Αποστολέας Θέμα: Διανομή Περιοδικών σε Αθήνα και Επαρχία  (Αναγνώστηκε 1952 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
Διανομή Περιοδικών σε Αθήνα και Επαρχία
« στις: Οκτωβρίου 31, 2007, 12:09:44 πμ »
Τώρα που έχω μάθει κάποια βασικά πράγματα λέω να τα μοιραστώ μαζί σας, για να καταλάβετε γιατί υπάρχει χρονικός διαχωρισμός της κυκλοφορίας των περιοδικών μεταξύ Αθήνας και επαρχίας. Συνήθως ότι κυκλοφορεί σε Αθήνα ταυτόχρονα πηγαίνει και στη Θεσσαλονίκη ενώ σχεδόν πάντοτε αργεί στην επαρχία. Αυτό δεν είναι απόλυτο, ποικίλει από έντυπο σε έντυπο και η ταυτόχρονη κυκλοφορία μπορεί να ισχύει μόνο για τα κεντρικά σημεία πώλησης. Συνήθως τα πρακτορεία μαζεύουν τις επιστροφές της Αθήνας όταν βγεί το επόμενο τεύχος και τότε το προηγούμενο προωθείται στην επαρχία.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εκδότες έχουν συνήθως ένα πλαφόν με το τυπογραφείο, το οποίο σημαίνει ότι για κάθε έντυπο βγάζουν ένα συγκεκριμένο αριθμό που συνήθως υπερκαλύπτει τις προσδοκίες του τεύχους. Τα περιοδικά σχεδόν πάντοτε περισσεύουν. Από εκεί και πέρα η διανομή στα περίπτερα είναι και θέμα του πρακτορείου. Τα μεγάλα πρακτορεία είναι δύο και μάλιστα το ποσοστό τους επί της τιμής είναι σημαντικό.
Δυστυχώς η αγορά είναι δύσκολη και γεμάτη έντυπα κάθε λογής. Γενικά υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για τις οποίες δε φταίνε όσοι εκδίδουν περιοδικά.
Η λύση της συνδρομής είναι η καλύτερη. Τώρα θα μου πεις γιατί δεν την έχεις εφαρμόσει; Μα έχω την αρρώστια του περίπτερου, θέλω να το δω, να μου αρέσει και μετά να το αγοράσω. Παλιότερα έπαιρνα τακτικά 7-8 περιοδικά, τώρα πια που τα θέματα έχουν ανακυκλωθεί (και συχνά στυγνά αντιγραφεί) τουλάχιστον 4-5 φορές έχω περιοριστεί σε 6-8 κάθε μήνα, ανάλογα με το περιεχόμενο. Εσείς πως τη βγάζετε;

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
Απ: Διανομή Περιοδικών σε Αθήνα και Επαρχία
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 31, 2007, 02:01:12 πμ »
...Η λύση της συνδρομής είναι η καλύτερη. Τώρα θα μου πεις γιατί δεν την έχεις εφαρμόσει; Μα έχω την αρρώστια του περίπτερου, θέλω να το δω, να μου αρέσει και μετά να το αγοράσω. Παλιότερα έπαιρνα τακτικά 7-8 περιοδικά, τώρα πια που τα θέματα έχουν ανακυκλωθεί (και συχνά στυγνά αντιγραφεί) τουλάχιστον 4-5 φορές έχω περιοριστεί σε 6-8 κάθε μήνα, ανάλογα με το περιεχόμενο. Εσείς πως τη βγάζετε;

Σε καταλαβαίνω απόλυτα...κι εγώ από την ιδία νόσο πάσχω :lol:, συν του ότι είμαι και λίγο ψείρας και θέλω το περιοδικό να είναι τσίλικο...όχι τσαλακωμένο,γδαρμένο και ούτε χιλιοστό σκισμένο, οπότε θέλω να το ελέχγω στο περίπτερο...τρέμω στη ιδέα ότι θα είμαι συνδρομητής και θα παραλάβω ένα έστω κι ελαφρώς στραπατσαρισμένο περιοδικό :shock:!! ..λογικά τα προσέχουν αλλά ποτέ δεν ξέρεις, για να καταλάβετε, είμαι συνδρομητής στο "ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΙΣΗ" και μου αποστέλλεται σε απλό φάκελο!! Φρίκη δηλαδή.. παλαιότερα την έπερνα από τον πατέρα μου αλλά αφότου αποστρατεύτηκε έγινα συνδρομητής αναγκαστικά...
Κατά τα άλλα διαβάζω σε σταθερή βάση ΠΤΗΣΗ, ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗ (όσο κι αν μου τη δίνει), HΑF yearbook και τα υπόλοιπα καθε φορά που έχουν θέματα που με ενδιαφέρουν, κυρίως για Π.Α....

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 31, 2007, 09:57:27 πμ »
Περίπτερο προς το παρόν γιατί ψάχνω ελληνικά θέματα (ΠΑ, ΠΝ, ΑΣ) και μερικά ξένα κατ'εξαίρεση. Παληά και με πρωτοπόρο την ΠΤΗΣΗ είχαμε επισκέψεις σε πολλές μονάδες κτλ. Τώρα μου φαίνεται βασίζονται σε μεταφράσεις και μόνο οι περισσότεροι. Ετσι βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια στην πλειοψηφία.

Συνδρομητής είμαι μόνο στο HAFy το οποίο έρχεται με courrier στο σπίτι σε άψογη συσκευασία. Γιατί απο τις κλασσικές συνδρομές όλο και κάποιος μέσα στην πολυκατοικία "βούταγε" κάτι....! Και άντε βρές το μετά.

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 01, 2007, 12:04:55 πμ »
Φίλοι μου η "πίτα" παραμένει η ίδια αλλά τα περιοδικά έχουν γίνει άπειρα, γι΄αυτό οι κυκλοφορίες είναι μικρές και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Αυτός πιστεύω είναι και ο λόγος (πόσα φύλλα πουλάει ο καθένας) που έχει αυξήσει τον αριθμό των περιοδικών αλλά και των θεμάτων. Εγώ προσωπικά διαβάζω σταθερά:

ΠΤΗΣΗ (εξ απανέκαθεν)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ&ΑΣΦΑΛΕΙΑ (σοβαρότητα)
Ιστόρικές Σελίδες (πρωτότυπα θέματα)
Β' ΠΠ (πρωτότυπα θέματα)
Πόλεμος και Ιστορία (Κλασσικό)
Στρατιωτική-Ναυτική-Αεροπορική Ιστορία (ενδιαφέροντα θέματα)

Ενίοτε καμιά μονογραφία με ενδιαφέρον ή κάποιο μεμονωμένο τεύχος που μπορεί να έχει ενδιαφέρον.

Το καλύτερο όλων; Μα το (παλιό και μόνο αυτό) COCKPIT. Το αρχείο μου έχει καλούδια από το 1979, σε χαρτί είναι κοντά 2-2,5 κυβικά. Το ηλεκτρονικό αρχείο είναι in advance και πάει πολύ καλά....

Και μη γελιέστε, ο πιο αδικημένος χώρος είναι το ναυτικό από άποψη διάθεσης χώρου για άρθρα, παρουσιάσεις και κυρίως ιστορία. Και να σκεφτείς ότι κάποτε ήταν η ειδικότητά μου σε "ψιλά γράμματα".

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 01, 2007, 03:30:56 πμ »
Και εγώ για τις συνδρομές σκεφτόμουνα σαν τον Χάρη δηλ. να μην περιμένω 1 μήνα για να βγει στο περίπτερο και έγινα συνδρομητής στο Model Expert. Προχθές όμως το είδα στο περίπτερο και ακόμα να έρθει το δικό μου. Έχει ξαναγίνει λόγω ΕΛΤΑ. Τα υπόλοιπα που παίρνω κάθε μήνα δηλ.: Στρατιωτική Ιστορία, Panzer, Ιστορικές Σελίδες, Παγκόσμια Πολεμική Ιστορία και αυτά που βγαίνουν περιστασιακά δηλ. Καταδρομή, Μεγάλες Μάχες, Μονογραφίες, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος κτλ τα διαλέγω επιμελώς σαν τον phantomphlyer. Ανοίγω το περιοδικό το ξεφυλλίζω, γυρνάω γρήγορα τις σελίδες μπροστά στη μύτη μου και μυρίζω το ιλλουστρασιόν χαρτί και έπειτα το αγοράζω. Αρρώστια μήπως;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 01, 2007, 08:30:17 μμ »
Μπα, κι εγώ τρελαίνομαι να μυρίζω φρεσκοτυπωμένο χαρτί. Αλλά μην ανησυχείς, υπάρχουν και σκληρότερες ντρόγκες (μακριά από εμάς). Πάντως καλού-κακού τραγούδα τρεις φορές τον "αεροπόρο" πρωί-μεσημέρι-βράδυ πριν το φαγητό για να μην αγοράσεις κι άλλα.

Tags: