Αποστολέας Θέμα: Stabilimento Alfa Romeo, Portello (Milano), 1952  (Αναγνώστηκε 7657 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Stabilimento Alfa Romeo, Portello (Milano), 1952
« στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 11:02:30 πμ »
Ήτοι (για τους μη γνωρίζοντες την Ιταλικήν) : Εργοστάσιο Alfa Romeo, περιοχή Portello, Milano, έτος 1952.

Καλημέρα σας,
τώρα που ηρέμησα κάπως και προλαβαίνω, προχωρώ στην παρουσίαση του πολιτικού διοράματος με το οποίο συμμετείχα στην φετινή έκθεση της IPMS. Να πω ότι το όλο project βασίστηκε σε κάποια μοντέλα αυτοκινήτων Alfa Romeo, σε κλίμακα 1/43, από ρητίνη τα οποία ήταν φτιαγμένα εδώ και κάποια χρόνια, οπότε σκέφτηκα αντί να τα κατεβάσω "ξερά" ως θεματική ενότητα να στήσω ένα διοραματάκι.  :D
Πλακώθηκα λοιπόν, και σε ρυθμούς ορθοπεταλιάς  :mrgreen: έστησα μια βασούλα με 2 κτιριάκια scratch ... et voila. Θα φτιαχνόταν και η μεγάλη τσιμεντένια δεξαμενή με την κωνική σκεπή που φαίνεται στο βάθος αλλά λόγω έλλειψης χρόνου ... αυτή πήγε άπατη ...  :roll:

Την έμπνευση μου την έδωσε μια φωτογραφία που έχει τραβηχτεί μέσα από το εργοστάσιο του Portello από κάποιο βιβλίο αφιέρωμα στις Disco Volante.  Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βασιζόταν επάνω στο πάτωμα του μοντέλου 1900 και σχεδιάστηκε από την Carozzeria Touring προκειμένου να γίνουν μεταξύ των άλλων και κάποιες μελέτες αεροδυναμικής. Disco Volante σημαίνει ιπτάμενος δίσκος, ονομασία που υιοθετήθηκε λόγω του φουτουριστικού σχεδιασμού του αεροδυναμικού αμαξώματος που καλύπτει τουλάχιστον κατά το ήμισυ τους τροχούς και παραπέμπει σε ιπτάμενο δίσκο. Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν 2 αμαξώματα, ένα ανοικτό (spyder) και ένα κλειστό (coupe) μοντέλα των οποίων χρησιμοποιήθηκαν όπως είπα.

Τα κτίρια που κατασκευάστηκαν (στο περίπου) είναι τα 2 που φαίνονται στο αριστερό πάνω μέρος της φωτό.

Τα μοντέλα των αυτοκινήτων που χρησιμοποιήθηκαν είναι αυτά:

Αριστερά είναι οι 2 D.S. ανοικτή & κλειστή, το 3ο κόκκινο είναι μια 6C2300 αγωνιστικό της εποχής το οποίο για όσους γνωρίζουν συμμετείχε σε αγώνες της εποχής όπως το Mille Miglia και το Le Mans με οδηγούς όπως ο μεγάλος J.M. Fangio. Και τα 3 είναι κιτ της Γαλλικής εταιρείας Provence Moulage (η οποία μου φαίνεται έχει κλείσει) και είναι αρκετά δυσεύρετα και αλμυρούτσικα αν τα βρει κάποιος κάπου. Ήδη εποχής ενενηντακάτι τα είχα χρυσοπληρώσει φέρνοντάς τα απ'εξω. (Ας είναι καλά ο καλός φίλος ο Γεράσιμος στην Κίτρινη Μπουλντόζα - ο Ram γνωρίζει τι εστί Γεράσιμος  :wink:  ::icon_thumright:: )   Το τρίτο, το πράσινο είναι μια 6C2500 Villa d'Este, exotic super car της εποχής, σε ρητίνη και αυτό από την BBR, το οποίο όμως δεν το είδατε  :mrgreen: γιατί την τελευταία στιγμή έπεσε θύμα ενός άγαρμπου χειρισμού  :oops: .

Λοιπόν το 1ο κτίριο, το μεγάλο αναπαριστά κάποιο συνεργείο. Κατασκευάστηκε κυρίως από γυψοσανίδα (η πρόσοψη) στην οποία ανοίχτηκαν με λεπτό πριονάκι τα παράθυρα και η μεγάλη πόρτα. Στα πλαίσια των παραθύρων περιφερειακά, στα κοψίματα μπήκε φύλλο πλαστικού, έγιναν τα απαραίτητα στοκαρίσματα και αφού φτιάχτηκαν και οι πλαϊνοί τοίχοι του κτιρίου από μακετόχαρτο, έπεσε ένα χέρι γκρι αστάρι hycote.

Από έτοιμο φύλλο πλαστικού που αναπαριστά κεραμίδια, από το Πλαίσιο, μπήκε και η σκεπή αφού φτιάχτηκε από μπάλσα ένας υποτυπώδης σκελετός. Από ξύλο μπάλσα κατασκευάστηκε και η μαρκίζα περιφερειακά της σκεπής.

Μετά ακολούθησε η κατασκευή του συμπλέγματος σωληνώσεων που περικλείουν το κτίριο από διάφορα καλαμάκια, καλώδια, και φύλλο πλαστικού και χαρτοταινία.

Κολλήθηκαν όλα πάνω στο κτίριο αφού κατασκευάστηκε ένας απλός μεταλλικός σκελετός στήριξης, ενώ στο πλαϊνό μέρος προστέθηκε και μια κατασκευασμένη μονάδα κλιβάνων, εξαερισμών ή δεν ξέρω κι εγώ τι  :mrgreen: φτιαγμένη από ένα τηλεφωνικό  :!: κουτί, ενώ από διάφορα πλαστικά "σωληνοειδή" προστέθηκε και η καμινάδα.
Επίσης στα παράθυρα είχαν προστεθεί και διάφορα μήκη πλαστικού που αναπαριστούν τα πλαίσια αυτών.

συνεχίζεται...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Stabilimento Alfa Romeo, Portello (Milano), 1952
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 11:14:21 πμ »
Σε πόσες μέρες βρε μουρλαμένε έστησες το όλο σκηνικό; Εμένα πάντως μου άρεσε πάρα πολύ, ξέφευγε και από τη μουντάδα των militaire διοραμάτων και ήταν και πρωτότυπο. Και πάλι συγχαρητήρια!

Για του χρόνου μήπως δούμε καμμιά στροφή από Ταρζάν με τη Lancia HF του Τζίγγερ να μπαίνει ανάποδα; Απλά ρωτάω, ξέρεις για να έχει και ελληνικό χρώμα...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 11:30:37 πμ »
Γιώργο, όπως είπα φτιάχτηκε κυριολεκτικά σε ρυθμούς ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑΣ. Το ξεπέταξα σε 15 μερούλες περίπου, με όχι πάνω από 1 άντε 2 ώρες δουλειά και όχι καθημερινά. Γι'αυτό και γίνανε αρκετές "υποχωρήσεις", παραλήφθηκαν τελικά αρκετά που ήθελα να βάλω, ενώ τα βαψίματα τα βασικά στα κτίρια να φανταστείς έχουν γίνει με hycote γκρι και λευκό  :mrgreen:
Δοκιμάστηκαν γενικά και στο βάψιμο και στο weathering μετά, πολλές νέες και "γρήγορες" τεχνικές οι οποίες ευτυχώς μου "βγήκαν".

Για του χρόνου θα σου "κατέβαζα" HF σε Ταρζάν (έχω μάλιστα του SCIROCO) αλλά είναι die-cast και δεν με "παίρνει", εκτός  :? κι αν "σκαρφιστώ" κάτι με καμιά μετασκευή -προσθήκη  :?: ... ίδωμεν, κάτι θα βρω.  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 11:59:46 πμ »
Eγω στα είχα πεί και τότε.. Πού να είχες και χρόνο δηλαδή...

Το΄χεις το scratch στα κτίρια και σε μεγάλο βαθμό μάλιστα.. Κάτι με τον αέρα εκει στο Ναύπλιο πρέπει να παιζεται, δεν εξηγείται αλλιώς..

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 12:03:09 μμ »
Πάμε και στο 2ο κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε από πηχάκια και φύλλα ξυλείας μπάλσα, φελλό και πλαστικό. Συναρμολογήθηκε, κολλήθηκε, στοκαρίστηκε και ψεκάστηκε και αυτό με γκρι αστάρι. 

Στη συνέχεια βάφτηκε το λευκό βασικό και πάλι με λευκό αστάρι (είπαμε οικονομία χρόνου  :oops: ) και προστέθηκαν κι εδώ διάφορες μαρκίζες από μπάλσα, προστέθηκαν οι σωληνώσεις της υδρορροής  από καλαμάκια και καλώδιο, ενώ για την αναπαράσταση των τούβλων στη βάση του τοίχου κολλήθηκε έτοιμο φύλλο πλαστικού.

Στη συνέχεια φτιάχτηκαν και κολλήθηκαν στη θέση τους  τα παράθυρα και διάφορες ταμπέλες που φτιάχθηκαν και τυπώθηκαν στο Photoshop

Ο σκελετός των πλαισίων των παραθύρων εδώ, θα φτιάχνονταν από λωρίδες πλαστικού, και πάλι όμως λόγω οικονομίας χρόνου, τελικά φτιαχτήκαν από λωρίδες ταινίας μασκαρίσματος.

Τέλος "'εφαγαν" όλα το απαραίτητο weathering - βρώμισμα με ψέκασμα με αραιωμένα λαδάκια και λίγο στεγνό πινέλο.

Συνεχίζεται...

@ Greg μπααααααα... με κάτι πρέπει να με ψεκάζει ο μικρός  :roll:  όταν κοιμάμαι μου φαίνεται ...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 12:07:13 μμ »
Νίκο καλημέρα. Να σε ρωτήσω κατι σε παρακαλώ. Οταν εγραψες οτι κατασκεύασες "ένα απλό μεταλλικό σκελετό" για το 1ο κτίριο, τι ακριβώς έκανες?

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 12:14:07 μμ »
Sorry Γιάννο εγώ δεν ήμουν αρκετά σαφής  :oops: . Εννοούσα ότι κολλήθηκαν όλα, δηλαδή το σύμπλεγμα από τα καλαμάκια-σωλήνες, πάνω στον τοίχο αφού έφτιαξα πάνω του από λεπτές λωρίδες πλαστικού, ένα πλαίσιο - υποτίθεται μεταλλικές βάσεις στήριξής τους, το οποίο απλώς δεν φαίνεται στις φωτό.

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 12:23:55 μμ »
΄Αντε να δούμε τι άλλο θα δούμε από σένα. Πάντα μας εντυποσιάζεις, εμένα κυρίως με τον τρόπο και την μεθοδικότητα στις κατασκευές σου.
Περιμένουμε την συνέχεια.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 01:08:44 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
φοβερη δουλεια και ταχυτητα φιλε μου!!!!!

Μπραβο!!!!!!!!!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 01:13:34 μμ »
Το είδα από κοντά και μου άρεσε πάρα πολύ. Μου κάνει εντύπωση πως έτσι για πλάκα κατασκευάζεις τοίχους-υδροροές κλπ. Σκέψου να είχες διαθέσιμο χρόνο...  :shock:
(...δεν λες του μικρού να μας ψεκάζει και εμάς;;;;)  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 01:45:37 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου, Στέλιο, μεθοδικότητα  :shock: :shock: ;;; μεσ'στο  "μπάχαλο" είμαι συνέχεια βρε  :mrgreen: , δυστυχώς η ταχύτητα Περικλή δεν είναι σταθερή  :( , όσο για το "ψέκασμα" Φίλιππε κανονίζεται  :wink:   :mrgreen:

... λοιπόν, συνεχίζω ακάθεκτος...

Στη συνέχεια τα κτίρια μπήκαν πάνω σε μια έτοιμη ξύλινη βάση η οποία είχε βερνικωθεί στο ενδιάμεσο, για να διαπιστωθεί ότι ταιριάζουν όλα καλά, και να αποφευχθούν οποιεσδήποτε τυχόν κακοτοπιές αλλά και για να πάρω μέτρα για τα έτοιμα φύλλα του πλακόστρωτου που επρόκειτο να κολληθούν.

Κολλήθηκαν λοιπόν το πλακόστρωτο, μια λωρίδα μπάλσα που έπαιζε το ρόλο του αρμού και ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι που θα αποτελούσε το πάτωμα του κτιρίου του συνεργείου εσωτερικά. Και πάμε για...

...βαψίματα. Αφού πέσανε διάφορα ψιλοστοκαρισματάκια, ψεκάστηκαν όλα τι άλλο ... και πάλι ένα χέρι γκρι αστάρι, κι εδώ ξεκίνησαν οι πειραματισμοί....
Είχα διαβάσει σε κάποιο ξένο μοντελιστικό περιοδικό ένα άρθρο για έναν  αληθοφανέστατο αλλά και γρήγορο τρόπο βαψίματος πλακόστρωτου. Το εφάρμοσα ... και ευτυχώς όπως είπα, μου βγήκε.

Λοιπόν όπως βλέπετε και από τις φωτό :

Αφού πρώτα, όπως είπαμε έχουμε βάψει ένα γκρι την βάση,
-   περνάμε ένα καλό και πλούσιο στρώμα από λάδι raw umber
-   στη συνέχεια με ένα πανί και αφού «φουσκώσει» ... φτου «τραβήξει» λίγο, σκουπίζουμε τα πολλά λάδια αφήνοντας τόπους, τόπους αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο για να έχουμε μια τυχαία ανομειογένεια, όπως και μέσα στους αρμούς από τις πέτρες.
-   Στη συνέχεια περνάμε και πάλι (απρόσεκτα και τυχαία) ένα πλούσιο και παχύ στρώμα από μείγμα σκόνης αγιογραφίας σε διάφορους γαιώδεις τόνους αραιωμένης σε white spirit.
-   Αφήνουμε λίγο να «φουσκώσει» sorry να «τραβήξει» (τι σου κάνει η πολύ η Βέφα  :lol:  :lol: ) και μετά με ένα πανί (είτε καθαρό, είτε βρεγμένο με λίγο white spirit) και πάλι καθαρίζουμε και τρίβουμε αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο, για να έχουμε ένα ανομοιογενές αποτέλεσμα, αλλού πιο καθαρό (εκεί που πατιέται περισσότερο) και αλλού πιο βρώμικο - σκονισμένο.

Ορίστε και το αποτέλεσμα, ενώ στο πλάι "έπεσε" και ένα παρτεράκι από γρασίδι

..........

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 01:52:22 μμ »
Πολύ καλό βρε Νικόλα... Αλλά λίγο "'άδειο" δεν δείχνει?   :lol:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 01:58:26 μμ »
Ναι ρε Greg, γιατί είναι ... ΗΜΙΤΕΛΕΣ!!!!!!  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:  ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 02:00:08 μμ »
ΑΑαααα!!!! Ναι,ναι... Μπαίνουν και τα αυτόκινητα μέσα μετά  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
    • My Home Page
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 02:02:16 μμ »
Νικολα πολυ ομορφο φιλε μου!
Μασκαρισες τα κομματι του δαπεδου που δουλευες καθε φορα? η τυχαια σταματουσες το σκουπισμα εκει που ηθελες?
Περικλης Σαλεσιωτης

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 02:14:27 μμ »
Ευχαριστώ Περικλή. Το δάπεδο μονοκόμματο το δούλευα, (να μασκάρω;;; όχι  ::eusa_naughty:: αφού είπαμε, υιοθετήθηκαν γρήγορες & συνοπτικές  ::axeman::  :mrgreen: διαδικασίες )
απλά σκούπιζα τυχαία ή έτριβα - καθάριζα πιο έντονα εκεί που ήθελα πιο "καθαρή" και άρα πολυπατημένη επιφάνεια.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
    • My Home Page
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 02:16:49 μμ »
 ::icon_thumright:: :wink:
Περικλης Σαλεσιωτης

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 02:44:22 μμ »
Το έχεις το "χτίσιμο" μέσα σου  ::icon_thumright::
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 02:55:30 μμ »
Το έχεις το "χτίσιμο" μέσα σου  ::icon_thumright::

Ναι ο ΦΟΥ....Σ   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ... τρομάρα μου  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 03:17:59 μμ »
Φίλε μου Νίκο καταπληκτική κατασκευή  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Σαν "μακετίστας" αρχιτέκτονας μ' άρεσαν ιδιαίτερα οι κατασκευές των κτιρίων. Σωστά και ευθύγραμμα κοψίματα με καθαρές κολλήσεις. Το "κουτί" για το οποίο αναρωτιέσαι είναι η εγκατάσταση του αερίου μιάς και απο τότε υπήρχε αέριο στην Ιταλία. Υπάρχει, τελείως εγκυκλοπαιδιακά στο λέω, ενας τόμος "Βίβλος" για τα serpenti περι των 600 σελ. που λέγεται "Un mito su quattro ruote - il serpente verde", που "μιλάει" για την Alfa και τους Alfisti απο τα "σπάργανα" σαν Ca.It. μέχρι το 2006  :shock: :shock: Στην Ιταλία το είχα δεί μόνο και είχε περίπου 120 ευρώ. Είχε πόστερ μάλιστα σε πλήρη 3αξονικό εναν boxer σε 1/1  :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 03:40:31 μμ »
Πέραν της θέασης και φωτογράφησής του από κοντά, μ'αρέσει (και σε ποιόν δεν αρέσουν άλλωστε) και τα επι μέρους βήματα κατασκευής και μάλιστα μπορώ να πω ότι τα απολαμβάνω ιδιαίτερα, κυρίως για την σχέση χρόνου-κόπου-αποτελέσματος!

Ωραίο, καθαρό, απέριττο και αναδεικνύει το θέμα (τα αυτοκινητάκια  :mrgreen: ::glossa:: ) ιδανικά.  ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Όπως λένε και οι συνάδελφοι παραπάνω, το θέμα "χτίζω κτήριο υπό κλίμακα" το κατέχεις, το αναπτύσσεις και παρουσιάζεις σταθερά και ανοδικά με κάθε βήμα.

Τώρα, θα φτιάξεις νέα βάση όπως την είχες σκεφτεί στην αρχή, ή όχι;  ::noidea:: ::eusa_whistle:: ::evil4::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 03:45:41 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου, Στέλιο, μεθοδικότητα  :shock: :shock: ;;; μεσ'στο  "μπάχαλο" είμαι συνέχεια βρε  :mrgreen: ,

Ναι μεθοδικότητα. Κάθε στιγμή ξέρεις τι να κάνεις, πως να το κάνεις, τι θα χρεισημοποιήσεις, πως θα το βάψεις, πως θα το κάνεις να φαίνεται αληθινό.
Όσο για το μπάχαλο που λες και αυτό αποτέλεσμα της μεθοδικότητας είναι μην νομίζεις.  :lol: :lol: :lol:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 15, 2007, 09:17:38 μμ »
Παναγιώτη, τουλάχιστον αν μείνω κάποια στιγμή άνεργος, πιστεύεις δηλαδή ότι έχω ελπίδες σαν μακετίστας;;  :roll:
Πε-Ζεεεεεεε;  καταλαβαίνω που το πας πάλι  :twisted: ... άμα βρεις φιγούρες ρητινένιες για εργατικό προσωπικό (πολλές όμως!!!!), σου στήνω όλο το εργοστάσιο  ::glossa::
Ναι Στέλιο, έχεις δίκιο, είμαι μεθοδικό ΜΠΑΧΑΛΟ τελικά !!!!  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 12:58:35 πμ »
Ο καθένας με την τρέλα του και αυτός (ο nino  :mrgreen: ) με την ομπρέλα του.

Συνεχίζω με τις τελευταίες - καθώς φτάνουμε σχεδόν στο τέλος - για σήμερα φωτό.

Αφού είναι σχεδόν όλα έτοιμα και στη θέση τους, κόλλησα μια τελευταία πινακίδα στη βάση, επίσης κολλήθηκαν κάποια spare p/e κομμάτια (σχάρες, θυρίδες κλπ) στο σύμπλεγμα κουτιών-σωληνώσεων του αερίου, ένα "καπέλο" που φτιάχτηκε από φύλλο αλουμινίου στην κορυφή της καμινάδας. Στήν ταράτσα του μικρού κτιρίου πασπαλίστηκε πάνω σε λευκή κόλλα ψιλό χαλικάκι που αναπαριστά την μόνωση, ενώ ψεκάστηκε και το παρτέρι με το γρασίδι σε διάφορους γαιώδεις τόνους για να γίνει πιο αληθοφανές.

Συναρμολογήθηκε η φιγούρα του μηχανικού που θα είναι σκυμμένος και θα εξετάζει την αγωνιστική 6C2300, που προέρχεται από ένα κιτ σε 1/48 της Italeri το "combat aircraft support group". Ενώ στη συνέχεια αφού βάφτηκε με σμάλτα για υπόστρωμα δέχθηκε κάποιες περιποιήσεις με λαδάκια. (μην πείτε ότι γυαλίζει  ::glossa:: γιατί στη φωτό είναι ημιτελής και με φρέσκο χρώμα ακόμα)

... και κάπως έτσι θα ήταν το τελικό look αν (όπως είπαμε) η πράσινη Villa d'este δεν είχε "ατυχήσει" την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τη μεταφορά τους στην έκθεση.

φυσικά αν είχα και άλλο χρόνο θα είχαν προστεθεί και κάποια άλλα πραγματάκια, κάποια "καλούδια" ίσως στο εσωτερικό του κτιρίου των συνεργείων, κάποια αξεσουάρ ίσως, κάποιοι εργαλειοφορείς, κανένα ανυψωτικό, ότι χωρούσε τέλος πάντων και ότι θα μπορούσε να φαίνεται μέσα απο το ελαφρά κατεβασμένο ρολό της πόρτας. Επίσης τίποτα θάμνοι στην περιοχή που υπάρχει τώρα μόνο γρασίδι... βλέπουμε, επιφυλάσομαι  :twisted: και μπορεί σύντομα να προστεθεί ... κατιτίς  :D .

Ααααα ξέχασα και την κατασκευή της ("νικελέ") πινακίδας, την οποία θα σας την περιγράψω αύριο, γιατί προς το παρόν είμαι "ξερός" και με καλέι ο κρέβατός μου  :lol:

Επιφυλάσσομαι και για μερικές ακόμα καλύτερες και κοντυνότερες φωτό.
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας όπως και για τα σχόλιά σας, αγαπητοί φίλοι.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
    • My Home Page
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 08:36:33 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πολυ ομορφη κατασκευη φιλε μου, μπραβο!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης

Tags: