Αποστολέας Θέμα: TAMIYA HG Trigger type  (Αναγνώστηκε 1151 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
TAMIYA HG Trigger type
« στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 08:48:09 μμ »
Πάντα ήθελα να δοκιμάσω εναν αερογράφο με πιστολοειδή λειτουργία.. Αλλοι λέγανε οτι είναι δυσχρηστος, αλλοι οτι ειναι οτι καλύτερο.. Ετσι λοιπόν η καλύτερη λύση ήταν να αποκτήσω έναν..

Η Tamiya οπως ξέρετε ειναι μια εταιρία η οποία εκτός απο ποιοτικά μοντέλα παράγει και πολύ ποιοτικά εργαλεία... Οταν διάβασα σε ένα ξένο περιοδικό για τον αερογράφο της Tamiya ομολογώ οτι εντυπωσιάστικα απο τα σχόλια αλλά και την ποιότητα της δουλειάς του αρθρογράφου και παρότι είχα ηδη στην κατοχή μου εναν Infinity δεν κρατήθηκα και ξεκίνησα να ψάχνω που μπορώ να τον βρώ και πόσο κοστίζει...

Δυστυχως οι συνάδελφοι μας στις ΗΠΑ είναι πολύ προνομιούχοι... Οχι μονον εχουνε απίστευτη γκάμα μοντέλων αλλά ΟΛΑ τα αξεσουαρ μεγάλων εταιριών είναι προς διάθεση, ετσι λοιπόν αποφάσισα να ζητήσω απο έναν καλό φίλο να μου πάρει και να μου φερει έναν οταν θα ερχόταν Ελλάδα..  Ετσι και έγινε  8)

Πρόκειται για τον ΤΑΜΙΥΑ HG trigger type με μπεκ 0,3mm o oποιός ειναι και ο τοπ της σειράς

Το κουτί δεν γεμίζει το μάτι αλλά ανοιγοντας τον και πιάνοντας τον αερογράφο στα χέρια, έρχεται το πρώτο χαμόγελο... Τέλεια ζυγισμένος με μια ανατομική λαβη σχεδιασμένη για κάθε είδους παλάμη, το εργαλείο σε παρακαλαει να βάψεις..

Απλός στο ξεκούμπωμα του και ακόμη πιο απλός στο καθάρισμα δεν θα ζορίσει κανέναν ο οποίος εχει μια σχετική εμπειρία με αερογράφους

Βάφοντας το πρώτο παλιό μοντέλο ομολογώ οτι παραξενεύτηκα απο την λειτουργία της σκανδάλης η οποία ειναι διπλής λειτουργίας οπως στα πραγματικά όπλα.. Μετα απο λίγο το βάψιμο γινεται πραγματικά παιχνίδι.. Το μπεκ των 0,3 ειναι σχεδόν αρκετό για τις περισσότερες δουλειες ενος μοντελιστη...

Βέβαια εδώ τιθεται ενα θέμα αναφορικά με τον αερογράφο αυτό... Ανταλλακτικά... Ιδωμεν και μακάρι να ειναι αχρείαστα..

Τέλος,  για να απαντήσω στην σκέψη σας σχετικά με το ερώτημα Infinity ή Tamiya ? 

Λοιπόν, και οι 2 ειναι παρα πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν.. Δεν υπάρχει overspray, δεν ειναι "αγριοι" στην διοχέτευση αέρα, ειναι ελεγχόμενοι ΑΛΛΑ, προσωπική μου άποψη είναι οτι ο infinity τοσο τεχνολογικά οσο και στην ποιότητα βαψίματος που προσφέρει είναι ενα κλικ πιο μπροστά απο τον Tamiya, χωρια που ειναι και πολύ πιο ελαφρύς...

Aπο την άλλη ο Tamiya είναι πιο "χοντροκομμένος" και σου δίνει την εντύπωση οτι ακόμη και κάτω να τον πετάξεις θα συνεχίσει να βάφει χωρις να έχει σπάσει τίποτα....

Οπως και να έχει οι επόχες του πινέλου έχουν περάσει... Καλά βαψίματα σε όλους.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Απ: TAMIYA HG trigger type
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 09:03:20 μμ »
Μόλις προχτές τον... χαλβάδιαζα στο Lucky Model και έλεγα ποιόν να ρωτήσω για το πώς δουλεύει η σκανδάλη... Πιέζωντας τη σκανδάλη τραβιέται πίσω η βελόνα σωστά? Ο αέρας πώς ελευθερώνεται?
Και κάτι ακόμα... Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου ::glossa:: οι αερογράφοι Iwata, Tamiya & Mr Hobby κατασκευάζονται απο την Richpen Japan και μοιράζονται κοινά ανταλακτικά (ανάλογα το μοντέλο φυσικά...) Έχεις πρόσβαση σε κανέναν Iwata για τσεκάρισμα?

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 09:08:56 μμ »
Μόλις προχτές τον... χαλβάδιαζα στο Lucky Model και έλεγα ποιόν να ρωτήσω για το πώς δουλεύει η σκανδάλη... Πιέζωντας τη σκανδάλη τραβιέται πίσω η βελόνα σωστά? Ο αέρας πώς ελευθερώνεται?
Και κάτι ακόμα... Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου ::glossa:: οι αερογράφοι Iwata, Tamiya & Mr Hobby κατασκευάζονται απο την Richpen Japan και μοιράζονται κοινά ανταλακτικά (ανάλογα το μοντέλο φυσικά...) Έχεις πρόσβαση σε κανέναν Iwata για τσεκάρισμα?

Σωστά... υπαρχει μια βαλβίδα ρύθμισης στο πίσω μέρος που επιλεγει την διοχετευση αερα... όσο πιο πολύ τραβας προς τα πισω την σκανδάλη τόσο περισσότερος αερας και χρώμα ελευθερώνεται.. κατι σαν μονής και διπλης λειτουργίας σε ένα...

Δυστυχώς έχω μονο Paasche, H&S και Tamiya  ::glossa:: .... Δεν εχω IWATA (ακόμη) για να σου απαντήσω.. Με το καλωδιο αερα της ΙWATA ειναι πλήρως συμβατός..

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 09:23:48 μμ »
Ευχαριστώ! :D

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη