Αποστολέας Θέμα: Τι λάδι???  (Αναγνώστηκε 1751 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος koursaros7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Εύβοια
Τι λάδι???
« στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 11:02:24 μμ »
Καλησπέρα και πάλι σε όλους σας. Έχω μια ερώτηση όσο ήμουν ακόμα Αθήνα είχα τη δυνατότηα να έρχομαι σε επαφή με τα κατάλληλα μαγαζιά του χώρου και να έχω την απαραίτητ βοήθεια στις απορίες μου.
Είχα λοιπόν προμηθευτεί μια συσκευασία κάποιου (προαφανώς) λαδιού ζωγραφικής με το οποίο έκανα τις <<βρωμιές μου>>.
Δεν έχω πλέον και το πρόβλημα είναι οτι πηγαίνω σε κάποια μαγαζιά εδώ στην περιοχή που έχουν είδη ζωγραφικής τους λέω burnt umber ή burnt black και γενικά ότι διαβάζω απο εδώ αλλά το κακό είναι οτι με κοιτάνε λες και τους έχω βρίσει.
Μπορείτε να με βοηθήσετε στο τι να ζητήσω πιο απλοϊκά μήπως και βρω τελικά κάτι.
Και κάτι ακόμα για το αστάρωμα μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα οποιοδήποτε χρώμα σαν βάση , (μέχρι σήμερα αυτό κάνω) , ή χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο?
Διαφορετικά καλά Χριστούγεννα στην κυριολεξία, πλέον Αθήνα έρχομαι πολύ σπάνια.

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
Απ: Τι λάδι???
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 11:24:16 μμ »
...
Και κάτι ακόμα για το αστάρωμα μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα οποιοδήποτε χρώμα σαν βάση , (μέχρι σήμερα αυτό κάνω) , ή χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο?
...

Οποιοδήποτε enamel χρώμα σε απόχρωση γκρι το χρησιμοποιώ για αστάρωμα.
Τα enamel "πιάνουν" καλύτερα πάνω στο πλαστικό
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 11:41:04 μμ »
Οι ονομασίες στα λάδια έιναι κοινές για όλες τις μάρκες.
Χρήσιμα είναι τα Burnt Umber,Raw Sienna,Burnt Sienna,Ivory Black,titanium White,Paynes Grey,Yellow Ochre
Eύβοια που είσαι μιας και έχω εξοχικό βόρεια?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 11:41:40 μμ »
Κουρσάρε,εαν πηγαίνεις σε μαγαζιά ζωγραφικής της περιοχής σου και δεν σε καταλαβαίνουν όταν ζητάς burnt umber,τότε καλύτερα να τα κλείσουν τα ρημάδια τους!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Στα ελληνικά πάντως λέγεται "ψημένη όμπρα",δοκίμασε κι έτσι.....πιο απλοικά δεν γίνεται !!!

Οσον αφορά το αστάρωμα,γίνεται σε δύο περιπτώσεις:
Ο ένας είναι όταν πρόκειται να βάψεις επιφάνειες στις οποίες το χρώμα κατευθείαν δεν θα έχει καλή πρόσφυση κι έτσι περνάς ειδικό αστάρι πλαστικού για να τις προετοιμάσεις να το δεχτούν, και ο άλλος είναι όταν ψεκάζεις ένα μοντέλο με ένα χρώμα για να το ομογενοποιήσεις-εαν αποτελείται απο κομμάτια πλαστικού διαφόρων χρωμάτων-και για να δεις εαν έχεις στοκάρει και τρίψει σωστά,οπότε ψεκάζεις με ότι χρώμα γουστάρεις,κατά προτίμηση λευκό ή μια απόχρωση του γκρι.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 08:44:59 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις.
Τα μαγαζιά εδώ με είδη ζωγραφικής είναι βασικά βιβλιοπωλείο τα οπο'ια έχουν φωτοτυπικό
πουλάνε βιβλία και αν τύχει ψήνουν και κανά καφέ  :wink:...  ξέρω ξέρω είμαστε φοωεροί.
Σε κάθε περίπτωση κάτι πιστεύω να κάνω.
Παρεμπιπτόντως μένω κεντρική Εύβοια μία ώρα απο τη Χαλκίδα, το χωριό μου λέγεται Γαβαλάς,
Θα το ακούσατε στις φωτιές του Αυγούστου.
Και κάτι ακόμα απο παλιά που έκανα μόνο αυτοκίνητα και μηχανές χρησιμοποιούσα στόκο σιλικόνης
για το στοκάρισμα και δεν είχα πρόβλημα, το χρησιμοποιείται εσείς?

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 09:32:33 πμ »
Φίλε μου το καλύτερο που θα σου πρότεινα είναι να έρθεις κάποιο Σάββατο στην συνάντηση μας στην Ιπποκράτους,έχοντας φτιάξει μια λίστα του τι χρειάζεσαι.
Τα παιδιά που θα είναι στο καφέ θα σε βοηθήσουν σίγουρα να ψωνίσεις ότι χρειάζεσαι! :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 11:22:49 πμ »
Είναι πολλά αυτά που χρειάζομαι το θέμα είναι οτι Αθήνα κατεβαίνω μόνο Κυριακές δυστυχώς δουλέυω και τα Σαββάτο το πρωί και έτσι όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά όταν εγώ έρχομαι.
Βέβαια τώρα που ζυγώνουν οι γιορτές θα έρθω κάποια στιγμή μάλλον Παρασκευή απόγευμα το βλέπω αλλά και πάλι δν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να κάνω όλα όσα θέλω. Υπάρχει κάποιο κατάστημα μέσω διαδικτύου το οποίο να μπορεί να μου στείλει όλα τα απαραίτητα?
Βασικά χρειάζομαι κάποια enamel ταινία μασκαρίσματος και τα λάδια και φυσικά όλο και κάτι άλλο θα δώ να πάρω ώστε να κάνω μια κάποια καλή παραγγελία. Αν έχετε κάτι να προτείνεται παρακαλώ σας .....

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 12:29:39 μμ »
Φίλε μου καλύτερα να πεις τι χρειάζεσαι και κάποιος να φροντίσει να στα πάρει και να στα στείλει. Έτσι και αλλιώς οι επισκέψεις μας στα μοντελάδικα είναι αρκετά συχνές. Εγώ προσφέρομαι αν θες, βέβαια μένω Θεσσαλονίκη αλλά και εδώ η "αγορά" καλή είναι.

Από ελληνικά site
http://www.hobbygallery.gr/
http://www.kalfakis.gr/
http://www.plastimodellismo.com/

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα, αλλά αυτή την στιγμή κόλλησα... :roll:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 12:55:09 μμ »
Φίλε Siva σε ευχαριστώ πάρα πολύ με μια πρώτη ματιά στο Hobby gallery είδα αρκετά πράγματα το βράδυ
θα το έλέγξω καλύτερα και πιστεύω να βγάλω άκρη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ και για την προσφορά σου
αν δεν κάνω κάτι μέσω eshop θα επικοινωνήσουμε για την περίπτωση που μου πρότεινες.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 01:00:52 μμ »
 ::salut:: ::icon_thumright::

Tags: ëáäéá