Φίλε Γιώργο ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο έπαθα και 'γώ όταν έβαφα το Kubel...και μάλιστα πετάχτηκε σαν συντριβάνι όλο το χρώμμα
Λοιπόν δεν είχα βιδώσει καλά την κεφαλή - μπέκ με αποτέλεσμα να μην "βγαίνει" αέρας και να μου κάνει επιστροφή στο κυπελλάκι
Αφού κατέβασα Θεούς και δαίμονες.....απλά έσφιξα παραπάνω την μύτη και ολα ok....Να ξέρεις οτι λόγω φθοράς, έστω και ελάχιστης, το Ο-ring έχει "ανοχές" και εκεί που ήθελε π.χ. 1 στροφή να σφίξξει ίσως θέλει 1 1/2
Να φανταστείς οτι ακόμα το παθαίνω αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα...πάντα θέλει έστω και ελάχιστο σφίξιμο παραπάνω.....
Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες. Το κάλυμμα του μπεκ βιδώνει μέχρι να σταματήσει λόγω της επαφής του σώματός του με το μεταλλικό σώμα του αερογράφου. Το o-ring συμπιέζεται ανάμεσα στα δύο και εξασφαλίζει αεροστεγή φραγή. Εχεις δίκιο, κάποια στιγμή το o-ring θα παραμορφωθεί μόνιμα, οπότε λόγω του ότι το σύστημα δεν θα μπορεί να σφίξει άλλο θα αρχίσουν οι απώλειες, αλλά από την πείρα μου με τα ιατρικά μηχανήματα τα o-rings αντέχουν μεγάλη καταπόνηση μέχρι να χάσουν την ελαστικότητά τους.
Λοιπόν, εξελίξεις! Οταν έλεγα πως φταίει το σώμα είχα δίκιο, αλλά εμμέσως!
Μόλις κατάπια την απώλεια, για όσους με ξέρουν, η συνέχεια ήταν δεδομένη, θα έπρεπε να βρω τι φταίει ακόμα και αν έπρεπε να κόψω τον αερογράφο με το τροχάκι. Χθες δοκίμασα με ένα πολύ λεπτό ατσαλόσυρμα που κάποτε χρησιμοποιούσα για να καθαρίζω αυτόματες μικροβιολογικές πιπέτες, να ακολουθήσω τη διαδρομή του αέρα. Το σύρμα έμπαινε στα πλάγια του δίσκου στην παρακάτω φωτογραφία (περίπου στις 3 ώρα του δίσκου) και προσωρούσε χωρίς πρόβλημα για 4.5cm όπου και σταματούσε γιατί πιθανότατα ο αεραγωγός έκανε γωνία αρκετά έντονη για να κινηθεί προς τη βαλβίδα και το σύρμα δεν είχε την ευκαμψία να την ακολουθήσει. Σήμερα, έχοντας μία μικρή αναλαμπή από τα παλιά, έκανα το άκρο του σύρματος σαν τσιγκέλι λυγίζοντας περίπου 1mm από την άκρη του κατά 180
ο και ξαναδοκίμασα.

Η έκπληξή μου ήταν τεράστια όταν βγαίνοτας έφερε μαζύ του και ένα απειροελάχιστο κομματάκι μωβ πλαστικού

αυτό που διακρίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Επαναλαμβάνοντας την κίνηση με το σύρμα και το τσιγκέλι σε διαφορετικές γωνίες εισόδου, έβγαλα άλλα 2 μικρά κομμάτια και στη συνέχεια συνέδεσα το κομπρεσέρ, έβαλα την πίεση στο τέρμα και πατώντας τη σκανδάλη είδα έναν απροσδιόριστο αριθμό μικρών κομματιών να εκτοξεύεται στο άπειρο!

Υστερα από επανακαθαρισμό με το σύρμα και ξανά αέρα, συναρμολόγησα τον αερογράφο και λειτουργεί μια χαρά. Τώρα γιατί τον πείραζε αυτό το κομματάκι δεν μπορώ να το ξέρω, υποθέτω πως με τις διαδοχικές χρήσεις το πλαστικό άλλαξε θέση, σφήνωσε κάπου και προκαλώντας έντονα τυρβώδη ροή δημιουργούσε το πρόβλημα. Φυσικά με την αιτία της δυσλειτουργίας μέσα στο σώμα είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχω την ίδια συμπεριφορά σε κάθε σετ μύτης-μπεκ που δοκίμαζα.
Αρα τέλος καλό όλα καλά. Μέχρι το επόμενο εγκεφαλικό. Εχετε υπ' όψη σας τα παραπάνω, ίσως είναι πιθανά και σε άλλους τύπους αερογράφων. Οσο για το κομμάτι του πλαστικού (υποθέτω πως ήταν ένα το οποίο και διέλυσε το ατσαλόσυρμα βγαίνοντας), δεν έχω πως μπορεί να κατέληξε εκεί μέσα και πιθανότατα δεν έγινε στα χέρια μου. Ισως κατά την παραγωγή μπήκε και περίμενε να αλλάξει θέση για να κάνει τη ζημιά. Τώρα αν έχω τραυματίσει το εσωτερικό με το ατσαλόσυρμα δεν το γνωρίζω, το μέταλλο του σώματος δείχνει αρκετά σκληρό και σε μία προσπάθεια να το χαράξω με το ατσαλόσυρμα απέτυχα, άρα ελπίζω να μην έχω άλλα παρατράγουδα. Ο χρόνος θα δείξει...
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τη συμπαράσταση