Αποστολέας Θέμα: Αγορα νεου compresor  (Αναγνώστηκε 1789 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

  • Scale 1/48
  • *
  • Μηνύματα: 396
  • Age: 50
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
Αγορα νεου compresor
« στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 06:55:34 μμ »
Χαιρετω τον κόσμο του modelclub.gr

Μετα απο πάρα μα πάρα πολυ καιρό απουσίας απο τον χώρο αποφάσισα να ξαναεπανασχοληθώ με το μοντελισμό. Δεν κρύβω την χαρά μου μόλις ανακάλυψα αυτό το site. H χαρά μου κόπηκε κάπως μολις κατεβηκά στο πρώην εργαστηριό μου στο υπόγειο. Δεν το συζητώ για την σκόνη που έχει μαζευτή εκει αλλα και για την καλή μου την μανουλα η οποία αποφάσισε πως επρεπε να σιγηρλησει εκει κάτω σπάζοντας "καταλάθος" (το πιάσατε το υπονοουμενο εεε?) αρκετά απο τα μοντέλα μου. Την περιμενε? Αφου τα έβαλε ολα χυμα με ένα χαρτόκουτο να μέναν άθικτα??? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Αλλη φορα κλειδωμα το δώμάτιο και το κλειδη στι σωβρακό μου.

Στο θέμα μας τώρα. Θέλοντας να κάνω δυναμικη την επανεισοδό μου ξανά και μιας και δεν έχω ευχαριστες εμπειρίες με τις φιάλες αποφάσισα την αγορά ενος κομπρέσορα. Το προτιμώ απο την αγορα ενος πολυ καλού κιτ και εκτος αυτου έχω και 2-3 μισοφτιαγμένα το χρονοντουλαπο. Μετα απο μια σχετική έρευνα μου έπεσε στο μάτι ενας Paasche D3000. Μου καλοάρεσε η ύπαρξη φιάλης και η τιμη του μου φαινετε πολυ καλη για την τσεπη μου. Θα ήθελα την γνώμη σας στο θεμα μιας και εσεις σιγουρα διαθετε την γνώση αλλα και την εμπειρια στπ θέμα αυτό και αν έχετε καμια δευτερη προταση αγορας οχι ομως να ξεπερνάει τα 160-1800 eyro.

Ευχαριστω εκ το προτέρον
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

  • Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 5300
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
Απ: Αγορα νεου compresor
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2007, 01:59:51 μμ »
Καλημέρα AlexanderTheGr

Για δες εδω http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2326.0 και μετά επικοινώνησε με τον Viper
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη


Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

  • Scale 1/48
  • *
  • Μηνύματα: 624
  • Age: 57
  • Τόπος: Χαλάνδρι
Απ: Αγορα νεου compresor
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2007, 03:58:51 μμ »

Μια άλλη λύση - αυτή χρησιμοποιώ εγώ -  είναι φιάλη οξυγόνου την οποία γεμίζω με διοξείδιο του άνθρακα.

Κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία (όγκου, τιμών,), δέχονται μανόμετρα και είναι πολύ ησυχες (νεκρική σιγή). Δεν απαιτούν υδατοπαγίδες αλλά χρειάζεται προσοχή να είναι γνωστών προδιαγραφών και ποτέ να μην ξεπερνάς την συνιστώμενη πίεση γεμίσματος.

Μόλις η πίεση πέσει, ξαναγεμίζουν συνήθως από το ίδιο κατάστημα απ'όπου τις αγόρασες.

Οι μεγάλες επαρκούν για πολλά-πολλά βαψίματα.

Δεν απαιτούν καμμία συντήρηση αλλά αισθητικά δεν λένε και πολλά........

Πωλούνται σε καταστήματα με βιομηχανικά αέρια ή σε μαγαζιά με ιατρικά είδη (συνήθως κοντά σε νοσοκομεία)
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

  • Scale 1/48
  • *
  • Μηνύματα: 396
  • Age: 50
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
Απ: Αγορα νεου compresor
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2007, 05:01:56 μμ »
117tacan ισχυει ακομά αυτο? Το post εγινε πριν ενα χρόνο απο οτι βλεπω

Βαγγέλη ενδεικτηκες τιμες ξέρεις τίποτα? Και ποσο παει κάθε γέμισμα? Επίσης που θα βρω τους σώλήνες συνδεσης για τον αερογράφο μου?
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

  • Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • ***
  • Μηνύματα: 8953
  • Age: 56
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Αγορα νεου compresor
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2007, 07:03:42 μμ »
αλήθεια,
μπορεί κάποιος να δώσει πραγματικές τιμές
για μια τέτοια φιάλη συν ότι εξαρτήματα χρειάζεται (ρυθμιστή, μανόμετρο κλπ.) για να συνδεθεί με αερογράφο?
και πόσο στοιχίζει κάθε γέμισμα.
sorry για το spam φίλε.
ευχαριστώ.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

  • Scale 1/48
  • *
  • Μηνύματα: 624
  • Age: 57
  • Τόπος: Χαλάνδρι
Απ: Αγορα νεου compresor
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2007, 09:45:57 πμ »

Παιδιά η δική μου φιάλη προέκυψε τσάμπα καθώς την "κληρονόμησα" από τον πατέρα μου.

Είναι μικρή , μόλις 2 λίτρα και με προδιαγραφές να δεχθεί όλα τα βιομηχανικά αέρια (οξυγόνο, άζωτο, διοξείδιο) και μέχρι τα 50 bar.Εγώ χρησιμοποιώ διοξείδιο γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Για λόγους ασφαλείας την γεμίζω ως τα 30-32 bar . Έχει 1+1 ρυθμιστές πίεσης και δύο μανόμετρα (πίεση μέσα στη φιάλη και πίεση εξόδου).
Ως προς τις συνδέσεις, μπορεί να παραγγελθεί με ρυθμιστή πίεσης (εκεί συνδέεται η σωλήνα παροχής αέρα πρός τον αερογράφο) που έχει σπείρωμα να ταιριάζει στους αντάπτορες Badger, Iwata, Olympos . Μιλάω για την περίπτωση να συνδεθεί με  το "χονδρό" σωλήνα παροχής που είναι επενδεδυμένος με ύφασμα σε πλέξη, όχι το φτηνιάρικο πλαστικό λεπτό σωλήνα παροχής. Τα μαγαζιά στην Ιπποκράτους έχουν τεράστια ποικιλία από αντάπτορες, είναι αδύνατο να μη βρείτε αυτό που ταιριάζει .

Τί χρειάζεται να έχει το "σύστημα " :

1. Φιάλη πχ.
http://www.damanakis.gr/aeria.htm

2. Ρυθμιστή πίεσης με 2 μανόμετρα πχ.
http://www.damanakis.gr/rpiesis.htm

3. Αντάπτορα για τη σωλήνα παροχής αέρα του αερογράφου από Ιπποκράτους.

Οι φωτό είναι ενδεικτικές


Γεμίζει σε όλα τα καταστήματα ιατρικού εξοπλισμού ή/και αυτά που πουλάνε πυροσβεστήρες.
Εγώ πάλι γεμίζω από τον Ασπρόπυργο(είναι κοντά στη δουλεία μου) με 8-10 ευρώ , από μεγάλη επειχείρηση που διενεργεί και ελέγχους στην κατάσταση της φιάλης και των λαστίχων στεγανοποίησης (καλό είναι να γίνεται κάθε χρόνο για λόγους ασφαλείας).

Τα μαγαζιά με ιατρικό όξυγόνο είναι συνήθως ακροβότερα.

Το ιδανικό σύστημα είναι (κατα την άποψή μου τουλάχιστον):

Φιάλη 5 λίτρα (από εκεί και πάνω είναι πολύ βαριά..........)
Πίεση 50-80 bar
Ρυθμιστής πίεσης (όπως φωτό)
Αέριο : Διοξείδιο του άνθρακα
Βάση στίριξης (στον σιδερά της περιοχής)

Θα το βγάλω φωτό να έχετε μια ιδέα
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Stavros

  • Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • ***
  • Μηνύματα: 8953
  • Age: 56
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Αγορα νεου compresor
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2007, 10:56:03 πμ »
πολύ καλή ενημέρωση.
αλλά κάνε και μια έρευνα αγοράς για όσα προτείνεις
να έχουμε όλοι μια πλήρη εικόνα.
ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Σ.Σ.

Tags: