Αποστολέας Θέμα: A6M2 mod.21 Zero ...100% (ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ)  (Αναγνώστηκε 64012 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Απ: A6M2 mod.21 Zero (Νew UPDATE)
« Απάντηση #175 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 10:31:24 πμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Αντε πάλι με ΖΑΝΑΧ θα την βγάλουμε την εβδομάδα τίποτε άλλο για τώρα πίνω το χάπι μου και........... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #176 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 10:36:24 πμ »
.....που ειναι ο viper....?....θελω να διαγραφω απο εδω οπως ο αλλος ο δικηγορος... :mrgreen: :mrgreen:πλεον δεν εχει κανενα νοημα..... :shock: :shock:.............
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #177 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 03:04:55 μμ »
Μετά από αυτό που είδα, δεν πιστεύω ότι έχει νόημα να γράψω ότι απλά είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!

Συνονόματε πολύ θα ήθελα να δω ένα άρμα φταγμένο από τα χέρια σου!

Και όσων αφορά την πεθερά σου, πες μου που μένει! Θα το κάνω να φανεί σαν ατύχημα!!!

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #178 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 03:27:43 μμ »
Αλέξη Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η !!!!!!!!!! δουλεία (λεπτομερέστατη, καθαρή - γενικά άψογη). Να προειδοποιείς όμως προηγουμένως γιατί υπάρχουν και άνθρωποι κάποιας ηλικίας, μην πάμε από καρδίας.  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::eusa_dance:: ::award_1:: ::1st:: ::2nd:: ::3rd::

Υ.Γ. Μου επιτρέπεις να το χρησιμοποιήσω ως πρότυπο για το 1/32 της Tamiya που σκοπεύω κάποτε να φτιάξω;

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #179 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 04:15:22 μμ »
Κοντιβέη,τέτοιες.... λαλακίες κάνεις και κανείς ξανά στο φόρουμ δεν θα τολμήσει να πιάσει 24άρι Ζερό!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::kerasma::

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #180 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 05:40:32 μμ »
 :shock:  ΓΛΟΥΠ!   :shock:  ....μούμπλε.. μούμπλε  :shock:  ΟΥΑΡΚ! :shock:  :shock:

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #181 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 09:12:21 μμ »
Αλέξη αν είναι να σου βγάζει το λάδι η πεθερά και εσύ να ξεσπάς στα μοντέλα τότε ανοίγω τόπικ υποστήριξης πεθεράς Κοντηβέη!!

Απίστευτα πράγματα φτιάχνεις!!!  :shock: :shock: :shock: :shock: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #182 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 09:27:10 μμ »
Αλεξη,πριν να εχουμε κανενα ατυχημα πες την αληθεια...
Το μανταλακι ειναι διακοσμητικο,απο αυτα τα μαρμαρινα που βαζουμε στις βιβλιοθηκες για να στηριζουν τα βιβλια ετσι δεν ειναι ?  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Τι να πω φιλε μου,θελω να σου μοιασω,μπορει να με αποκαλεις ζαχαροπλαστη αλλα τα γλυκα εσυ τα φτιαχνεις  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #183 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 08:38:57 πμ »
Αλέξη Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η !!!!!!!!!! δουλεία (λεπτομερέστατη, καθαρή - γενικά άψογη). Να προειδοποιείς όμως προηγουμένως γιατί υπάρχουν και άνθρωποι κάποιας ηλικίας, μην πάμε από καρδίας.  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::eusa_dance:: ::award_1:: ::1st:: ::2nd:: ::3rd::

Υ.Γ. Μου επιτρέπεις να το χρησιμοποιήσω ως πρότυπο για το 1/32 της Tamiya που σκοπεύω κάποτε να φτιάξω;

Λοιπόν, θα κάνεις την καλυτερη επιλογή με δαυτο!!! Κυκλοφορουν το παλιο Α6Μ2 (σαν το δικό μου) και το αναβαθμισμενο μοντελιστικά το Μ5.
Οταν το αγοράσεις (δεν ξερω αν το έχεις ηδη) και ανοιξεις το κουτι θα ευλογεις το Θεό που δημιουργησε την Ταμιγια!!!

Αν θες περαιτερω πληροφορίες, να μου το πεις!!! Στο τέλος του τοπικ, θα καταγραψω όλα τα λαθη της Τρομπετας και τα στοιχεία που μεταβληθηκαν.

Μη γελιομαστε. Η 32, ειναι η καλυτερη κλιμακα, αφου συνδυαζει λεπτομερεια (2πλασια και 3 πλασια απο 24ρια) και πληθωρα επιλογων!!! Ποιος κλεινει τα ματια του στο νεο Αvenger (TBM3)???? με 500 κομματια!!!! Η Εδεμ των κατασκευων!!!

και μετά θα έρθει η ωρα του Θοδωρα (ΝΤΟΡΑ) και θα πιασω ενα μοντελο των 160 κοματιων!!! Εχε χάρη που εδωσα ορκο τιμής να μη ξαναπιασω 32ρια!!!

Μετά από αυτό που είδα, δεν πιστεύω ότι έχει νόημα να γράψω ότι απλά είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!

Συνονόματε πολύ θα ήθελα να δω ένα άρμα φταγμένο από τα χέρια σου!

Και όσων αφορά την πεθερά σου, πες μου που μένει! Θα το κάνω να φανεί σαν ατύχημα!!!

ΑΡΜΑ??????? ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!!!!!! Τι λες μωρε???? Εβλεπα Μ48 στο Στρατό και έκλανα μεντες!!!! Δεν εισαι καλά!!!! Απαταξαμεν!!

Αλεξη,πριν να εχουμε κανενα ατυχημα πες την αληθεια...
Το μανταλακι ειναι διακοσμητικο,απο αυτα τα μαρμαρινα που βαζουμε στις βιβλιοθηκες για να στηριζουν τα βιβλια ετσι δεν ειναι ?  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Τι να πω φιλε μου,θελω να σου μοιασω,μπορει να με αποκαλεις ζαχαροπλαστη αλλα τα γλυκα εσυ τα φτιαχνεις  ::icon_thumright::

Το μανταλάκι το εκλεψα από την απλωστρα της πεθεράς. Τα δικά μου ειναι πλαστικά και δεν με βολευουν!!!!
Αλέξη αν είναι να σου βγάζει το λάδι η πεθερά και εσύ να ξεσπάς στα μοντέλα τότε ανοίγω τόπικ υποστήριξης πεθεράς Κοντηβέη!!

Απίστευτα πράγματα φτιάχνεις!!!  :shock: :shock: :shock: :shock: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Δεν κατάλαβες!!! Η πεθερά έχει να πατησει σπιτι απο τη μερα που άρχισα το μοντελο!!! Μια φορά ηρθε και έλλειπα δουλεια!!! ΟΥΣΤ!! Ακους εκει τοπικ υποστηριξης!!!! Για να ξαναπιασω μοντελα σαν τον Περικλη?? "Spitfire Μετά Θάνατον πεθεράς" θα λεv στους τιτλους!!

Σημεων, Αλεξ, Μαστορα, Ευγενιε, Starfighter.... Σας ευχαριστώ  ::salut::
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
Απ: A6M2 mod.21 EΡΩΤΗΣΗ-ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!
« Απάντηση #184 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 09:44:33 πμ »
Ετοιμάζω τα χρωματα!!!!!!

Οι ειδικοι του ειδους οπως παρακαλουνται να ριξουν προτασεις και ιδεες!!!

Οπως έχω προαναφερει, θα γινει διτονικό!! Καλά το ξανοιγμενο προς λευκο πισω μερος!!!

Το βασικό χρωμα ομως???? Εδω άρχισα να μπερδευομαι!!!

Η Gunze το δινει με μια light Grey αποχρωση πολυ κοντα στο χρωμα του πλαστικού του κιτ!!!
Η Lifecolor το δινει με ένα Grey-Green (δεν μου άρέσει καθολου!!!!!, απαισιο χρωμα)

Επειδη προσανατολιζομαι στην επιλογή της φωτο (2), με το σκεπτικό οτι τα λιασμενα στην αλμυρα με τον καιρό αποκτουν μια ωχρή αποχρωση, έχω το dust της L.F. με προσμιξη πολυ ανοιχτου light grey, βγαινει η αποχρωση -2-.

Preshading με brown (αφου ηταν ασταρωμενα με κεραμιδί). και ξανοιγμα με 2χερι!!!

Δεν ξερω τι παιζει το αυθεντικό σμάλτο της White Ensign!!! Aν το έχει δουλεψει κανένας

Κοντογιάννη, Μαστορα μ, και λοιποι Ιαπωνες, αναμενω!!!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: A6M2 mod.21 Zero (Ερώτηση-Βοήθεια!!!!)
« Απάντηση #185 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 09:58:48 πμ »
Δηλαδή το κιτ της Τρομπετας το έχεις ουσιαστικά ως αναφορά και ούτε....   Καλή συνέχεια, μιλάμε δεν μπορώ να θυμηθώ να έχω δει κάτι λεπτομερέστερο έως τώρα!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #186 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 10:39:38 πμ »
Αλέξη, όσον αφορά το χρώμα στη φωτό 2 νομίζχω οτι η κιτρινωπή χροιά οφείλεται στον υπερκείμενο φωτισμό. Γενικά αποδεκτό ως σωστά χρώματα για το hairyokushoku, αυτό το μυστήριο γκρί, είναι τα Tamiya XF-12 και Gunze H61. Τώρα αν επιμένεις σε λεπτομέρειες σου ασντιγράφω από το j-aircraft.com:

Preserved Mitsubishi relics from two separate Zeros which crashed during the Japanese attack on Pearl Harbor, one at Kaneohe Bay and the other at Fort Kamehameha, were examined. The glossy pale olive-gray of these aircraft was an exact match to Munsell color notation 7.8Y 5.5/2.5. No exact match was found within the Federal Standard (FS) colors key 595 B. However, the color value of these aircraft may be placed within the range of FS-24201 and FS-16350 with the closer match being FS-16350. Weathered pieces examined from the cowling and canopy deck areas of Zero remains in the John Sterling collection were a black-gray color which closely matched the darkness of FS-25042 and the hue of FS-26081. Researcher James I. Long concluded that the canopy deck samples were more of a "black-green" color most like FS-14050. All parts from the wings, fuselages, and tail surfaces of two Zeros (models 32 and 22) examined had faded and/or oxidized to produce a chalky pale gray similar in appearance to FS-36357 or FS-36495. It was also discovered that oxidized paint samples obtained from Nakajima production Zeros (model 21) mimicked those produced by the Mitsubishi company. The similarity in the appearance of the two weathered schemes influenced many previous investigators to conclude that all Zero finishes had the same chalky-gray color. However, when the oxidized samples from Mitsubishi produced Zeros (models 32 and 22) were lightly buffed, the pale olive-gray color beneath the oxidation was an exact match to FS-26350. Another oxidized sample, possibly from a Nakajima produced Zero model 21, had a hue between Munsell 5Y 5/2 and 5Y 5/4 or FS-20277. One sample, an access panel in the Darby collection, had an interesting variation. A coating similar to varnish had been applied over the original paint. The overall effect of the sizing was to give a golden cast to the color beneath. It is possible that this clear coat had been applied after 1945 as a preservative by the collector.

A slightly different overall paint scheme, herein designated N-01, was applied by the Nakajima company to its Zero production run. One preserved sample of rudder fabric in the National Archives Collection was obtained from a Nakajima production Zero model 21 (s.n.6544) recovered from the Russell Islands in February 1943. This component may be described as being a glossy "medium gray" color. The gray was matched to Munsell color notation 5 GY 5/1. No exact equivalent was found on the FS colors key, however, it was between FS-16314 and 16251. It is probable that Nakajima did not always over paint the gray doped fabric control surfaces after attaching them to the main aircraft components. Several exterior metal components of Nakajima manufactured Zero model 21s produced prior to March 1943 were most like FS-24201. A weathered and soiled metal sample from a Nakajima A6M2-N float fighter ("Rufe") more closely matched the color of FS-20277. Two different metal skin samples of Nakajima production Zeros, were provided by Marine ace Ken Walsh and Navy veteran Bill Scarborough to researcher and aviation author Robert C. Mikesh. Both samples were found by Mikesh to be an exact match to FS-16160. However, noted aviation artist Roy Grinnell matched the Walsh sample to FS-24201. Oxidized and faded samples of weathered Nakajima relics had the appearance of a chalky gray color similar to FS-36492. When the oxidized Nakajima samples were lightly buffed, the color revealed was more often a matched FS-26350 or FS-24201. Another distinguishing feature of the Nakajima applied finish was the fuselage hinomaru. Nakajima factories applied a 75 mm white outline to the fuselage hinomaru from mid 1942. Samples examined from the cowling and rear canopy deck of Nakajima produced Zeros were a close match to FS-27038.

Οπως βλέπεις από απόψεις και χρωματισμούς άλλο τίποτα. Ασε που πρέπει να ξέρεις αν το συγκεκριμένο αεροσκάφος το έφταξε η Nakajima ή η Mitsubishi... Πάντως αυτό το δίχρωμο με το άσπρο πίσω μέρος δε μου γεμίζει το μάτι.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #187 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 11:00:21 πμ »
Με βάση το Μ.Α.Ι., επιμενουν "ενδομυχα" στo white ensign για Μιτσουμπιση!!!

Σαφώς προτεινεται το Ταμιγια που δεν το έχω, αλλά ρε συ Γιωργη, ειναι πολυ σκουρο για γκρι αυτο της Gunze H-61!!!

Mε βάση τη λογική, της χρωματικής, αν ενα χρωμα με βάση το κιτρινο (ολα τα ανοιχτοχρωμα), αν καθονται κατω απο ηλιο, δεν αλλοιωνονται????
Ασε που το ασταρωμα με το κεραμιδί απο κάτω, κάνει μπαμ!!!!

Μου ριξες και το Εγγλεζικο, ....λάλησα!!!!

Οσο για το διτονικο, ειπα να κάνω κατι different!! Τα πράσινα ειναι πολυφορεμενα, και τα ...πουα επισης!!!

Μηπως Light Grey + λιγο μα λιγο...Dust??? (το ανάποδο!!)

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #188 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 11:02:31 πμ »
Από αυτά που ξέρω κι εγώ ,το βασικό χρώμα του Α6Μ2 ήταν ένα γκρι,κάτι σαν το FS 36251,μιλώντας για τα Mitsubishi.Της  Nakajima,που μπήκαν σε υπηρεσία από την άνοιξη του '42,ήταν βαμμένα με πιο ανοιχτό γκρι.

Το όλο μπέρδεμα έρχεται από το βερνίκι το οποίο τα περνούσαν για να γίνεται το χρώμα ανθεκτικότερο στη θάλλασα.Αυτό το βερνίκι κιτρίνιζε πολύ γρήγορα,και άλλαζε την εντύπωση του καμουφλάζ τελείως.Γινόταν το λεγόμενο "Ame-iro",που σημαίνει.. καραμελόχρωμα!
Ακριβής τόνος του γκρι,καθώς και ακριβής απόχρωση συνολικά του Α6Μ2,είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί,καθώς ανάλογα με τις συνθήκες που επιχειρούσαν τα αεροσκάφη,και τον χρόνο,το χρώμα τους άλλαζε άρδην.

Επίσης η διχρωμία που θέλεις να κάνεις στο Ζερό,απ'ότι γνωρίζω δεν ήταν δύο χρώματα,αλλά ένα φ ρ έ σ κ ο  χέρι βερνίκι πάνω από το ήδη φθαρμένο και ταλαιπωρημένο καμοφλάζ.Απλώς δεν το περνούσαν ολόκληρο,μόνο τα σημεία προς το κέντρο του αεροσκάφους ,που έτρωγαν και την περισσότερη ταλαιπωρία από το προσωπικό....

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #189 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 11:14:47 πμ »
Από αυτά που ξέρω κι εγώ ,το βασικό χρώμα του Α6Μ2 ήταν ένα γκρι,κάτι σαν το FS 36251,μιλώντας για τα Mitsubishi.Της  Nakajima,που μπήκαν σε υπηρεσία από την άνοιξη του '42,ήταν βαμμένα με πιο ανοιχτό γκρι.

Το όλο μπέρδεμα έρχεται από το βερνίκι το οποίο τα περνούσαν για να γίνεται το χρώμα ανθεκτικότερο στη θάλλασα.Αυτό το βερνίκι κιτρίνιζε πολύ γρήγορα,και άλλαζε την εντύπωση του καμουφλάζ τελείως.Γινόταν το λεγόμενο "Ame-iro",που σημαίνει.. καραμελόχρωμα!
Ακριβής τόνος του γκρι,καθώς και ακριβής απόχρωση συνολικά του Α6Μ2,είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί,καθώς ανάλογα με τις συνθήκες που επιχειρούσαν τα αεροσκάφη,και τον χρόνο,το χρώμα τους άλλαζε άρδην.

Επίσης η διχρωμία που θέλεις να κάνεις στο Ζερό,απ'ότι γνωρίζω δεν ήταν δύο χρώματα,αλλά ένα φ ρ έ σ κ ο  χέρι βερνίκι πάνω από το ήδη φθαρμένο και ταλαιπωρημένο καμοφλάζ.Απλώς δεν το περνούσαν ολόκληρο,μόνο τα σημεία προς το κέντρο του αεροσκάφους ,που έτρωγαν και την περισσότερη ταλαιπωρία από το προσωπικό....

Αρχισαν οι σφαλιαρες!!!!!! :roll: :roll: :roll: :roll:

Συμφωνώ με τις διαφορές στην τονικοτητα του Γκρι με βαση Νακατζιμα-Μιτσουμπισι!!! Και με το βερνικί έρχεσαι στα λογια μου!!! Πανω που χάρηκα, μου πετάς το "λαθος" διτονικο!!! Και γιατι αναφερεται ως προφίλ με βαψιμο white Grey στο πισω μερος??? Αυτό με τα μπαλωματα το εχω σε μια ασπρομαυρη, αλλά δεν ειναι αυτό που θέλω!!!

Εχει καμια refference φωτο για αυτο που λες???? Παντως ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΦΩ.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #190 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 11:15:56 πμ »
Να προσθέσω κι εγώ οτι το χρώμα στην φωτό 2 πουέχεις βάλει μάλλον είναι υπερβολικά κρεμ και μάλλον οφείλεται στις φωτιστικές συνθήκες.
Το νο1,που πρασινίζει ελαφρά,έρχεται πιο κοντά στις περιγραφές που υπάρχουν.
Θα έλεγα οτι κάτι μεταξύ των δύο θα ήταν μια καλή προσέγγιση.

Και φυσικά ,το όποιο chiping,θα πρέπει να βγάζει από κάτω την κεραμιδί απόχρωση του ασταριού και όχι αλουμίνιο,μην το παρακάνεις βέβαια και το βγάλεις ..πήλινο το Ζεράκι... :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #191 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 11:17:17 πμ »
Αλεξ,

εχω ενα  τευχος του Tamiya magazine το οποίο εχει τίτλο : "The perfect Zero" ...

Eν αναμονή να παω σπίτι και θα σου γράψω τους κωδικούς που χρησιμοποιει...

Αν πάλι δεν εχεις αυτό της ταμιγια (το χρωμα) πες μου τον κωδικό και μαζί με το άλλο πακέτο (του βενζινάδικου)  και εφόσον το βρώ εδω θα σου το στείλω.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #192 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 11:28:18 πμ »
Φωτό από αυτό που σου είπα δεν θυμάμαι να έχω..Θα κοιτάξω να δω που είχα διαβάσει αυτό για την διτονικότητα που σου είπα.
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά οτι είναι δεδομένα αληθές,μπορεί και να είναι λάθος,λάθος όμως μπορεί να είναι και το προφίλ με το white Grey πίσω μέρος... :roll:

Ο καλύτερος σύμβουλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η λογική....
Προσωπικά το βάψιμο των ακροπτερυγίων και το πίσω μέρος ενός Ζερό με ανοικτότερο τόνο δεν το καταλαβαίνω....
Αντίθετα το πέρασμα του ταλαιπωρημένου κομματιού με καινούργιο βερνίκι μου φαίνεται πολύ λογικό...Αποκαθιστά και την χαμένη στιλπνότητα της επιφάνειας, σε εκείνα τα σημεία που έχουν φθαρεί, και βελτιώνει και την αεροδυναμικότητα,δύο ζητήματα που οι Γιαπωνέζοι κυνηγούσαν στα αεροπλάνα τους.

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #193 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 11:28:55 πμ »
 ::arrowred:: ::arrowred:: ::arrowred:: Γρηγόρη, ο Κοντογιάννης λεει για το XF-12 (δεν το ξερω) αλλά αν μπορείς στειλτο μου! Και μακαρι να κάνει!

Και φυσικά ,το όποιο chiping,θα πρέπει να βγάζει από κάτω την κεραμιδί απόχρωση του ασταριού και όχι αλουμίνιο,μην το παρακάνεις βέβαια και το βγάλεις ..πήλινο το Ζεράκι... :mrgreen: :mrgreen:

Μαγκα έχω μια φωτο, που δειχνει κλιπινγ, με συνδυαμο και των δυο!!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!! Αλλά ξερετε???? κλιπινγκ στο κλιπινγκ???? Ε ρε γελια που θα καμνω!!!!!!!!!!!! ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Υ.Γ. Λεω και γω, γιατι ολοι πιανουν τα πρασινα Μ5???? Ασταρωτα, και κλιπαρισμα εκ του ασφαλους!!! Εργοστασιακό δεν ηθελα, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #194 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 11:46:31 πμ »
Βρήκα μια φωτό δίτονου-ή δίχρωμου-Ζερό.Τώρα τι αποδεικνύει δεν ξέρω.....Κάποιος που να ξέρει Γιαπωνέζικα να μας διαβάσει τη λεζάντα.???? :wink: :wink:

Βρήκα και αυτή τη φωτό με πάνελς από Ζέρο που έχουν φθαρεί.Μπορείς να δεις το chiping του καραμελοχρώματος πάνω από το κεραμιδί αστάρι....

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #195 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 11:53:09 πμ »
Τωρα, με ΕΦΤΙΑΞΕΣ!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αυτο το βαψιμο, δεν το εχω ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ!!!!!
Η παραλλαγες των Λουφτεν με τα φιδακια τωρα μου φαινονται ...παιδικές!!!!

Αντε οσες φωτο ειδατε, ...ειδατε!!! ΔΕΝ εχει άλλο Ζερο :( :( :( :( :(. Στο ραφι. ::toualet:: ::angel4:: ::angel4:: ::angel4::

Πάμε για το επόμενο!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #196 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 12:26:50 μμ »
Να υποθέσω οτι αστειεύεσαι, Κοντιβέη........... :D

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #197 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 12:32:38 μμ »
Αμάν Κώστα μας τσάκισες :shock: Και το αεροπλάνο δείχνει ολοκαίνουργιο για να πεις οτι κάτι βάφτηκε σε επίπεδο υπομονάδας.

Λοιπόν, όταν άρχισα να ψάχνω τα ιαπωνοχρώματα βρήκα τα παρακάτω:

http://www.j-aircraft.com/research/amerio/out_of_ameiro.htm
http://www.j-aircraft.com/research/weathering_question.htm
http://www.j-aircraft.com/a6mresearch/accolors.htm

14 σελίδες σημειώσεις και 3 εγκεφαλικά αργότερα κατέληξα στο XF-12 της Τamiya, το οποίο χρησιμοποιούν και αρκετοί ξένοι μοντελιστές για την περίπτωση (Scott Van Aken, Tom Cleaver, David Aungst). Τώρα σίγουρα υπήρχαν και εξαιρέσεις, ειδικά στις μονάδες που δρούσαν από βάσεις ξηράς και έπρεπε κάπως να κρύψουν τα αεροπλάνα τους όταν αυτά ήταν στο έδαφος. Επίσης πολλές φορές γινόταν και χρήση των αποθεμάτων που είχαν σε τεράστιες ποσότητες καταλάβει οι ιάπωνες κατά τη διάρκεια του δικού τους blitzkrieg μέχρι τον Απρίλιο του 1942, οπότε αν δείτε κανένα Ki-43 με dark greek και dark earth ίδιο με τα Hurricane της RAF να μη σας κάνει εντύπωση.

Επίσης τα αεροπλάνα που επιχειρούσαν στο Ν. Ειρηνικό είχαν να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον όπου χρώματα, μηχανές και άνθρωποι έφταναν στα όριά τους. Διαβάστε το Samurai του Saburo Sakai και δείτε πως περιγράφει τις εγκαταστάσεις στο Lae και ειδικά τα μέσα συντήρησης των αεροσκαφών και θα πάρετε μία πολύ καλή εικόνα της κατάστασης. Επίσης στο Fire in the sky πολλοί σύμαχοι πιλότοι αναφέρουν σαν κύριο εχθρό τον καιρό και μετά τους ιάπωνες :shock: Στην Guadalkanal η αλλαγή από λάσπη σε σκόνη και πάλι λάπη ήταν της τάξης των 15 λεπτών. Οπως καταλαβαίνετε τα χρώματα γινόντουσαν ταχύτατα μαντάρα και η αποκατάσταση του φινιρίσματος πρέπει να είχε τη χαμηλότερη προτεραιότητα που είχε ποτέ. Οπότε αν κάποια στιγμή έπεφτε φρέσκο χρώμα τότε πρέπει να είχε σημαντική τονική διαφορά από το παλιό που υπήρχε πάνω στο αεροσκάφος κάτι που δικαιολογεί τα "πολύχρωμα" Zero. Φωτογραφίες από Lae, Salamaua, Miln Bay, Wewak, Rabaul δείχνουν πραγματικούς χαμαιλέοντες.

Τώρα στα αεροπλανοφόρα, τουλάχιστον μέχρι τη ναυμαχία της Santa Kruz (26/10/1942) τύγχαναν εξαιρετικής προσοχής και λεπτομερούς συντήρησης οπότε οι πολλές φθορές δεν δικαιολογούνται. Αλλωστε η ταχεία αποκατάσταση της βαφής στο θαλάσσιο περιβάλλον ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου για το αεροσκάφος.

::arrowred:: ::arrowred:: ::arrowred:: Γρηγόρη, ο Κοντογιάννης λεει για το XF-12 (δεν το ξερω) αλλά αν μπορείς στειλτο μου! Και μακαρι να κάνει!
Κάνει, κάνει...

Υ.Γ. Λεω και γω, γιατι ολοι πιανουν τα πρασινα Μ5???? Ασταρωτα, και κλιπαρισμα εκ του ασφαλους!!! Εργοστασιακό δεν ηθελα, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ!!!!!
Μα και τα Α6Μ5 εργοστασικά πράσινα ήταν και είχαν και αστάρι μιας και προορίζονταν και για αεροπλανοφόρα (τα μέσα του 1944 υπήρχαν ακόμα τα Shokaku, Zuikaku, Taiho, Hiyo, Ryuho, Chitose, Chiyonda, Junyo και Zuiho) Αυτά που είναι εφιάλτης είναι τα A6M2 και A6M3 που απέκτησαν πράσινο σε υπομονάδες όπου βλέπεις κυριολεκτικά ότι τραβάει η όρεξή σου.

Αντε οσες φωτο ειδατε, ...ειδατε!!! ΔΕΝ εχει άλλο Ζερο :( :( :( :( :(. Στο ραφι. ::toualet:: ::angel4:: ::angel4:: ::angel4::
Θα έρθω στο νησί με το επόμενοι τσουνάμι και θα έχεις πρόβλημα ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #198 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 12:35:10 μμ »
Να υποθέσω οτι αστειεύεσαι, Κοντιβέη........... :D

Φταίω εγω????

Καραμελοχρωμα που ειναι γκρι τελικά (αντε ως μιτσουμπισι παμε στο Η-61)
Κλιπαρισμα στο κλιπάρισμα με τετοια αχνα στο κεραμιδι στα συνορα του με το αλουμινιο , που ουτε ..αχνα δεν θα βγαλω με τον Ιwata!!!
Διτονικό που απαιτειται σπουδη Ιαπωνικής Φιλολογίας για να πάρουμε ...απαντησεις!!!!

Και κάθομαι μεσ τη βροχουλα, και αναρωτιεμαι.... Το αβγο έκανε τη κοτα, ή η κοτα το αβγο????  :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #199 στις: Οκτωβρίου 23, 2007, 12:43:50 μμ »
Για αυτο σου λέω, XF-12 και τέλειωσες!

Tags: a6m2b zero