Ψηφοφορία

Ðïéü èá èåëáôå íá äåéôå?

Black "3"
Brown "4"

Αποστολέας Θέμα: Το ΤΕΛΟΣ του Θόδωρα!  (Αναγνώστηκε 47756 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
Απ: Ο Θόδωρας, "ο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ... !!!"
« Απάντηση #275 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 11:26:44 πμ »
....αλλο ενα καθυστερημενο σχολιο.....ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ(....για αλλη μια φορα...)............

υγ...παρεπιμτοντως....η πεθερα τι κανει..?..καλα?....
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
Απ: Ο Θόδωρας, "και τα ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ του... !!!"
« Απάντηση #276 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 09:27:10 πμ »
Συνέχεια σημερα με την βελτιωση της περιοχής των 131 της ατρακτου.

::arrowred:: ΒΕΛΤΙΩΣΗ των MG

Πονεμένη ιστορία!!!!
Ειναι θέμα που δεν χρειάζεται και πολλη συζητηση. Δεν θεωρω απαραιτητη την μετασκευη τους, οσο καποια άλλα σημεια, αλλά μια που κυλαει ο καλαματιανός, μπες και χορευε!

Βασικά η βελτιωση επικεντρωνεται στο σημειο απο την εξαγωνη δαγκανα στερεωσης μεχρι την ακρη της κανης, περισσοτερο!!!

Μερικοι σωληνες, μια παλια κανη κομμενη στα δυο απο ρητινη στα spares, κομματι απο σιτα, και ...δυο πινελα για πεταμα 00000, ειναι αρκετά να φτιαχτουν οι κανες.

Τα πινελα, και συγκεκριμενα ο ακροδεκτης της τριχας, θα αποτελεσει το χωνακι της ακρης της κανης!!! Γι' αυτό ΜΗΝ πετατε ποτε Χρησιμα πραγματα στα σκουπιδια....Οι κυριοι του Ασυλου....καιροφυλακτουν καθ'ο,τι ο σκουπιδοντενεκές ειναι το καλυτερο μοντελαδικο τους!!!

Εδω βλεπετε την εξελιξη και πως διαμορφωθηκαν τα MG.

::arrowred:: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΣΕΤΑΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ

Εδω η Τρομπετα, απλουστευσε κατα πολυ τα πραγματα (ευτυχως διοτι δεν χρειάζονται πολλα πολλα)

Με βάση σχεδια και φωτο της Aerodetail, επενδυθηκαν με αλουμινοχαρτο, μπιηκαν τα νευρα απο Lekkasgreen (τα οικιοποιηθηκε ο κυριος συναδελφος αφου τα εχει μαζεψει ΟΛΑ απο την αγορα), και απο χαλκο εγινε η θηκη εξαγωγης της κασετας με τις σφαιρες απο παραμανιτσα χρυση.

::arrowred:: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ MG.

Πρωτο βημα, το κλεισιμο της ατρακτου....(μια κουβεντα ειναι αυτη!!!)

Επειδη η επιφανεια μετά το κλεισιμο της ατρακτου, θελει πολυ στοκαρισμα, αποφασισα να φαω λιγη κρεμουλα, ολη δηλαδη, πηρα τον πατο του κουτιου, σχεδιασα το αναπτυγμα και επενδυσα ολη την επιφανεια. Μπηκαν οι πατουρες των καλλυματων, βαψιματακι, λαδακι και ...ετοιμο!!!

Εδω σταματάμε, αφου αν τα φορτωσω ολα τα παρελκομενα επανω, σε αυτό το σταδιο, δεν θα μπορουμε να μασκαρουμε ευκολα αφου η ολη κατασκευη εκει πανω δεν ειναι για πολλα πολλα!!! Η περιοχή θα διαμορφωθει μετά το βαψιμο, πριν την τοποθετηση του κινητηρα.

Αυτά τα λιγα για σημερα,
Ευχαριστω παντα για τον χρονο σας  ::salut::

Στο επομενο επεισοδιο, θα αρχισει το Α' Μερος κατασκευης του Jumo! (καιρός ηταν!).

Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #277 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 09:32:50 πμ »
Καλημέρα βρε μουρλοκομείο και καλή βδομάδα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #278 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 09:41:31 πμ »
Καλημέρα και ξανά καλή βδομάδα. Λίγα εσύ τα λες αυτά;;;;  :shock:
Αν και .... μάλλον δίκιο έχεις αν σκεφτούμε τι θα μας περιμένει με το ξεκίνημα της κινητηρούμπας.

ΥΓ Δεν μας είπες όμως ... η κρέμα σου άρεσε;;;  :lol:

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #279 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 10:14:02 πμ »
Απλά καθημερινά "πράγματα"  :!: :!: :!:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #280 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 02:05:58 μμ »
Καλημερα βεβαια!Με τετοια πραγματα καλη θα ναι η μερα!!!

Καλα Αλεξη εισαι ενα επιπεδο..."πιο πανω" πως να το κανουμε!!! ;-)

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #281 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 03:12:07 μμ »
Απλά, πολύ απλά πράματα.......

όταν τα φτιάχνει ο Κοντηβέης  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #282 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 07:56:35 μμ »
Καλημέρα βρε μουρλοκομείο και καλή βδομάδα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::

...επισης!!!!  :mrgreen: ΤΝΧ George!!

Καλημέρα και ξανά καλή βδομάδα. Λίγα εσύ τα λες αυτά;;;;  :shock:
Αν και .... μάλλον δίκιο έχεις αν σκεφτούμε τι θα μας περιμένει με το ξεκίνημα της κινητηρούμπας.

ΥΓ Δεν μας είπες όμως ... η κρέμα σου άρεσε;;;  :lol:

Mια χαρά ηταν!!!! Ειχε προηγηθει Σαποριτα με πενες νωριιτερα βεβαια, αλλα για γλυκακι καλη ηταν!!!!

::arrowred:: ΔΗΜΗΤΡΗ, ΠΑΝΟ, ΣΤΕΛΙΟ

Σας ευχαριστω πολυ.

Υ.Γ. Σε μια συναδελφικη μοντελιστική παρεα, δεν υπάρχουν επιπεδα πιο πανω-πιο κατω, μονο κατηγοριες και κλιμακες. Ολοι εχουμε να δειξουμε ομορφα και χρησιμα πραγματα απο τον εαυτό μας και να ανταλλαξουμε ιδεες, και αποψεις.

Ο καθενας δημιουργει και αποτυπωνει "ερασιτεχνικά" την αγάπη του για το χομπυ, ειτε συγχρονο 72ρι πινελάτο, ειτε φιγουρα, ειτε άρμα κτλ.

Μονο οι "επαγγελματίες" ειναι ....άλλο φρουτο ....ε συγνωμη άλλο επιπεδο εννοω! Το πιασατε το φωνηεν...

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #283 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 09:13:59 μμ »
Μαλιστα,πολυ ενδιαφερων ο τροπος και τα σημεια που βελτιωθηκαν.
Χαρμα οφθαλμων οπως παντα η δουλεια σου.
Αντε να δουμε και το μοτερ,καιρος ειναι για να παμε και για βαψιμο -ολο το χαρτι εκει θα ειναι-
Μια απορια μονο,τι σιτα χρησιμοποιησες ?

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #284 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 09:17:41 μμ »
Μαλιστα,πολυ ενδιαφερων ο τροπος και τα σημεια που βελτιωθηκαν.
Χαρμα οφθαλμων οπως παντα η δουλεια σου.
Αντε να δουμε και το μοτερ,καιρος ειναι για να παμε και για βαψιμο -ολο το χαρτι εκει θα ειναι-
Μια απορια μονο,τι σιτα χρησιμοποιησες ?

ή διχτακι ...Μεταλλικη. Εχω διαφορες με στρογγυλη οπη, τετραγωνη κτλ και με αποσταση ανα ιντσα.

Βαψιμο..... με Νεοπαλ θα βαφτει. και πινελατο...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #285 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 09:43:36 μμ »
Κάνε μου μια χάρη... Σήκωσέ τα τα ρημάδια και κάρφωσέ τα μου στον κρόταφο και μετά πάτα το κουμπί... Μπας και γλυτώσουμε το φρενοκομείο...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #286 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 09:58:08 μμ »
Κάνε μου μια χάρη... Σήκωσέ τα τα ρημάδια και κάρφωσέ τα μου στον κρόταφο και μετά πάτα το κουμπί... Μπας και γλυτώσουμε το φρενοκομείο...
Κανόνισε να του βάζεις ιδέες, πάω 3 μισθούς οτι είναι ΚΑΙ λειτουργικά...

Δώσε Αλέξη, αντέχουμε!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #287 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 10:28:36 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ετσι απλα ο γνωστοε αγνωστος τρελος το εσκασε απο το ασυλο για να μας παιδευει!!!!!!

Δεν πας παλι σιγα σιγα μεσα ε?

Αντε νε βρουμε την υγεια μας!!!!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Nick the G

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
« Απάντηση #288 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 10:31:10 μμ »
Καλά με τα MG (ξανά)ζωγράφισες !!!!!!!!!!!!!!!!  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
Τελικά εσύ δεν παλεύεσαι με τίποτα ......  ::eusa_wall::

Μια μικρουουοούλα παρατήρηση μόνο (χωρίς να θέλω να στην σπάσω  ::eusa_naughty:: ) επειδή ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ θέλω να δω την Doritsa φτιαγμένη από τα χεράκια σου χωρίς ψεγάδι ... (στο έχω ξαναγράψει), πρόσεξε την θέση των γεμιστήρων των MG και του διαφράγματος στην φωτο

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι αν θες θα μπορούσες να φέρεις πιο μπροστά το αντιπυρικό διάφραγμα εκεί ακριβώς που κάνει την γωνία

Αυτά φίλε ..... συνέχισε την τρέλα σου γιατί τρελαίνεις και εμάς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ::eusa_clap::  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια με τον Jumo !!!  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #289 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 08:38:57 πμ »
Ν
Καλά με τα MG (ξανά)ζωγράφισες !!!!!!!!!!!!!!!!  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
Τελικά εσύ δεν παλεύεσαι με τίποτα ......  ::eusa_wall::

Μια μικρουουοούλα παρατήρηση μόνο (χωρίς να θέλω να στην σπάσω  ::eusa_naughty:: ) επειδή ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ θέλω να δω την Doritsa φτιαγμένη από τα χεράκια σου χωρίς ψεγάδι ... (στο έχω ξαναγράψει), πρόσεξε την θέση των γεμιστήρων των MG και του διαφράγματος στην φωτο
(Image removed from quote.)

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι αν θες θα μπορούσες να φέρεις πιο μπροστά το αντιπυρικό διάφραγμα εκεί ακριβώς που κάνει την γωνία
(Image removed from quote.)

Αυτά φίλε ..... συνέχισε την τρέλα σου γιατί τρελαίνεις και εμάς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ::eusa_clap::  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια με τον Jumo !!!  ::icon_thumright::

Νικο καλημερα,

Το προσεξα στα δοκιμαστικά, οτι...κρυβονται οι κασετες στο προφιλ τους!!!!

Οπως επισης αν κοψω κι άλλο πλαστικο απο την πλαινη άτρακτο πέρα απο την αρχική γραμμωση, χανουμε την αποσταση απο άλλα θεματα. Θα γινει νεα πατουρα (κρυφη) που θα ευθυγραμμισει τις κασετες με το διαφραγμα και θα φαινεται φλατ. Υπάρχει το σοβαρό προβλημα ....στηριξης του Jumo, πανω στο διαφραγμα και πρεπει παση θυσία να κρατησω τις υποδοχές της μανας του εκει που βρισκονται ηδη. Ειδάλως θα "τραβουσα το διαφραγμα πιο μπροστα". Αντε να γινει ομως που το διαφραγμα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τοποθετηθει νωριτερα πανω στη μπανιερα που ειδικά σε αυτή την περιπτωση που πεταχθηκε η παλια και ανακατασκευαστηκε έπρεπε το διαφραγμα να αποτελέσει σημειο αρχής για τα μετρα και το κουμπωμα. . Μονο ετσι μπορουσα να βγάλω μετρα στο νεο κοκπιτ εχοντας οδηγό το άρχικο διαφραγμα, αφου θα αποτελουσε και βασική στηριξη λογω υπερβολικου βάρους της καμπινας.

Εχω ηδη φτιαξει τις "δαγκανες" που θα πατησουν στο αρχικο διαφραγμα και κουμπωσουν τα στηριγματα του jumo. Θα δεις.
Προς το παρον θελω να φυγει η περιοχή του κινητηρα να ξεφορτωθω πίεση, και μετά το βάψιμο θα γινουν τα φινιρισματα, άσε που πρέπει να ειναι φορτωμενοι και οι τροχοι στην υποθεση.... :evil: :evil: :evil: :evil:. Καθε προκατασκευη που εχει ποσταριστει ειναι ολοκληρωμενη κατα το 80% της. Τιποτα δεν ειναι Τελικο. Γενικά το μοντελο βρισκεται σε ποσοστό ολοκληρωσης ακομα στο 40% χωρίς υπερβολή. Υπάρχουν άπειρα σημεια ακομα που θα φτιαχτουν και δεν φαινονται σε πρωτη ματιά!

Η Τρομπετα δεν προβλεψε κατα την σχεδιαση της γραμμωσης οτι θα παρουσιαζοταν μερικοι τρελαμενοι στο Greece που θα άνοιγαν τα ερμητικά κλειστά πανελ και θα αποκάλυπταν τα "δηθεν" διακοσμητικά στοιχεια της!!!!

Πολλα σημεια ανακατασκευής δεν "κουμπωνουν" με την πρωτη, καθως λιγα χιλιοστά να ξεφυγεις στα μετρα, δεν μπορεις να συναγωνιστεις τα lazer. Το εφαγες και συ στη μαπα και με καταλαβαινεις περισσοτερο απο τον καθενα!!!!

Γενικά η κατασκευη, ειναι σπαζοκεφαλιά, άσχετα αν δεν φαινεται μέσω των φωτο.

Ευχαριστώ ρε Νικολα, οπως και να χει. Περισσοτερο χαιρομαι με τις "εξυπνα χρησιμα" παρατηρησεις να ξερεις.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #290 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 10:19:51 πμ »
Εχασα επεισοδειο παλι :evil: :evil: :evil:
Αλεξη παρα τα οποιαδηποτε προβληματα η κατασκευη ειναι
θαυμασια, κριμα που δεν ασχολουμαι με τετοια θεματα
να κανω εποικοδομητικα σχολια.
απλα ακολουθω την κατασκευη με αρκετο/πολυ/παρα πολυ ενδιαφερων. ::salut:: ::salut::
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #291 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 10:32:45 πμ »

Mπα δεν σηκωνονται Κωστα, βαριά ειναι!!!!! Οσο για το Ασυλο, ευπροσδεκτος. Πληροφορίες στη γραμματεία "Peris monster"

Κανόνισε να του βάζεις ιδέες, πάω 3 μισθούς οτι είναι ΚΑΙ λειτουργικά...

Δώσε Αλέξη, αντέχουμε!

Πανε οι μισθοι ...Γιώωωωργη!!!!! Οχι τιποτα....το ψυγειο θα ειναι άδειο 3 μηνες!!!! ΤΝΧ!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ετσι απλα ο γνωστοε αγνωστος τρελος το εσκασε απο το ασυλο για να μας παιδευει!!!!!!

Δεν πας παλι σιγα σιγα μεσα ε?

Αντε νε βρουμε την υγεια μας!!!!

Εγω μεσα ειμαι!!!!! Στην αυλη γυριζω και εχω αναποδογυρίσει το σκουπιδοντενεκέ.....

Εχασα επεισοδειο παλι :evil: :evil: :evil:
Αλεξη παρα τα οποιαδηποτε προβληματα η κατασκευη ειναι
θαυμασια, κριμα που δεν ασχολουμαι με τετοια θεματα
να κανω εποικοδομητικα σχολια.
απλα ακολουθω την κατασκευη με αρκετο/πολυ/παρα πολυ ενδιαφερων. ::salut:: ::salut::

Σαφως, καθε κατασκευη εχει τα "προσωπικά" της προβληματα που δεν διακρινονται αν δεν εισαι αυτοπτης μαρτυρας....Και αν υπάρχει παρατηρηση - επισημανση βοηθά παρα πολυ....

Ευχαριστω πολυ Κωστα Κωστα!!!

Αποσυνδεδεμένος Nick the G

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
« Απάντηση #292 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 09:09:35 μμ »
Αλέξη
Όπως και να έχει εσύ την έχεις ήδη βρει την λύση (αυτό έλειπε !!!)
 .....άλλωστε "in Κοντήβεης we trust" !!!!  :mrgreen:  :mrgreen:

::arrowred:: Γενικά η κατασκευη, ειναι σπαζοκεφαλιά, άσχετα αν δεν φαινεται μέσω των φωτο.

Όσο γι΄αυτό όποιος κάνει το "λάθος" και κόψει panel κινητήρα ή πυροβόλων θα βρει προβλήματα ::eusa_wall::  που σιιιιιιιίγουρα δεν φαίνονται από τις φωτο .....

ʼντε τώρα να δούμε και τον Jumo  ::eetsmakelijk::

Keep up the good job !!!  ::salut::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #293 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 11:03:01 πμ »
καλα με εχεις τρελανει τα χαστουκια ερχονται απανωτα τελειο μηπως ετσι που αρχισες με οπλα να μου εφτιαχνες το vickers για τον λυσανδρο :mrgreen: πλακα σου κανω
το διατρυτο του πυροβολου με τι υλκο το εκανες μηπως μπορεις να το δειξεις σε βηματα  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #294 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 11:24:20 πμ »
Αλέξη
Όπως και να έχει εσύ την έχεις ήδη βρει την λύση (αυτό έλειπε !!!)
 .....άλλωστε "in Κοντήβεης we trust" !!!!  :mrgreen:  :mrgreen:

::arrowred:: Γενικά η κατασκευη, ειναι σπαζοκεφαλιά, άσχετα αν δεν φαινεται μέσω των φωτο.

Όσο γι΄αυτό όποιος κάνει το "λάθος" και κόψει panel κινητήρα ή πυροβόλων θα βρει προβλήματα ::eusa_wall::  που σιιιιιιιίγουρα δεν φαίνονται από τις φωτο .....

ʼντε τώρα να δούμε και τον Jumo  ::eetsmakelijk::

Keep up the good job !!!  ::salut::  ::salut::

Jumo....μια κουβεντα ειναι αυτη, αφου ενω δειχνει απλός στο μονταρισμα, εχει φαει κατι σβουρισματα....

ΤΝΧ Συναδελφε!

καλα με εχεις τρελανει τα χαστουκια ερχονται απανωτα τελειο μηπως ετσι που αρχισες με οπλα να μου εφτιαχνες το vickers για τον λυσανδρο :mrgreen: πλακα σου κανω
το διατρυτο του πυροβολου με τι υλκο το εκανες μηπως μπορεις να το δειξεις σε βηματα  ::salut::

Το αναφερω....

Το μεν στελεχος της κάνης ειναι απο spares ρητινενιο κομμενο στα δυο και αν θυμαμαι ηταν απο 32ρι...
Το δε επιπροσθετο...λιγο πριν το χωνί ειναι απο μεταλλικη σιτα με στρογυλλη οπη, τυλιγμενο σε στελεχος λιμας.
Τετοια θα βρεις σε σχαρες αρματων, απο κανα διχτακι (mesh) στα μοντελαδικα, τιποτα βελτιωτικά διαφορων περιπτωσεων (οχι αεροπλανα παντως).

Αν ψαξεις στα μοντελαδικα ολο και κατι θα βρεις.

Αν εχεις χαλκοσωληνα, μπορεις με ψιλο τρυπανακι να το φτιαξεις, ευκολα. Αν ειχα σωληνα χαλκου θα το εκανα ετσι, καθ'οτι ακομα πιο αληθοφανές. Στο Γιωργακι θα γινει και θα δεις πως.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #295 στις: Ιανουαρίου 25, 2008, 10:29:12 μμ »
Καλά... Μόλις διάβασα: Ο Θόδωρας, "και τα ΔΥΝΑΜΙΤΑΚΙΑ του... !!!", και αναρωτήθηκα τι θα μας σερβίρει πάλι ο τρελός ο Μάγειρας...

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
Απ: Ο Θόδωρας, "JUM...άκας" Από το "Α" έως το "Ω"
« Απάντηση #296 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 10:44:19 πμ »
Συνέχεια σήμερα με την βελτιωση του Jumo213 απο την αρχή μεχρι το τέλος.

Η Τρομπετα, δινει τον κινητηρα σε ενα τελαρο, με 38 κοματια μαζι με τα στηριγματα και τα παρελκομενα του. Ψαρωτικο νουμερο, αλλά οπως βλεπετε στην εικονα του τελαρου τα περισσοτερα ειναι "μισα" κοματια ζευγη, οποτε τα βασικά στοιχεια μειωνονται δραματικά στα μισα κι αν!!!

Στην φωτο παρακατω εικονιζεται και ο JUMO πως ειναι, οταν συναρμολογηθει κατευθειαν απο το τελαρο. Εδω πραγματικά δυο εβδομαδες, επαθα ελκος και ενα μοντελαρισμα που μου εβγαλε κυριολεκτικά την ψυχη, αφου δεν "ερχοταν" με τιποτα....

Και κοιτουσα τον αντιστοιχο 32ρι της Ρεβελ, και ολοενα κατεβαζα καντιλες....Τεσπα.

Απο που να προτοξεκινησει κανεις εδω....

Το πρωτο σημειο που δεχθηκε τα πυρά, ηταν τα καπακια απο τις βαλβιδες. Εδω η Τρομπετα δινει ρεστα!!! αφου ενσωματωσε σε οσο πιο γελοια μορφη μπορουσε τον διανομεα και τα μπουζοκαλωδια....οπως βλεπετε παρακατω....

Αφου τρφτηκαν, ολα και συμμορφωθηκαν, ανοιχτηκαν 13 τρυπες. Εδω βλεπετε τον JUMO πληρως συναρμολογημενο και βαμμενο, λιγο πριν αρχισει η βελτιωση.

::arrowred:: ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ

Φτιαχθηκε απο ατσαλοσωληνα, ο οποιος τοπικα χαλκοποιηθηκε, και ανοιχτηκαν επισης 13 τρυπες. Εγιναν και τα στηριγματα του και ετοιμος να μπει και να ενσωματωθουν τα μπουζοκαλωδια.

::arrowred:: ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Εδω επεσε το μεγαλο ....αι σιχτηρ της υποθεσεως!!!! Η Τρομπετα δινει τις εξατμισεις σε σωστη μορφη με την διαφορά οτι βασιζονται σε μια ραβδο που εξεχει της βασης του κινητηρα σαν ορθιο γαμωτο.

Οποτε κοβονται και ησυχαζουμε. Στην πλαγια βαση του κινητηρα, κατασκευαζουμε το "προσωπο" με τις υποδοχες οπου θα κουμπωσουν οι αποληξεις των εξατμισεων. Πισω ακριβως με χαλκοσωληνα, κανουμε τα χωνια τους ωστε οταν κοιτα καποιος τον JUMO απο κατω να μην χασκει ενα τεραστιο κενο φαντασμα των εξατμησεων!

::arrowred:: ΔΥΝΑΜΟΣ - ΝΤΙΣΤΡΙΜΠΕΤΕΡ - ΛΕΚΑΝΑΚΙ ΨΥΚΤΙΚΟΥ

ΑΠΩΝ!!!! Μαλιστα!!!!!

Κατασκευη απο σωληνακια, ασφαλειες κτλ, Βαφθηκε αλουμινιο, και μπηκε στο κεφαλι του JUMO. Εδω η Τρομπετα, το Λεκανανακι το τοποθετει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ στη μεση ενω στην πραγματικοτητα ειναι στην αρστερη πλευρα του Συμπλεγματος του Distributor. Βεβαα θα πρέπει να κανετε πολλα test fit, αφου η Τρομπετα σχεδιασε την τοποθετηση του να εφαρμοζει ενδιαμεσα των MG. Μπηκαν τα λουριά συγκρατησης, έγιναν και οι σωστες ενωσεις και ειναι ετοιμο.

::arrowred:: FUEL INJECTION

Ξανα και παλι ξανα....αλλαγη.

Στο τελαρο παραπανω μπορειτε να δειτε τι δινει για το injection του JUMO. Με σωληνα πλαστικου, και λωριδες χαλκου, ροδελιτσες κτλ και ατσαλοσωληνα φτιαχθηκε για μενα μια πιο ρεαλιστικη προταση για το συγκεκριμενο κομματι. Τοποθετιθηκαν οι σωληνες καυσιμου, ασφαλειες κτλ και ετοιμο κι αυτο το κομματι....

::arrowred:: ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Τυρι κασερι!!! και μαλιστα λιωμενο στην τοστιερα!!!

Η Αβασταχτη απλοτητα του ειναι δεν ειναι!!!!!

Οση βιβλιογραφια διαθετω, πουθενα δεν εντοπισα στηριγματα ....τρυπια! Αλλα ταπωμενα στην καλυτερη περιπτωση και ειδικά για τον τυπο του JUMO 213 F1. Eπισης απουσιαζει Λαπροτατα και η κλειδωση του κατω στηριγματος.

Με αλουμινιο, στοκο και ροδελες, εγιναν οι βελτιωσεις οπως βλεπετε....

Η Τελική εικονα ειναι αυτη. Βαφθηκαν με light iron, και το λεκανακι λαδιου με Alclad aluminum. Οι διαρροες στα λαδια (στεγνα) εγιναν με ΟΙL Gunze ενω τα Νωπά με λαδι.

::arrowred:: ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΣ

Χρησιμοποιησα ελασμα το οποιο πηρα αποτυπωμα απο την κλιση των πλαστικων καλλυματων κοιλιας, του κιτ και με evergreen τετραγωνης διατομης το μικροτερο της σειράς εκανα τα αυλακια... Στοκαριστικαν και ετοιμα.

:arrow: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Αφου ολοκληρωθηκαν ολες οι βασικές διαδικασιες βελτιωσης του φιλου μου, ο κινητηρας κακην κακως ολοκληρωθηκε με οσο γινοταν διαθεσιμο απο την πλευρα μου χρονο και μπηκε στο ραφι αναμενοντας την εφαρμογη του.

Αυτά για σημερα και σας ευχαριστω για τον χρονο σας!  ::salut::

Στο επομενο επεισοδιο, θα δουμε την πληρη ανακατασκευη των πανελς του JUMO, καθως και το ψυγειο....

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Απ: Ο Θόδωρας, "JUM...άκας" από το Α ως το Ω!
« Απάντηση #297 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 10:51:30 πμ »
 :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:
 ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
 ::proskino::  ::proskino::  ::proskino::  ::proskino::  ::proskino::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #298 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 10:59:16 πμ »
....... :shock:......και δεος....
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #299 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 11:05:53 πμ »
ʼντε γιατί την προηγούμενη Δευτέρα δεν μας έδωσες τροφή και υποφέραμε ολόκληρη την εβδομάδα  :cry:

Για μια άλλη φορά η "απλότητα" στον τρόπο που σκέφτεσαι και κάνεις πράξη τις σκέψεις σου στο θέμα των βελτιώσεων.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αλλά κάποια στιγμή πες μας και πως έβαψες και έκανες βρομίσματα στον κινητήρα.  Πλίιιιιιιιιζ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Tags: