Συνέχεια σήμερα με την ολοκληρωση του κινητηρα και τις λεπτομερειες τουΜια απο τις βασικές αλλαγές ηταν τα πτερυγια ψυξης!!! Στην αρχη δεν ειχα προβλημα με τα αντιστοιχα της Τρομπετας, αλλά οταν άρχισα να παρατηρω ξανα και ξανά τις πραγματικές φωτο, ειδα οτι η Τρομπετα τα έδινε σε τραπεζοειδή μορφη ενω τα πραγματικά φαινοτανε πιο τετραγωνισμενα αλλά και πιο πλατια!!!

Ετσι χωρίς τριτη σκεψη, ...ʼρχισε η ανακατασκευή.
Κοψαμε δυο ελάσματα απο ατσαλι, σε πλατος περιπου 5mm, και τα καμπυλωσαμε με βαση το τοξο των παλιων. Κοψαμε και 8 πτερυγια, απο χαλκοφυλλο με τις εγκοπές τους, και τα τριγωνάκια συγκρατησης τους. Αφου τα κολλησαμε, με evergreen κάναμε τη ραφή ώστε να δημιουργηθει το σκαλοπατάκι που θα κάτσει το κάλλυμα του κινητηρα. Κατοπιν, αφου φτιαχθηκαν και τα νευρα στην εσωτερική τους μεριά, ασταρωθηκαν και βάφθηκαν με ALCLAD. Και καπάκι με μαυρο Σατινέ. Και ειναι έτοιμα!!





Σειρά ειχαν τα ρυθμιστηρια γωνίας των πτερυγιων. Με το στελεχος απο κορωνα ρολογιου, και χαλκκοφυλλο, φτιάξαμε και τα 8!!!
(αυτό ειναι αφιερωμενο στο Μαστορα, που τον έπρηξα να μου βρει φωτο υλικό!!!
)Αφου τελειωσαμε με αυτό το χρονοβορο θεμα, έπιασα τη σχάρα κάτω απο τον κινητήρα. Ευκολο, με χαλκοφυλλο, στραβωμα, τρυπημα, βαψιμο, σκουριασμα και ειναι ετοιμη!!!

Μετά έφτιαξα το φιλτρο αερος του λαδιου!,!! Απο μια παλιά ζαντα του Mustang, και άλλα ψιλά, αλουμινοχαρτο, και μια τσιμουχα, λιγο mesh, εγινε σε χρονο dt!

Eδω βλέπετε πως μπορουμε ευκολα να φτιαξουμε μια σχαρα για φιλτρα! Συνδετηρες απο συρραπτικό, και λιγο Mesh!!!

Σειρά ειχαν οι μηχανισμοι αλλαγης γωνίας στα πτερυγια: Μια πρωτη εικονα απο στάδιο κατασκευής τους βλέπετε εδω!

Εδω πλεον μετά απο την προσθηκη ολων των βασικων σωληνωσεων του κινητηρα, λάστιχα, εξαρτηματα κτλ, επιτέλους τέλειωσε και ειναι έτοιμος για συναρμολογηση στο υπολοιπο σκάφος . Ενας κινητηρας οσο ενα μισό μανταλάκι, και κακεκτυπο αντιγραφο του αντιστοιχου κιτ της Tamiya στην 1/32!!! H Tρομπετα λανσαρει το 24ρι Ζερο με 160 κοματια και η Ταμιιγια το 32ρι με 300 + Ρ.Ε. inbox!!!! Μερα με τη νυχτα! Αν χτυπήσει και το BIG ED...η λεπτομερεια εκτοξευεται σε άλλο πλανητη!!!








Σειρά ειχαν οι λεπτομερειες στην περιοχή των πολυβολων του κοκπιτ. Ορίστε και η σχετική ολοκληρωμενη εικονα, και μέχρι πιο σημείο έχει πετσοκοπεί η άτρακτος!!!!

Αυτά, φτάνουν για σημερα, ελπιζω να σας αρέσει!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
