Αποστολέας Θέμα: Deutsche U-Boat VIIC/41 Atlantic Version - Revell 1/72  (Αναγνώστηκε 25998 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
Απ: Deutsche U-Boat VIIC/41 Atlantic Version - Revell 1/72
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 30, 2007, 04:37:24 μμ »
ΕΥΓΕ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Μία διόρθωση, στα Γερμανικά Υ/Β κατά τον Β'ΠΠ υπηρέτησαν περίπου 40000 ναύτες, από αυτούς περίπου 30000 είναι ακόμη σε περιπολία... (Το μνημείο των πεσόντων στο Moelendorf - έξω από το Κίελο είναι ...τι να πώ, σε πιάνει "κάτι" ανάμεσα σε τόσα ονόματα...)

Και τα 3 Υ/Β (156-506 και 507) έπαθαν ζημιές κατά την επίθεση του Β-24 και αναγκαστήκανε να επιστρέψουν στις βάσεις τους στην Γαλλία.
Μία από τις βόμβες του Β-24 πέτυχε μία σωστική λέμβο σκοτώνοντας άπαντες επί αυτής.  Ο ναύαρχος Doenitz μετά από αυτό το επισόδιο έβγαλε την "Διαταγή Laconia" (Laconia Befehl) με την οποία απαγορευόταν πλέον στα Υ/Β να περιμαζεύουν ναυαγούς (η διαταγή αυτή παρ'ολίγον να του στοιχίσει την ζωή του κατά την "δίκη" της Νυρεμβέργης.

Πολύ καλή η έρευνα για τα χρώματα και τα σήματα  ::eusa_clap::

Υ.Γ. τα U-156, U-506 & U-507 χαθήκανε αύτανδρα στην επόμενη περιπολία τους...
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 30, 2007, 04:47:23 μμ »
Παιδιά χαρά μου...  ::salut::

George, εγώ ευχαριστώ για τις συμπληρωματικές σου πληροφορίες  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 30, 2007, 05:39:32 μμ »
Γρηγόρη τέλειες πληροφορίες. με βοήθησες αρκετά γιατί σε λίγο θα ξεκινήσω και εγώ το U-Boat VIIC woolfpack το οποίο θα μπει σε διόραμα σε δεξαμενή.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 30, 2007, 06:16:56 μμ »
Εγώ παντως το δικό μου θα το κάνω(όταν το κάνω....) διόραμα την ώρα που αναδύεται μέσα από μεγάλη καταιγίδα και πελώρια κύματα!
Με λίγο πιο ψηλά κύματα,και με τρόπο όμοιο με αυτό.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2519.0
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 30, 2007, 06:33:48 μμ »
Γιώργο αυτό (όταν το κάνεις....) θα είναι φανταστικό. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 30, 2007, 11:08:46 μμ »
Γρηγόρη η έρευνα που έχεις κάνει είναι φοβερή. Όλος αυτός ο όγκος πληροφοριών που έχεις παραθέσει από την αρχή αυτού του θέματος μέχρι τώρα, αμφιβάλλω αν υπάρχει κάπου αλλού συγκεντρωμένος όλος μαζί. Επειδή έχω κι εγώ το VIIC, έχω μελετήσει αρκετά γύρω από υποβρύχια, πολλά όμως από όσα ανέφερες δεν τα είχα υπόψη μου καν.
Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας όλη αυτή τη γνώση που η συγκέντρωσή της και μόνο σου στοίχισε τόσο πολύ σε κόπο και χρόνο. 

Καλή συνέχεια στην κατασκευή (αν και τη θεωρώ δεδομένη).  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 01, 2007, 01:10:14 μμ »
Συμεών χαίρομαι που βοήθησα όσο μπόρεσα.. Περιμένω, όπως και όλοι μας ,το αριστούργημα σου...  ::icon_thumright::

Ευχαριστώ Νινάκο , άλλωστε και εσύ ουκ ολίγες φορές μας έδωσες τα φώτα σου!  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 01, 2007, 04:47:15 μμ »
Γρηγόρη μπράβο! Φοβερές πληροφορίες και μάλιστα διαλεγμένες, μαζεμένες και με άψογη παρουσίαση. Μοντελιστικό εγχειρίδιο υψηλής ποιότητας. Απίθανη δουλειά, και πάλι μπράβο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
15 μέρες ψάξιμο :shock: Σε πόσες ώρες μεταφράζεται αυτό βρε θηρίο; Να υποθέσω εκατοντάδες :shock:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 01, 2007, 09:19:44 μμ »
Μπραβο Γρηγορη φοβερες πληροφοριες και φοβερο το τερας!!!!!!
Καλη συνεχεια!!!!!!!!!!!!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 01, 2007, 10:25:46 μμ »
Γρηγόρη μπράβο! Φοβερές πληροφορίες και μάλιστα διαλεγμένες, μαζεμένες και με άψογη παρουσίαση. Μοντελιστικό εγχειρίδιο υψηλής ποιότητας. Απίθανη δουλειά, και πάλι μπράβο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
15 μέρες ψάξιμο :shock: Σε πόσες ώρες μεταφράζεται αυτό βρε θηρίο; Να υποθέσω εκατοντάδες :shock:

Γιώργο η αλήθεια είναι οτι 3-4 ωρες την ημέρα τις ετρωγα στο ψάξε και γράψε και αυτό επειδή ημουν παντελός άσχετος περί του θέματος (ακόμη είμαι αλλα έχω μια ιδέα τώρα) και δεν μπορούσα να καταλαβω διαφορές και ορολογίες.. Για εμένα ήταν όλα υποβρύχια..

Σκόπος μου είναι απο εδώ και εμπρός σε ότι μοντέλο και αν φτιάξω να διαθέσω ολες τις πληροφορίες στο φόρουμ ωστε ολοι οι φίλοι αν ποτέ επιλέξουν τα θέματα που έχω φτιάξει να έχουν εναν οδηγό οχι μονο στις τεχνικές (ειναι γούστα αυτά και οι κατασκευες μου εχουν λάθη) αλλά και ιστορικά..

Αυτό βέβαια εσυ το κάνεις εδώ και καιρό αλλά είσαι αεροπλανάς (nobody is perfect)  :lol: :lol:

Πέρι, ευχαριστώ φίλε και καλή συνέχεια και σε εσένα με το φανταστικό Corsair σου...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 01, 2007, 11:34:09 μμ »
  Γιώργο η αλήθεια είναι οτι 3-4 ωρες την ημέρα τις ετρωγα στο ψάξε και γράψε και αυτό επειδή ημουν παντελός άσχετος περί του θέματος (ακόμη είμαι αλλα έχω μια ιδέα τώρα) και δεν μπορούσα να καταλαβω διαφορές και ορολογίες.. Για εμένα ήταν όλα υποβρύχια..
Ουάου :shock: Χαρά στην υπομονή σου Γρηγόρη! Και σε ευχαριστούμε!

Σκόπος μου είναι απο εδώ και εμπρός σε ότι μοντέλο και αν φτιάξω να διαθέσω ολες τις πληροφορίες στο φόρουμ ωστε ολοι οι φίλοι αν ποτέ επιλέξουν τα θέματα που έχω φτιάξει να έχουν εναν οδηγό οχι μονο στις τεχνικές (ειναι γούστα αυτά και οι κατασκευες μου εχουν λάθη) αλλά και ιστορικά..
Ετσι μπράβο! Σε αγαπάω ::love7:: ::love10:: ::057love:: ::058love::

... (nobody is perfect)  :lol: :lol:
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Εχεις δει την ταινία; Με την τελευταία σκηνή στο ταχύπλοο; ΠΑΝΤΑ, όποτε τη σκέφτομαι γελάω!

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 02, 2007, 10:36:55 μμ »
Γρηγόρη είσαι άπαιχτος!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Εξαιρετική έρευνα!!  :shock: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 04:07:01 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα,

Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχα την πολυτέλεια να ασχοληθώ με τον Λύκο μου.. Ομολογώ οτι με ταλαιπώρησε πολύ το βάψιμο τόσο απο άποψη μεγεθους καθότι δεν μπορούσα να το στηρίξω για να βάψω απο κάτω, όσο και απο "κατανάλωση χρώματος" διότι ολα τα χρώματα είναι μίξεις και στο τέλος δεν μου έφταναν και έπρεπε να ξανακάνω την αναλογία..

Τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι ακρυλικά της Ηobby color και της Xtracrylix.. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για την μεθοδολογία του βαψίματος, αυτό θα γίνει οταν ολοκληρωθεί το μοντέλο..Το επόμενο στάδιο είναι τα βάψιμο του deck το οποίο και με προβληματίζει... Επρόκειτο για ξύλο πολύ σκούρας απόχρωσης το οποίο όμως μετα απο καιρό στην θάλασσα γινότανε πο@#$%να ... Αντε να δούμε πως το βάφουμε αυτό..

Θα ακολουθήσουν τα βαψίματα στις επιμέρους λεπτομέρειες και τέλος έχουμε τα wash,σκουριες και τα σχετικά.. Δηλαδή αρκετό δρόμο ακόμη..

Όπως είχε πεί και ο φίλος μου ο Κοντηβεης στο δικό του Uboat , δεν είμαι ούτε εγώ σχετικός με τα πλεούμενα και είναι η πρώτη μου προσπάθεια.. Απλα με λίγο προσοχή και ένα καλό βάψιμο γίνεται ένα άκρος εντυπωσιακό έκθεμα στην συλλογή σας.

Ας αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν..

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 04:22:59 πμ »
Poli orais o likos - idiaitera petiximenes oi fthores tou xromatos  ::icon_thumright::
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 08:33:58 πμ »
Κι εμένα μου αρέσει πολύ όπως γίνεται ο γερόλυκός σου. Ωραίο μέχρι τώρα το βάψιμό σου Γρηγόρη, ωραίες οι σκιές - φωτίσματά σου αλλά για πες μου ...  :? :roll:

...πολύ υπερωρία και ξενύχτι έχει πέσει ρε παιδί μου  :roll: τι κάνεις ρε παλιοκουκουβάγια  ::glossa:: τέτοια ώρα (4 +)  :shock: ....

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 08:55:24 πμ »
Γρηγορη πολυ ομορφο!!!!!!!!!!!
Και οι φθορες καταπληκτικες!!!!!!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 09:09:38 πμ »
Ναύαρχε....χαζεύω τα πανελς...και  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
...είναι με pre-shading ή  after  :?:

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 09:34:30 πμ »
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ!!!!! Και φανταζομαι το φινιρισμα!!!! Μοντελιστης All weather!!!! . Ολα τα σφαζεις, ολα τα μαχαιρώνεις, ολα τα μοντελαρεις!!! Και άψογα. Δεν ειμαι ικανος να κρινω πλεουμενα, αλλά μ'αρεσει!!!!

Αντε λιγο σου έμεινε!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 10:25:54 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γρηγόρη, το shading είναι άψογο! Συγχαρητήρια!!!

Το επόμενο στάδιο είναι τα βάψιμο του deck το οποίο και με προβληματίζει... Επρόκειτο για ξύλο πολύ σκούρας απόχρωσης το οποίο όμως μετα απο καιρό στην θάλασσα γινότανε πο@#$%να ... Αντε να δούμε πως το βάφουμε αυτό..
Να προτείνω μία τεχνική με την οποία βάφουν τις έλικες των διπλάνων; Για ρίξε εδώ μια ματιά:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3565.0

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 10:33:21 πμ »
Ομορφο το βάψιμο σου Γρηγόρη ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Και κάτι βασικό που πολύ ξεχνάνε, να βάψις τα φώτα ναυσιπλοΐας στον πυργίσκο (πράσινο δεξιά και κόκκινο αριστερά).
Α' και όταν χρειαστείς συντήρηση επισκευές η παρκινκ σε περιμένω. :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 10:47:47 πμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την δύναμη που μου δίνεται...

Νικο - Δεν με επιανε ύπνος.. Ειχα ανησυχίες  :lol:
Φίλιππα - Και pre και post.
Αλέξη - Look who's talikng..
Γιώργο- Να προτείνεις και να ερθεις να το βάψεις κιόλας..
Symeon - ΒΑΣΙΚΟ και ευχαριστώ πάρα πολύ!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 11:41:51 πμ »
Νικο - Δεν με επιανε ύπνος.. Ειχα ανησυχίες  :lol:

Αυτό είναι που λέμε "Έβλεπα εφιάλτες"   :lol:

...και που να δεις και το GATO  :twisted: που το κοίταγα το Σάββατο  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 11:44:28 πμ »
[
...και που να δεις και το GATO  :twisted: που το κοίταγα το Σάββατο  :wink:

Αδερφε σε λίγο θα τα βάλουμε στον ...... μας......

Ηδη πονοκεφαλιάζω που θα το βάλω.. Στο σπίτι μόνο στο σαλόνι έχει χωρο και η γυναίκα είπε " βρε μωρο μου, υποβρύχιο θα βάλουμε στο σαλόνι μας"...

Μάλλον για το πατρικό πάει και αυτό...

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 11:47:26 πμ »
Ωραιος ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Καλη συνεχεια και για την αποχρωση απο το deck δεσ παρακατω

Ελπιζω να βοηθηση λιγο
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 11:59:09 πμ »
Κώστα αψογος, θα βοηθήσει πολύ!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Λοιπόν όποιος ψάχνει λέει βρίσκει... Ιδού σχετικά με το deck  :wink:

Wooden deck
The colour of U-boat decks has been a puzzling subject for many modellers. The horizontal deckcasing was made of thin steel, over which wooden planking was applied. The primary reason for using wood was that a metal surface ices up much more quickly in freezing weather than wood. Teak was too expensive to be used, so cheap local wood was used in its place. This explains why the wooden decks on U-boats did not exhibit the silvery appearance of weathered teak.

The painting list for U-boats in "Anstriche und Tarnanstriche der deustschen Kriegsmarine" (Painting and Camouflage of the German Navy) by Dieter Jung, Arno Abendroth and Norbert Kelling (Bernard & Graefe Verlag, 1997) states that the wooden deck was treated with a black wood preservative (Teerfirnis Tf 99). A U-boat deck started out as jet black in colour then quickly became charcoal in colour. As it was exposed to the elements, the deck developed a brown tinge. The more the deck was subjected to weathering, the lighter and browner it became. On the surfaces that were frequently walked upon, the wood preservative would wear more heavily and reveal more of the natural wood beneath. The deck would also become bleached by saltwater and the sun, causing small patches of white to appear. If a U-boat had not been serviced for many months, green algae would start to grow on the deck. As this plantlife was slippery, and therefore hazardous to the sailors walking on deck, the algae would not have been allowed to accumulate. It would have been removed before any serious built up took place.

The watertight ready-use ammunition hatches and some of the square-shaped hatches on the deck were not wood but metal. These were usually painted black or dark grey to match the treated wood. In rarer cases the square-shaped hatches were painted the same colour as the conning tower. The extreme bow and stern sections were also not covered with wood; they were either painted the same colour as the conning tower and upper hull, or they were painted the same black or dark grey colour as was used upon the watertight hatches and the square-shaped hatches. These metal areas were prone to rusting, whereas the wooden areas obviously were not.

During the loading of supplies before a patrol, numerous boxes would be seen on deck. The careless manhandling of these would have scraped and scuffed the deck. Also, when U-boats were in harbour or in dry-dock, their decks would be prone to paint and oil spills.

It is very important to recognise that a U-boat deck changed colour as it became more weathered. U-boats lying side by side would often have decks displaying different colours. These colours varied due to the conditions a deck had been exposed to, and the time since it had been last coated with preservative. This makes it difficult for a modeller to determine what a deck looked like at a certain point in time. The modeller must judge how weathered the deck had become by trying to establish when the U-boat was last given a major overhaul. A large degree of guesswork is required in this exercise.

An interesting point raised by Jeff LaRue is whether the colour characteristics of the deck preservative changed over the course of the war. Another related question is whether preservatives produced by different companies varied in terms of both colour and consistency. Yet another consideration is whether, late in the war, the supply difficulties reduced the availability of specified preservatives, and lesser quality alternatives were used in their place. Being unable to answer these questions, I can only speculate as to the variations between the preservatives used upon U-boat decks. But if there were variances, might the differences in the colour of U-boat decks in colour photos be due not only to weathering but the type of preservative itself?

Another aspect to consider is that a wet U-boat deck looks much darker than a dry one. A B&W photo of a weathered deck that is wet would look uniform and very dark - close in fact to the appearance of a clean, recently maintained dry deck in a B&W photo. This may confuse someone into believing a U-boat''s deck had recently been scraped and coated with wood preservative, when it actually was a weathered deck that was merely wet.

Tags: