Αποστολέας Θέμα: Να γιατί ΠΟΤΕ δεν θα δούμε προκοπή ...  (Αναγνώστηκε 2020 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Papadopoulos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Σουτιέν.
Να γιατί ΠΟΤΕ δεν θα δούμε προκοπή ...
« στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 12:00:14 μμ »
Αποφάσισα με αυτό το post να εκφράσω την, αν μη τι άλλο, απορία μου, για τη σοβαρότητα και τη συνέπεια των Ελληνικών μοντελιστικών καταστημάτων... Φυσικά και δεν θέλω να γενικεύσω την κατάσταση, και ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τους σωστούς Έλληνες ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ του χώρου.

Πριν από μερικές εβδομάδες αγόρασα ένα αερογράφο από το ΠΛΑΙΣΙΟ, και επιδή δεν είχαν το καλώδιο του κομπρεσσέρ, είπα να ψάξω ποιος άλλος φέρνει αυτή τη μάρκα στην Ελλάδα, και να αγοράσω το καλώδιο από εκεί. Μπαίνω λοιπό στο site τους, βλέπω τις ωραιότατες "Νέες Αφίξεις" από το 2005 ( ?!?!?!? ), και η επόμενη στάση μου ήταν η "Επικοινωνία".

Στέλνω ένα μήνυμα που λέει "Παιδιά, επιδή μένω στου διαόλου τη μάνα, πείτε μου αν το έχετε να μην τραβιέμαι τσάμπα" ( αυτή ήταν η γενική ιδέα ).

Το μήνυμα έφυγε τέλη Σεπτεμβρίου
Αναγνώστηκε 1η Οκτωβρίου
Απάντηση λογικά θα πάρω τα Χριστούγεννα ...

Και ερωτώ :

Αν είναι να ξεκινήσω από το Λαγονήσι να πάω Ιπποκράτους, να πληρώσω Parking ( Η Metro ), να χάσω μισή μέρα στο δρόμο, και ενδεχομένως να μου πουν "Ντεν Εχει", γιατί να μην το παραγγείλω από το εξωτερικό ? Μήπως το shipping μου έρχεται φτηνότερα ? Έτσι κι αλλιώς, λιγότερο θα περιμένω ...

Φυσικά και μερικοί θα απαντήσουν "Γιατί δεν τους πήρες ένα τηλέφωνο?" ... ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ !!! Γιατί να τους πάρω ? Έχουν ή δεν έχουν "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" στη ρημάδα τη σελίδα ? Εγώ Έτσι θέλω να μάθω ! Μπορεί να είμαι μουγκός, τρελλός, να έχω φαρυγγίτιδα ή να είμαι τραυλός και να ντρέπομαι ...

Παρακαλώ για τη γνώμη σας,

Δημήτρης

Υ.Γ, Ευτυχώς που τελικά βρήκα adaptorάκι από άλλο κατάστημα, κι έτσι ο αερογράφος δεν κατέληξε στο ντουλάπι ...
γουρουμουστρουφούρδουφλουκ

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
Απ: Να γιατί ΠΟΤΕ δεν θα δούμε προκοπή ...
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 12:17:21 μμ »
Εγώ που προσπαθώ να επικοινωνήσω για θέματα της εργασίας μου με διάφορες εταιρείες μέσω email παθαίνω το ίδιο με κάποιες από αυτές...
ΜΟΝΟ οι εταιρείες που "ρολάρουν" γύρω από τους Η/Υ είναι σε θέση να σε εξυπηρετήσουν.
ΟΙ υπόλοιπες το μόνο που κάνουν είναι να ανοίξουν ένα site στο δίκτυο και έπειτα να το ξεχάσουν...
Ακόμα και τα email τους δεν κάνουν τον κόπο να ανοίξουν...
Αφού το email μένει αναπάντητο, πέρνω τηλέφωνο.
Ρε παιδιά σας έχω στείλει email - Κικί έχουμε email;;;!!!

Στα βουνά παίδες, στα βουνά!!!
Ρε μόνο για γκαρσόνια κάνουμε στην Ελλάδα της Δρούζα, της Πάνια και του Γοννίδη...

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 12:39:17 μμ »
Συμφώνω εν μέρη μαζί σου.

Συμφώνω στο οτι ναι έχεις δίκιο και το συγκεκριμένο καταστημα έχει παραμελημένη την σελίδα τους και αυτο δείχνει μια ανευθηνότητα. Θα έπρεπε οι κυριοι που διαχειριζόνται το καταστημα και κατεπεκταση το site να ήταν πιο προσεκτικοί σε αυτό το θέμα. Αλλα πεσμου ενα ελληνικό μοντελιστικο καταστημα πού έχει ενα site της προκοπής (Οσα είναι αυτα). Απο να αρχισω? το στησιμο? το design? το ιλικό που έχουν? την ενημέρωση? Αντι να δώσουν κατι παραπάνω να φτιαχτει το site απο εναν επαγγελματια κάθονται και το φτιαχνουν οι ιδιοι (Αυτην την εντυπώση μου δινουν).

Δεν συμφώνο στο ύφος του μήνυματος που έστειλες. Όπως γράφεις.

Παράθεση
"Παιδιά, επειδή μένω στου διαόλου τη μάνα, πείτε μου αν το έχετε να μην τραβιέμαι τσάμπα"

Εμένα μου φαίνεται κάπως.

Όπως επίσης δεν συμφώνο με το γεγόνος οτι δεν τους πήρες τηλέφωνο. Εγώ προσοπικά σε τετοιες περιπτώσεις πέρνω phone ειδικά όταν πρέπει να πάω  στου διαόλου την μάνα αν θέλω να κάνω την δουλεία μου χώρις περετέρω ευτράπελα και καθύστερήσεις (Γνώρίζοντας την κατασταση στον ελληνικό χώρο). Και μέσω του τηλεφώνου κάνεις και τα οποιαδήποτε σχόλια (περι site, email ktl) Βρισκω λιγο αστοχο το σχόλιο σου πάνω σε αυτό.  Μηπως πρέπει να γίνουμε και εμείς λίγο καλύτεροι ώς πελάτες? (Χωρίς να θέλω να σε θιξω)

When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

• Scale 1/48
  • *
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 12:56:53 μμ »
Φίλε AlexanderTheGr,

Ασφαλώς και δεν ήταν αυτό το κλίμα του μηνύματος, το έχω δυστυχώς στο άλλο PC, και μόλις το βρώ θα το δημοσιεύσω. Αλλά σε καμμία περίπτωση δεν ήταν εριστικό ( γιατί να είναι άλλωστε ? ). Αν θυμάμαι καλά έλεγε κάτι του στυλ "Επιδή μένω αρκετά μακριά από το κέντρο της Αθήνας, ενημερώστε με ώστε να μην έρθω άδικα", ή κάτι παρεμφερές τέλος πάντων.
Πίστεψέ με, δεν είμαι ο κακιασμένος απαιτητικός πελάτης, με τη νοοτροπία "σε πληρώνω, άρα σε αγοράζω". ΟΜΩΣ, όταν μου δίνεις ένα τρόποι επικοινωνίας, δώστον μου ! Αλλιώς πές μου πως αυτό είναι τυπικά ένα mail, και αν θέλεις κάτι πάρε τηλέφωνο ...
Ας θεωρήσουμε τα παραπάνω παραδείγματα ατυχή, και ας τα αντικαταστήσουμε με αυτά :
Αν έστελνα στο μήνυμα από τη δουλειά, και ΔΕΝ μπορούσα να τηλεφςνήσω επιδή έχω δύστροπο εργοδότη ?
Αν μου είχαν κόψει το τηλέφωνο και είχα μόνο Internet, που κόβεται αργότερα ?
Αν απλά έκανα μία έρευνα για κάποιο σχετικό περιοδικό ... ?

Συγγνώμη αν έδωσα λάθος εντύπωση, δεν ήταν στις προθέσεις μου, και πόλύ σωστά με επαναφέρεις ( το εννοώ, δεν ειρωνεύομαι )

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:03:50 μμ »
Μήπως (λέω τωρα) θα έπρεπε να αναφέρεις και το όνομα του καταστήματος ετσι ώστε, καλοπροαίρετα πάντα, ο επιχειρηματίας να βελτιώσει το σερβις του?

Επ΄ουδενι δεν ειναι μομφή το σχόλιο μου.. Αλλά μερικές φορές αν δεν γνωρίζουμε δεν βελτιωνόμαστε..

Τέλος συμφωνώ μαζί σου οτι αν οποιοδήποτε κατάστημα (μοντελιστικό και μή) σου δίνει σαν option την επικοινωνία με email πρέπει να την τηρεί.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:04:38 μμ »
καλημέρα σας κύριοι.
Ο έλληνας είναι ΄τεχνολογικά αμόρφωτος. ʼμα το κινητό δεν γινόταν ανάγκη ούτε αυτό θα το είχαν αποδεκτεί.
Γενικά στην ελλάδα ότι έχει να κάνει με τεχνολογία δεν είναι αποδεκτό.
Και αυτό οφείλεται στην νοοτροπία που έχουμε.
Το παράδειγμα με το πλαισιο αλλά πιστέψτε συμβαίνει παντού..... είναι το αναγκαίο κακό ( ο υπολογιστης με το μαιλ που απαντάει καποιος) το έχουν επιβάλει κάποιες προδιαγραφές για ομοιογένοια και γενικα καπρίτσιο
Παντως πιστέψτε με...ακόμα υπάρχουν ατομα που αντι να στείλουν μαιλ που θα πάει σε 5 λεπτά το αργότερο.... επιλέγουν το ταχυδρομείο λεγοντας οτι είναι σίγουρος οτι θα παει με το ταχυδρομειο.....
αρα περιτό να συζητάμε....κα΄μενο χαρτι.
καλη σας συνέχεια.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• Scale 1/48
  • *
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:06:33 μμ »
This is a receipt for the mail you sent to
<kk@kalfakis.gr> at 30/9/2007 22:51

This receipt verifies that the message has been displayed on the recipient's computer at 1/10/2007 13:22

• Scale 1/48
  • *
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:08:25 μμ »
Στάλθηκε 30 Σεπ, Αναγνώστηκε 01 Οκτ, απάντηση δεν ήρθε ποτέ ...
Ελπίζω μέχρι Δευτέρα να παραθέσω και το μήνυμα που έστειλα

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:15:59 μμ »
λεγοντας για καταστηματα μοντελισμου με αξιολογη παρουσια στo internet και για να ειμαστε ειλικρινεις, η μονη αξιοπρόσεκτη προσπαθεια προερχετε απο τη Θεσσαλονικη και το Hobbygallery,oλα τα αλλα πανε ακλαφτα.... :roll:

• Scale 1/48
  • *
    • warcraft.gr
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:40:59 μμ »
Θέλω να πω το εξης. Όταν βλέπω αρπακολατζιδικα site οτι προιον και να πουλαει/διαφημιζει απο μένα τρώνε πορτα σαν site. Δεν μπορώ σε καμιά περιπτωση να εμπιστευτώ site (και εκπεκταση το email εποικοινώνίας) που η τελευταια ενημέρωση έγινε πριν 6 μήνες. Ουσιαστικα μου δίνουν την εντυπωση οτι έχουν το site απλά για να λένε οτι το έχουν. Οπότε τι κάνω? ή τους περνω τηλέφωνω ή κοιτάω για αλλού για πιο σοβάρους επαγγελματίες. Και φυσικά υπάρχουν αυτοί.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει πολλοι επαγγελματίες ειναι οτι πλέον δεν εννοείτε επιχήρηση χώρις μια καλή εικόνα στο internet εν ετη 2007. Δεν νοήτε επιχήρηση που σου δίνει σαν email επικοινώνίας να σε γράφουν στα @#$#$%@ τους. Δεν νοήτε επιχήρηση που να μήν έχει ενήμερώμένο τιμοκατάλο προιόντων. Και πόσα αλλά που για να γραφτούν ολα θα πρέπει να γράφω ώρες ατελείωτες.

Παντώς προσωπικά εγώ ακόμα και σε μεγάλα online καστήματα (πχ πλαισιο) πολύ σπανια  χρησιμοποιώ την φορμα επικοινώνιας να ρωτήσω κάτι. Βρίσκω πιο σύντομο και αμεσο την επικοινώνία μεσω τηλε΄φβνου. (Ασχετα αν μερικές φορες με βαζουν στην αναμονή δεν ξέρω και εγώ πόσο). Μπορεί να είμαι λάθος. Και αν δε μπόρω τη στιγμή εκείνη περιμένω (Που θα πάει. Δεν θα παέι εκείνος ο εργοδότης για κατούρημα?  ::glossa:: :lol:)

• Scale 1/48
  • *
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:44:12 μμ »
Ναι μεν αλλά ... εδώ μιλάμε για το μεγαλύτερό ίσως όνομα στον κλάδο ...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 01:46:58 μμ »

Γι'αυτό ακριβώς ΚΑΙ δεν πολυκαίγεται  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 02:06:03 μμ »

Οταν θα υπαρξει μια μαζικη μεταστροφη σε online παραγγελιες και οι δουλειες τους θα πεσουν κατακορυφα τοτε ισως μπουν σε αλλη διαδιακασια σκεψης και αντιμετωπισης των πελατων.
Οπως ξερετε αλλωστε και οι περισσοτεροι οι παραγγελιες μεσω ιντερνετ ειναι πολυ πιο οικονομικες και τουλαχιστον σου δινουν σημασια.
Η αδιαφορια στον πελατη ειναι ενα γενικο φαινομενο στην ελλαδα.... :(

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 02:33:30 μμ »
Νομιζω οτι το θέμα δεν ειναι να πεσουν οι δουλειες τους... Δεν θα ήθελα να το δω αυτό διότι ειναι χρήσιμο και πολυ θετικό να έχουμε τετοια καταστήματα στην χωρα μας..

Το θέμα είναι να βελτιώνονται διαρκώς ωστε να ανέβει η δουλεία τους.. Αυτό ειναι το σύγχρονο επιχειρηματικό moto...

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 02:43:48 μμ »
Σχετικά με τις ιστοσελίδες των ελληνικών μοντελιστικών καταστημάτων, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. Τα site των ελληνικών καταστημάτων είναι επιεικώς απαράδεκτα, μάλλον πελατοδιώκτες είναι :evil: Και στο συγκεκριμένο υποτίθεται σε παροτρύνει να επικοινωνήσεις μαζί τους για να σου λύσουν όλες σου τις απορίες (μάλλον η λογική τους είναι "μόνο αν έρθεις από εδώ μπορούμε να κάνουμε κάτι").

2. Μακράν το χειρότερο είναι του Plastimodellismo (μιλάμε για έτη φωτός πίσω η ιστοσελίδα του)

3. Συμφωνώ πως το μόνο σοβαρό ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο το επισκέπτεσαι και σε προκαλεί να ψάξεις αν όχι να αγοράσεις, είναι το Hobby Gallery

4. Εδώ είναι το παράδοξο: Το GE Hobbies διαθέτει ένα site πιστεύω κάτω του μέτριου, αλλά ο ιδιοκτήτης "σκίζεται" να σε εξυπηρετήσει, είτε τηλεφωνικά είτε με email (2 φορές έχω παραγείλει με email και τις 2 μου απάντησε άμεσα).

Θεωρώ πως δυστυχώς η εξυπηρέτηση πελατών της πλειοψηφίας των καταστημάτων είναι απαράδεκτη, αναμονή παραλαβής παραγγελιών άνω του 1 μήνα (και μιλάμε για αντιπροσώπους εταιριών παρακαλώ!!!), παραπλάνηση και κάποιες φορές άγνοια.

Κάτι τέτοια μας σπρώχνουν στις αγορές του εξωτερικού...
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 03:10:21 μμ »
Kai ta periodika montelistika kai aminitka den pane piso.  Otan palia estelna e-mail gia sindromes exoterikou oi apantisi erxotanai meta triminou kai oute logos gia pliromes on-line  :oops: :oops: :oops: mesaionas!!!!!!
Μοντελιστής από Αμερική

• Scale 1/48
  • *
    • warcraft.gr
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 03:18:51 μμ »

Οταν θα υπαρξει μια μαζικη μεταστροφη σε online παραγγελιες και οι δουλειες τους θα πεσουν κατακορυφα τοτε ισως μπουν σε αλλη διαδιακασια σκεψης και αντιμετωπισης των πελατων.
Οπως ξερετε αλλωστε και οι περισσοτεροι οι παραγγελιες μεσω ιντερνετ ειναι πολυ πιο οικονομικες και τουλαχιστον σου δινουν σημασια.
Η αδιαφορια στον πελατη ειναι ενα γενικο φαινομενο στην ελλαδα.... :(

Ακριβώς και για αυτό πολλά καταστήματα κάνουν καλύτερες τιμές μέσω online αγοράς παρά αν πας ο ιδιος να τα αγοράσεις απο το καταστημά τους (βλεπε πλασιο).

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 04:30:00 μμ »
ρε παίδες, γιατι σας φταίνε τα μοντελομάγαζα.
εγώ πρώτα θα κατηγορούσα το Πλαίσιο που δεν έχει το σωλήνα που θέλει ο άνθρωπος. :shock:
τι σκ..τά πουλάει αερογράφια και κομπρεσερομπουκάλες όταν δεν έχει το "ενδιάμεσο" για να τα συνδέσει;
κατα τα άλλα,
πιστεύω ότι φταίει η άγνοια και όχι η αδιαφορία των επαγγελματιών.
αξαιρεουμένων 1-2 που έχουν τη σελίδα απο προσωπικό ενδιαφέρον - δεν κριτικάρω το περιεχόμενο, το σέρβις κλπ. - οι υπόλοιποι την έφτιαξαν (την ιστοσελίδα εννοώ) για΄να προσθέσουν κάτι στο υποτιθέμενο σύγχρονο προφίλ της εταιρείας τους.
εδώ έρχεται η ευθύνη των επαγγελματιών του χώρου ("κατασκευαστές ιστοσελίδων" εννοώ) που έχοντας έναν άσχετο πελάτη,
συνήθως με μυαλά και γνώσεις 20 χρόνια πίσω,
αρπάζουν τα φράγκα για το σχεδιασμό και κατασκευή
και δεν έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τον πελάτη τι θα πρέπει να κάνει απο κει και πέρα με τη ρημάδα την ιστοσελίδα
προκειμένου αυτό το νέο "σύγχρονο πράμα",
να κάνει καλό στη δουλειά του και στους πελάτες
και να μην καταντήσει δυσφήμηση και πηγή άσχημων σχολίων
(όπως εδώ).
Σ.Σ.

• Scale 1/48
  • *
    • warcraft.gr
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 06:23:02 μμ »
ρε παίδες, γιατι σας φταίνε τα μοντελομάγαζα.
εγώ πρώτα θα κατηγορούσα το Πλαίσιο που δεν έχει το σωλήνα που θέλει ο άνθρωπος. :shock:
τι σκ..τά πουλάει αερογράφια και κομπρεσερομπουκάλες όταν δεν έχει το "ενδιάμεσο" για να τα συνδέσει;
κατα τα άλλα,
πιστεύω ότι φταίει η άγνοια και όχι η αδιαφορία των επαγγελματιών.
αξαιρεουμένων 1-2 που έχουν τη σελίδα απο προσωπικό ενδιαφέρον - δεν κριτικάρω το περιεχόμενο, το σέρβις κλπ. - οι υπόλοιποι την έφτιαξαν (την ιστοσελίδα εννοώ) για΄να προσθέσουν κάτι στο υποτιθέμενο σύγχρονο προφίλ της εταιρείας τους.
εδώ έρχεται η ευθύνη των επαγγελματιών του χώρου ("κατασκευαστές ιστοσελίδων" εννοώ) που έχοντας έναν άσχετο πελάτη,
συνήθως με μυαλά και γνώσεις 20 χρόνια πίσω,
αρπάζουν τα φράγκα για το σχεδιασμό και κατασκευή
και δεν έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τον πελάτη τι θα πρέπει να κάνει απο κει και πέρα με τη ρημάδα την ιστοσελίδα
προκειμένου αυτό το νέο "σύγχρονο πράμα",
να κάνει καλό στη δουλειά του και στους πελάτες
και να μην καταντήσει δυσφήμηση και πηγή άσχημων σχολίων
(όπως εδώ).
Σ.Σ.

Και όμως πουλάνε
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=11&category=934&product=54712
Βεβαια δεν ξέρω αν ήταν διαθέσιμος εκείνη την στιγμη ή κατάλληλος για τον αερογράφο του (Λογικά θα είναι)

Βασίκα όλη αυτή η συζήτηση γίνετε όχι για να κατηγορήσουμε του καταστηματάρχες αλλα να τους αφυπνήσουμε κάνοντας αυτές της προτάσεις. Οι καταστηματάρχες και οι  εμποροι θα πρέπει να είναι ενημεροι και το τι ζηταει η αγορα και πώς να προοθήσει τα προιόντα τους.

Όσο για τους κατασκευαστές ιστοσελίδων πάντα θα υπαρχουν και οι αρπακτρες που μοναδικό σκοπό έχουν αν αρπαξουν τα φράγκα. Εδώ ο καταστηματάρχης θα πρεπει να είναι προσκτικός όταν κλενει τέτοιες δουλέιες.

• Scale 1/48
  • *
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 12, 2007, 07:37:35 μμ »
Να σας πώ τι συμβαίνει με το καλώδιο λοιπόν.... Αφενός δεν υπήρχε ατο κατάστημα που πήγα ( Αργυρούπολη ). Αφετέρου, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί την κοπελίτσα που για να σου απαντήσει ξεφυλλίζει μπροστά σου το διαφημιστικό φυλλάδιο ( ! ) για να σου πει τελικα "δεν ξέρω ... να ρωτήσω ... κλπ κλπ κλπ".
Και αυτό συμβαίνει κατά τη γνώμη μου γιατί τα μεν πολυ καταστήματα στυλ "Πλαίσιο" ΔΕΝ επενδύουν σε εξειδικευμένους υπαλλήλους, αλλά στηρίζονται στη γνώση του πελάτη ( και αν ο πελάτης είναι αρχάριος ή θα ξοδέψει ενδεχομένως τσάμπα χρήματα να αγοράσει κάτι που του είναι άχρηστο, ή θα χαθεί από πελάτης ), οι δε επιχειρηματίες του κλάδου ( Καλφάκης, Plastimodellismo κλπ ) σε κοιτούν αφ' υψηλού, γιατί ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως οι αγορές σου είναι μονόδρομος προς τα κεί...

Σχετικά με την πρόοδο, και τις ιστοσελίδες τους, εικάζω πως ίσως αυτή η εικόνα που παροσυιάζουν να γίνεται και λίγο σκόπιμα, για να δοθεί το κλίμα του "Good Ol' Shoe", του παλιομοδίτικου δηλαδή, που και καλά θα "ξυπνήσει μνήμες", θα δώσει ένα ρομαντικό τόνο στο hobby κλπ κλπ.

Αν πάλι έχω άδικο, τότε σημαίνει πως δεν τους βγαίνουν τα κονδύλια για μια τέτοια επένδυση. Κι εδώ θυμάμαι αυτό που λέγαμε με τα ρεμάλια τους φίλους μου όταν παίζαμε Blackjack : Πολλά βάζεις, πολλά παίρνεις ... Καθότι, όπως λέει και η παροιμία ... " Αν δε βρέξεις κώλο, δεν πιάνεις ψάρι" ...

Καλό Σαββατοκύριακο παιδιά,

Δημήτρης

Tags: