Αποστολέας Θέμα: Fiat 500 Mod. A  (Αναγνώστηκε 1621 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Fiat 500 Mod. A
« στις: Οκτωβρίου 20, 2007, 02:15:18 μμ »
 Καλημέρα φίλοι μου. Χθές τ' απόγευμα ξεκίνησα το Fiat 500 Mod. A το γνωστό "topolino". Ήταν μια προσπάθεια της Fiat, μετά απο υποδείξεις του Μουσολλίνι, για την κατασκευή ενός φθηνού και οικονομικού αυτοκινήτου για τον ιταλικό λαό, πρίν και κατά τη διάρκεια του πολέμου.
 Το αυτοκίνητο ήταν τελείως "σπαρτιάτικο" στον εξοπλισμό του. Υπήρχαν εντελώς τα αναγκαία, ήταν κουπέ διθέσιο με μοτέρ 500 κυβικά και έτσι ήταν εύκολο στη παραγωγή και εύκολο στην αγορά και συντήρηση του. Κατασκευάστηκαν χιλιάδες απο αυτά και πολλά μάλιστα "επιστρατεύτηκαν" για τα μέτωπα του πολέμου. Δεκάδες απο αυτά "ξέμειναν" και στην Ελλάδα μετά το πόλεμο και έγιναν Ι.Χ. με απίστευτες "πατέντες" "επάνω" τους.
 Το μοντέλο είναι στην 1/35 απο την ιταλική Model Victoria σε άριστης ποιότητας ρητίνη, χωρίς να παρουσιάζονται "κουφάλες" απο την χύτευση, ενώ η εφαρμογή των κομματιών είναι κορυφαία για κιτ ρητίνης  ::eusa_clap::

Το κιτ είναι μικροσκοπικό για 1/35 και θυμίζει πιο πολύ "μεγάλο" 1/72  ::glossa:: ::glossa:: αλλά αυτό είναι ίσως που το κάνει χαριτωμένο  :mrgreen:
 σήματα δίνονται για ενα στρατιωτικό στην Πάρμα καθώς και 2 πολιτικά με πινακίδες Roma και Milano. Πάντως καμμιά 20αριά απο αυτά είχε η γκεστάπο στην Φλωρεντία μετά την "παράδοση" των Ιταλών το '43. Η γκεστάπο τα είχε ξαναβάψει μαύρα, με πινακίδες πολιτικές γερμανικές, και τα χρησιμοποιούσαν για συλλήψεις "συνεργατών - προδοσίας" πολιτών. Όπως καταλαβαίνετε  :mrgreen: :mrgreen: έτσι "γκεσταπίτικο" αποφάσισα να το "κάνω"..........

Αποσυνδεδεμένος NICK OLIVER KALIMERIS

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: NAUPLIO-OXFORD,UK
  • modelclub.gr
Απ: Fiat 500 Mod. A
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 20, 2007, 02:58:26 μμ »
Ωραιο μοντελο Παναγιωτη,που πας και τα ξετρυπωνεις θα ηθελα να μαθω? ::icon_thumright::
Εαν ειναι αυτο 1/35,φαντασου τι μεγεθος θα ειχε εαν ηταν 1/72,σαν ξυστρα θα ηταν :lol: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 20, 2007, 04:19:22 μμ »
Ο άνθρωπος με τις ριτίνες ξαναχτύπησε (δεν ξέρω αν πόνεσε  :!:  :lol:::icon_thumright::
Ρε Παναγιώτη, τώρα που τα έχεις κολλήσει όλα, πώς θα το βάψεις από μέσα τόσο μικρό που είναι. Αν το βάψεις βέβαια.   :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 11:34:27 πμ »
Είχα την τιμή να το απολάυσω απο κοντά και ομολογώ στην φωτογραφία χάνει!
Πίστεψέ με Στέλιο, είναι πιό μεγάλο απο ό,τι σου φαίνεται ( είναι λίιιιιιιιιιιγο πιό μεγάλο απο μιά ξύστρα  ::glossa:: που λέει και ο φίλος μας ο Oliver )
Βέβαια μήν του το πείτε του Παναγιώτη  ::sprechende_007:: , αλλά, δοκίμασα να ξύσω ένα μολύβι μ'αυτό και δέν έξυνε! ::glossa:: :D
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 11:40:57 πμ »
Πανέμορφο θεματάκι! ::icon_thumright::

Θα το προτιμούσα πάντως ιταλικό στρατιωτικό ή μεταπολεμικό πολιτικό με τις πατέντες που λές...

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 12:16:15 μμ »
Παναγιώτη θα σου πω κι εγώ μια ιδέα για την παραλλαγή του Τοπολίνο,Ελληνική!!!
Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το βιβλίο "Στα μονοπάτια του πολέμου" του Ζάχου Χατζηφωτίου.Εκεί διηγήται ένα παριστατικό οπού όταν υπηρετούσε με την Ελληνική Ταξιαρχία στην Ιταλία ,αντάλλαξε δέκα κούτες τσιγάρα,σαπούνια,μπέικον και μαρμελάδες με ένα Φίατ Τοπολίνο ,από έναν Ιταλιάνο..!!!!
Το Τοπολίνο ήταν βαμμένο μπλέ με κόκκινες ζάντες.Επειδή δεν θα μπορούσαν να το κουβαλάνε βαμμένο έτσι,ο Ζάχος και οι υπόλοιποι της μονάδας,το έβαψαν πινελάτο πράσινο με σκιές,από τα στρατιωτικά χρώματα που κουβαλούσαν,και έγραψαν στο καπό με άσπρο χρώμα  Ε.Σ.!!Μάλιστα του έβαλαν και πινακίδες ΕΣ 1918,που ήταν η ημερομηνία γέννησης ενός από αυτούς!!!!
Το κουβαλούσαν φορτωμένο σε έναν γερανό Μακ της μονάδας και όταν δεν είχαν υπηρεσία το είχαν για να βολτάρουν στις γύρω πόλεις!! ::avgreekflag5pn::
Στο τέλος του πολέμου μάλιστα ο Χατζηφωτίου το έφερε στην Ελλάδα και το κράτησε κάμποσα χρόνια.

Θα έλεγα οτι παρουσιάζει εξαιρετικό μοντελιστικό ενδιαφέρον αυτή η περίπτωση,καθώς μπορεί να οδηγήσει και σε υπέροχα διοράματα με θέμα την διαδικασία... Ελληνοποίησης του Τοπολίνο... :D

Καλή επιτυχία.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 03:59:47 μμ »
Θα έλεγα οτι παρουσιάζει εξαιρετικό μοντελιστικό ενδιαφέρον αυτή η περίπτωση,καθώς μπορεί να οδηγήσει και σε υπέροχα διοράματα με θέμα την διαδικασία... Ελληνοποίησης του Τοπολίνο... :D

Καλή επιτυχία.

::icon_thumright::
 ::eusa_clap::

Πάνο
πολύ καλή ιδεα.
αν δεν το κανεις τέτοιο, πες αν το κάνω εγώ...
άμα το βρω βεβαια...
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 04:05:03 μμ »
 "Ξύστρα"  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: Φίλοι μου και οι ρητίνες έχουν την "γοητεία" τους  :mrgreen: :mrgreen:
Πανέμορφο θεματάκι! ::icon_thumright::

Θα το προτιμούσα πάντως ιταλικό στρατιωτικό ή μεταπολεμικό πολιτικό με τις πατέντες που λές...
Να σου πώ την αλήθεια το ξανασκέφτομαι και μάλλον θα γίνει "πρασινούλι"  :mrgreen:

Παναγιώτη θα σου πω κι εγώ μια ιδέα για την παραλλαγή του Τοπολίνο,Ελληνική!!!
Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το βιβλίο "Στα μονοπάτια του πολέμου" του Ζάχου Χατζηφωτίου.Εκεί διηγήται ένα παριστατικό οπού όταν υπηρετούσε με την Ελληνική Ταξιαρχία στην Ιταλία ,αντάλλαξε δέκα κούτες τσιγάρα,σαπούνια,μπέικον και μαρμελάδες με ένα Φίατ Τοπολίνο ,από έναν Ιταλιάνο..!!!!
Το Τοπολίνο ήταν βαμμένο μπλέ με κόκκινες ζάντες.Επειδή δεν θα μπορούσαν να το κουβαλάνε βαμμένο έτσι,ο Ζάχος και οι υπόλοιποι της μονάδας,το έβαψαν πινελάτο πράσινο με σκιές,από τα στρατιωτικά χρώματα που κουβαλούσαν,και έγραψαν στο καπό με άσπρο χρώμα  Ε.Σ.!!Μάλιστα του έβαλαν και πινακίδες ΕΣ 1918,που ήταν η ημερομηνία γέννησης ενός από αυτούς!!!!
Το κουβαλούσαν φορτωμένο σε έναν γερανό Μακ της μονάδας και όταν δεν είχαν υπηρεσία το είχαν για να βολτάρουν στις γύρω πόλεις!! ::avgreekflag5pn::
Στο τέλος του πολέμου μάλιστα ο Χατζηφωτίου το έφερε στην Ελλάδα και το κράτησε κάμποσα χρόνια.

Καλή επιτυχία.
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ φίλε  :shock: :shock: :shock: :shock: Πώ πω ΤΡΟΜΕΡΗ ΙΔΕΑ...........μακάρι να έβρισκα φώτο, άν και απο την περιγραφή δεν νομίζω οτι θα είναι δύσκολο να γίνει  ::thanks_smilie:: ::good_job_smilie:: ::eusa_dance:: Το 2ο που έχω "καβάτζα" θα γίνει 1000% "ελληνικό αλά Χατζηφωτίου"  :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 04:06:45 μμ »
Φίλοι μου, το ανέφερα και σ' άλλο "θέμα", το Νοέμβριο θα πάω "μοντελο-ταξίδι" στο Μιλάνο, οπότε οτι θέλετε και μπορώ να βρώ σας το φέρνω  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 04:08:32 μμ »
Φίλοι μου, το ανέφερα και σ' άλλο "θέμα", το Νοέμβριο θα πάω "μοντελο-ταξίδι" στο Μιλάνο, οπότε οτι θέλετε και μπορώ να βρώ σας το φέρνω  ::salut::

άκυρο το προηγούμενο πμ
θα μου επιτρέψεις να σε αγγαρεψω το νοέμβρη
φχαριστω προκαταβολικα
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 04:10:20 μμ »
Φίλε "Μάστορα" εάν έχεις οτιδήποτε πληροφορίες σχετικά δλδ "σκιές"  :?: πού ήταν το Ε.Σ.  :?: Πώς ήταν η πινακίδα  :?: Μack  :?: Θα με βοηθούσες τρομερά.......το αρχίζω τώρα κιόλας  :wink: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 04:40:08 μμ »
Nο problem φίλε μου  ::salut:: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 06:31:23 μμ »
Φίλε "Μάστορα" εάν έχεις οτιδήποτε πληροφορίες σχετικά δλδ "σκιές"  :?: πού ήταν το Ε.Σ.  :?: Πώς ήταν η πινακίδα  :?: Μack  :?: Θα με βοηθούσες τρομερά.......το αρχίζω τώρα κιόλας  :wink: ::salut:: ::salut::

Παναγιώτη,στο βιβλίο ο Χατζηφωτίου αναφέρει αυτολεξή, οτι το έβαψαν μια "βαθυπράσινη απόχρωση με σκιές".Προφανώς είναι δύο διαφορετικοί τόνοι του πράσινου.Πιστεύω οτι με ένα ψάξιμο στα χρώματα που φορούσαν τα συμμαχικά οχήματα στην Ιταλία,αυτά τα δύο πράσινα θα βρεθούν εύκολα.

Το Ε.Σ. αναφέρει οτι το έβαψαν "μπροστά",τίποτε άλλο.Κοιτώντας το Τοπολίνο,το μπροστά θα ήταν ή στο ένα φτερό ή πάνω στις γρίλλιες του κινητήρα,με πιθανότερο το πρώτο.

Οι πινακίδες του πάλι θα βρεθούν κοιτώντας τις αντίστοιχες άλλων οχημάτων.Από οτι είδα στις φωτό ,το Τοπολίνο σου έχει ήδη πινακίδες,οπότε το λογικότερο είναι να χρησιμοποιήσεις αυτές.

Το Μακ είναι ένα Diamont T που οδηγούσε ο ίδιος ο Χατζηφωτίου:

Το βιβλίο δεν λέει τίποτα περισσότερο κι εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω πιο πολύ, όντας αεροπλανάς ....Αν είχε ανταλλάξει κανένα Folgore με τις μαρμελάδες θα μπορούσα να σε πνίξω στο υλικό... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πάντως,μια και ο Ζάχος είναι εν ζωή ακόμα και είναι και ωραίος τύπος,δεν χάνεις τίποτα να προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις μαζί του και να ζητήσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το όχημα....Θα το χαρεί πολύ πιστεύω...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 06:43:24 μμ »
Παναγιώτη ....  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: φτιάχτο το "διαμαντάκι" ... και τα 2 όμως, κι έτσι και αλλιώς

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 10:55:17 πμ »
 Φίλε Mastora σε 1000 ευχαριστώ για τις πολίτιμες πληροφορίες  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Σήμερα θα προσπαθήσω να "έρθω" σε επικοινωνία με τον Κο Χατζηφωτίου, άλλωστε λόγω 28ης σίγουρα θα είναι "φιλοξενούμενος"  σε κάποιο κανάλι τηλ/κό.
 Πιθανότερο να ήταν βαμμένο στα "φτερά" εκατέρωθεν  :roll: Οτι πληροφορίες θα "εισπράξω" θα σας τις "αναμεταδόσω"  :wink:
Κοίτα να δείς  :mrgreen: :mrgreen: έχω ενα T- Diamont και έλεγα να το πουλήσω  8) "πήρε σειρά" για κατασκευή και ρυμούλκηση του 500....
 Φίλε μου Νίκο, αυτό τον καιρό λόγω του οτι δεν έχω ξεκινήσει νέο συγκρότημα, μοντελάρω συνέχεια οπότε οτι έχω στο "βαφείο" θέλω να το τελειώσω  :oops: :oops: Μέχρι τον Μάρτιο του '08 θα κάθομαι --- που έλεγε και ο Φωτόπουλος  :mrgreen: :mrgreen:
 Σταύρο p.m. ελήφθει  ::icon_thumright::

Tags: