Αποστολέας Θέμα: Harder & Steenbeck INFINITY...  (Αναγνώστηκε 25791 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
Απ: H & S INFINITY...
« Απάντηση #100 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 09:13:19 μμ »
Κάτι πρέπει να παίζει με την διέξοδο του αέρα μπροστά στην μύτη. Σαν να πιέζεται εκεί με αποτέλεσμα να βρίσκει διέξοδο στο κυπελλάκι.

Υπάρχει περίπτωση να έχουν μπερδευτεί οι βελόνες με τα μπεκ? Να είναι δηλαδή η δυάρα με το 1,5 μπεκ για παράδειγμα...  Λέω τώρα... :roll:

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #101 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 09:13:59 μμ »
Πω βρε φίλε, επαθες τέτοια ιστορία? Στειλε στο μαγαζί που τα πήραμε ενα μαιλ να δείς τι παίζει με service..

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #102 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 09:15:27 μμ »
Mηπως δεν εχεις βιδωσει κατι σωστα

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #103 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 09:19:34 μμ »
Συνάδελφοι, με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνω πως ο Infinity μάλλον πέθανε. Δεν έχει βάψει πάνω από 5-6 φορές και έχει καθαριστεί προσεκτικότατα. Σήμερα προσπαθόντας να βάψω ανακαλύπτω πως νέρος του αέρα βγαίνει μέρα από το κυπελάκι του χρώματος. Αυτό συμβαίνει και με τις 3 βελόνες (0.15, 0.2, 0.4) και ο αερογράφος έχει καθαριστεί by the book 2 συνεχείς φορές :( :( :( Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει ακόμα και όταν ψεκάζω σκέτο Azax, νερό ή οινόπνευμα ::eusa_wall::

Καμμία ιδέα ή να πηδήξω από το μπαλκόνι;
Μάλλον έχουν φαγωθεί τα πάσα από το μπεκ(δε θέλουν και πολύ...) και περνάει ο αέρας μεσα στο δοχείο του χρώματος...
Το ίδιο πρόβλημα το έχω λύσει τυλίγοντας μια λεπτή λωρίδα από τεφλόν στα πάσα του μπεκ κάθε φορά που το αφαιρώ για καθάρισμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #104 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 10:37:16 μμ »
Φίλοι λυπάμαι αλλά ο Infinity μάλλον είναι ολική απώλεια. Και με τα τρία διαφορετικά σετ κεφαλής-μπεκ-βελόνας και αφού έχω ελέγξει πως οι συνδιασμοί είναι σωστοί έχω το ίδιο αποτέλεσμα. Ολα λύθηκαν και τοποθετήθηκαν βάση του εγχειριδίου αλλά και πάλι τα ίδια. Μάλιστα η απώλεια μέσα από κυπελάκι είναι τόσο μεγάλη που η πίεση του αέρα όταν δεν ψεκάζω δεν αρκεί για να σηκώσει τη σκανδάλη και ο αερογράφος ψεκάζει μόνιμα λίγο από το ρύγχος. Ο ψεκασμός με χρώμα είναι πρακτικά αδύνατος ενώ το μικρό κυπελάκι γεμάτο με Azax και το κομπρεσέρ στη μέγιστη πίεση το άδειασε σε 3min αντί για 15sec που έκανε όταν ήταν καινούργιος, πριν 6 βαψίματα δηλαδή :( Επίσης μόνωσα το ρύγχος με teflon χωρίς καμμία βελτίωση. Πιθανόν είναι κάποιο κομμάτι ελαττωματικό εκ κατασκευής, δε μπορώ να το δικαιολογήσω αλλιώς. Ή κάτι μου ξεφεύγει, αλλά τι διάβολο, κάποτε έλυνα αναρροφήσεις χειρουργείων, ο αερογράφος είναι για γέλια όσον αφορά την πολυπλοκότητα!

Αυτό που μου τη σπάει εντελώς είναι πως ο ταπεινός Graphotec και ο πάμφθηνος Revell έχουν βάψει εκατοντάδες ώρες παραπάνω από τον Infinity και έχουν υποστεί ταλαιπωρία απίστευτη σε σχέση με την προσοχή που έτυχε ο Infinity. Αλλά άμα δε σε θέλει...

Τέλος πάντων, για την ώρα τον κοιτάω και με πιάνει κάτι. Αύριο πιο ψύχραιμα μάλλον θα τον σπρώξω σε κανένα συνάδελφο ως ανταλλακτικά, ίσως κάτι από αυτά που πειρέχει είναι τελικά χρήσιμο σε κάποιον άλλο. Θα δούμε. Τώρα πάω να φορτώσω τον Graphotec να βάψω λιγάκι να μου περάσει.

ΥΓ
Τελικά κάτι στο σύμπαν δε θέλει να κατεβάσω μοντέλο στην έκθεση φέτος...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #105 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 10:46:38 μμ »
..Στειλε στο μαγαζί που τα πήραμε ενα μαιλ να δείς τι παίζει με service..

Έχει δίκιο ο Γρηγόρης, Γιώργο. Μην αλπεπίζεσαι. Στείλε ένα email και στην μαμά εταιρία μήπως και ξέρουν κάτι παραπάνω...

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #106 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 11:08:57 μμ »
Υποψιάζομαι πώς κάτι πρέπει να παίζει με τις τσιμούχες στη βάση της σκανδάλης/εκεί που βιδώνει ο σωλήνας παροχής...
Δέν τον έχω λύσει ποτέ αλλά στο σχέδιο δείχνει μερικά o-rings εκει πέρα. ʼν υπήρχε πρόβλημα "επιστροφής" αέρα απο τη κεφαλή δέν θα σου έβγαζε μεγάλη ποσότητα όπως λές... Τον έχεις βουτήξει σε διαλυτικό?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #107 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 11:15:54 μμ »
Τον έχεις βουτήξει σε διαλυτικό?
Ποτέ. Αλλωστε είναι κάτι που δεν το συνιστούν και οι επίσημες οδηγίες του κατασκευαστή.
Η βαλβίδα λύθηκε και δεν έχει πρόβλημα. Επίσης δεν είναι δυνατό να φταίνε οι τσιμούχες της βαλβίδας, αν υπήρχε εκεί πρόβλημα δεν θα πέρναγε αέρας ή θα μειωνώταν η πίεση στην έξοδο. Ισως το ίδιο στο σώμα του αερογράφου έχει κάποιο πρόβλημα.

Και η επιστροφή αέρα μπορεί να είναι πολύ έντονη. Μάλιστα αν βουλώσει για κάποιο λόγο η έξοδος αέρα από το ρύγχος, τότε όλος ο αέρας επιστρέφει και βγαίνει από το κυπελάκι. Και στηην περίπτωσή μου είναι άστα να πάνε...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #108 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 11:16:58 μμ »
Όντως... Ρίξε και στο μηχανισμό της σκανδάλης που είπε ο Νίκο μια ματιά... Μου φαίνεται πολύ κουλό ρε συ για καινούργιο αερογράφο και δη τον συγκεκριμένο... Αν χρειαστεί πές μου να μιλήσω με Βέλγιο...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #109 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 11:22:24 μμ »
Όντως... Ρίξε και στο μηχανισμό της σκανδάλης που είπε ο Νίκο μια ματιά...
Ο μηχανισμός της σκανδάλης είναι σύμφωνος σε διάταξη και σε πλήθος απαρτίων με το εγχειρίδιο. Το εγχειρίδιο είναι εδώ

http://rapidshare.com/files/147238579/bedienungsanleitung_infinity.pdf

και δουλεύω με το διάγραμμα της σελίδας 43.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #110 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 11:25:46 μμ »
φερτο το σαββατο αν γινετε ρε Γιωργη,θα φερω και λαστιχακια/τσιμουχες μηπως χρειαστουν να του αλλαξουμε.

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #111 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 11:27:51 μμ »
Θα στείλω ένα μήνυμα αύριο στον Βέλγο, να δούμε και από εκεί μήπως έχει καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει...

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
« Απάντηση #112 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 12:39:47 πμ »
Τέλος πάντων, για την ώρα τον κοιτάω και με πιάνει κάτι. Αύριο πιο ψύχραιμα μάλλον θα τον σπρώξω σε κανένα συνάδελφο ως ανταλλακτικά, ίσως κάτι από αυτά που πειρέχει είναι τελικά χρήσιμο σε κάποιον άλλο. Θα δούμε. Τώρα πάω να φορτώσω τον Graphotec να βάψω λιγάκι να μου περάσει.

Μήν κάνεις βιαστικές κινήσεις ακόμα. Κάτσε να δούμε τι θα πεί ο βέλγος, φέρτον και σαββάτο οόπψς λέει ο Λάμπρος να τον δούμε μπας φταίει τίποτα ποτέ δεν ξέρεις.
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #113 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 12:40:51 πμ »
Δεν ξερω αν το καλυμα του μπεκ στον Infinity εχει το ιδιο σπειρωμα και τσιμουχα με τον Evolution αλλα το προβλημα κατι μου θυμιζει.Αυτα ακριβως τα συμπτωματα εχει και ο Evolution αν δεν εχει βιδωθει σωστα το καλυμα του μπεκ.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #114 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 12:56:32 πμ »
Δεν ξερω αν το καλυμα του μπεκ στον Infinity εχει το ιδιο σπειρωμα και τσιμουχα με τον Evolution αλλα το προβλημα κατι μου θυμιζει.Αυτα ακριβως τα συμπτωματα εχει και ο Evolution αν δεν εχει βιδωθει σωστα το καλυμα του μπεκ.

Και ο δικός μου ο evolution αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με το βίδωμα του καλύμματος του μπεκ...
Σταματάει την έξοδο από το μπεκ και κάνει μπουρμπουλήθρες στο κύπελλο χρώματος.

Όσο για την σκανδάλη είναι άκρος προβληματική από την 2η -3η χρίση....
έλεγξα όλο το μηχανισμό της βαλβίδας και παρότι δεν είδα κάτι περίεργο  (όπως να έχει τρέξει πχ χρώμα! εκεί)
καθάρισα τα πάντα γράσαρα αλλά και πάλι πολύ κακή απόδοση...
έτσι έβγαλα το συμπέρασμα ότι τελικά το made in Japan είναι made in Japan και μετράει πολύ! :wink:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #115 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 12:57:55 πμ »
Νικο τι προβλημα εχεις με την σκανδαλη?

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #116 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 01:02:56 πμ »
Πολύ αργή επιστροφή με αποτέλεσμα να μην σταματάει άμεσα ο αέρας όταν την αφήνεις και μέτρια αίσθηση...(ενώ η κίνηση είναι πολύ καλή και ομαλή, η πίεση είναι ....)

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #117 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 01:06:51 πμ »
Δοκιμασε να βιδωσεις η να ξεβιδωσεις την βιδα που υπαρχει στο κατω μερος της βαλβιδας.Βγαλε δηλαδη τον σωληνα αερα και με μια λαβιδα γυρνα την μπρουτζινη βιδα με τις δυο εγκοπες.Απο εκει αλαζει η σκληροτητα της σκανδαλησ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #118 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 09:59:00 πμ »
Ναι αλλά έχω 3 διαφορετικά μπεκ με τα καλύμματά τους, η πιθανότητα να είναι και τα 3 προβληματικά και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο είναι πρακτικά μηδενική πιστεύω. Αλλωστε δεν τίθεται θέμα να μην έχει βιδώσει καλά το κάλυμμα του μπεκ, απλά το βιδώνω μέχρι που σταματάει και δεν πάει άλλο γιατί πλέον εφάπτεται μέταλλο με μέταλλο.

φερτο το σαββατο αν γινετε ρε Γιωργη,θα φερω και λαστιχακια/τσιμουχες μηπως χρειαστουν να του αλλαξουμε.
Δυστυχώς δε με βλέπω να τα καταφέρνω :( Αρχισε η δουλειά βλέπεις και όλοι καίγονται για κάτι...

Όσο για την σκανδάλη είναι άκρος προβληματική από την 2η -3η χρίση....
έλεγξα όλο το μηχανισμό της βαλβίδας και παρότι δεν είδα κάτι περίεργο  (όπως να έχει τρέξει πχ χρώμα! εκεί)
καθάρισα τα πάντα γράσαρα αλλά και πάλι πολύ κακή απόδοση...
έτσι έβγαλα το συμπέρασμα ότι τελικά το made in Japan είναι made in Japan και μετράει πολύ! :wink:
Μα αυτό είναι φυσιολογικό, όταν έχει απώλεια πίεσης μέσα στο κυπελάκι, η πίεση του αέρα δεν αρκεί για να σηκώσει τη σκανδάλη. Αν φράξεις ερμητικά το πυπελάκι, πχ με το δάκτυλο, τότε η σκανδάλη λειτουργεί κανονικά.
Επίσης όπως είπε και ο Δημήτρης μπορεί να έχει ρυθμιστεί σε πολύ σκληρή ρύθμιση κάτι το οποίο διορθώνεται πολύ εύκολα με το εξάρτημα με κωδικό 123281, κοίτα στο σχέδιο στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου.

Μήν κάνεις βιαστικές κινήσεις ακόμα. Κάτσε να δούμε τι θα πεί ο βέλγος, φέρτον και σαββάτο οόπψς λέει ο Λάμπρος να τον δούμε μπας φταίει τίποτα ποτέ δεν ξέρεις.
Δεν είναι βιαστική κίνηση, απλά αποδοχή της κατάστασης. Σχεδόν ΠΟΤΕ δεν μου έχει δουλέψει κάτι καινούργιο, στους υπολογιστές που έχω σπίτι φροντίζω να είμαι πάντα ένα βήμα πίσω από την τελευταία λέξη γιατί ξέρω πως αν αγοράσω τον τελευταίο super duper τετραπύρηνο επεξεργαστή οι πιθανότητες να μη μου δουλέψει είναι τρομερά υψηλές. Μπορείς να πεις και γκαντέμη αλλά έτσι είναι.

Τέλος πάντων, δεν είναι και θάνατος, σίδερα είναι και ευτυχώς μπορούν να αντικατασταθούν. Ατυχίες συμβαίνουν. Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν να μάθω την αιτία για να προσέξω να μην μου ξανασυμβεί, γιατί δεν αποκλείω την πού υψηλή πιθανότητα να τον κατέστρεψα με τα χεράκια μου τα οποία δεν είναι και για τρελές λεπτοδουλειές...

Αποσυνδεδεμένος psilos

• Προσπαθώ...
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #119 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 10:04:45 πμ »
@ gktong πάντως αν θες να προλάβεις την έκθεση σου δανείζω τον δικό μου για όσο τον χρειάζεσαι... ούτως ή άλλως και εγώ με τον φόρτο εργασίας που έχω αυτό τον καιρό δεν με βλέπω να μοντελάρω σύντομα.. (όσον αφορά την παράδοση απλά μου λες που μένεις ή που δουλεύεις και πετάγομαι με την μηχανή και στον φέρνω...)
Ολα είναι δρόμος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #120 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 10:08:44 πμ »
@ gktong πάντως αν θες να προλάβεις την έκθεση σου δανείζω τον δικό μου για όσο τον χρειάζεσαι... ούτως ή άλλως και εγώ με τον φόρτο εργασίας που έχω αυτό τον καιρό δεν με βλέπω να μοντελάρω σύντομα.. (όσον αφορά την παράδοση απλά μου λες που μένεις ή που δουλεύεις και πετάγομαι με την μηχανή και στον φέρνω...)
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ!
Δεν μου λείπει αερογράφος, ευτυχώς ή δυστυχώς. Διάθεση λείπει και όσο πάει χάνεται και η λίγη που απέμεινε...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #121 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 11:15:22 πμ »
Γιώργο καλημέρα. Αν σου περισσεύει καμμιά κορώνα από την κεφαλή, θα την αγόραζα ευχαρίστως. Οχι οτι δεν δουλέυει η δική μου αλλά μετά και την τελευταία πτώση, εχει χάσει την συμμετρία της. Και κανένα μικρό κυπελάκι....Ανταλάσσονται στην ονομαστική τιμή αγοράς τους και δώρο...οτι σου έλεγα με pm :wink:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #122 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 07:52:14 μμ »
Φίλε Γιώργο ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο έπαθα και 'γώ όταν έβαφα το Kubel...και μάλιστα πετάχτηκε σαν συντριβάνι όλο το χρώμμα  :!: :!: :!:  Λοιπόν δεν είχα βιδώσει καλά την κεφαλή - μπέκ με αποτέλεσμα να μην "βγαίνει" αέρας και να μου κάνει επιστροφή στο κυπελλάκι  :evil: :evil: :evil:  Αφού κατέβασα Θεούς και δαίμονες.....απλά έσφιξα παραπάνω την μύτη και ολα ok....Να ξέρεις οτι λόγω φθοράς, έστω και ελάχιστης, το Ο-ring έχει "ανοχές" και εκεί που ήθελε π.χ. 1 στροφή να σφίξξει ίσως θέλει 1 1/2  :!: :!: :!:  Να φανταστείς οτι ακόμα το παθαίνω αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα...πάντα θέλει έστω και ελάχιστο σφίξιμο παραπάνω.....
 Εάν δεν έχει στραβώσει κανα μπέκ θα δουλέψει......Επίσης τσέκαρε και κάτι άλλο....βγάλε την μύτη-μπέκ και κοίτα "φάτσα" τον αερογράφο....στα σπειρώματα κάπου εξωτερικά θα δείς μια μικρή τρυπούλα απ' όπου βγαίνει ο αέρας....κοίτα μήπως έπιασε καθόλου μπογιά και ξεράθηκε.....να ξέρεις οτι απο κεί βγαίνει ο αέρας για να πάει στο μπέκ και καμμιά φορά βουλώνει απο τυχόν χρώμμα  :!: :!: :!:
 Και προς Θεού μήν λές "πέθανε"  :!: :!:  Το πολύ πολύ να αγοράσεις μια νέα μύτη-μπέκ....κρίμα είναι καινούργιο και καλό εργαλείο να πάει για ανταλλακτικά  :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #123 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 10:20:34 μμ »
Φίλε Γιώργο ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο έπαθα και 'γώ όταν έβαφα το Kubel...και μάλιστα πετάχτηκε σαν συντριβάνι όλο το χρώμμα  :!: :!: :!:  Λοιπόν δεν είχα βιδώσει καλά την κεφαλή - μπέκ με αποτέλεσμα να μην "βγαίνει" αέρας και να μου κάνει επιστροφή στο κυπελλάκι  :evil: :evil: :evil:  Αφού κατέβασα Θεούς και δαίμονες.....απλά έσφιξα παραπάνω την μύτη και ολα ok....Να ξέρεις οτι λόγω φθοράς, έστω και ελάχιστης, το Ο-ring έχει "ανοχές" και εκεί που ήθελε π.χ. 1 στροφή να σφίξξει ίσως θέλει 1 1/2  :!: :!: :!:  Να φανταστείς οτι ακόμα το παθαίνω αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα...πάντα θέλει έστω και ελάχιστο σφίξιμο παραπάνω.....
Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες. Το κάλυμμα του μπεκ βιδώνει μέχρι να σταματήσει λόγω της επαφής του σώματός του με το μεταλλικό σώμα του αερογράφου. Το o-ring συμπιέζεται ανάμεσα στα δύο και εξασφαλίζει αεροστεγή φραγή. Εχεις δίκιο, κάποια στιγμή το o-ring θα παραμορφωθεί μόνιμα, οπότε λόγω του ότι το σύστημα δεν θα μπορεί να σφίξει άλλο θα αρχίσουν οι απώλειες, αλλά από την πείρα μου με τα ιατρικά μηχανήματα τα o-rings αντέχουν μεγάλη καταπόνηση μέχρι να χάσουν την ελαστικότητά τους.

Λοιπόν, εξελίξεις! Οταν έλεγα πως φταίει το σώμα είχα δίκιο, αλλά εμμέσως!

Μόλις κατάπια την απώλεια, για όσους με ξέρουν, η συνέχεια ήταν δεδομένη, θα έπρεπε να βρω τι φταίει ακόμα και αν έπρεπε να κόψω τον αερογράφο με το τροχάκι. Χθες δοκίμασα με ένα πολύ λεπτό ατσαλόσυρμα που κάποτε χρησιμοποιούσα για να καθαρίζω αυτόματες μικροβιολογικές πιπέτες, να ακολουθήσω τη διαδρομή του αέρα. Το σύρμα έμπαινε στα πλάγια του δίσκου στην παρακάτω φωτογραφία (περίπου στις 3 ώρα του δίσκου) και προσωρούσε χωρίς πρόβλημα για 4.5cm όπου και σταματούσε γιατί πιθανότατα ο αεραγωγός έκανε γωνία αρκετά έντονη για να κινηθεί προς τη βαλβίδα και το σύρμα δεν είχε την ευκαμψία να την ακολουθήσει. Σήμερα, έχοντας μία μικρή αναλαμπή από τα παλιά, έκανα το άκρο του σύρματος σαν τσιγκέλι λυγίζοντας περίπου 1mm από την άκρη του κατά 180ο και ξαναδοκίμασα.

Η έκπληξή μου ήταν τεράστια όταν βγαίνοτας έφερε μαζύ του και ένα απειροελάχιστο κομματάκι μωβ πλαστικού :shock: αυτό που διακρίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Επαναλαμβάνοντας την κίνηση με το σύρμα και το τσιγκέλι σε διαφορετικές γωνίες εισόδου, έβγαλα άλλα 2 μικρά κομμάτια και στη συνέχεια συνέδεσα το κομπρεσέρ, έβαλα την πίεση στο τέρμα και πατώντας τη σκανδάλη είδα έναν απροσδιόριστο αριθμό μικρών κομματιών να εκτοξεύεται στο άπειρο!

Υστερα από επανακαθαρισμό με το σύρμα και ξανά αέρα, συναρμολόγησα τον αερογράφο και λειτουργεί μια χαρά. Τώρα γιατί τον πείραζε αυτό το κομματάκι δεν μπορώ να το ξέρω, υποθέτω πως με τις διαδοχικές χρήσεις το πλαστικό άλλαξε θέση, σφήνωσε κάπου και προκαλώντας έντονα τυρβώδη ροή δημιουργούσε το πρόβλημα. Φυσικά με την αιτία της δυσλειτουργίας μέσα στο σώμα είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχω την ίδια συμπεριφορά σε κάθε σετ μύτης-μπεκ που δοκίμαζα.

Αρα τέλος καλό όλα καλά. Μέχρι το επόμενο εγκεφαλικό. Εχετε υπ' όψη σας τα παραπάνω, ίσως είναι πιθανά και σε άλλους τύπους αερογράφων. Οσο για το κομμάτι του πλαστικού (υποθέτω πως ήταν ένα το οποίο και διέλυσε το ατσαλόσυρμα βγαίνοντας), δεν έχω πως μπορεί να κατέληξε εκεί μέσα και πιθανότατα δεν έγινε στα χέρια μου. Ισως κατά την παραγωγή μπήκε και περίμενε να αλλάξει θέση για να κάνει τη ζημιά. Τώρα αν έχω τραυματίσει το εσωτερικό με το ατσαλόσυρμα δεν το γνωρίζω, το μέταλλο του σώματος δείχνει αρκετά σκληρό και σε μία προσπάθεια να το χαράξω με το ατσαλόσυρμα απέτυχα, άρα ελπίζω να μην έχω άλλα παρατράγουδα. Ο χρόνος θα δείξει...

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τη συμπαράσταση ::proskino::

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #124 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 10:53:16 μμ »
Ουφφφφ...

Tags: infinity