Νομίζω ότι αναφέρθηκε πιο πάνω από τον nick2, ότι το θέμα κολλάει και στους κανονισμούς. Το πρώτο πράγμα το οποίο θα σας πουν στο Μουσείο αν θέσετε το θέμα είναι τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος. Και δεν μπορώ να αδικήσω κανέναν όταν σκέφτεται έτσι. Αν όλα πάνε καλά τότε όλοι θα είναι ευχαριστημένοι, αν όμως κάτι πάει στραβά, κάποιος θα την πληρώσει και σίγουρα δεν θα είναι οι εθελοντές. Εγώ βέβαια με το φτωχό μου το μυαλό θεωρώ ότι αν υπογράψω ένα χαρτί όπου αναγνωρίζω τους κινδύνους και δεν έχω καμία απαίτηση από την ΠΑ αν κάτι πάει στραβά, θα έχει λυθεί το πρόβλημα. Επειδή όμως ένα ατύχημα, όπως προείπα συνήθως στιγματίζει την καριέρα κάποιων, ίσως δεν είναι και τόσο τραβηγμένο το ότι κάποιος υπεύθυνος προτιμά να έχει ανθρώπους που θεωρητικά είναι εκπαιδευμένοι για αυτό που κάνουν, παρά τον οποιονδήποτε εθελοντή που μπορεί να έχει χόμπυ να σουλατσάρει στη ράχη των Albatross (π.χ.) και σε κάποια φάση πέφτει και ανοίγει το κεφάλι του. Και όλοι ξέρουμε τι θα γίνει στα κανάλια μετά από ένα τέτοιο ατυχές συμβάν.
Βέβαια και για αυτή την περίπτωση μπορώ να σκεφτώ λύσεις, αλλά το θέμα δεν είναι τι σκέφτομαι εγώ, αλλά το τι σκέφτονται οι υπεύθυνοι και πως ζυγίζουν στο μυαλό τους τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας προοπτικής.
Γενικά είμαι σίγουρα υπέρ της εθελοντικής εργασίας στο Μουσείο. Απλά νομίζω ότι πριν οργανωθεί μια ομάδα εθελοντών, θα πρέπει να καμφθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Και νομίζω ότι αυτά είναι πολύ πιο δύσκολο να λυθούν απ' ότι το να βρεθούν εθελοντές...