Για να επανέλθουμε στο θέμα κύριοι!!!!!!!!!!!
Λοιπόν σχετικά με τις ερπύστριες:
1) Όπως στα περισσότερα άρματα και στο Churchill, οι ερπύστριες ήταν σχεδιασμένες για να κινούν το άρμα προς τα μπροστά. Ακόμα και οι ʼγγλοι δεν θα έφτιαχναν ένα άρμα που να κινείται (κυρίως) προς τα πίσω. Από την άλλη, τώρα που το σκέφτομαι, εδώ αυτοί έφτιαξαν το Praying Mantis για να ρίχνει πάνω από φράχτες, πως τους ξέφυγε κάτι τέτοιο....Θα ξανακοιτάξω τη βιβλιογραφία.
2) Η επίθεση των διαλυτικών στις ερπύστριες δεν είναι τύπου blitz αλλά πολύ ύπουλη και παίρνει χρόνο. Μπορεί πάντως και να τη γλυτώσεις
3) Στην (εξαιρετικά πιθανή πάντως) περίπτωση που δεν τη γλυτώσεις ΜΗΝ επαναλαμβάνω ΜΗΝ ανακατέψεις το ξυπόλητο Churchill με Skamell. Τα Skamells με το ζόρι σήκωναν μέχρι Σερμαν (που ήταν 10-12 τόνους ελαφρύτερα από τα Churchill). Τέτοια φάση μόνο στη φαντασία του ζωγράφου του κουτιού της Airfix.
Και λίγα λόγια περί ζωολογία ::sprechende_015::ς: Την 10ετία του 90, όταν τα Matchbox χάθηκαν από την αγορά, μια κινέζικη εταιρία (αν δεν κάνω λάθος λεγόταν Lee και έφτιαχνε ένα Bergetiger άθλιο στην 1/72), αντέγραψε τα καλούπια του AVRE και τα κυκλοφόρησε στην Κίνα. Μέσω Χονγκ-Κόνγκ (οι Κινέζοι πάτησαν πόδι το 1999), πέρασαν και στον υπόλοιπο κόσμο, όπου πούλησαν τρελλά, αφού ήταν η μόνη πηγή για το συγκεκριμένο μοντέλο. Εκτός από το χρώμα των πλαστικών, ξεχώριζαν από τα Matchbox από την ποιότητα του πλαστικού (όντως όχι μόνο ανακυκλωμένα αλλά και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά), τις κινέζικες οδηγίες και αν προσέξεις τα sprues θα δείς ότι έχει σβηστεί βιαστικά το "Made in England" και πιθανώς και ο κωδικός ΡΚ ..., που χρησιμοποιούσε η Matchbox. Δεν ξέρω αν αντέγραψε και άλλα της σειράς, καθώς και εγώ μόνο για το AVRE ξέρω.
Τέλος πάντων κακώς ασχολούμαι με το συγκεκριμένο topic αφού όταν μάθω (χλωμό) να ανεβάζω φωτογραφίες θα ανεβάσω το δικό μου AVRE οπότε θα λυθεί και το θέμα ποιανού είναι καλύτερο και η σχετική ψηφοφορία θα χάσει κάθε νόημα (αν έχει).

ΔΚ