Συνέχεια σημερα με την ολοκληρωση του τμηματος των κεφαλών του ΣακάεΠριν φορεθουν τα μουζοκαλώδια, εφτιαξα τον μηχανισμό αλλαγης βηματος της έλικας. Εδω ομολογω ζορίστηκα λιγο αφου η λαβιδα με τα ζορια έκανε πιασιμο, αλλά η επιμονή μου ... τα καταφερε!!!

Μια κατασκευή από 13 κομματια συνολικά και το αποτελεσμα της προσπάθειας δικαιωσε το μάτι μου!!!
Μετά ειχαν σειρά ο διανομεας ρευματος και αφου έβαλα τα 14 κουζινετα να κουμπωσω τα μπουζοκαλώδια, τα τοποθετησα, αφού νωρίτερα έβαλα τους 28 Head connectors.

Τα μπουζοκαλώδια τα έβαψα με το μπεζ των Κφιρ (να σπάσω λιγο την μονοτονια του νικελου) και να δωσω λιγο χρωμα στο κινητηρα.
Και ειναι έτοιμος!!!

Σειρά πηραν οι εξατμησεις!!! Αφου τις έτριψα με χοντρο να δωσω μια σαγρε ηφη, τις πέρασα με Rust, αρχικά. Εδω βλέπετε ένα απο τα τραγελαφικά της Τρομπέτας που τις δινει ...Ταπωμενες!!!

Με φυλλο χαλκού, αφου ξεπατηκωσα την διατομή, εφτιαξα τις αποληξεις και εδω βλεπετε τα στάδια

Κατόπιν, στοκαριστηκαν οι ενωσεις και ασταρωθηκαν, περάστικαν με Rust και αφου στεγνωσουν πάρα πολυ καλά, το βραδυ θα αρχισει το "καψιμο" ωστε να μοιαζουν με εξατμησεις εν λειτουργια!

Αυτά τα λιγα για σημερα και στο επόμενο ποστ, θα εχω τον κινητηρα κομπλε Ολοκληρωμενο με τις βάσεις και τα πτερυγια ψυξης με τον μηχανισμό αλλαγής γωνιας.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!