Ψηφοφορία

Ðïéá ðáñáëëáãç Âéåôíáì??

Íåá (wrap around)
44 (53%)
Standard
39 (47%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 78

Αποστολέας Θέμα: A-7E Corsair 1/48 Revell  (Αναγνώστηκε 75918 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
Απ: A-7E Corsair 1/48
« Απάντηση #675 στις: Μαρτίου 24, 2008, 11:05:28 πμ »
ʼντε γεια!!!! :shock:
Και με τα λαδάκια τώρα,θα δείξει μούρλια!!!
Πορώθηκα Δευτεριάτικα ::glossa::
Γιωργο φιλε μου σε ευχαριστω....αυτο λεω οτι το αλλο Σ/Κ με τα λαδια θα ειναι πολυ καλο. Χαιρομαι που πηγε καλα το ολο βαψιμο αν και να πω την αληθεια το φοβομονα παρα πολυ!!!
Βιετναμ και εντονο post-shading!!!
 ::icon_thumright::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
    • My Home Page
« Απάντηση #676 στις: Μαρτίου 24, 2008, 11:06:18 πμ »
Μερικες καλυτερες πιστευω φωτο
Περικλή καλή σου μέρα. Μπράβο πολύ ωραία δουλεια έκανες με το βάψιμο.
Να σε ρωτήσω, σκοπεύεις να το πάς στους  Scottish Nationals?
Φιλε μου σε ευχαριστω. Αμα το εχω τελειωσει λεω να το παω. Γιατι ρωτας θα εισαι εκει?
Περικλης Σαλεσιωτης

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #677 στις: Μαρτίου 24, 2008, 11:15:13 πμ »
Φιλε μου σε ευχαριστω. Αμα το εχω τελειωσει λεω να το παω. Γιατι ρωτας θα εισαι εκει?
[/quote]

Μπααα που τετοια τύχη !!! By the way, τι κάνουν οι gordies?
Εγω πριν μερικα χρονια ήμουν στο Newcastle.
Park a pint mate !
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #678 στις: Μαρτίου 24, 2008, 11:57:01 πμ »
Μας "έβγαλες" τα μάτια με το σκρατς, θα μας τα βγάλεις και με το βάψιμο  :shock:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

.....ελα ντε...βρε επιμονη αυτο το παιδι...... :shock: :shock:
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #679 στις: Μαρτίου 24, 2008, 12:30:26 μμ »
Μανούλα μου :!:
Τα ματάκια μου :!:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #680 στις: Μαρτίου 24, 2008, 12:32:09 μμ »
Πολυ καλη και κατατοπιστηκή η περιγραφή σου για το postshading!

Σε ευχαριστώ.
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #681 στις: Μαρτίου 24, 2008, 04:03:12 μμ »
Περικλή,δεν νομίζω να περιμένεις να ακούσεις τίποτα από τα γνωστά ::icon_thumright::,είναι πάρα πολύ σωστό και για αυτό θα σε παρακαλούσα αν δεν σου κάνει κόπο,να μας δώσεις κάποιες λεπτομέριες για το βάψιμό και την συμπεριφορά αυτών των χρωμάτων γιατί κατά καιρούς ακούγονται διάφορα.Εύχομαι να το ευχαριστιέσαι όσο και εμάς τα μάτια μας που το βλέπουμε από εδώ ::eusa_clap::.

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #682 στις: Μαρτίου 24, 2008, 05:29:19 μμ »
ευτυχώς που το τελειώνεις γιατί δεν θα αντέξουμε άλλο

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #683 στις: Μαρτίου 24, 2008, 05:31:05 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
No commets ::glossa::
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #684 στις: Μαρτίου 24, 2008, 07:00:22 μμ »
Τι λες τωρα????  :shock: :shock: :shock: Τρομερο βαψιμο. Σουπερ εγινε με το panelling!!! Μπραβο φιλε μου Περικλη  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #685 στις: Μαρτίου 24, 2008, 07:29:07 μμ »
Αρε ζωγραφε τι εκανες παλι.Τρομερο το βαψιμο.Μπραβο Περικλη ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #686 στις: Μαρτίου 24, 2008, 08:08:07 μμ »
Περικλή, υπέροχη δουλειά  8) με όμορφες τεχνικές βαψίματος και τονικότητα χρωμάτων ::icon_thumright::. Πάντα μας επιφυλάσσεις εκπλήξεις σε κάθε σου post :wink:.
ʼξιες Ελληνικές κατασκευές από έναν Έλληνα "πρέσβη" μοντελιστή του εξωτερικού ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #687 στις: Μαρτίου 24, 2008, 08:57:41 μμ »
Μπραβο ρε συ Περι καταπληκτικο βαψιμο-αλλη κλαση- θα ελεγα! ::icon_thumright::
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
    • My Home Page
« Απάντηση #688 στις: Μαρτίου 24, 2008, 09:17:23 μμ »
Μας "έβγαλες" τα μάτια με το σκρατς, θα μας τα βγάλεις και με το βάψιμο  :shock:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
.....ελα ντε...βρε επιμονη αυτο το παιδι...... :shock: :shock:
Φιλε μου Γιαννη σε ευχαριστω  ::icon_thumright::

Μανούλα μου :!:
Τα ματάκια μου :!:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Φιλε μου leopard  σε ευχαριστω  ::icon_thumright::

Πολυ καλη και κατατοπιστηκή η περιγραφή σου για το postshading!
Σε ευχαριστώ.

Περικλή,δεν νομίζω να περιμένεις να ακούσεις τίποτα από τα γνωστά ::icon_thumright::,είναι πάρα πολύ σωστό και για αυτό θα σε παρακαλούσα αν δεν σου κάνει κόπο,να μας δώσεις κάποιες λεπτομέριες για το βάψιμό και την συμπεριφορά αυτών των χρωμάτων γιατί κατά καιρούς ακούγονται διάφορα.Εύχομαι να το ευχαριστιέσαι όσο και εμάς τα μάτια μας που το βλέπουμε από εδώ ::eusa_clap::.
Στεφανε σε ευχαριστω φιλε μου!!  ::icon_thumright::
Τα χρωματα τα ειχα παρει και εγω απο φοβο μετα απο οσα ειπανε τα παιδια εδω μεσα. Συνηθως προτιμω ΤΑΜΙΥΑ χρωματα τα οποια τα βρησκω ΦΟΒΕΡΑ!!!!!
Στα Lifecolour τωρα..... τα αραιωσα με νερακι απο την βρυση, ουτε αζαχ οθτε υγρο πιατων τιποτα....μονο νερακι αφου κουνησα το μπουκαλακι τους για κανενα 5 λεπτο  :lol:. Η αναλογια στο περιπου ειναι 50-50 η και λιγακι παραπανω νερο....χαμηλη πιεση στο κομπρεσερ και απαλα διαδοχικα ψεκσματα σε λεπτα στρωματα ωστε να στρωσει σιγα σιγα το χρωμα. Περασα περιπου 2-3 στρωματα το καθε χρωμα. Το μονο που δεν μου αρεσε ηταν το ανοιχτο γκρι..... :evil:
Καφε και πρασινα φοβερα. Επισης τα αναμοιξα με ΤΑΜΙΥΑ χρωματα...κανενα προβλημα!!!!!!!

ευτυχώς που το τελειώνεις γιατί δεν θα αντέξουμε άλλο
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Λαμπρο φιλε μου σε ευχαριστω!!!!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
No commets ::glossa::
Thanks Κωστα.
Θσ ερθεις Scotish Nationals?

Τι λες τωρα????  :shock: :shock: :shock: Τρομερο βαψιμο. Σουπερ εγινε με το panelling!!! Μπραβο φιλε μου Περικλη  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Nωντα σε ευχαριστω φιλε μου. Ειδες τι κανει ο αερογραφος? Παρε και θα με θυμηθεις!!!!

Αρε ζωγραφε τι εκανες παλι.Τρομερο το βαψιμο.Μπραβο Περικλη ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τασος ::salut::
Τασο φιλε μου σε ευχαριστω!!!

Περικλή, υπέροχη δουλειά  8) με όμορφες τεχνικές βαψίματος και τονικότητα χρωμάτων ::icon_thumright::. Πάντα μας επιφυλάσσεις εκπλήξεις σε κάθε σου post :wink:.
ʼξιες Ελληνικές κατασκευές από έναν Έλληνα "πρέσβη" μοντελιστή του εξωτερικού ::salut::
Γιαννη φιλε μου σε ευχαριστω πολυ. Λογια απο μοντελιστες με διεθνη καριερα σαω εσενα ειναι παντα φοβερα να διαβαζονται :oops:
Σε ευχαριστω!!!

Μπραβο ρε συ Περι καταπληκτικο βαψιμο-αλλη κλαση- θα ελεγα! ::icon_thumright::
:oops:
Σε ευχαριστω φιλε μου!!!!!
Περικλης Σαλεσιωτης

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #689 στις: Μαρτίου 24, 2008, 10:05:57 μμ »
Περικλή καλησπέρα ελπίζω να είσαι καλά,όταν δω ότι το Θέμα σου επανέρχεται στην ημερησία διάταξη ησυχάζω, λέω αυτά που του είπα την προηγούμενη φορά δεν τα πήρε κατάκαρδα
από την άλλη αγχώνομαι τι θα σου γράψω για να σε πειράξω (εννοείται πάντα καλοπροαίρετα),βρήκα λοιπόν τι θα σου γράψω αυτή την φορά :mrgreen: πάντα ήξερα ότι η μεγαλύτερη ο-
πτική διαφορά εξωτερικά (εκτός μηχανικών μερών) μεταξύ ενός -Η και -Ε ήταν το Καμουφλάζ το -Η φορούσε "Μίνι Καμουφλάζ, μέχρι το μέσω περίπου της ατράκτου στις πλευρές και το -Ε
φορούσε "Midi Καμουφλάζ, μέχρι κάτω από το πυροβόλο νοητή γραμμή στις πλευρες της ατράκτου, τώρα θα μου πης πέρασε PDM και του άλλαξαν το καμουφλάζ, (έμένα πάντως πάντα
μου άρεσε το"Midi Καμουφλάζ και διερωτόμουν γιατί έβαψαν τα -Η με το κοντό καμουφλάζ ):?
Φίλε μου σε χαιρετώ όπως πάντα και περιμένω την απολογία σου σύντομα  :)   Γιάννης   Χανιά... ::salut::
Υ.Γ. Όπως πάντα τέλειος, αλλά παρακάλα να μην επανέλθω στην ενεργό υπηρεσία ::eusa_clap:: 
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
    • My Home Page
« Απάντηση #690 στις: Μαρτίου 24, 2008, 10:55:50 μμ »
Φιλε
Περικλή καλησπέρα ελπίζω να είσαι καλά,όταν δω ότι το Θέμα σου επανέρχεται στην ημερησία διάταξη ησυχάζω, λέω αυτά που του είπα την προηγούμενη φορά δεν τα πήρε κατάκαρδα
από την άλλη αγχώνομαι τι θα σου γράψω για να σε πειράξω (εννοείται πάντα καλοπροαίρετα),βρήκα λοιπόν τι θα σου γράψω αυτή την φορά :mrgreen: πάντα ήξερα ότι η μεγαλύτερη ο-
πτική διαφορά εξωτερικά (εκτός μηχανικών μερών) μεταξύ ενός -Η και -Ε ήταν το Καμουφλάζ το -Η φορούσε "Μίνι Καμουφλάζ, μέχρι το μέσω περίπου της ατράκτου στις πλευρές και το -Ε
φορούσε "Midi Καμουφλάζ, μέχρι κάτω από το πυροβόλο νοητή γραμμή στις πλευρες της ατράκτου, τώρα θα μου πης πέρασε PDM και του άλλαξαν το καμουφλάζ, (έμένα πάντως πάντα
μου άρεσε το"Midi Καμουφλάζ και διερωτόμουν γιατί έβαψαν τα -Η με το κοντό καμουφλάζ ):?
Φίλε μου σε χαιρετώ όπως πάντα και περιμένω την απολογία σου σύντομα  :)   Γιάννης   Χανιά... ::salut::
Υ.Γ. Όπως πάντα τέλειος, αλλά παρακάλα να μην επανέλθω στην ενεργό υπηρεσία ::eusa_clap:: 
Φιλε Γιαννη ειναι παντα ευχαριστο να διαβαζω τα σχολια σου και τα πειραγματα σου!!!! Ειλικρινα χαιρομαι οταν ενας ανθρωπος με την δικη σου εμπειρια και γνωση του αντικειμενου γραφει τοσο καλα λογια για την δουλεια μου!!
Σε ευχαριστω!

τωρα για την παραλλαγη τι να σου πω εσυ ξερεις καλυτερα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Συνταξιουχε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Περικλης Σαλεσιωτης

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #691 στις: Μαρτίου 24, 2008, 11:31:29 μμ »
Ρε Περικλη πολυ μακρια ρε φιλε 5-6 ωρες :oops: :oops: :oops:
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #692 στις: Μαρτίου 24, 2008, 11:42:20 μμ »

Μια εικόνα 10^ν λέξεις  ! ! !

::award_1:: ::award_1::

Όπως πάντα νούμερο 1.  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #693 στις: Μαρτίου 25, 2008, 12:08:09 μμ »
άντε γεια άντε γεια!!!!!  Πολύ όμορφο το βάψιμο σου!!!!

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #694 στις: Μαρτίου 25, 2008, 12:36:56 μμ »
Τι έκανες εκεί βρε Πέρι....  :shock: :shock: :shock:

ʼντε και καλές διακρίσεις  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Αιακος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγινα
« Απάντηση #695 στις: Μαρτίου 25, 2008, 01:22:00 μμ »
Ωραίο το βάψιμο Περικλή ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Και να σου πω ότι μ'αρέση περισσότερο το Μίνι Καμουφλάζ :wink:

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #696 στις: Μαρτίου 25, 2008, 04:43:38 μμ »
Φιλε
Φίλε μου σε χαιρετώ όπως πάντα και περιμένω την απολογία σου σύντομα  :)   Γιάννης   Χανιά... ::salut::
Φιλε Γιαννη ειναι παντα ευχαριστο να διαβαζω τα σχολια σου και τα πειραγματα σου!!!! Ειλικρινα χαιρομαι οταν ενας ανθρωπος με την δικη σου εμπειρια και γνωση του αντικειμενου γραφει τοσο καλα λογια για την δουλεια μου!!
Σε ευχαριστω!

τωρα για την παραλλαγη τι να σου πω εσυ ξερεις καλυτερα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Συνταξιουχε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Περικλή γειά σου, αυτό που θα σου πω σήμερα ανταποκρίνεται στην απόλυτη πραγματικότητα και μοντελιστικά δίνη καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολή και αφορά το WASHING,από εσέ-
να εξαρτάται εάν το εφαρμόσης σ΄αυτό το μοντέλο ή μελλοντικά σε άλλα Αφη, λοιπόν η πραγματικότης είναι η ακόλουθη, στα αφη Jet πρώτης γενειάς ορισμένα πράγματα τουλάχιστον στην Ελλά-
δα ήταν άγνωστα όπως π.χ. ο κίνδυνος διάβρωσης (CORROSION) και πολύ είχαν την άποψη ότι το αλουμίνιο και λοιπά μέταλλα που συνθέτουν το αφος δεν προσβάλλονται από την διάβρωση γι΄
αυτό και τα πολλά γυαλιστερά αφη μετά πολύ πάλι θεωρούσαν το βάψιμο του αφους  σαν ποιό όμορφο, όσο όμως πρωχορούσε η τεχνολογία ακόμα και στην Ελλάδα κατάλαβαν ότι το βάψιμο
του αφους έπρεπε να γίνεται για λόγους "υγείας και ασφαλείας" αυτού,καταλαβαίνης τι εννοώ, έτσι λοιπόν έβλεπες να λοίπουν ολόκληρα κομμάτια χρώματος και κανείς δεν έδινε σημασία, με τον ερχο
μό όμως των Αφων "Δεύτερης Γενιάς" τα πράγματα άλλαξαν δραματικά στην κορυφή των μαθημάτων όλων των ειδικοτήτων υπήρχε το μάθημα "CORROSION CONTROL" και η σοβαρή σημασία της
χρώσης του Αφους με ειδικά χρώματα (για την υγεία του) και τα ειδικά καμουφλάζ (για την ασφάλεια του) και όσο εξελλίσεται η τεχνολογία τόσο εξελλίσονται και τα χρώματα (Βλέπε Stealth Xρώμα-
τα και συνθ. υλικά)  λοιπόν τώρα όταν το αφος εισέλθη στο Υπόστεγο για Περιοδική Προγραμματισμένη Συντήρηση και ανοίγονται συγκεκριμένα πάνελ {καπώ) για επιθεώρηση και συντήρηση, όταν τα επανατοποθετούν το ειδικό συνεργείο τα στεγανοποιοί και ξαναβάφη τα σημεία που τοποθετούνται οι βίδες (επειδή όταν αφαιρούνται αυτές χρησιμοποιόντας τα κρουστικά αεροπίστολα χάνουν το χρώμα που υπάρχη στο κεφάλι της βίδας) εννοείται με το ίδιας προδιαγραφής και FS χρώμα, αυτό τώρα που βλέπεις την διαφορά δύο ίδιων χρωμάτων είναι λόγω υπεριώδους ακτινοβολίας καιρικών συνθηκών και τελικά το κάθε τι έχη ένα όριο ζωής, επίσης εδώ στην Ελλάδα δεν φημιζόμαστε για τα καθαρά μας Αφη και τους καλούς και ενημερωμένους χρώστες μας (εννοώ τους παλαιούς
διότι οι νέοι είναι άρτια επαγγελματικά ενημερωμένοι),δεν υπάρχη λοιπόν περίπτωση να δης να λείπη μεγάλο κομμάτι χρώματος εκτός εάν για κάποιο λόγω απαιτειθή να αλλαχθή κομμάτι της επικάλυ-
ψης άρα πολύ σπάνια θα δής μεγάλο χρωματικό μπάλωμα στο ίδιο χρώμα τα δε μικρά μπαλώματα από κτυπήματα είναι διαμέτρου από 3-5 εκατοστά.
Τι θέλω να σου πω με αυτά που σου γράφω παραπάνω: H παλαίωση και οι οπτικές σκιάσεις του μοντέλου μοιάζουν με το μακιγιάζ της γυναίκας, κάθε υπερβολή έχει αρνητικό αποτέλεσμα και ποιό
συγκεκριμένα όταν χρώστης βάφη το τοποθετημένο πάνελ περιφερειακά το πάχος της δέσμης του χρώματος δεν υπερβαίνη  τα 3-5 εκατοστά πάχος (σε πραγματικό μέγεθος) που μοντελιστικά στην 1/48 σημαίνει από 0,6-1 χιλιοστά και αυτό θα το δής μόνο στα συχνά αφαιρούμενα πάνελς με βίδες και όχι σε όλα ή σ΄αυτά που έχουν Quick Fasteners (βίδες 1/2 στροφής) άρα όταν βλέπεις ένα μοντέλλο πατσωμένο με frames πάχους 3-5 χιλιοστών είναι υπερβολή και αντιαισθητικό και δεν συμβαίνη στην πραγματικότητα εκτός πολύ σπανίων περιπτώσεων Αφων που υποτίθεται ότι σε μιά εβδομάδα πάη για Γενική Επιθ/ση και εκεί θα γίνη ολική επανάχρωση,  ένας άλλος σοβαρός παράγοντας που λαμβάνεται υπ΄όψη τα τελευταία χρόνια είναι και η εξωτερική εμφάνιση των αφων στην επίδραση που έχουν στην ψυχολογία ιδιαίτερα των Ιπταμένων, το άλλο είναι η αποτύπωση των υποτιθέμενων διαρροών στην επιφάνεια του Αφους, εάν το Αφος είχε τόσες διαρροές όσες αποτυπώ-
νονται στην επιφάνεια του τότε να είστε σίγουροι ότι θα είχε πέση, εκεί που αποτυπώνεται απόλυτα η πραγματικότητα είναι το κάτω μέρος του αφους (κοιλιά) που υπάρχουν όλες οι αποστραγγίσεις
(Καυσίμου, Υδρ-κού, Ελαίου Λιπάνσεως) των διαφόρων συστημάτων του Αφους, όλα τα υπόλοιπα κατάλοιπα που βλέπεται στο επάνω μέρος κυρίως του Αφους αλλά και στο κάτω αν προσέξης προ-
έρχονται από τις κινητές επιφάνειες του Αφους όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα λιπαίνονται τα σημεία που κινούν τις επιφάνειες  με γράσσο ή λιπαντικό λάδι και πάντα η κατεύθυνση αυτών είναι
από εμπρός προς τα πίσω και μόνο στα σημεά που προανέφερα και όχι πολύ έντονα λόγω του ότι τα Αφη πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια οδεύουν προς τα πλυντήρια για πλύσιμο, εάν λοιπόν θέ-
λης να αποτυπώσης κάτι ρεαλιστικά κάνε ένα συντηρητικό μακιγιάζ (Βλέπε το θέμα με το C-130H στην 1/48 του φίλου Γιάννη Δόξα, πρέπει να είσαι του χώρου και έμπειρος για να πης ότι αυτό είναι
Μοντέλλο) και αυτό εγώ εννοώ "WHASHING".
Φίλε Περικλή ξέρεις πολύ καλά ότι σου γράφω στο γράφω καλοπροαίρετα και λόγω πείρας μονελιστικής αλλά και πείρας και γνώσης των πραγματικών δεδομένων, εξ΄άλλου την εκτίμηση μου ως άτομο και ως μοντελιστή στην έχω εκδηλώση από την πρώτη κιόλας επαφή μας.
Σε χαιρετώ φιλικά Γιάννης   Χανιά... ::salut::
Υ.Γ. Από σένα πλέον εξαρτάται τι θέλης να φτιάξης " Μιά όμορφη σεμνή γυναίκα ή ένα φρικιό και ας φοράει μεταξωτά ρούχα, το μάτι πάντα πάη στο πρόσωπο" :wink:

IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #697 στις: Μαρτίου 25, 2008, 05:19:44 μμ »
Πατρίδα πολύ ωραίες οι φθορές σου στο καμουφλαζ!! ::eusa_clap::  ::icon_thumright:: Όταν πέσουν τα λάδια κτλ. θα γίνει υπέροχο!! Θα σου πρότεινα όταν το τελειώσεις και αν δεν έχεις αποφασίσει τι θα φτιάξεις θα σου πρότεινα ένα F-84G με κομπλέ λεπτομέρεια από μέσα ::glossa:: ::glossa::

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΥΓ. Ψήνεσαι? ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #698 στις: Μαρτίου 25, 2008, 07:56:34 μμ »
Γιάννη (jtrip49) σημαντικές και χρήσιμες οι συμβουλές και οι διευκρινήσεις που έδωσες για τις φθορές των αεροσκαφών ::icon_thumright::. Λογικό είναι ότι πολύ συνάδελφοι μοντελιστές δεν έχουν την εμπειρία και την τεχνική αεροπορική άποψη για τις συνθήκες που επικρατούν στις μοίρες και στα αεροσκάφη, με τις φθορές που επιδρούν επάνω σ΄αυτά.
Σε μεμονωμένες χρονικές περιπτώσεις, οι φθορές των χρωμάτων της παραλλαγής και των διαρροών από λάδια και υδραυλικά είναι υπερβολικές :!:.
Από μοντελιστικής άποψης, πάντα κατά τη γνώμη μου και εμπειρίας μου είναι να κρατάμε μια μέση «οδό» στο θέμα των φθορών :roll:. Οι έντονες και πολλές αντιθέσεις χρωμάτων και φθορών προκαλούν αρνητικά εικαστικά συναισθήματα θα έλεγα 8) :?. Σε ένα μοντέλο της κλίμακας 1/24 φανταστείτε τη εκτεταμένη χρήση αποχρώσεων φθορών που θα χρησιμοποιούσαμε απ΄ότι στην 1/48.  Γι΄αυτό όσο η κλίμακα του μοντέλου μικραίνει τόσο πρέπει να προσέχουμε να είμαστε όσο διακριτική χρειάζεται επάνω στο θέμα των φθορών.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
    • My Home Page
« Απάντηση #699 στις: Μαρτίου 25, 2008, 09:07:38 μμ »
Mμμμμμ!!!!
Η αληθεια ειναι οτι δεν γνωριζω τι γινεται στις μοιρες και τα ορια των φθορων  :cry

Να πω την αληθεια δεν πιστευω οτι δειχνει ασχημο......αλλα αν δεν πενεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει λενε!!!!!!
Μου αρεσει με την μπιχλα του και να πω την αληθεια δεν εχω το κουραγιο να το ξεβαψω και να το ξανα-βαψω!

Ευχαριστω και τους 2 Γιαννηδες για τα κατατοπιστηκα τους σχολια  ::icon_thumright::

Ισως στο επομενο αεροπλανο εαν ξανα-φτιαξω!
Περικλης Σαλεσιωτης

Tags: