Πείτε με ουτοπιστη φαντασμένο ή μ@λ@κ@ ......... κάποια στιγμή "ξέφυγα" απο το "μοντελλιστής" και κατέληξα "άρρωστος συλλέκτης". Πολλοί με ρωτούν τί θα τα κάνω τόσα μοντέλα ή γιατί τα μαζεύω. Όταν ο πατέρας μου "έφυγε" απο την δουλειά, μου "άφησε" μια οικοδομή στα "μισά" να την τελειώσω κάπου στην Θεσσαλονίκη. Όταν την τελείωσα ενα μαγαζί με το υπόγειο + το πατάρι του το "κράτησα" για Ι.Χ.
ʼκουσα τα "εξ΄αμάξης" για την επιλογή μου. Το όνειρο μου, το οποίο θα πραγματοποιήσω έστω και μετά το "μεγάλο - ταξίδι", είναι αυτός ο χώρος να γίνει κάτι σχετικά με το μοντελλισμό. Να πάψουν να βλέπουν το hobby μας σαν "παιχνίδια"

Σε ενα άλλο θέμα (του 1 εκ. ευρώ) είπα οτι θα έφτιαχνα κάτι. Αυτό είναι το "όνειρο" και ταυτόχρονα η "διαθήκη" για τα μοντέλα μου. Ο χώρος είναι σχετικά μεγάλος αλλά ιδιωτικός (οπότε οχι εξώσεις κτλ ή άλλη χρήση). Στο ισόγειο "φαντάζομαι" τον πρώτο μοντελλο-χώρο στην Β. Ελλάδα όπου θα υπάρχουν πλήρεις 100% 10-12 πάγκοι. Με dremels + κομπρεσσέρς + αερογράφοι κτλ Να "δουλεύουν" ανεξάρτητα 10-12 άτομα ταυτόχρονα. Σε κάποιο σημείο, σαν αποδυτήρια κάτι, να υπάρχουν ντουλάπες όπου κάποιος θα μπορεί να αφήνει το μοντέλο του ώστε να το συνεχίσει άλλη φορά.
Στο πατάρι να υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία μοντ. ενδιαφέροντος καθώς και p.cs για αναζητήσεις μέσω net. Μηχανήματα για scannaρίσματα και εκτυπώσεις ποιότητας.
Στο υπόγειο....μέσω ήδη υπάρχουσας άλλης εισόδου, να υπάρχει ενα έστω μίνι μουσείο μοντελλισμού. Πρώτα απ' όλα με 1/35 άρματα γερμανικά Β' Π.Π. αλλά και αεροπλάνα + πλοία κτλ. Ενας τομέας που θα λέγεται "Η ιστορία της Ελλάδας μέσω του μοντελλισμού". Με μοντέλα που θα "αφηγούνται" την ιστορία μας (φιγούρες + διοράματα + πλοία + άρματα + αεροπλάνα).
Έτσι ο ήδη μοντελλιστής θα βρεί το "καταφύγειο" του και ο νέος μοντελλιστής ή και ο οχι μοντελλιστής θα "αγαπήσει" το hobby. Χωρίς συλλόγους ή διαγωνισμούς......απλά πράγματα το "Στέκι μας".
Αυτή θέλω να είναι η "διαθήκη" μου όσο ν' αφορά το μοντελλισμό.
Φαντασία και όνειρα απατηλά θα μου πείτε.......έστω αφήστε με να ονειρεύομαι

Πάντως τα πρώτα βήματα έγιναν και θα γίνονται, ίσως και γρηγορότερα απ' οτι νομίζω