαλητερα και βαρυτερα! Αλλα αυτα ειναι λεπτομερειες στον δρομο της επιτυχιας.Παντα τετοια ωραια αρματα
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 12:32:45 πμ »
Σε ευχαριστώ πολύ jagdpanther
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 01:20:57 πμ »
Στράτο,απλά πανέμορφα!!!
Εξαιρετική δουλειά σε όλα τα σημεία!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 01:48:49 πμ »
Ωραιος ο πανθηρας, και καλο βαψιμο!!!! Θα ηθελα να ρωτησω, στα πλαινα του πυργου ειδα υπαρχουν κατι σαν κρικοι. Μου φανηκαν σαν δοντια απο το πεδιλο της ερπυστριας. Οτι και να ειναι λογο του οτι δεν εχω δει κατι παρομοιο. [βεβαια καθε μερα βλεπουμε καινουργιες φωτο] και λογο του οτι δεν υπαρχουν στο πανω μερος του πυργου οι γαντζοι αναρτησης πεδιλων ερπυστριων για εχτρα θωρακιση, σε τι χρησιμευουν?

αυτοί οι κρίκοι είναι νομίζω για στερέωση υλικών παραλλαγής (κλαδιά κλπ.)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΙΤΗΣ - ΑΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 02:36:46 πμ »
πολυ ομορφο.. ειχα την τυχη να το δω απο κοντα στο show!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  ::salut::
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

http://trutch.moonfruit.com

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 02:50:40 πμ »
Φιλε μου αν και δεν εχω ιδεα απο αρματα μου αρεσει παρα πολυ!!!!!!!!!!!!

Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΙΤΗΣ - ΑΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 03:03:54 πμ »
Αν και δεν εχω γνωσεις επι των αρματων, μου αρεσει παρα πολυ!!!!!!!!

Φιλε μου αν και δεν εχω ιδεα απο αρματα μου αρεσει παρα πολυ!!!!!!!!!!!!

Περικλη καταλαβαμε οτι δεν εχεις γνωσεις περι αρματων..επαναλαμβανεσαι!!  :mrgreen: :mrgreen: ::077devil:: ::077devil::
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

http://trutch.moonfruit.com

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 03:16:17 πμ »
 :oops: :oops: :oops: :oops:
Για να δωσω εμφαση το επανελαβα!!!!!
 ::eusa_wall:: ::eusa_wall::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 12:58:39 μμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλοι μου. Από όσο γνωρίζω- και γνωρίζω ελάχιστα αναφορικά στα Γερμανικά άρματα του Β΄Π.Π.- στους πύργους των αρμάτων υπήρχαν άγγιστρα πολύ μικρότερα( σαν μεγάλα καρφιά), όχι σαν τα συγκεκριμένα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο μοντέλο, τα οποία κάρφωναν σε διάφορα σημεία του πύργου και πάνω σε αυτά στερέωναν τα δίχτυα της παραλλαγής. Έχω δει επίσης σε κάποιες φωτογραφίες στο Panzer colors ένα δίχτυ στερεωμένο περιμετρικά στον πύργο πάνω στο οποίο άπλωναν το δίχτυ της παραλλαγής. 
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 01:22:38 μμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλοι μου. Από όσο γνωρίζω- και γνωρίζω ελάχιστα αναφορικά στα Γερμανικά άρματα του Β΄Π.Π.- στους πύργους των αρμάτων υπήρχαν άγγιστρα πολύ μικρότερα( σαν μεγάλα καρφιά), όχι σαν τα συγκεκριμένα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο μοντέλο, τα οποία κάρφωναν σε διάφορα σημεία του πύργου και πάνω σε αυτά στερέωναν τα δίχτυα της παραλλαγής. Έχω δει επίσης σε κάποιες φωτογραφίες στο Panzer colors ένα δίχτυ στερεωμένο περιμετρικά στον πύργο πάνω στο οποίο άπλωναν το δίχτυ της παραλλαγής. 

Χτες το βράδυ προσπαθούσα να καταλάβω για ποια άγγιστρα λέγατε, αλλά δεν έβγαζα άκρη. Τώρα πάντως που έριξα μια προσεκτικότερη ματιά, κατάλαβα ότι μιλάτε για τα άγγιστρα που μοιάζουν με ανάποδο U και τα χρησιμοποιούσαν για να βγάζουν τον πύργο από το άρμα. ;)

Τα έχει και το King Tiger, δύο στο πίσω μέρος του πύργου και ένα μπροστά, αλλά είναι ποιο χοντρά, ενώ στο Tiger I υπήρχαν στο εμπρός πλαϊνό μέρος του πύργου, αριστερά και δεξιά, και ένα πίσω στο κέντρο, μόνο που είχε σχήμα σαν πολύ χοντρό καρφί.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 09:24:09 μμ »
Αγαπητοι φιλοι και ομοιοπαθεις. Εκανα την ερωτηση τι ειναι αυτα τα κομματια στο πλαι του πυργου, γιατι μπορει να υπαρχει κατι που δεν ηξερα ενεκα οτι ασχολουμαι με τον μοντελισμο απο τα 12 και τωρα ειμαι 44 σνιφ, σνιφ, Ειναι γεγονος οτι πλεον στην εποχη μας η πληροφοριες ειναι δωρεαν.[ εχω χωσει παρα πολλα σε βιβλια] και ειναι το καλυτερο να ανταλλασουμε πληροφοριες που μας βελτιωνουν και μας φερνουν πιο κοντα στο ποθητο αποτελεσμα τον ρεαλισμο. Για τον φιλο Αλεξ, για να καταλαβει στο τι αναφερομαστε, οι πανθηρες ειχαν γαντζους στο πανω μερος του πυργου στις πλευρες για να κρεμονται κομματια ερπυστριων.Τα Kingtiger ειχαν στα πλαγια, και τα Tiger I στο πανω μερος και στη μεση γιατι εκει τις στερεωναν διαφορετικα.Το κακο ειναι οτι αμα βαλεις ερπυστριες δεν φαινεται καλα η παραλλαγη.......Σ΄αυτο προβληματιζομαι.......
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 11:13:22 μμ »
Αγαπητοι φιλοι και ομοιοπαθεις. Εκανα την ερωτηση τι ειναι αυτα τα κομματια στο πλαι του πυργου, γιατι μπορει να υπαρχει κατι που δεν ηξερα ενεκα οτι ασχολουμαι με τον μοντελισμο απο τα 12 και τωρα ειμαι 44 σνιφ, σνιφ, Ειναι γεγονος οτι πλεον στην εποχη μας η πληροφοριες ειναι δωρεαν.[ εχω χωσει παρα πολλα σε βιβλια] και ειναι το καλυτερο να ανταλλασουμε πληροφοριες που μας βελτιωνουν και μας φερνουν πιο κοντα στο ποθητο αποτελεσμα τον ρεαλισμο. Για τον φιλο Αλεξ, για να καταλαβει στο τι αναφερομαστε, οι πανθηρες ειχαν γαντζους στο πανω μερος του πυργου στις πλευρες για να κρεμονται κομματια ερπυστριων.Τα Kingtiger ειχαν στα πλαγια, και τα Tiger I στο πανω μερος και στη μεση γιατι εκει τις στερεωναν διαφορετικα.Το κακο ειναι οτι αμα βαλεις ερπυστριες δεν φαινεται καλα η παραλλαγη.......Σ΄αυτο προβληματιζομαι.......

Αααα, τώρα κατάλαβα!
Επίσης να προσθέσω ότι τις ερπύστριες τις ανέβαζαν με τα χέρια και όχι με κάποιο μικρό γερανό, πράγμα αρκετά δύσκολο μιας και κάθε πέδιλο ζύγιζε καμιά 70άρα κιλά!

Tags: