Κυριάκο σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι και τόσο τακτικός αλλά θα κάνω ότι μπορώ για να παρακολουθώ από κοντά το forum.
Λοιπόν, όχι δεν ασχολούμαι συνεχώς 30 χρόνια με τα τρένα, υπάρχει ένα τεράστιο κενό περίπου 23 ετών, βλέπεις σχολές, δουλεία, και γενικός το μέλλον ήταν σε πρώτη προτεραιότητα μαζί με τα προσωπικά καθώς και αλλά hobbies πιο δραστήρια. Έτσι λοιπόν τα τελευταία περίπου 5 χρόνια, άρχισα ξανά να ασχολούμαι με το παιδικό μου hobby, το οποίο μου έχει στιγματίσει όμορφα και δημιουργικά τα τότε παιδικά μου χρόνια με ωραίες μνήμες.
Ήταν τότε που το κατάστημα Δαμίγος (αν δεν κάνω λάθος στο όνομα) απέναντι από τον τότε Λαμπρόπουλο, με προμήθευε με εξοπλισμό της LIMA. Κάποια στιγμή ο Λαμπρόπουλος έφερε Marklin με τις Μ γραμμές (ακόμα θυμάμαι το πόσο με παίδευαν οι συνδέσεις τους και ειδικά αυτή της μεσαίας ράγας) και συνέχισα με Marklin. Αυτά ήταν λίγα για την ιστορία.
Από τότε το μόνο που έχει διασωθεί είναι μια ατμομηχανή που την έχω μετατρέψει πλέον σε ψηφιακή και κάποιες γραμμές μεταλλικές, τις οποίες και πέταξα.
Σήμερα λοιπόν είμαι κάτοχος ενός ψηφιακού τρένου της Marklin με όλες τις γραμμές να είναι C (η νέα γραμμή της Marklin που αν γυάλιζε και λιγότερο θα ήταν τέλεια), διαθέτω περίπου στις 8 μηχανές (κάποιες σε σετ) και αρκετά εμπορικά βαγόνια. Το μήκος των γραμμών μου είναι περίπου 36 μέτρα συνολικά, με τάσεις κάθετης ανόδου λόγο αλλαγής μακέτας.
Η προηγούμενη μακέτα δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα hand mate τραπέζι διαστάσεων 1,5 χ 2,5 μέτρων που είχα της γραμμές πάνω και έτρεχα τα τρένα μου. Στις σημερινές μέρες, σχεδιάζω κάτι περίπου στο 1,90 χ 3 ~ 4 μέτρα, σε σχήμα “L”.
Σαν θέμα δεν έχω διαλέξει κάτι συγκεκριμένο, αλλά τείνω σε γερμανικό, χωρίς να αποκλείω και κάτι ελληνικό. Απλός δεν έχω αποφασίσει αν θα έχω ή όχι catenary.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και τους υπόλοιπους που είναι στο forum, ποια είναι η ηλικία τους, σε ποια πόλη βρίσκονται, τι τρένα έχουν (μάρκες, κλίμακα, θέματα κλπ)