Ψηφοφορία

Óå ó÷Ýóç ìå áõôü ôïõ nick2, ôï äéêü ìïõ åßíáé:

Ðïëý êáëýôåñï
1 (5.3%)
ÁíõðÝñâëçôï
1 (5.3%)
Èåúêü
1 (5.3%)
ÄéáìÜíôé
1 (5.3%)
Ðïéïí nick2;
15 (78.9%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 19

Αποστολέας Θέμα: CHURCHILL AVRE, καλύτερο από του nick2!  (Αναγνώστηκε 7069 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: CHURCHILL AVRE, καλύτερο από του nick2!
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 12:18:51 πμ »
Αλήθεια... γιατί δεν βάζει και ο αγαπητός μας Nick2 και το δικό του σ' αυτό το τοπικ, να πηγαίνουν παράλληλα και να μπορούμε να κάνουμε σωστά την σύγκριση ?  Μήπως     Φ  Ο  Β  Α  Τ  Α  Ι  ?????????????????????????????????????????????????????
Κοίτα εγώ ως άμεσα εμπλεκόμενος δεν θα ήταν σωστό να εκφέρω γνώμη, όπως όμως βλέπεις τα γεγονότα από μόνα τους οδηγούν σε προφανή συμπεράσματα...

ΥΓ
Ρε Στέλιο, δυό μέρες τώρα έξω από το σπίτι μου είναι παρκαρισμένο ένα μαύρο αμάξι με φυμέ τζάμια, έχει και ένα αυτοκόλλητο πίσω, "Ti amo Napoli" με μια καρδούλα και δύο Καλάσνικωφ. Ξέρεις κάτι;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 12:28:24 πμ »
Ενα σου λέω, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ. Όταν βγαίνεις από το σπίτι να πηγαίνεις τοίκο τοίχο και να πάρεις και πρόσθετες προφυλάξεις.... ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.  :wink: :wink: :wink:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 01:07:40 πμ »
Ενα σου λέω, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ. Όταν βγαίνεις από το σπίτι να πηγαίνεις τοίκο τοίχο και να πάρεις και πρόσθετες προφυλάξεις.... ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.  :wink: :wink: :wink:

επί προσθέτως μπορείς και να μεταμφιέζεσαι σε Ναόμι Κάμπελ, να μη σε πάρει είδηση...  :roll: :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 10:09:29 πμ »

επί προσθέτως μπορείς και να μεταμφιέζεσαι σε Ναόμι Κάμπελ, να μη σε πάρει είδηση...  :roll: :wink: :wink: :wink:
Φίλιππε μη νομίζεις, το σκέφτηκα και εγώ, το χρώμα είναι που με φρενάρει. Αντε τώρα να γίνω σοκολατί... ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 10:55:36 πμ »

Φίλιππε μη νομίζεις, το σκέφτηκα και εγώ, το χρώμα είναι που με φρενάρει. Αντε τώρα να γίνω σοκολατί... ::glossa::

Ενώ τα..............τακούνια δεν σε ενοχλούνε..........  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 12:23:29 μμ »

Ευκολο. Ηumbrol 173 και ξανοίγματα με Raw Umber και είσαι έτοιμος!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #56 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 07:28:23 μμ »
Για να επανέλθουμε στο θέμα κύριοι!!!!!!!!!!!

Λοιπόν σχετικά με τις ερπύστριες:
1) Όπως στα περισσότερα άρματα και στο Churchill, οι ερπύστριες ήταν σχεδιασμένες για να κινούν το άρμα προς τα μπροστά. Ακόμα και οι ʼγγλοι δεν θα έφτιαχναν ένα άρμα που να κινείται (κυρίως) προς τα πίσω. Από την άλλη, τώρα που το σκέφτομαι, εδώ αυτοί έφτιαξαν το Praying Mantis για να ρίχνει πάνω από φράχτες, πως τους ξέφυγε κάτι τέτοιο....Θα ξανακοιτάξω τη βιβλιογραφία.

2) Η επίθεση των διαλυτικών στις ερπύστριες δεν είναι τύπου blitz αλλά πολύ ύπουλη και παίρνει χρόνο. Μπορεί πάντως και να τη γλυτώσεις

3) Στην (εξαιρετικά πιθανή πάντως) περίπτωση που δεν τη γλυτώσεις ΜΗΝ επαναλαμβάνω ΜΗΝ ανακατέψεις το ξυπόλητο Churchill με Skamell. Τα Skamells με το ζόρι σήκωναν μέχρι Σερμαν (που ήταν 10-12 τόνους ελαφρύτερα από τα Churchill). Τέτοια φάση μόνο στη φαντασία του ζωγράφου του κουτιού της Airfix.

Και λίγα λόγια περί ζωολογία ::sprechende_015::ς: Την 10ετία του 90, όταν τα Matchbox χάθηκαν από την αγορά, μια κινέζικη εταιρία (αν δεν κάνω λάθος λεγόταν Lee και έφτιαχνε ένα Bergetiger άθλιο στην 1/72), αντέγραψε τα καλούπια του AVRE και τα κυκλοφόρησε στην Κίνα. Μέσω Χονγκ-Κόνγκ (οι Κινέζοι πάτησαν πόδι το 1999), πέρασαν και στον υπόλοιπο κόσμο, όπου πούλησαν τρελλά, αφού ήταν η μόνη πηγή για το συγκεκριμένο μοντέλο. Εκτός από το χρώμα των πλαστικών, ξεχώριζαν από τα Matchbox από την ποιότητα του πλαστικού (όντως όχι μόνο ανακυκλωμένα αλλά και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά), τις κινέζικες οδηγίες και αν προσέξεις τα sprues θα δείς ότι έχει σβηστεί βιαστικά το "Made in England" και πιθανώς και ο κωδικός ΡΚ ..., που χρησιμοποιούσε η Matchbox. Δεν ξέρω αν αντέγραψε και άλλα της σειράς, καθώς και εγώ μόνο για το AVRE ξέρω.

Τέλος πάντων κακώς ασχολούμαι με το συγκεκριμένο topic αφού όταν μάθω (χλωμό) να ανεβάζω φωτογραφίες θα ανεβάσω το δικό μου AVRE οπότε θα λυθεί και το θέμα ποιανού είναι καλύτερο και η σχετική ψηφοφορία θα χάσει κάθε νόημα (αν έχει).   ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 10:20:17 μμ »
 ::spam_emoticon::  ::arrowred:: Dimitris 72
1. Για ανέβασμα φωτογραφιών  :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,5.msg203936.html#msg203936
2. Η Lee έχει αντιγράψει και άλλα μοντέλα της matchbox. Τυγχάνει να έχω μερικά και δεν με χαλάνε καθόλου οι κινέζικες οδηγίες   8)
                      ::offtopic::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 12:36:05 πμ »
Το Made in England σβηστικε οταν η Matchbox εκλεισε και η Revell αγορασε τα καλουπια τις.Για χαμηλοτερο κοστος τα εστειλε στην Κινα και η παραγωγη συνεχιστικε εκει.Ολα τα καλουπια της Matchbox που κυκλοφορουν σε κουτι Revell κατα καιρους εχουν το Made in England σβησμενο και δεν ειναι καθολου,μα καθολου μαιμουδες.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 08:19:59 πμ »
 ::arrowred:: Crow: Tα κινέζικα Matchbox κυκλοφόρησαν αρκετά χρόνια πριν η Revell κυκλοφορήσει τα δικά της σε νέα συσκευασία, άλλο πλαστικό κλπ. Καθώς οι φίλοι μας οι Κινέζοι έχουν πολλά μεταπτυχιακά στην αντιγραφή (κατά τη γνώμη μου πάντα) τα κατατάσει στην κατηγορία ΜΑΪΜΟΥ. Ακόμα το ότι οι οδηγίες είναι στα κινέζικα με κάνει να πιστεύω ότι ο Κινέζος τα προόριζε για την τοπική αγορά αλλά λόγω Χονγκ Κονγκ και e-bay το πράγμα ξέφυγε.

Σε κάθε περίπτωση όταν κάθε ένας από εμάς σχολιάζει - κρίνει - αξιολογεί κάποιο μοντέλο εξετάζει το αποτέλεσμα και όχι τι κρύβεται κάτω από τις μπογιές. ʼσε που το ότι η βάση είναι μαιμού προσθέτει πόντους στον Gkontog.

Τέλος νομίζω ότι αρκετά bits καταναλώθηκαν στα περι μαϊμούδων και ζητώ συγγνώμη που πυροδότησα τη συζήτηση αυτή. Από δω και μπρός  ::offtopic::
ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 08:29:59 πμ »
Δεν ξερω τι μαιμου εχουν βγαλει με δικη τους φιρμα οι Κινεζοι.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν ειναι μαιμου οσα κιτ της Matchbox εχουν σβησμενο το Made in England.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 12:52:16 μμ »
  Kάτι τελευταίο περί μαϊμούς. Ξανακοίταξα το κιτ και όντως η λέξη England είναι σβησμένη. Από την άλλη όλα τα άλλα (κωδικός, λέξη Matchbox ),
και κυρίως χρώμα και υφή πλαστικού είναι απολύτως ίδια με του πρωτότυπου. Τέλος και το κουτί είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ίδιο με το "αρχικό".

Επομένως, ή οι κινέζοι έκαναν την τέλεια αντιγραφή (το θεωρώ απίθανο), ή το πιο απλό τα κιτ αυτά προορίζονταν για την αγορά του Χονγκ-Κόνγκ γι' αυτό και τα κινέζικα. Σίγουρα για να κρίνει κάποιος και να εκφέρει γνώμη θα πρέπει τουλάχιστον να έχει και τα δύο κιτ (πρωτότυπο και υποτιθέμενη αντιγραφή) και μετά να κρίνει. Στο ebay κυκλοφορούν διάφορες μαϊμούδες πχ. πλοία 1/350 της Tamiya, αλλά φαίνονται αμέσως και εξάλλου κανείς δεν τα πουλάει ως γνήσια.

Tags: