Αποστολέας Θέμα: Μια βοήθεια για αγορα Αερογραφου & χρωματων  (Αναγνώστηκε 3764 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος modeltimer

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Μια βοήθεια για αγορα Αερογραφου & χρωματων
« στις: Δεκεμβρίου 27, 2007, 12:56:45 μμ »
Γεια σας παιδια και εγω καινουργιος στον κόσμο του μοντελισμου (τα ειχα παρατησει εδω και 10 χρονια...ακομα διαβαζα το περιοδικο modelling :shock:)....Καποιες ερωτησουλες...Εχω αγορασει ενα F-15 απο την Monogram και θα ήθελα για αρχη  φθηνα χρώματα (μαρκα) και αερογραφο (καπου διαβασα για 20 Ευρω..αληθευει???). Που μπορω να τα προμηθευτώ αυτα???Μενω Ηλιουπολη εαν υπάρχει κατι κοντα μου...Ευχαριστω προκαταβολικα για την απαντηση σας και συνχαρητηρια για το σιτε σας...ειναι πολυ χρησιμο...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: Μια βοήθεια
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 27, 2007, 01:54:21 μμ »
Καλώς ήλθες φίλε μου και στο forum και στο hobby μας και πάλι. Για χρώματα και εφόσον πρόκειται για βάψιμο με αερογράφο θα πρότεινα ακρυλικά της Tamiya ή της Gunze και εφόσον πρόκειται και γι'αεροπλάνα απ'ότι κατάλαβα.
Για αερογράφο (φθηνό όπως είπες) υπάρχει κάποιος πλαστικός (της Grapho tec νομίζω) με 20EUR αλλά δεν είναι για πολλές απαιτήσεις. Δηλαδή βάφεις μονόχρωμα και άντε το πολύ και καμμιά "χοντρή" διχρωμία, παραλλαγές και λοιπά εξεζητημένα τα ξεχνάς και αναγκαστικά πας σε κάτι πιο ποιοτικό και άρα πιο ακριβό.
Εφόσον μένεις Ηλιούπολη ρίξε μια ματιά για ενημέρωση και στο G.E. HOBBIES ( http://www.gehobbies.gr ) και τα ξαναλέμε, ότι θες εδώ είμαστε.  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 27, 2007, 02:52:52 μμ »
Ευχαριστο φιλε μου για την απαντηση αλλα να σε ρωτησω και κατι αλλο...Αυτος ο αερογραφος ειναι με φιαλη αερος η κομπρεσερ???Γενικα τι χρωματα παιρνει ο αερογραφος (τι ειδους)????

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 27, 2007, 03:03:27 μμ »
Από χρώματα ο αερογράφος παίρνει ότι θες, αυτά που σε ενδιαφέρουν εσένα είναι τα σμάλτα και τ'ακρυλικά. Καλό όμως είναι να χρησιμοποιείς ακρυλικά που είναι λιγότερο ανθιυγεινά και καθαρίζουν πιο εύκολα σε σχέση με τα σμάλτα πχ. Η φιάλη πεπιεσμένου αέρα δεν βολεύει εκτός αν χρησιμοποιήσεις μεγάλες μπουκάλες με CO2 όπως κάποιοι άλλοι συνάδελφοι. Αλλιώς θα πρέπει να επενδύσεις κάποια χρήματα σε ένα κομπρεσέρ.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 27, 2007, 03:03:56 μμ »
Ευχαριστο φιλε μου για την απαντηση αλλα να σε ρωτησω και κατι αλλο...Αυτος ο αερογραφος ειναι με φιαλη αερος η κομπρεσερ???Γενικα τι χρωματα παιρνει ο αερογραφος (τι ειδους)????

Κατ' αρχήν καλωσόρισες στο club και καλή επάνοδο στο hobby  ::icon_thumright::

Ο κάθε αερογράφος μπορεί να συνδεθεί με φιάλη ή κομπρεσέρ, η παροχή αέρα είναι δικό σου θέμα, προτείνω να πάρεις ένα κομπρεσέρ για να ξεμπερδέψεις από τα προβλήματα με τις φιάλες (τελείωμα αέρα στην μάση του βαψίματος κλπ), ενώ μακροχρόνια θα σου κάνει και απόσβεση, σε σχέση με τα χρήματα που θα χαλάσεις αγοράζοντας συνεχώς φιάλες.
Ο αερογράφος δέχεται κάθε μοντελιστικό χρώμα (ακρυλικό και σμάλτου [enamel]) αρκεί να είναι καλά αραιωμένα για να μην "στομώσει".
Ελπίζω να βοήθησα.
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 27, 2007, 03:18:22 μμ »
Ευχαριστω πολυ παιδια....και οι τελικες ερωτησουλες....εχω δει εναν αερογραφο της Revell (μεταλικο μεσα σε συσκευασια χονδρου πλαστικου) μαζι με μια φιαλη πεπιεσμενου αερα...μηπως τον ξερετε...και ποια η διαφορα απο μονου και διπλου ψεκασμου...και με τι αραιωνω τα χρωματακια και σε τι αναλογια (δηλ καθε φορα βαζω ολο το κουτακι του χρωματος στον αερογραφο??? :lol:)

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 27, 2007, 03:32:21 μμ »
Ευχαριστω πολυ παιδια....και οι τελικες ερωτησουλες....εχω δει εναν αερογραφο της Revell (μεταλικο μεσα σε συσκευασια χονδρου πλαστικου) μαζι με μια φιαλη πεπιεσμενου αερα...μηπως τον ξερετε...και ποια η διαφορα απο μονου και διπλου ψεκασμου...και με τι αραιωνω τα χρωματακια και σε τι αναλογια (δηλ καθε φορα βαζω ολο το κουτακι του χρωματος στον αερογραφο??? :lol:)
Για το αερογράφο που λές, δεν τον ξέρω, αλλά είναι σίγουρα με φιάλη αέρα ή μήπως είναι το γυάλινο μπουκαλάκι που συνοδεύει συνήθως την συσκευασία των αερογράφων ?
Ο μονής λειτουργίας αερογράφος απλά με το πάτημα της σκανδάλης διοχετεύεται ο αέρας και το χρώμα μαζί και ψεκάζεις, ο διπλής λειτουργείας με το πάτημα της σκανδάλης απελευθερώνεται ο αέρας και με το τράβηγμα της σκανδάλης πρός τα πίσω αρχίζει σταδιακά και η ροή του χρώματος (σου τα λέω λίγο απλοποιημένα). Ο πρώτος χρησημοποιείται για χοντροδουλειές, ψεκασμός μεγάλων επιφανειών πχ ενώ ο δεύτερος με την κατάλληλη εξάσκηση χρησημοποιείται περισσότερο για λεπτομέριες, απαιτητικά καμουφλάζ κλπ
Τα χρώματα σμάλτου τα αραιώνεις με το αντίστοιχο δυαλιτικό της εταιρείας τους για καλύτερα αποτελέσματα, ενώ τα ακρυλικά με ʼζαξ ή κει σκέτο νερό, αν και συνήθως έχουν την τάση να είναι ήδη αρκετά αραιωμένα.
Για το αραίωμα χρησημοποίησε τα κουτάκια των παλιών φίλμ ή τις μικρές συσκευασίες από γαλατάκια νου-νου κλπ  Προσθέτεις την ποσότητα χρώματος που θα χρειαστείς και κατόπιν το αραιώνεις ανακατεύοντας το μείγμα με ένα κατσαβιδάκι ή καρφί ή ότι άλλο θέλεις μέχρι το χρώμα να είναι ρευστό σαν γάλα.
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 27, 2007, 03:48:49 μμ »
Σας ευχαριστω ολους σας για τισ φιλικες συμβουλες σας...να στε καλα....Θα κανω και μια ερευνα αγορας να δω τι θα παρω..και παλι συνχαρητηρια για το σιτε!!!!!!!!!!!!! ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 27, 2007, 03:50:37 μμ »
anytime  :wink: ::salut::

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 27, 2007, 07:02:42 μμ »
Σας ευχαριστω ολους σας για τισ φιλικες συμβουλες σας...να στε καλα....Θα κανω και μια ερευνα αγορας να δω τι θα παρω..και παλι συνχαρητηρια για το σιτε!!!!!!!!!!!!! ::eusa_clap::

εάν ψωνίζεις στην Αθήνα,
στα μοντελάδικα της Ιπποκράτους ενδεχομένως μπορείς να δοκιμάσεις και τον αερογράφο που θέλεις να αγοράσεις.
κοίτα και εκεί.
Σ.Σ.

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 28, 2007, 01:42:40 μμ »
Καλως ηρθες φιλε μου και καλη διαμονη. υπαρχει ενας αερογραφος με 20Ε σε καταστημα στην Καλλιθεα - Σοφοκλεους 134. ειναι απλος αλλα καλος. χρωματα μπορεις να χρησιμοποιησεις της Χαμπρολ.ειναι αξιοπιστα.καλη συνεχεια με το αεροπλανακι!

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 28, 2007, 01:59:03 μμ »
modeltimer καλως ηλθες και καλη χρονια να εχεις ::icon_thumright::

Στα ερωτηματα σου τωρα....

Παράθεση
θα ήθελα για αρχη  φθηνα χρώματα (μαρκα)

γνωμη μου ξεκινα με ακρυλικα,ειναι ειδικα για αερογραφο,ευκολα στη χρηση,μη τοξικα,και καθαριζουν ευκολοτερα απο τα σμαλτου.Μαρκες προτεινω Gunze,Agama,Tamiya.

Παράθεση
και αερογραφο (καπου διαβασα για 20 Ευρω..αληθευει???).

κατ'εμε παρε κατι καλυτερο εαν εχεις την οικονομικη ευχερια,εαν σκοπευεις να συνεχισεις στο χομπυ -που στο ευχομαι- παρε κατι μεχρι το οριο των 70-100 ευρω,να εχει καποιες δυνατοτητες βρε αδερφε,ξανα λεω εαν εχεις αυτη την οικονομικη ανεση. ::icon_thumright::

TIP ::arrowred:: ριξε μια ματια στις αγγελιες μας εδω :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?board=19.0 πολυ πιθανον να βρεις αερογραφους και κομπρεσερ σε πολυ καλη κατασταση και special τιμες απο αλλα μελη ::icon_thumright::

Παράθεση
Που μπορω να τα προμηθευτώ αυτα???Μενω Ηλιουπολη εαν υπάρχει κατι κοντα μου..

κανε μια βολτα σε μοντελιστικα καταστηματα,διπλα σου υπαρχουν τετοια ::icon_thumright:: οποτε θες ελα και στις σαββατιατικες συναντησεις μας για να μιλησουμε για οποιες αποριες εχεις κι εκει θα βρεις καταστηματα για πιθανες αγορες σου. :wink:

Παράθεση
Αυτος ο αερογραφος ειναι με φιαλη αερος η κομπρεσερ???

εαν σκοπευεις να μεινεις στο χομπυ η αγορα κομπρεσερ ειναι μονοδρομος (οχι απαραιτητα ακριβο)

πιθανον το μοντελο σου οταν τελειωσει να μη σε ικανοποιησει,η να παει κατι στραβα και να μη το ολοκληρωσεις καν (φτου,φτου,φτου ::glossa:: ) ΜΗΝ παραδωσεις τα οπλα ειναι κατι που συμβαινει σε ολους και αρκετα συχνα ::salut:: μεινε στη παρεα και ρωτα οτι θες,ολοι εδω θα χαρουν να σε βοηθησουν :)

και παλι Welcome

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 28, 2007, 08:40:47 μμ »
Γεια σας παιδια και εγω καινουργιος στον κόσμο του μοντελισμου (τα ειχα παρατησει εδω και 10 χρονια...ακομα διαβαζα το περιοδικο modelling :shock:)....Καποιες ερωτησουλες...Εχω αγορασει ενα F-15 απο την Monogram και θα ήθελα για αρχη  φθηνα χρώματα (μαρκα) και αερογραφο (καπου διαβασα για 20 Ευρω..αληθευει???). Που μπορω να τα προμηθευτώ αυτα???Μενω Ηλιουπολη εαν υπάρχει κατι κοντα μου...Ευχαριστω προκαταβολικα για την απαντηση σας και συνχαρητηρια για το σιτε σας...ειναι πολυ χρησιμο...
να υποθεσω οτι ψωνιζες πιο παλια απο το MICRO CHOICE ,διπλα στο ταχυδρομειο της ηλιουπολης υπαρχει ενα μοντελαδικο με τηλεκατευθηνομενα το οποιο εχει  χρωματα,και στατικα

Tags: