Ενα μοντελάκι που είχα ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια περίπου και που ελπίζω τώρα σιγά-σιγά να τελειώσω.
Μάζεψα όλη την διαθέσιμη βιβλιογραφία και πάνω από 300 φωτό του αεροσκάφους για να ψιλοέχω reference...

Αρχισα το κιτ της Academy ,το μόνο διαθέσιμο εκείνον τον καιρό,γεμάτος όρεξη να αναπαραστήσω ένα από τα πιο αγαπημένα μου αεροσκάφη.
Το κιτ απήχε πολύ από την σωστή αναπαράσταση του πραγματικού αεροσκάφους.Για να είμαι ακριβής ,το μόνο απόλυτα σωστό ήταν ...η θέση του συστήματος προσγείωσης

Αγόρασα και το βελτιωτικό σετάκι photoetch της Eduard για να το σουλουπώσω λίγο...Αμ δε!!!

::violent1::Το σετάκι ήταν λάθος και αυτό!!!Εδινε λάθος κάθισμα,λάθος σχήμα στα πορτάκια του κόκπιτ,το σκοπευτικό του ήταν τελείως εκτός πραγματικότητας κ.λ.π.
Κάνοντας πέτρα την καρδιά μου ,αποφάσισα να ξεκινήσω την κατασκευή χρησιμοποιώντας οτι μπορούσα και αυτοσχεδιάζοντας.
Εδώ βλέπετε ένα σκανάρισμα-δεν είχα ψηφιακή τότε-των βασικών κομματιών του κιτ.

Το εσωτερικό της ατράκτου πριν...

και μετά...

Με φύλλο πλαστικού συνέχισα το βαρελόσχημο της ατράκτου κάτω από το πάτωμα του κόκπιτ γιατί είναι ορατό στο τέλος.Με έβεργκριν έφτιαξα το σκελετό στα πλαινά τοιχώματα του κόκπιτ και τις βάσεις για κάποια όργανα.
Αρχισα και την δουλειά στις πτέρυγες.Στην αρχή τρίφτηκαν για να μειωθεί το πάχος τους στα χείλη προσβολής και εκφυγής και πριν κολληθούν τα δύο μισά πρόσθεσα ένα φυλλαράκι πλαστικού ανάμεσά τους,για να πετύχω την σωστή χορδή.Επίσης άνοιξα και τις φωλιές για τα σκι του συστήματος προσγείωσης,κάτι που είχαν όλα τα Ι-16 από τον τύπο 17 και μετά,ανεξαρτήτως αν είχαν και τροχούς.

Η πρόσοψη του κινητήρα ήταν το επόμενο βήμα.Αφού κόπηκε η "και καλά" εισαγωγή του κιτ,με κομμάτια από μπρούτζινο ανταλλακτικό στυλού έκανα τις δύο εισαγωγές που υπήρχαν στην πρόσοψη του Type 28.

Στο σημείο αυτό είχα προμηθευτεί και το βελτιωτικό σετ της Part-μακράν καλύτερο και φθηνότερο του Eduard-το οποίο είχε και μια ωραία πρόσοψη την οποία και έβαλα αμέσως.Τοποθέτησα και τα blast tubes από ψιλό μπρούτζινο σωληνάκι.

Συνεχίζεται.....