Συρματόσχοινα..................
Είχα υποσχεθεί να σας ενημερώσω σχετικά με την έρευνά μου περί συρματοσχοίνων,αλυσίδων κ.λ.π.

Έχουμε καί λέμε.......
Συρματόσχοινο πάχους 0,5mm. Αγοράστηκε από κατάστημα ειδών ψαρικής.Υπάρχει καί λεπτότερο αλλά καί αρκετά παχύτερα......Λογικά μπορεί κάποιος να βρεί κάτι σε όποια κλίμακα κι αν ψάχνει.
Το κόστος είναι κάτω από 1 ευρώ το μέτρο.
Από το ίδιο κατάστημα προμηθεύτηκα κι αυτό........

Είναι 30 μεταλικά "σωληνάκια" που μπαίνει μέσα διπλό το συρματόσχοινο καί με λίγο σφίξιμο με την πένσα έχουμε ότι "θηλιά" θέλουμε.Κυκλοφορούν σε ανάλογες διατομές με τα συρματόσχοινα.Επίσης μπορείτε να βρείτε καί διπλά (σαν δίκανο).Το φακελάκι των 30,κοστίζει 1 ευρώ.
Δίπλα στο φακελάκι δείτε ένα που στέκεται.
Η παρακάτω φωτογραφία είναι κακή...........(τί πρωτότυπο

).......Όμως φαίνεται η αλυσίδα που βρήκα καθώς καί κάποια μεταλλικά γαντζάκια.Είναι ασημένια,πολύ εύκαμπτα καί χρησιμοποιώντας μιά οδοντογλυφίδα μπορούν να ανοίξουν καί να ξανακλείσουν πολύ εύκολα.Υπάρχουν πάρα πολλά πάχη,αλλά καί σχέδια.Εντύπωση μου έκαναν καί οι αλυσίδες σαν αυτές που βλέπουμε σε μεγάλα πλοία που ο κάθε κρίκος έχει σχήμα Θ. Τα βρήκα στο κατάστημα DIVA στην οδό Πραξιτέλους 21 στην Αθήνα αλλά απ΄ότι βλέπω στην απόδειξη έχει καί άλλο κατάστημα στην οδό Ανδρομάχης 150 στην Καλλιθέα.Το κόστος "παίζει" ανάλογα με το σχέδιο.Εγώ γιά 1 μέτρο από την αλυσίδα που βλέπετε καί γιά καμμιά 30αριά γαντζάκια έδωσα 6,70 ευρώ.

Τέλος.......ένα καρουλάκι πολύ λεπτό καί εύκαμπτο σύρμα,κάντε την σύγκριση με την αλυσίδα.....Ιδανικό γιά στρίψιμο καί δημιουργία "συρματόσχοινου".
Το αγόρασε η γυναίκα μου από την..........Ιπποκράτους........Λίγο πιό κάτω από το καφέ στην απέναντι πλευρά,σ΄ένα μαγαζάκι που πουλάει ότι μπιχλιμπίδι μπορείτε να φανταστείτε.Τα έχει κρεμασμένα απ΄ έξω........στο πεζοδρόμιο.

Αυτά προς το παρόν.Στην διάθεσή σας γιά οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Είμαι γιά..............δέσιμο.