Συνέχεια σημερα με μια μικρή ανανέωση στο Καζανάκι του MW.Σε αυτό το σημειο ειδικά θα ηθελα να εφιστήσω την προσοχη σας. Διχάζονται οι γνωμες. Προσωπική μου άποψη ειναι οτι το καζανάκι ηταν φτιαγμενο απο μεταλλο σφυρηλατο, βαμμένο μαυρο.
Σε φωτογραφιες που εικονιζεται κιτρινο, επιμένω οτι αυτο ηταν κάποιο επικάλλυμα προστασιας απο χοντρό μουσαμά, πρεσαριστός. Αυτό ισως να έπαιζε ρολο προστασιας της δεξαμενής (απο φωτιά, θερμοκρασια, κτλ)

Οι γνωμες δϊιστανται, αλλά θεωρώ οτι το μάτι μου δε με ξεγελά. Και έτσι αποφάσισα να πράξω.
Αφου ξεπεράσα το άρχικο σοκ, απο το ετοιμοπαραδοτο καζανακι της Τρομπετας τυπου "Κάτσε κάτω απο τον Κοντογιάννη" (βλέπε προηγουμενο ποστ), αρχισα την αναζήτηση αντικειμενου που να προσομοιωνει το συγκεκριμενο τοσο σε κλιμακα οσο και σε σχημα.
Τελικά το πιο ιδανικό ηταν το παιδικο "Οtrivin" (μου έμεινε και το σταγονομετρο!)

Αφου πέρασα τα στεφανια (νευρα) από ψιλό μολυβοσυρμα βάζοντας και ενα καθετο ωστε να μου δωσει το εξογκωμα της ραφής στο μουσαμά,
σειρά ειχε η τοποθετηση του μουσαμά....

Πως όμως δημιουργείς πρεσσαριστό μουσαμα σε ένα αντικειμενο????Εδώ συνάδελφοι θα δειτε οσο έμπειροι ή απειροι κι αν ειστε μια μοναδική τεχνική που σιγουρα δεν εχει εφαρμοστεί ποτε και πουθενα.
Ας την βαφτισουμε τεχνική
"Κοntewrap" !!!! (το πηρα πάνω μου τωρα!!!)
Χρησιμοποιωντας αυτοκόλλητο CAST βινυλιο το οποιο η εξωτερική του ηφη απο πολυ κοντά ειναι ελαφρως σαγρε και δινει Απόλυτα την αισθηση του πλαστικου μουσαμα.
Ειναι μοναδικό υλικο και το ρολο 50m, κοστιζει κάπου στα 800 ευρω και ειναι της 3M (υπάρχει και της Avery) Είναι υλικο επικάλυψης οχηματων.
Ετσι βημα - βήμα, ξεκίνησα την εφαρμογή.
Αφου καθαρισα πάρα πολυ καλά το καζανακι, απο σκονες κτλ, εκανα αρχη. Κατόπιν με Θερμοπίστολο (μπορειτε και με Θερμο αερα σεσουάρ σπιτιου) ζεσταινοντας ποντο ποντο, και πιεζοντας το αυτοκόλλητο "ντυθηκε" ολο.

Η τελική εικονα ειναι μοναδική, αφου μας εδωσε πληρως την απολυτη απομιμηση του πρεσσαριστου μουσαμα γυρω απο ενα αντικειμενο με καμπυλες και νευρα.
Βάφθηκε με κιτρινο ακρυλικο, και αφου περασα τα λουρια και τα καπακια, βαλβιδες το ΚΑΖΑΝΑΚΙ MW, ειναι έτοιμο!!! Eιδικά οταν κοιτάς την υφη του ειναι καταπληκτική!

ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑΕδω βλέπετε τον ασυρματο που θα ειναι ορατός απο το πλαινο δεξι πορτάκι κατω απο την καλυπτρα. Εγινε απο spares.

Στο επομενο θα εχω ολοκληρωσει την μπαταρια, τον δυναμό και καλωδιωση και θα συνεδεσω ολα τα παρελκομενα μεαξυ τους ωστε να κλεισει αυτό το κεφαλαιο.
Ευχαριστω για τον χρονο σας!!