Μιας και ο ΠΕ-ΖΕ μου το ζήτησε με ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο ορίστε ένα update της "Σαχλαμαριάν... εεεεε Sahariana ήθελα να πω!!!
Έχοντας λατρέψει το γνωστό διόραμα του Duglas Lee (Euromilitaire 2006) με το μισοβυθισμένο στην έρημο FT-17 και έχοντας κουβεντιάσει άπειρες ώρες για το πως σκ@τ@ το έκανε, ήταν η καταλληλότερη ευκαιρία να παλέψω κάτι ανάλογο μιας και το θέμα (Sahariana) τραβάει πολύ άμμο..
Πήρα λοιπόν μια από της βάσεις που είχα φτιάξει αρκετά χρόνια πριν από MDF και ξεκίνησα....
Τοποθέτησα φελιζόλ στη βάση και έστησα περίπου την κλίση που ήθελα να έχει ο αμμόλοφος μου.... Στη συνέχεια και αφού η κόλα στερεοποίησε το φελιζόλ άρχισε το στήσιμο του αμμόλοφου με ένα γερό στρώμα πηλού της Plus (πλαίσιο). Όταν αυτός στέγνωσε (2 ώρες) είχε κάτι ρωγμές σαν χαράδρες (ακούς Gkontog έχουν κι άλλοι προβλήματα με της βάσεις).... κάλυψα της "χαράδρες" πάλι με τον ίδιο πηλό και συνέχισα..... Με την γνωστή από το νηπιαγωγείο μέθοδο "πλάθω κουλουράκια" έφτιαξα μικρά φιδάκια από πηλό που μπήκαν στης κατάλληλες θέσεις (ένα κάθε φορά) και μετά χτυπώντας με ένα πλακέ πινέλο νοτισμένο με νερό μια δεξιά μια αριστερά από το λοφάκι δημιούργησα την χαρακτηριστική αιχμή που κάνει η άμμος μετά από τη θύελλα.
Όταν όλα στέγνωσαν ήρθε η ώρα για το χώμα..... Το πιο λεπτόκοκκο υλικό που έχω είναι τα microballoons και αυτά χρησιμοποίησα με μια επιφύλαξη στην αρχή μην κάνω καμία πατάτα!!!!
Η γνωστή διαδικασία... Ατλακόλ διαλυμένη στο νερό, πέρασμα με φαρδύ πινέλο όλη τη βάση και πασπάλισμα με το απίστευτα λεπτόκοκκο υλικό (το μισό το παίρνει ο αέρας), φύσημα να φύγουν τα υπολείμματα και έτοιμος!!!!
Όταν στέγνωσε το πέρασα με τον αερογράφο ένα γρήγορο χέρι buff της Tamiya για να δω πως γράφει...... και voila!!!!!
Σημείωση 1) Ροδιές από τη Sahariana δεν έκανα γιατί θα είναι μισοβυθισμένη στην άμμο και παρατημένη καιρό.
Σημείωση 2) Η βάση δεν έχει ολοκληρωθεί θα είναι έτοιμη όταν θα μπει μέσα και η έτοιμη βαμμένη Sahariana.
Σημείωση 3) Να ευχαριστήσω το φίλο Νίκο (Nick 2) για την άμεση ανταπόκρισή του και την προσφορά της καμήλας!
Σημείωση 4) Βρήκα και τίτλο για την βινιετούλα....... Camel Trophy!