Αποστολέας Θέμα: Το GB3 ολοκληρώθηκε - έτοιμο και το 72άρι F-84F !  (Αναγνώστηκε 21729 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: Το GB3 ολοκληρώθηκε, το 72άρι F-84F όχι ακόμη...
« Απάντηση #175 στις: Μαΐου 22, 2008, 11:23:05 μμ »
Αληθεια Ναπαλμ παιρνανε τα F-84? Γιατι ειναι μια καλη ιδεα αν οντως φερανε. Το σκεφτομαι και για το δικο μου.

Aγαπητέ Felix γειά, επειδή γνωρίζω σίγουρα, το F-84F έπαιρνε Ναπαλμ και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς φορείς, σε δεξαμενές των 230 US GALLONS,  σε πολεμικές επιχειρήσεις δε μόνο στούς εξωτερικούς φορείς και στούς εσωτερικούς από μιά δεξαμενή καυσίμου των 450 US GALLONS, για μεγαλύτερη εμβέλεια.
Σε χαιρετώ φιλικά   Γιάννης   Χανιά... ::salut::

Ευχαριστω πολυ για τη διευκρινηση κυριε Γιαννη.  ::icon_thumright::

Εγω παντως σκεφτομαι 2 δεξαμενες στους εσωτερικους φορεις και 2 ναπαλμ στους εξωτερικους οτι θα ειναι ωραιο setup.

Ναι μπορείς να κάνης αυτή την διαμόρφωση, και για την ιστορία σε κάποια φάση ήμουν υπεύθυνος Υπόλογος Μηχ/κός στα S/N 200,201,202 και 203.
Σε χαιρετώ  Φιλικά  Γιάννης   Χανιά... ::salut::
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #176 στις: Μαΐου 22, 2008, 11:34:17 μμ »
Αληθεια Ναπαλμ παιρνανε τα F-84? Γιατι ειναι μια καλη ιδεα αν οντως φερανε. Το σκεφτομαι και για το δικο μου.

Aγαπητέ Felix γειά, επειδή γνωρίζω σίγουρα, το F-84F έπαιρνε Ναπαλμ και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς φορείς, σε δεξαμενές των 230 US GALLONS,  σε πολεμικές επιχειρήσεις δε μόνο στούς εξωτερικούς φορείς και στούς εσωτερικούς από μιά δεξαμενή καυσίμου των 450 US GALLONS, για μεγαλύτερη εμβέλεια.

Εγω παντως σκεφτομαι 2 δεξαμενες στους εσωτερικους φορεις και 2 ναπαλμ στους εξωτερικους οτι θα ειναι ωραιο setup.

Ναι μπορείς να κάνης αυτή την διαμόρφωση, και για την ιστορία σε κάποια φάση ήμουν υπεύθυνος Υπόλογος Μηχ/κός στα S/N 200,201,202 και 203.

Παντως και η διαμορφωση της μιας δεξαμενης ακουγεται ωραια. Επισης εχω παρατηρησει οτι πολλες φορες φερανε τις δεξαμενες των 230 US Gallons στους εσωτερικους φορεις και ηταν παντα αβαφες.

Το 203 φτιαχνει και ο Γιαννης  ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #177 στις: Μαΐου 23, 2008, 12:32:42 πμ »

Παντως και η διαμορφωση της μιας δεξαμενης ακουγεται ωραια. Επισης εχω παρατηρησει οτι πολλες φορες φερανε τις δεξαμενες των 230 US Gallons στους εσωτερικους φορεις και ηταν παντα αβαφες.

Το 203 φτιαχνει και ο Γιαννης  ::icon_thumright::

Tο F-84F είχε τρία είδη δεξαμενών αυτές που έχη βάλη ο Γιάννης που ειναι δεξαμενές Μάχης των 450 Αμερ. Γαλλονίων και οι μόνες που πάντα εβάφοντο με παραλλαγή Βιετνάμ και η  γραμμή ένωσης του χρώματος παραλαγής και του ανοικτού γκρί ήταν κυματοειδής οι άλλες ήταν οι λεγόμενες "γουρούνες" επειδή ήταν διπλάσιες στο πάχος και κοντύτερες στο μήκος των 450 Γαλλονίων και αυτές
οι οποίες είχαν το φυσικό χρώμα του αλουμινίου εκτός από τα 2-3 χρόνια πριν αποσυρθή ο τύπος που τις έβαψαν με παραλλαγή και αυτόν μόνο τον τύπο δεξαμενής φόρτωναν στον αριστερό εσω-
τερικό φορέα για να εκπαιδεύονται με αυτήν την διαμόρφωση όταν στον δεξιό εσωτερικό φορέα φόρτωναν ατομικό όπλο σε περίπτωση πολέμου και έπρεπε μετά την απόρριψη να πετάξουν με μια
εξωτερική δεξαμενή και αυτό άλλαζε τις παραμέτρους πτήσεως μέχρι να αδειάση από καύσιμο και μετά πάντα εν καιρώ πολέμου την απόρριπταν σε περίπτωση εμπλοκής σε μάχη για περισσότερη ευ-
ελιξία του Αφους και ο τρίτος τύπος δεξαμενών ήταν των 230 Γαλλονίων τις οποίες εκτός από καύσιμο σε περίπτωση μακρυνού ταξιδιού τις χρησιμοποιούσαν και σαν ναπάλμ ήταν δε πάντα στο φυσικό τους  χρώμα και περι του τέλους του Αφους επειδή η απόδοση των κινητήρων άρχισε να μειώνεται της χρησιμοποιούσαν στους εωτερικούς φορείς για μεταφορά καυσίμου επειδή ηδιαμόρφω-
ση με μιά γουρούνα στον αριστερό εσωτερικό φορέα περιέκλυε μεγάλο κίνδυνο κατά την διάρκεια της Απογείωσης και έτυχε να ήμουν αυτόπτης μάρτυρας ενός τέτοιου συμβάντος.
Σε χαιρετώ  Γιάννης   Χανιά... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #178 στις: Μαΐου 23, 2008, 12:34:30 μμ »
Αποκάλυψη η σχέση του e-φίλου jtrip με το 203...!

Μία ερώτηση: ο pitot του F-84 νομίζω αρχικά ήταν στην πτέρυγα (όπως στο F-86) και στην πορεία μπήκε στην κορυφή της διέδρης γωνίας μέσα στον αεραγωγό.
Σε φωτό που έχω δει όμως του 203 συγκεκριμένα (με SEA camo...) φαίνεται σαν να μην υπάρχει εκεί (ή να έχει αφαιρεθεί ή... ποιός ξέρει! )

Γιάννη (jtrip) σου θυμίζει κάτι αυτό;

ΥΓ Το βάψιμο με την σκληρή γραμμή camo και ανοικτού γκρι στις δεξαμενές του μοντέλου μου είναι λάθος ή αν θέλετε... καλλιτεχνική αυθαιρεσία για να ταιριάζει καλύτερα με το (σωστό) σκληρό κόψιμο που έχει το βάιψιμο του αεροσκάφους.

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #179 στις: Μαΐου 23, 2008, 04:27:37 μμ »
Αποκάλυψη η σχέση του e-φίλου jtrip με το 203...!

Μία ερώτηση: ο pitot του F-84 νομίζω αρχικά ήταν στην πτέρυγα (όπως στο F-86) και στην πορεία μπήκε στην κορυφή της διέδρης γωνίας μέσα στον αεραγωγό.
Σε φωτό που έχω δει όμως του 203 συγκεκριμένα (με SEA camo...) φαίνεται σαν να μην υπάρχει εκεί (ή να έχει αφαιρεθεί ή... ποιός ξέρει! )

Γιάννη (jtrip) σου θυμίζει κάτι αυτό;

ΥΓ Το βάψιμο με την σκληρή γραμμή camo και ανοικτού γκρι στις δεξαμενές του μοντέλου μου είναι λάθος ή αν θέλετε... καλλιτεχνική αυθαιρεσία για να ταιριάζει καλύτερα με το (σωστό) σκληρό κόψιμο που έχει το βάιψιμο του αεροσκάφους.

Αγαπητέ Jet72 (συγνώμη δεν γνωρίζω το όνομα σου) γειά σου, σε ευχαριστώ που μου ζωντάνεψες παλιές ωραίες αναμνήσεις, το F-84F ήταν το πρώτο Αφος που εργάσθηκα και με το μόνο που δεν
πέταξα λόγω ελλείψεως διθέσιου, (ήταν ένα από τα κορυφαία μαχητικά της εποχής του) πάραυτα ποιό πρώτα έμαθα να τροχοδρομώ με το συγκεκριμένο Αφος παρά να οδηγώ αυτοκίνητο (στην εποχή μου η άδεια οδηγήσεως εδίδετο μετά τα 21) και εγώ ήμουν 20 ετών, φαντάσου πως ένοιωθα μετά από συντήρηση να σου επιτρέπει ο Μοίραρχος (όχι όλοι βέβαια) να τροχοδρομής και να δοκι
μάζης τα φρένα ή άλλα συστήματα και τον κινητήρα στο έδαφος, οι περισσότεροι τότε ζούσαμε και περιμέναμε αυτήν την στιγμή  :D, σε όλα τα υπόλειπα Αφη που εργάσθηκα (7 Αφη) πέταξα σε δοκιμές συντηρήσεως ή ως Ιπτ. Μηχ/κός.
Αυτά μια και ξεκλείδωσες τις αναμνήσεις μου, τώρα γι΄αυτό που ρωτάς ισχύει ακριβώς το αντίθετο τα παλιά μοντέλα είχαν την PITOT εμπρός  στο διαχωριστικό του εννιαίου αεραγωγού, και τα νεώτερα στο ακροπτερύγιο της αριστερής πτέρυγας ,(στην Αριστερή πλευρά του Αφους ακριβώς κάτω από εμπρόσθιο αλεξήνεμο ήταν μεταξύ άλλων γραμμένα και ο τύπος, Α/Α και το μοντέλλο του Αφους και συγκεκριμένα το μοντέλο εγγάφετο ως εξής (δύο αριθμοί) π.χ.36 και νομίζω ήταν ο ποιό μικρός αριθμός  μέχρι τον αριθμό 80 ή 81 και αμμέσως μετά τα δύο γράμματα RE, π.χ. Η.Α.F. - F-84F - 37200 - 80RE άρα το 203 ανήκει στα μεγάλα RE αρα νεώτερο μοντέλο άρα η PITOT την αριστερή πτέρυγα και η τρύπα που βλέπεις είναι πλέον αεραγωγός που μεταφέρει αέρα κρούσεως στα πυροβόλα του αεροσκάφους για ψύξη και διάλυση των αερίων που παράγονταν κατα την εκπυρσοκρότηση των βλημάτων, άρα καλώς υπάρχει.
Τώρα επειδή ποτέ δεν κάνω κριτική για μοντέλο επειδή αυτό είναι προσωπική υπόθεση του καθενός αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι έτσι ήταν οι πραγματικές δεξαμενές Μάχης τότε (οι πρώτες)
μετά υπήρξαν και με ευθεία γραμμή όσο για το βάψιμο με πινέλο, επειδή για αρκετά χρόνια έβαφα με πινέλο ακόμη και με το πινέλο που έβαφαν οι γυναίκες τα νύχια τους είναι πάρα πολύ δύσκολο
έως αδύνατο το σβήσιμο μεταξύ των σημείων επαφής δύο χρωμάτων.
Αυτά προς το παρόν και ότι άλλη απορία έχεις ρώτα με θα χαρώ να σου απαντήσω, Σε χαιρετώ φιλικά   Γιάννης   Χανιά... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #180 στις: Μαΐου 23, 2008, 04:48:33 μμ »
Γιάννη ευχαριστώ για την εκτενή απάντηση.

ΚΑΘΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΝΤΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ, οκ;

Ο συνονόματός σου.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #181 στις: Μαΐου 24, 2008, 10:36:42 μμ »
Γιάννο εύγε!! Ζωφράφισες...κυριολεκτικά!!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #182 στις: Μαΐου 30, 2008, 03:46:19 μμ »
Ευχαριστώ Ευγένιε, κάποια στιγμή θα μπει καλύπτρα και βασικά έτοιμο... Όσο για την κάτω όψη χωρίς την γράμμωση... ας μείνει κι έτσι...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ΝΑΤΟ camo, από κάτω έχουμε αλουμινί, από πάνω γκρι σκούρο και πράσινο σκούρο.
Καμμιά ιδέα για το γκρι και το πράσινο; Δεν με ενδιαφέρει η απόλυτη πιστότητα, φαντάζομαι ότι θα μπορούσα να βάλω το σκούρο πράσινο της SEA με το 140 (σκούρο γκρι της ghost)...

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #183 στις: Μαΐου 30, 2008, 05:30:03 μμ »
Γιάννη γειά σου, ισχύουν αυτά που λές και θυμάμαι ένα μόνο Αφος και συγκεκριμένα το 866 με αυτό το καμουφλάζ επίσης έτσι βάφτηκαν κάποια περίοδο και τα F-86D & E, αυτό το κα-
μουφλάζ χρησιμοποιήται από την Γαλλική Αεροπορία στα Μιράζ  F1 κ.λ.π. και κατα κόρο από την Αγγλική Αεροπορία.
Αυτά τα Χρώματα έχω υπ΄όψη μου και πράξε ανάλογα: α) FS 35237 MEDIUM GREY (1721 MODEL MASTER), ..          α) FS 34084  OLIVE DRAB
                                                                            β) FS 34092 EUROPIAN GREEN (MM 1764),              ..  :?      β) FS 36270   MEDIUM GREY   ::icon_thumright::
                                                                            γ) FS 17178 ALUMINUM (MM 1401)                         ..          γ) FS  26373  SKY GREY
Σε χαιρετώ φιλικά Γιάννης   Χανιά... ::salut::         

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #184 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:07:27 πμ »
Ευχαριστώ Γιάννη!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #185 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 09:27:08 πμ »
Καλημέρα σε όλους,

Spoiler (hover to show)
(...)  ... Η.Α.F. - F-84F - 37200 - 80RE άρα το 203 ανήκει στα μεγάλα RE αρα νεώτερο μοντέλο άρα η PITOT την αριστερή πτέρυγα  (...) 
Υπάρχει κάποια φωτό διαθέσιμη από F-84F (όχι από RF) η οποία να δείχνει την συγκεκριμένη περίπτωση;

Μήπως (jtrip-Γιάννη) είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με τα RF? (δηλαδή μακρύς pitot με κοκκινόασπρη σπείρα) ή είναι ο κοντός που υπήρχε στον αεραγωγό και μετακινήθηκε στην πτέρυγα;

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #186 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:06:25 πμ »

:shock: :shock:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::salut::

Yγ. Χωρίς λόγια......... ::painting::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
Απ: Απ: Το GB3 ολοκληρώθηκε, το 72άρι F-84F όχι ακόμη...
« Απάντηση #187 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 12:11:44 μμ »
Καλημέρα σε όλους,

Spoiler (hover to show)
(...)  ... Η.Α.F. - F-84F - 37200 - 80RE άρα το 203 ανήκει στα μεγάλα RE αρα νεώτερο μοντέλο άρα η PITOT την αριστερή πτέρυγα  (...) 
Υπάρχει κάποια φωτό διαθέσιμη από F-84F (όχι από RF) η οποία να δείχνει την συγκεκριμένη περίπτωση;

Μήπως (jtrip-Γιάννη) είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με τα RF? (δηλαδή μακρύς pitot με κοκκινόασπρη σπείρα) ή είναι ο κοντός που υπήρχε στον αεραγωγό και μετακινήθηκε στην πτέρυγα;

Έλα κάτι βρήκα...

http://richard.ferriere.free.fr/3vues/f84f_3v.jpg
http://www.fiddlersgreen.net/AC/aircraft/Republic-F84/info/2vu.jpg

Παραμένει η απορία για το χρώμα του pitot...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
Απ: Απ: Απ: Το GB3 ολοκληρώθηκε, το 72άρι F-84F όχι ακόμη...
« Απάντηση #188 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 01:44:55 μμ »
Παραμένει η απορία για το χρώμα του pitot...

http://hafcphotos.cs.net/view/gp.cfm?photoid=211515&type=3

Βέβαια είναι ξαναβαμμένο κάπως αυθαίρετα αλλά... οκ...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #189 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 11:26:58 μμ »
Δε σε προλαβαίνουμε τελικά...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #190 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 09:58:46 πμ »
Δε σε προλαβαίνουμε τελικά...
Ούτε εγώ με προλαβαίνω! Τώρα μάλιστα μοντελάρω καθημερινά (ή μάλλον καθεβραδυνά...)... Δευτέρα κόβω το decal, Τρίτη βάζω χλιαρό νερό στο μπολάκι, Τετάρτη βουτάω το ντέκαλ (φτου το νερό πάγωσε από χτες), Πέμπτη παρκετινή, Παρασκευή... ξεκούραση.  :mrgreen:

Πάντως όλα δείχνουν ότι τελικά θα έχω έτοιμο μοντέλο για το ARC 28η Οκτ.  ::flag-greece::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #191 στις: Οκτωβρίου 27, 2008, 11:08:02 πμ »
Πάντως όλα δείχνουν ότι τελικά θα έχω έτοιμο μοντέλο για το ARC 28η Οκτ.  ::flag-greece::
... του 2009, ξέχασα να το διευκρινίσω...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #192 στις: Ιουλίου 17, 2009, 01:58:23 μμ »
Λοιπόν: οι εξελίξεις είναι ότι:
- έχει τοποθετηθεί η καλύπτρα
- έχει μπει ο pitot στην αριστερή πτέρυγα, από ζτπ, έχει βαφτεί και έχει επανέλθει το κόκκινο χρώμα στο άκρο της πτέρυγας
- έχουν μπει και δύο μπομπίτσες...
- βραχίονες (υποτυπώδεις) στα αερόφρενα
- ένα παλούκι για στικ...

Με όλα αυτά, το μόνο που μένει είναι ένα decal στο κέντρο του αεραγωγού και ίσως κάποιες φθορές που όμως δεν ξέρω πως να τις κάνω... (δεν έχω γράμμωση! )

Μάλλον λοιπόν βάζω το decal και μετά φωτογραφίζω και μετά... πανηγυρίζω το (μόλις) 3ο έτοιμο μοντέλο μου μέσα στο modelclub...!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #193 στις: Ιουλίου 17, 2009, 03:29:26 μμ »
Και που είναι οι φωτογραφίες παρακαλώ????

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #194 στις: Ιουλίου 17, 2009, 03:38:26 μμ »
Δες ξανά το ποστ:... "και μετά φωτογραφίζω και μετά... πανηγυρίζω  ..."

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #195 στις: Ιουλίου 17, 2009, 04:09:04 μμ »
Μα ακριβώς για αυτό τον λόγο το έγραψα!!!
Για να σε μπριζώσω να ποστάρεις φωτο!!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #196 στις: Ιουλίου 20, 2009, 10:55:53 πμ »
Μα ακριβώς για αυτό τον λόγο το έγραψα!!!
Για να σε μπριζώσω να ποστάρεις φωτο!!

Τώρα θα σε ξεμπριζώσω άσχημα...

Το Σ/Κ ΤΕΛΕΙΩΣΕ η κατασκευή!
Έγιναν και οι τελευταίες μικροπροσθήκες και ως εδώ! Πολύ με κούρασε αυτό το αεροπλάνο, με γοήτευσε αλλά και με απογοήτευσε κατασκευαστικά...

Όμως τώρα μένει η φωτογράφηση. Ελπίζω εντός της εβδομάδας.

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #197 στις: Ιουλίου 20, 2009, 03:59:26 μμ »
Αντε, άντε, περιμένουμε!!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
Το GB3 ολοκληρώθηκε - έτοιμο και το 72άρι F-84F !
« Απάντηση #198 στις: Αυγούστου 10, 2009, 10:07:36 πμ »
Έτοιμο - ή τουλάχιστον έτσι το ορίζω, έχοντας αφήσει τα μισά decals μαζί με διάφορες άλλες λεπτομέρειες εκτός.
Πολλά σημεία δεν προχώρησαν με τον τρόπο που τα περίμενα και όπως είχα γράψει και λίγο παλαιότερα η όλη κατασκευή με κούρασε και πολλές φορές με απογοήτευσε.
Το κόκπιτ ήταν μία καλή άσκηση αφού φτιάχτηκε όλο από το μηδέν, αλλά στην πραγματικότητα δεν άξιζε τόση προσπάθεια για ένα 72άρι με ανάγλυφη γράμμωση... (η οποία αντικαταστάθηκε με λίγο μολύβι στις επάνω επιφάνειες - στην παντελή έλλειψη γράμμωσης οφείλεται και το γεγονός των καθαρών κάτω επιφανειών... ούτε λόγος για επαναχάραξη, αυτά... όταν μεγαλώσω μοντελιστικά! )

Πάντως ως θέμα είναι από τα must σε ένα ράφι με HAF θέματα... (αλλά και ποιο ελληνικό μαχητικό δεν είναι θα μου πείτε...)

>> Προμηθευτής του -σπάνιου πριν δύο χρόνια- κιτ ήταν ο nick2, πριν ακριβώς δύο χρόνια (καλοκαίρι '07) οπότε και ξεκίνησε η κατασκευή.
>> Το spare box του Θάνου79 παρείχε τις δύο βόμβες που δεν είναι ακριβώς ό,τι θα έπρεπε αλλά συμπληρώνουν ανεκτά την εικόνα.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν με τις παρατηρήσεις τους την συγκεκριμένη κατασκευή και ιδιαίτερα τον jtrip49 για τις πολύτιμες πληροφορίες του. Δεν μπορώ παρά να του αφιερώσω την συγκεκριμένη κατασκευή, μιάς και το s/n 37203 ήταν ένα από το αεροσκάφη του οποίου είχε την ευθύνη της τεχνικής του υποστήριξης.

Οι παρακάτω πληροφορίες είναι από τον ίδιο τον jtrip:
"...Το 1969 το συγκεκριμένο Αφος και εγώ ανήκαμε στην 338 ΜΔ/Β - 115ΠΜ (ΣΟΥΔΑ), το 1970 εφαρμόστηκε ένα νέο σύστημα συντηρήσεως και όλοι οι Τεχνικοί ενσωματωθήκαμε στην νέα τεχνική Μοίρα μαζί με όλα τα Αφη της Μονάδος και δεν είχαν πλέον οι Πολεμικές Μοίρες Αφη. Η νέα Μοίρα ονομάζετο Μ.Σ.Α. (Μοίρα Συντηρήσεως Αφων) η παλιά Μ.Σ.Β. και μας έδιναν οι Μοίρες τις απαιτήσεις της ημέρας ώστε να δίνουμε Αφη για να εκτελέσουν το πρόγραμμα τους. Μετά το 1970 λοιπόν το συγκεκριμένο Αφος μπορούσε να πετάξει και με την 340 ΜΔ/Β. Όταν διαλύθηκε η 338ΜΔ/Β και έγινε Μοίρα των νέων F- 4Ε στην Ανδραβίδα τότε το συγκεκριμένο Αφος πήγε στην 340ΜΔ/Β στην 115ΠΜ και έμεινε μέχρι το τέλος του, όσο για το καμουφλάζ του πάντα ήταν βαμμένο Βιετνάμ, και βέβαια η Μ.Σ.Α. ξανάγινε Μ.Σ.Β. χωρίς δικά της Αφη..."

Να και ο jtrip σε φωτό το 1969, μπροστά από ένα F-84F βεβαίως...

Θυμίζω ότι -όπως δηλώνει και ο τίτλος του topic- η κατασκευή είχε αρχίσει στα πλαίσια του Group Build 3, μετά από τα F-5A και F-5B, σε μία προσπάθεια να πετύχω το... χατ τρικ.

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι σε όλους, ευελπιστώ να ολοκληρώσω ίσως άλλο ένα παλιό ημιτελές μοντέλο... και σίγουρα να ξεκινήσω πολλά καινούργια!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Το GB3 ολοκληρώθηκε - έτοιμο και το 72άρι F-84F !
« Απάντηση #199 στις: Αυγούστου 10, 2009, 10:30:11 πμ »
     Κι εγώ που δεν πίστευα στα θαύματα να.............

Κοντά στη μέρα της γιορτής της η Μεγαλόχαρη το 'κανε το θαύμα της.
     Ποιός θα περίμενε να το δεί τελειωμένο ? Κι όμως να 'το.Ωραίο καί Ελληνικότατο. ::salut::

Ελπίζω μόνο να μην χρειαστεί να κάνεις κι άλλη...........κόρη μέχρι να τελειώσεις το επόμενο μοντέλο.Γιατί αν αμολάς μοντέλο καί κουτσούβελο........δεν σε βλέπω καλά Γιαννάκη. :wink:

Ποιό είναι το επόμενο ??....................μοντέλο  :roll:

Tags: