Αποστολέας Θέμα: Τσίγκος λιθογραφίας;;;  (Αναγνώστηκε 3121 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Τσίγκος λιθογραφίας;;;
« στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 02:47:15 πμ »
Συχνά διαβάζω σε άρθρα για τη χρήση τσίγκου λιθογραφίας (ή τυπογραφίας ή φωτογραφικός;) για την κατασκευή λεπτομέρειας εκ του μηδενός, όπως θυρίδες, πλαϊνά φτερά στα άρματα, και άλλα.
   Τι διαφορά έχει αυτό το υλικό από το φύλλο αλουμινίου που πωλείται στα καταστήματα με είδη σχεδίου; (πχ.Πλαίσιο ). Μπορεί να δουλευτεί με εργαλεία για χαλκογραφίες;
   Ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω αυτό το υλικό;

ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Τσίγκος λιθογραφίας;;;
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 04:31:02 μμ »
            Πήγαινε στην οδό Χρυσοσπηλιωτίσσης 7 στην Αθήνα (Αφοί Χατζηιωάνου ο.ε).Είναι τσιγκογραφείο.

Είναι καλοί άνθρωποι καί θα σε βοηθήσουν.Επίσης θα μπορέσεις να πάρεις καί λίγο από το υλικό γιά να κάνεις τις δοκιμές σου.

Ο παππούς εκεί είναι λίγο μυστήριος..............κάνε ότι δεν τον βλέπεις. :?

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 05:23:06 μμ »
Να θεωρήσουμε ότι είναι παχύτερος και διατηρεί το σχήμα του καλύτερα από το φίλο αλουμινίου αλλά αντίστοιχα καμπυλώνει κάπως δυσκολότερα και δεν κόβεται με απλό πέρασμα με τον κόφτη;
Υποθέσεις κάνω, δεν έχω πιάσει καν τσίγκο στο χέρι μου....

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 01:36:57 μμ »
   ευχαριστώ για τη βοήθεια, μόλις μπορέσω θα επισκευθώ το μαγαζί να δώ τι υπάρχει. Πάντως νομίζω ότι ο τσίγκος λιθογραφίας είναι πιο λεπτός από το φύλλο αλουμινίου, αυτό είναι το πλεονέκτημά του;

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 02:42:11 μμ »
Ο τσίγκος λιθογραφίας φίλοι μου είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο υλικό αν ασχολείστε με ιδιοκατασκευές. Μπορείτε να δημιουργήσετε μεταλλικά τμήματα για αεροσκάφη και άρματα ή και πλοία.

Εγώ τον δουλεύω ως εξής: Περνάω την επιφάνεια πρώτα με ένα ντουκόχαρτο 800 για να αποκτήσει την μεταλλική του όψη και ύστερα το ψεκάζω με σμάλτο interior green. Στην συνέχεια πριστινώνω ή χαράσω την γράμμωση βε βάση φωτό του πραγματικού και το κόβω με ψαλίδι στο σωστό μέγεθος. Τέλος το καμπυλώνω πάνω στο αντίστοιχο κομμάτι του κιτ αν υπάρχει.

Αν θέλω να το φθείρω ξύνω με τον κόφτη τα επιθυμητά σημεία και εμφανίοζεται το γυμνό μέταλλο. 

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 02:49:33 μμ »
Γιάννη είναι πιο σκληρός και δύσκαμπτος π.χ. από το φύλλο χαλκού ή όχι; Επίσης από πάχος;;
Τέλος που τον βρίσκουμε;; Τιμή;;  (όπως βλέπεις δεν θέλω πολλά!!  :mrgreen: )

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 02:59:47 μμ »
Είναι σαφώς πιο δύσκαμπτος από το φύλο χαλκού αλλά έσει το πλεονέκτημα να διατηρεί το σχήμα που του δίνεις ενώ ο χαλκός με το παραμικρό τσαλακώνει.

Νομίζω πως από πάχος είναι το ίδιο με τον χαλκό.

Θα το βρείτε σε κάποιο τυπογραφείο. Τα τυπογραφεία τους χρησιμοποιούν για κάποιο αριθμό εκτυπώσεων και μετά τα πετούν. Οπότε δεν κοστίζουν τίποτα...

Tags: