Αποστολέας Θέμα: EMHAR 1/72 Panzerkraftwagen A7V ή πως άρχισαν όλα...  (Αναγνώστηκε 9827 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
Απ: EMHAR 1/72 Panzerkraftwagen A7V ή πως άρχισαν όλα...
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 06:53:09 μμ »
Μπράβο Γιώργο, πραγματικά πρωτότυπο θέμα και ωραία κατασκευή.  ::eusa_clap::

Τα μικρά αρματάκια έχουν τη χάρη τους  ::love7::

Βασικά  μια άλλη πατέντα είναι με έτοιμη μεταλλική κατά προτίμηση σίτα (ή τούλι?) όπου κρατάς ένα κομμάτι σε ευθεία,και κόβεις απ τις δύο πλευρές τα κάθετα σημεία...Δεν ξερω αν εγινα κατανοητός...

Πολύ καλή ιδέα  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 11:41:22 μμ »
gkontog
Για δες εδώ...
http://www.landships.freeservers.com/emhar_a7v.htm
Είναι από τα καλύτερα site με θέμα το Βππ..

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 12:53:43 πμ »
Βασικα όσο πιο πολύ το βλέπω,τόσο πιο πολύ μ αρέσει...
Που θα βρω και γω ένα ρε παιδιά?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 09:34:24 πμ »
Βασικα όσο πιο πολύ το βλέπω,τόσο πιο πολύ μ αρέσει...
Που θα βρω και γω ένα ρε παιδιά?
Να στο δώσω να το καλουπώσεις; Γίνεται;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 09:45:28 πμ »
Γιώργο για κοιτα εδώ:

http://www.moduni.com/product_info.php/products_id/2373005
http://www.moduni.com/product_info.php/products_id/2373006

και ξεκίνα να ζορίζεις τον arcadio, θέλω και εγώ κάτι πραγματιάκια...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 09:58:47 πμ »
Γιώργο για κοιτα εδώ:

Mπα...μου κόπηκε η όρεξη...την τιμή την είδες? :shock: :shock:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 10:09:02 πμ »
Γιώργο για κοιτα εδώ:

Mπα...μου κόπηκε η όρεξη...την τιμή την είδες? :shock: :shock:
Ναι, είναι λίγο εξωπραγματική... Δυστυχώς το πλαστικό κιτ της Emhar δεν το βρίσκω πουθενά. Το Σάββατο για κοίτα στο Σίσσα, νομίζω έχει κάτι παλιά κομμάτια, ίσως σταθείς τυχερός.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 08:35:22 μμ »
 :( :( :(
Λοιπόν έκανα τη δοκιμή να φτιάξω μία βάση. Μεγαλύτερη καταστροφή δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω ούτε με ατομικό όπλο. Αφού σκάλισα στην πολυστερίνη χαράκωμα και κρατήρες από οβίδες, διάβασα πολλές φορές τις σημειώσεις μου από την παρουσίαση του Σταύρου και άρχισα να φτιάχνω το μίγμα ατλακόλ-χώμα-νερό. Ως εδώ καλά, μέχρι που πάω να το βάλω στη βάση. Συμφορά! Κλαυθμός και οδυρμός! Μάλλον το έκανα πολύ υδαρές και δε στεκόταν πουθενά με τίποτα. Ηταν σα να προσπαθούσα να χώσω ένα τσατισμένο μεγάλο χταπόδι μέσα σε δίχτυ. Υστερα από 20 λεπτά και αφού είχα κάνει το χώρο Χιροσίμα, αντιλαμβάνομαι το μάταιο της προσπάθειας, καθαρίζω τα πάντα και ξαναξεκινάω.

Αυτή τη φορά πήγα στο άλλο άκρο και τα πάντα στεροποιήθηκαν πολύ γρήγορα. Ισως και να έδρασε σαν καταλύτης και η σκόνη αγιογραφίας που έριξα μέσα γιατί ήθελα πιο σκούρο χώμα τρομάρα μου. Πάντως ήταν αδύνατο να κάνω το οτιδήποτε με το κατασκεύασμα αυτό, ευτυχώς δεν πολυλέρωσα αυτή τη φορά. Καθάρισμα λοιπόν και πάμε εκ νέου ::eusa_wall::

Στην τρίτη προσπάθεια, σοφότερος γαρ, αποφασίζω να ετοιμάσω μία πολύ μικρή ποσότητα και να φτιάξω μόνο τον ένα κρατήρα από οβίδα. Φανταστείτε μία κολουροκωνική τρύπα με διάμετρο 4cm στο πάνω μέρος, 1cm στο κάτω μέρος και βάθος 1.5cm. Ημουν πολύ περήφανος για τον κρατήρα μου, τον μέτρησα από φωτογραφίες και γενικά ασχολήθηκα με το θέμα. Φτιάχνω το υλικό και πάω να το βάλω. Ηταν ΑΔΥΝΑΤΟ να σταθεί στις πλευρές του κρατήρα. Οτι και να δοκίμαζα, σε 30sec κατέληγε όλο στον πάτο. Σκεφτόμενος οτι ίσως το μίγμα ήταν και πάλι υδαρές, αποφάσισα να προσθέσω κάτι για να γίνω πιο πηχτό και έπιασα μία μαγειρική σόδα. Πρόσθεσα αρκετή, τόση ώστε στην πρώτη δοκιμή το μίγμα να στέκεται εκεί που ήθελα. Στιγμιαίος θρίαμβος και μετά απόλυτη απογοήτευση όταν το μίγμα στερεοποιήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ίσως λόγω της παρουσίας της σόδας.

Τα μάζεψα όλα, καθάρισα το χώρο ο οποίος ήταν πλέον σε άθλια κατάσταση και αποδέχτηκα τα πράγματα όπως είναι. Τελικά είμαι ασύμβατος με τη διαδικασία αυτή. Ισως πάλι να χρειάζεται μυαλό, δεν ξέρω. Εγώ πάντως έπειτα από πάνω από δέκα προσπάθειες δεν έχω καταλήξει πουθενά οπότε το να σπάω τα νεύρα μου, και τα δικά σας, δεν έχει νόημα. Πάω να τελειώσω το αρματάκι και αν κάποιος θέλει να φτιάξει κάποια βάση και να το στήσει πάνω, στη διάθεσή του η κοσνέρβα και φωτογραφικό υλικό και καλή του τύχη. Προσωπικά δε θέλω πλέον ούτε να το βλέπω...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 11:10:01 μμ »
Λοιπόν έκανα τη δοκιμή να φτιάξω μία βάση. Μεγαλύτερη καταστροφή δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω ούτε με ατομικό όπλο. Αφού σκάλισα στην πολυστερίνη χαράκωμα και κρατήρες από οβίδες, διάβασα πολλές φορές τις σημειώσεις μου από την παρουσίαση του Σταύρου και άρχισα να φτιάχνω το μίγμα ατλακόλ-χώμα-νερό. Ως εδώ καλά, μέχρι που πάω να το βάλω στη βάση. Συμφορά! Κλαυθμός και οδυρμός! Μάλλον το έκανα πολύ υδαρές και δε στεκόταν πουθενά με τίποτα. Ηταν σα να προσπαθούσα να χώσω ένα τσατισμένο μεγάλο χταπόδι μέσα σε δίχτυ. Υστερα από 20 λεπτά και αφού είχα κάνει το χώρο Χιροσίμα, αντιλαμβάνομαι το μάταιο της προσπάθειας, καθαρίζω τα πάντα και ξαναξεκινάω.

Αυτή τη φορά πήγα στο άλλο άκρο και τα πάντα στεροποιήθηκαν πολύ γρήγορα. Ισως και να έδρασε σαν καταλύτης και η σκόνη αγιογραφίας που έριξα μέσα γιατί ήθελα πιο σκούρο χώμα τρομάρα μου. Πάντως ήταν αδύνατο να κάνω το οτιδήποτε με το κατασκεύασμα αυτό, ευτυχώς δεν πολυλέρωσα αυτή τη φορά. Καθάρισμα λοιπόν και πάμε εκ νέου ::eusa_wall::

Στην τρίτη προσπάθεια, σοφότερος γαρ, αποφασίζω να ετοιμάσω μία πολύ μικρή ποσότητα και να φτιάξω μόνο τον ένα κρατήρα από οβίδα. Φανταστείτε μία κολουροκωνική τρύπα με διάμετρο 4cm στο πάνω μέρος, 1cm στο κάτω μέρος και βάθος 1.5cm. Ημουν πολύ περήφανος για τον κρατήρα μου, τον μέτρησα από φωτογραφίες και γενικά ασχολήθηκα με το θέμα. Φτιάχνω το υλικό και πάω να το βάλω. Ηταν ΑΔΥΝΑΤΟ να σταθεί στις πλευρές του κρατήρα. Οτι και να δοκίμαζα, σε 30sec κατέληγε όλο στον πάτο. Σκεφτόμενος οτι ίσως το μίγμα ήταν και πάλι υδαρές, αποφάσισα να προσθέσω κάτι για να γίνω πιο πηχτό και έπιασα μία μαγειρική σόδα. Πρόσθεσα αρκετή, τόση ώστε στην πρώτη δοκιμή το μίγμα να στέκεται εκεί που ήθελα. Στιγμιαίος θρίαμβος και μετά απόλυτη απογοήτευση όταν το μίγμα στερεοποιήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ίσως λόγω της παρουσίας της σόδας.

Τα μάζεψα όλα, καθάρισα το χώρο ο οποίος ήταν πλέον σε άθλια κατάσταση και αποδέχτηκα τα πράγματα όπως είναι. Τελικά είμαι ασύμβατος με τη διαδικασία αυτή. Ισως πάλι να χρειάζεται μυαλό, δεν ξέρω. Εγώ πάντως έπειτα από πάνω από δέκα προσπάθειες δεν έχω καταλήξει πουθενά οπότε το να σπάω τα νεύρα μου, και τα δικά σας, δεν έχει νόημα. Πάω να τελειώσω το αρματάκι και αν κάποιος θέλει να φτιάξει κάποια βάση και να το στήσει πάνω, στη διάθεσή του η κοσνέρβα και φωτογραφικό υλικό και καλή του τύχη. Προσωπικά δε θέλω πλέον ούτε να το βλέπω...

δεν είσαι εντάξει.
έπρεπε να τραβάς φωτό απο η διαδικασία...
και να τις "σηκώσεις" στην ενότητα
ΑΝΕΚΔΟΤΑ !!!
 :lol:

πλάκα κάνω Γιώργο.
μη σταναχωριέσαι,
κάνε άλλη μια προσπάθεια.
με κάτι ενδιάμεσο.
 ::icon_thumright::
πχ. το αραιό μίγμα, κάντο λιγο πιο πηχτό προσθέτοντας στο ίδιο λίγο γύψο.
πάρε γύψο καλλιτεχνίας που πήζει πιο αργά ή πρόσθεσε στον δικό σου λίγο μάρμαρο.
ένα άλλο κολπάκι είναι να περάσεις το πολύ αραιό μίγμα σου στη βάση και μετά να πασπαλίσεις πάνω του με ένα κοσκινάκι,
στεγνό γύψο, τον οποίο θα "δουλέψεις" στη συνεχεια με ένα πινελο, βρεμένο είτε σε νερό, είτε στο αραιό σου διάλυμα.
έτσι ελέγχεις το στρώμα που τοποθετείς, απόλυτα.
Εαν δεν κάτσει, κανονίζουμε μια συνάντηση σε εμένα και το παλεύουμε παρέα.
καλή τύχη.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 11:34:38 μμ »
Λοιπόν έκανα τη δοκιμή να φτιάξω μία βάση....

...Τα μάζεψα όλα, καθάρισα το χώρο ο οποίος ήταν πλέον σε άθλια κατάσταση και αποδέχτηκα τα πράγματα όπως είναι. Τελικά είμαι ασύμβατος με τη διαδικασία αυτή. Ισως πάλι να χρειάζεται μυαλό, δεν ξέρω. Εγώ πάντως έπειτα από πάνω από δέκα προσπάθειες δεν έχω καταλήξει πουθενά οπότε το να σπάω τα νεύρα μου, και τα δικά σας, δεν έχει νόημα. Πάω να τελειώσω το αρματάκι και αν κάποιος θέλει να φτιάξει κάποια βάση και να το στήσει πάνω, στη διάθεσή του η κοσνέρβα και φωτογραφικό υλικό και καλή του τύχη. Προσωπικά δε θέλω πλέον ούτε να το βλέπω...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ο Σταύρος έχει δίκιο, δεν είσαι εντάξει που δεν έβαλες καμμιά φωτό, ενώ από την κατασκευή του κοκορετσιού ήσουν κατατοπιστικότατος και περιγραφικότατος.  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
 :mrgreen:

Στο είχα πει ξανά μου φαίνεται, αλλά ίσως να μην το θυμάσαι, με Ultrex λούστηκες;; Λούσου με ultrex και θα δεις  :mrgreen: :mrgreen:  ::glossa::
Σοβαρά τώρα, η λύση στο πρόβλημά σου ακούει στο όνομα Polyfilla από το Carrefour. Δοκίμασέ το και θα δεις, ή αν θες πάρε τη βάση σου μαζί το Σάββατο στο καφέ ή έλα ένα απογευματάκι από το σπίτι  :wink:  ::salut::

ΥΓ. ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΚΛΑΨΕΣ, ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ (εδώ περνάς τρίχες για συρματόσχοινα, εκεί θα κολλήσεις; ) Στο κάτω, κάτω δες το σαν πείραμα χημείας από το σχολείο, πως θα φτιάξουμε στέρεο χαρμάνι  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 07, 2007, 11:40:03 μμ »
αρκεί να βρεις τη σωστή Polyfilla
απο τις πολλές που έχει
το praktiker
ειχα παρει μια που ήταν σαν τον απλο στοκο σπατουλας
και δεν εκανε για όγκο.
πάντως καλή ιδέα
και πολύ "ευρωπαική".
της Αγγλικής σχολής.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 08, 2007, 12:07:37 πμ »
δεν είσαι εντάξει.
έπρεπε να τραβάς φωτό απο η διαδικασία...
και να τις "σηκώσεις" στην ενότητα
ΑΝΕΚΔΟΤΑ !!!
 :lol:
Και ποιος είπε οτι δεν τράβηξα φωτογραφίες; Εχω από το σχεδισμό της βάσης και αφού τη σκάλισα (ο γλύπτης τρομάρα μου...). Μετά ήμουν πολύ απασχολημένος στο να κυνηγάω το μίγμα το οποίο απειλούσε το πλημυρίσει το δωμάτιο ή να κοιτάω το μίγμα το οποίο είχε στερεοποιηθεί και είχε γίνει τόσο σκληρό που έκανε για κέλυφος δευτέρου σταδίου υδρογονοβόμβας (σχεδίαση [wiki=]Teller-Ulam[/wiki], ειδικά για tamper-pusher [wiki=]ablation[/wiki]). Επίσης αρκετές φορές ευχαρίστησα τους Θεούς του μοντελισμού που η ατλακόλ διαλύεται με νερό γιατί θα με θάβατε μαζύ με τον πάγκο.

Ορίστε και οι φωτογραφίες:

Οπως εξήγησα δεν έχω φωτο από τη συνέχεια της διαδικασίας, αν είχα όμως δεν θα απείχαν οπτικά της παρακάτω φωτογραφίας:

Τι να σας πω, δε νομίζω να ξαναδοκιμάσω γιατί θα μου βγει το όνομα του αρκουδόμυαλου και όχι χωρίς αιτία. Με μερικά πράγματα είμαι όντως ασύμβατος, πιτσιρικάς που μάθαινα πιάνο μου ήταν πολύ δύσκολο να μάθω τα κομμάτια του Bach. Κάτι έτρεχε με τον τύπο και δε μου έβγαινε με τίποτα, είχα καταλήξει να τον μισώ. Ακόμα και τώρα όταν ακούω Bach αισθάνομαι άβολα. Μια από τια ίδια και με τα διοράματα.

Τώρα μπορεί και να είναι εγκεφαλική βλάβη που σιγά-σιγά απλώνει, Alzheimer, ανεύρυσμα ή κάποιο εξωγήινο σκουλήκι a la Allien, μόνο που πάει στο κεφάλι και στο δικό μου βρήκε χώρο, άδειο γαρ, και θεριεύει...

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 08, 2007, 07:46:34 πμ »
gkontog,
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Ξαναδοκίμασε, μην τα παρατάς με την πρώτη. ʼλλωστε η κλίμακα 1/72 στα άρματα δεν είναι εύκολη...

Όμως από την άλλη γιατί δεν φτιάχνεις μία μικρή βάση από ξύλο τριανταφυλλιάς για το γλυκουλίνι;
Το ίδιο ακριβώς θα το αναδείξει...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 08, 2007, 12:50:56 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 08, 2007, 01:39:37 μμ »
Γιώργο μην το αφήσεις... δεν είναι τίποτα...

Σου προτείνω να αφήσεις τα περίεργα mix που λερώνουν σαν διάβολοι όλο τον πάγκο και να πας σε πιο συμβατικές λύσεις... Π.Χ.: πέρνα όλο το υπόστρωμα που ήδη έχεις σκαλίσει με ένα λεπτό στρώμα πηλού (από το πλαίσιο).... αυτός στεγνώνει χωρίς ψήσιμο με τον αέρα και ανάλογα πόσο παχύ είναι το στρώμα κάνει από 24 - 72 ώρες να ξεραθεί πλήρως.

Πριν ξεραθεί (έχεις χρόνο) πάρε ένα πλαστικό ποτήρι με νερό και ένα παλιό πινέλο με σκληρές τρίχες και ξεκίνα την επεξεργασία.... βούτα το πινέλο στο νερό για να μην κολλάει ο πηλός πάνω του και χτύπα την επιφάνεια κάθετα ώστε να την κάνεις τραχιά προσέχοντας να μην αποκαλυφθεί το υπόστρωμα... αν κάπου το στρώμα είναι πολύ λεπτό και αποκαλυφθεί το υπόστρωμα πρόσθεσε λίγο βρεγμένο πηλό και επανέλαβε το κάθετο χτύπημα μέχρι να ενοποιηθεί με το υπόλοιπο... έτσι ούτε τρεξίματα θα έχεις και θα μπορέσεις να καλύψεις και της "δύσκολες" κάθετες επιφάνειες.

Όταν στεγνώσει πλήρως πέρνα το με ένα φαρδύ πινέλο αρεωμένη ατλακόλ (πυκνότητα ζαχαρούχου γάλακτος) και κοσκίνισε από πάνω του ψηλή άμμο...

την υπόλοιπη διαδικασία (βάψιμο κλπ) την ξέρεις. :wink:

Καλή επιτυχία... και περιμένουμε ε? :wink:

Υ/Γ: καλή η περίπτωση του έτοιμου, και χρωματικά, εδάφους αλλά σε δύσκολα σημεία (π.χ. κάθετες επιφάνειες χαρακώματος) δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση... οπότε καλύτερα back to basic με τον γνωστό και αγαπημένο πηλό! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 08, 2007, 02:14:05 μμ »
Με καλυψε πληρως ο Νικος! ::icon_thumright::
Γιατι δεν κοιτας το διοραμα της Ρουμανιας που εφτιαξα την βαση?
Τα καθετα και πιο απαιτητικα σημεια (σκαλισμα της οχθης,νεροφαγωματα κλπ)γινανε με πηλο DAS(αυτον που λεει κι ο Νικος)και η επιπεδη επιφανεια που ηθελα απλα το χρωμα και την υφη του χωματος,γινανε με κανονικο χωμα. :wink:
Για ποιον τα γραφουμε ρε Γιωργη αναλυτικα τα σταδια???????????????????? :evil:
Οταν βλεπεις οτι κατι δουλευει,το ποσταρεις για να μην παιδευονται οι υπολοιποι βρε συ!!!!!! :wink:
(σου'βαλα και λιγο τις φωνες...πειραζει? :mrgreen: :mrgreen:
Απλα με στεναχωρησες που θελεις να το παρατησεις το πραγμα :cry:)
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 08, 2007, 02:41:37 μμ »
Γιώργαρε, πέρασες τόσα!! μία βασούλα θα σε εμποδίσει. Πάνω της. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 08:40:47 πμ »
Φίλε Γιώργο η κατασκευή μακέτας είναι και αυτή μια "επιστήμη" (στήσιμο σκηνικού - υλικά κτλ), αλλά σχετικά εύκολη. Εάν φτιάξεις την πρώτη μετά θα πάρεις το "κολλάι"  :wink:
 Υπάρχουν πλέον πάααααρα πολλά υλικά για την κατασκευή. Το "λάθος" που έκανες είναι οτι έβαλες ενα "υδαρές" υλικό επάνω σε μια μή απορροφητική επιφάνεια. Πρέπει πρώτα να "έστρωνες" μια απορροφητική επιφάνεια ώστε να απορροφήσει το νερό, και να παραείνει η ατλακόλ με το μίγμα σου. Γιαυτό και μόλις έβαζες σόδα ή σκόνη αγιογραφίας αμέσως αυτές απορροφούσαν το νερό και στέγνωνε το μίγμα σου.
 Όλες η λύσεις που προανέφεραν τα παιδιά είναι 100% κατάλληλες. Το υλικό Duro της Das που αναφέρει ο Νίκος + Tάσος χρησιμοποιείται ευρέως και έχει το καλό οτι στεγνώνει με τον αέρα και αργά, ώστε να το "δουλέψεις" στην υφή του αλλά και να "φυτέψεις" - στερεοποιήσεις οτι θέλεις  ::icon_thumright::
 Μια άλλη λύση είναι οι γάζες με κομματάκια γύψου επάνω. Υπάρχουν σε φαρμακεία (πολύ φθηνές) αλλά και σε καταστήματα με είδη μακέτας - σχεδίου + Πλαίσιο + κατα/ματα υλικά τρένων (αλλά σ' αυτά είναι λίγο "αλμυρούτσικα" λόγω φίρμας). Απλά έχεις ενα μπωλάκι δίπλα σου και τις "βαπτίζεις" και απλώνεις. Για πολύ καλύτερα αποτελέσματα ρίξε λίγο ατλακόλ στο μπώλ με το νερό (δεν ραγίζει ο γύψος).
 Ενας τρόπος γρήγορης "τρύπας" απο οβίδα αλλά και "σαγρέ" επιφάνειας του φελιζόλ, είναι η ζέστη του αναπτήρα....ΟΧΙ Η ΦΛΟΓΑ  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 12:59:21 πμ »
Με έπιασε το εγωιστικό μου! Δεν είναι δυνατό να μη μπορώ να φτιάξω μία βάση! Εντάξει δεν είπαμε τη φάρμα του nino1969, μία απλή, ηλίθια βασούλα θέλω. Οπότε πάμε πάλι από την αρχή. Εξω οι σημειώσεις, έξω και η βιβλιογραφία και μελέτη. Η μέθοδος του Σταύρου, αν και ταχύτατη και ομολογουμένως εντυπωσιακή, μπορώ να σας πω εκ πείρας οτι σε κεκλιμένες επιφάνειες τουλάχιστον για μένα είναι προβληματική. Διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα, ειδικά εδώ στο forum, συγγραφή σημειώσεων και αφού κατέληξα σε κάτι που πίστευα οτι θα δουλέψει ξεκίνησα.

Αρχικά σκάλισα τη βάση.

Μετά πήρα πηλό...

...και ξεκίνησα να καλύπτω τη βάση.

Το στρώσιμο έγινε με το χέρι. Οι πολύ μικροί κρατήρες έγιναν με το πίσω μέρος ενός μεγάλου πινέλου. Πάτησα πάνω στο νωπό πηλό το άρμα για να αφήσει ίχνω από τις ερπύστριες. Στη συνέχεια με ΖΤΠ έβαλα μια σειρά πασάλους για να τοποθετήσω σε επόμενο στάδιο λίγο συρματόπλεγμα.

Και τώρα το χώμα. Στο Villers-Bretonneux που έδρασε το συγκεκριμένο άρμα, σε όσες φωτό έχω δει υπάρχει το μόνιμα ανασκαμένο μαλακό χώμα της Β. Γαλλίας το οποίο γινόταν λάσπη και όταν στέγνωνε δημιουργούσε μεγάλους σβώλους. Υστερα από αρκετή σκέψη απόφάσισα και ανακάτεψα σκόνη αγιογραφίας (όμπρα ωμή και ψημμένη) αραίωσα ατλακόλ με νερό, πέρασα τη βάση με ένα πινέλο και με ένα μικρό σουρωτήρι κάλυψα τη βάση. Στη συνέχεια με ένα πουάρ έβαζα με προσοχή κόλλα πάνω στη σκόνη. Η αραιή κόλλα άπλωνε και έκανε τη σκόνη να "κάθεται¨πάνω στις λεπτομέρειες της βάσεις. Επανέλαβα μερικές φορές τη διαδικασία για να καλύψω κάποια κενά και κατέληξα σε αυτό:

Μπορώ να πω πως για πρώτη φορά έχω κάτι που θυμίζει βάση για μοντέλο και οχι συμφορά. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη, τις ιδέες και το χρόνο που θυσιάσετε για να με βοηθήσετε. Αύριο που θα στεγνώσει θα προσπαθήσω να κάνω και κάποια βαψίματα για να έχει διαφορές τονικότητας το έδαφος και έχω και μία τρελλή ιδέα να βάλω και λασόνερα στο βάθος του μεγάλου κρατήρα.

Τα πασαλάκια για το συρματόπλεγμα περιμένουν βάψιμο και φυσικά πρέπει να φτιάξω και το σύρμα. Η υφή του εδάφους μοιάζει τελικά πάρα πολύ με τις φωτό που έχω στη διάθεσή μου, μπορώ να πω οτι είμαι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα.

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 01:22:17 πμ »
Έτσι μπράβο  ::eusa_clap:: τώρα μάλιστα  ::icon_thumright:: . Ομολογώ ότι τελικά έκανες πολύ καλή δουλειά, αν και με στενοχώρησε το ότι παραιτήθηκες από την προηγούμενη πολύ ωραία βάση με το χαράκωμα, κάνοντάς το delete και απλουστεύοντας την κατασκευή σου στη νέα  :( Τουλάχιστον δώσε λίγο ενδιαφέρον, φτιάχνοντας λασπόνερα όπως είπες στον μεγάλο κρατήρα, πολύ ωραίοι οι πάσαλοι, φτιάξε και ένα καλό και μπουρδουκλωμένο του κερατά συρματόπλεγμα και είσαι τέλειος.
Και τελικά (τουλάχιστον όπως έχω διαπιστώσει κι εγώ πολλές φορές) μην μπαίνεις στο παιχνίδι του να βλέπεις τι κάνουν οι άλλοι, να μελετάς και να διαβάζεις τα μύρια όσα τρυκ ή τεχνικές και να προσπαθείς να ξεσηκώσεις και να επαναλάβεις διαδικασίες, γιατί στο τέλος μπερδεύεσαι χειρότερα. Απλά άρχισε να αυτοσχεδιάζεις  :wink:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 01:30:16 πμ »
Γιωργη,γιατι εκανες βρε συ τοσο λεια επιφανεια! :mrgreen: :mrgreen:
Γιατι βρε ανθρωπε το εκανες flat? :roll:
Δεν πειραζει ομως!
Αν θελεις να πειραμματιστεις λιγο παραπανω για να βγαλεις κατι που πιστευω οτι θα σε ικανοποιησει πολυ περισσοτερο κανε δυο πραγματακια!
Παρε τον DAS ΚΑΙ κανονικο κοσκινισμενο χωμα  :wink: (μην το φοβασαι να το δοκιμασεις ειναι απολαυση σ'λεου! :mrgreen:)και φτιαξε απο πανω ενα επιστρωμα.
Πρεπει να φτιαξεις τους κρατηρες ΠΟΛΥ αναγλυφους!!
Σ'αυτο θα βοηθησει ενα...πηρουνι, μια οδοντοβουρτσα,οτι μπορει να σου δωσει αναγλυφο!!!
Βαλε τον DAS και διαμορφωσε τον με το πηρουνι (βρεξ'το για να μην σου κολλαει)απο τον πατο μεχρι και το χειλος!!
Μετα νερακι+ατλακολ+χωμα-ψιλοπηχτο(δεν χρειαζεσαι σκονες!Το φυσικο ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ ανωτερο χρωματικα απ'οτι θα σου δωσει οποιαδηποτε σκονη!!!!!)και με ενα μαλακο πινελο ΠΑΙΞΕ με την ψυχη σου!! :D :D
Ολα τα μικρα πετραδακια στο χωμα μολις τα κανεις drybrush θα δειξουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!
Βαλε και χορταρακια,κανεναν μισοθαμμενο κορμο,βαλε και στο τελος καμια λασπουρα,οτι αγαπας τελος παντων και θα εισαι αρχοντας!! ::icon_thumright::
Ευκαιρια ειναι τωρα που εχεις αρχισει και παιρνεις το κολλαι να παιξεις με την συγκεκριμενη βαση!!!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 01:44:57 πμ »
...αν και με στενοχώρησε το ότι παραιτήθηκες από την προηγούμενη πολύ ωραία βάση με το χαράκωμα...
Υπήρξε πιο πρακτικός λόγος. Το εν λόγω άρμα, αριθμός 506, δεν έφτασε μέχρι τα συμμαχικά χαρακώματα, "έμεινε" στη [wiki=]no mans land[/wiki] από μηχανική βλάβη. Το ανατίναξε εν μέρη αργότερα μία γερμανική περίπολος που στάλθηκε ακριβώς για το σκοπό αυτό.

Γιωργη,γιατι εκανες βρε συ τοσο λεια επιφανεια! :mrgreen: :mrgreen:
Γιατι βρε ανθρωπε το εκανες flat? :roll:
Δεν πειραζει ομως!
Μα δεν είναι flat, φταίει το φλας της μηχανής. Είναι περίπου όπως στις παρακάτω φωτό
Click to see the original size.Click to see the original size.

Κορμός στη συγκεκριμένη περιοχή δεν κολλάει και χορταράκια απλά δεν φύτρωναν στο κενό ανάμεσα στα χαρακώματα, οι οβίδες, ο υπερίτης και το φωσγένιο φρόντιζαν για αυτό. Τον κρατήρα θα τον πηρουνιάσω αύριο, τώρα όλα είναι πολύ νωπά και φοβάμαι καταστροφή... Πετραδάκια θα προσθέσω κάτι λίγα από άμμο γάτας. Χώμα δεν πήρα για καθαρά πρακτικό λόγο, λόγω βροχής και υγρασίας, τα πάντα στον κήπο είναι μούσκεμα. Για λίογ φλέρταρα την ιδέα να το στεγνώσω στο φούρνο αλλά το βλέμμα της Ελένης μου θύμισε το θνητό της ύπαρξής μου και κατέληξα στις αγιόσκονες.

Ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις, αύριο θα συνεχίσω την καταστροφή!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 02:02:45 πμ »
Να συνεχίσεις γιατί βγαίνει φανταστικό!!!!!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 02:02:52 πμ »
Πια καταστροφη,μια χαρα τυραμισου σου βγηκε! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 04:18:57 μμ »
Γιώργο φίλε μου  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: συνέχισε την "βγαίνει" πολύ ωραία.....αφού "έκανες την αρχή" τώρα με συνεχή εξάσκηση θα "γίνεις μαστόρι"  :wink:

Tags: