Αποστολέας Θέμα: Πως μπορω να φτιαξω νερο γυρω απο ενα Καστρο?  (Αναγνώστηκε 2156 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μυλοποταμος

• Modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
Πως μπορω να φτιαξω νερο γυρω απο ενα Καστρο?
« στις: Αυγούστου 29, 2007, 10:25:13 μμ »
θελω να κανω ενα πολιορκιμενο καστρο

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
Απ: Πως μπορω να φτιαξω νερο γυρω απο ενα Καστρο?
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 30, 2007, 02:30:55 πμ »
Δεν είμαι του γλυκού νερού  :D αλλά κάπου σε κάτι αντίστοιχο είδα σιλικόνη... :?:  ή σε κάτι ποιό απλό δοκίμασε διαφανή ζελατίνα... καλυμένη στις όχθες και βαμένη στην ροή του... "χάντακα"
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος farmer121

• my name is John, Tsafis John
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 30, 2007, 02:09:07 μμ »
 :lol: φιλαράκι.... συνήθως καλύτερα αποτελέσματα είναι με πολυάστερα  μπορείς να τον βρεις σε καταστήματα που έχουν ναυτιλιακά, μπορείς να προσθέσεις μέσα στο μείγμα σου χρώμα ώστε να δώσεις την κατάλληλη απόχρωση που επιθυμείς και πριν στεγνώσει τελείως με μια βελόνα κάνεις τα διάφορα κυματάκια του νερού ώστε να δώσεις ζωή και τέλος για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήσεις ζεστή η απλή σιλικόνη για κυματισμό του νερού στις όχθες η δίπλα από βράχια. βάψιμο με 'στεγνό πινέλο'.... προσοχή στην χρήσει του πολυάστερα με τον καταλύτη... ::icon_thumright::
Ο Β' ΠΠ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΧΕΡΙΑ" ΜΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 30, 2007, 02:44:47 μμ »
 Πουλάνε μια συσκευασία με ενα τζέλ υποκίτρινου χρώμματος το οποίο το "λιώνεις" με τεχνική "μπέν μαρί" του δίνεις ΟΤΙ μορφή θέλεις και μετά στεγνώνει και παραμένει στη μορφή που του έδωσες.....παραπάνω πληροφορίες στείλε p.m.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 30, 2007, 03:05:26 μμ »

Φίλτατε αν η κατασκευή σου είναι αρκετά στεγανή , μπορείς να χρησιμοποιήσεις πραγματικό νερό και να το χρωματίσεις με νερομπογιές στην απόχρωση που θές. Προσοχή μόνο μην το κουνάς και σου χυθεί. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Βεβαίως αστειεύομαι. Υπάρχουν υλικά σε μορφή τζέλ. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει το EZ WATER της εταιρίας Woodland Scenics  με αρκετά καλά αποτελέσματα. Η ίδια εταιρία έχει και άλλα παρόμοια υλικά Πρέπει να έχω και ένα μπουκάλι αχρησιμοποίητο αν το θές . Περισσότερα http://theclubhouse1.net/FAQ/water.htm
Βαγγέλης

padelos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 30, 2007, 05:58:37 μμ »
to nero tis woodland scenics einai poli kalo sto proteino kai go,kai de mplekeis me perierga ilika apla to hineis apo to mpoukali kai telos
episis einai simvato me hromata smaltou gia na hromatiseis to nero (stadiaka vaze ligoteri mpogia gia na anaparastiseis to vathos)
to provlima einai oti ayto to iliko mpori na anaparastisei mono iremo nero,oso kai na to palepseis  stegnonei sto telos kai tha ksanakatsei sti thesi tou
poli kali lisi einai na hrisimopoiseis ayto to iliko kai meta gia tin epifaneia na valeis ritini,kai na tis epeksergastis katalila
i alli lisi einai na pareis mono ritini pou einai apo tis kaliteres epiloges apla na proseheis me tin igiini giati einai arketa epikinidini an de tireis tous kanones asfaleias
giayto sou pa gia to nero tis woodland scenics kai sto telos hrisimopoies kai ena stroma ritini kai telos
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 31, 2007, 04:06:11 πμ »
Παρόμοιο υλικό με της Woodland Scenics πρέπει να είναι και το Still Water της Vallejo που μπορείς να βρεις στις "Αθηναϊκές Μινατούρες" στην Ιπποκράτους. Και αυτό όμως μάλλον στεγνώνει οριζοντίως και σε ευθεία  :mrgreen:  (δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη) αλλά η ίδια ετιαρεία έχει και άλλα υλικά για την αναπαράσταση κυματισμών. Αν και για τάφρο κάστρου δεν νομίζω να χρειάζεται ιδιαίτερος κυματισμός...

Επίσης υπάρχει και εποξική ρητίνη (πχ. Epoxol από την Neotex δίπλα από την πλατεία Καραϊσκάκη)

Το βασικότερο είναι πόση ποσότητα νερού θέλεις, ώστε να μην γίνει και ασύμφορο το όλο εγχείρημα.

Αποσυνδεδεμένος Souplaman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 31, 2007, 11:46:00 πμ »
Επειδή ψάχνω και εγώ τεχνικές για νερό, για ένα διόραμα που σκέφτομαι να αρχίσω, έπεσα στο παρακάτω link.

Τσέκαρε το, μπορεί να σου φανεί αρκετά χρήσιμο.

http://www.aircraftresourcecenter.com/tnt1/001-100/TNT067_making-water_Geraths/tnt067.htm
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 31, 2007, 12:13:31 μμ »
Για δείτε και κάτι βιντεάκια...
http://www.woodlandscenics.com/ViewVideos.htm
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Tags: ÍÅÑÏ