Τι να πει κανεις για αυτο το αεροσκαφος! Ολοι(οσοι ασχολουνται με την αντιστοιχη θεματολογια) κατα καιρους εχετε γραψει κατι για αυτο ανεξαρτητα τυπου! Εγω θα ασχοληθω με το F4 και συγκεκριμενα του Hans-Joachim Marseille! Ενας απο τους καλυτερους πιλοτους αλλα και ενας απο τους πιο ατυχους! 158 επιβεβαιωμενα Kills(17 σε μια μερα!!!

) μεχρι τη στιγμη που τη πατησε(κυριολεκτικα)! αφου μετα απο αποστολη συνοδειας ju-87 και κατα την επιστροφη του χτυπημενος και εχοντας τον κινητηρα να καπνιζει(πολλοι λενε αυτος ηταν ο λογος για τον οποιο τελικα σκοτωθηκε αφου λογω των αναθυμιασεων δεν ειχε πληρεις τις αισθησεις του και δεν εκανε τις σωστες κινησεις για να πεσει με αλεξιπτωτο) αποφασισε να κανει "bail" λιγο πριν τη βαση του αλλα τον χτυπησε στο κεφαλι το καθετο σταθερο και ... αυτο ηταν!Πολλοι λενε για τον Hartmann και συμφωνω οτι ηταν ισως ο καλυτερος πιλοτος αλλα η τακτικη που ακολουθουσε ηταν λιγο πιο προσεκτικη απο τι του Hans-Joachim Marseille μιας και πετουσε ψηλα εβλεπε εκτελεσουσε και την εκανε σε αντιθεση με τον Hans-Joachim Marseille που ηταν ο βασιλιας του dogfight (ηπαμε 17 μεσα σε μια μερα) και πετουσε εναντιον πιο εμπειρων πιλοτων και καλυτερων αεροσκαφων χρονικα οπως αυτοι του δυτικου μετωπου! Τελος παντων, εχω μια πολη καλη μινι βιογραφια του Hans-Joachim Marseille σε PDF αν με καποιο τροπο μπορω να την ανεβασω ας μου πειτε

!
Το μοντελο ειναι αυτο:

και καποια στιγμη που θα ερθει το κομπρεσερακι απο το σερβις

θα ακολουθησει η κατασκευη του!
Παρολα αυτα μετα απο ερευνα που εκανα για τα χρωματα ειμαι πολυ μπερδεμενος! και θα χρειαστω λιγο βοηθεια.
Τα βασικα ειναι το RLM78 kai 79!Σε tamiya τα δινουν xf-23 που φαινεται αρκετα σωστο kai xf-52 αλλα αυτο φαινεται πολυ σκουρο καφε! Τα φωτα σας!
Επισης για κοκπιτ ελικα και μικρολεπτομερειες RLM 02 , 66 ,70 τα οποια σε tamiya ή humbrol φαινονται καλα! εκτος ισως απο το xf27 πρασινιζει περισσοτερο ισως για ελικα εκτος εαν ειναι ετσι πραγματικα! Επισης αν και εχω μεγαλη βιβλιογραφια δεν εχω εγχρωμες φωτο απο κοκπιτ και φωλεες τροχων, αν υπαρχει κατι τετοιο διαθεσιμο ειναι ευπροσδεκτο! Ευχαρηστω πολυ!